Coneixem l'Anna Sas, propietària de Les voltes. Una dona enèrgica amb un local ambientat en l'antiga Roma. També en Jordi Vilaplana, que es va convertir en propietari de l'Entre Copes després de treballar-hi com a cambrer. Sabrem com l'Andrea Muñoz va passar d'estudiar Dret a ser la propietària del Barhaus. I descobrim la història d'en Josep Vidal, que manté l'essència de la cuina de la seva mare al seu restaurant, Les Coques.
Coneixem en Tato, de l'Al Tanto que Va de Canto, amb la seva cuina de fusió europea. També ens trobem amb la Cristina, propietària del Hawaian Polynesia, on fem un tast de fusió de cuina japonesa i hawaiana. Coneixem en Carles i el seu Limón Limón Club, amb un toc àcid i cuina asiàtica. Per últim, l'Antònia i LaMagnolia ens fan sentir com a casa tastant uns plats que neixen del seu amor a la cuina.
Amb Marc Ribas, fem un viatge gastronòmic a l'Índia més contemporània, a través del restaurant Tandoor, de l'Ivan Surinder, i trepitgem les càlides terres veneçolanes amb el Caña de Azúcar, de l'Adnaloy Osío. També farem parada a la "trattoria" italiana Piazze d'Italia, d'en Nicola Marino, i acabarem el viatge amb una visita a Tailàndia, de la mà de la Clara Roca, del Thai Barcelona.
De la mà de Marc Ribas coneixem a en Roger, propietari de La Mare de la Font, amb una cuina tradicional molt vinculada al territori. També visitem el Xaloc, el restaurant que regenta l'Elisenda amb la seva família. Sopem a casa de la Rosa Maria Jubany, que ens ofereix una cuina de proximitat. Per acabar, coneixem la Carme i la seva Premsa, un espectacular restaurant dins d'una antiga premsa d'oli.
Busquem el millor restaurant original de la capital catalana. De la mà de Marc Ribas, visitem Río Dragón, del mag i humorista xinès Gang Li. Ens deixem cuidar per la cuina equilibrada de l'Alkaline, de Richard Glezmar. Gaudim d'un cabaret futurista al Passion Show Restaurant de Vanessa Guillén i, finalment, posem en marxa tots els sentits menjant a les fosques al Dans le Noir, d'Adrià Subirana.
Coneixem quatre restaurants amb un punt en comú: són especialistes en arròs. Primer tastem la proposta innovadora de l'Albert Guzmán dins el seu restaurant homònim. També coneixem la Mar i l'arròs d'estil clàssic que preparen a l'Ida Can Machino. Gaudim d'un àpat rodejat de camps d'arròs a Mas de Prades, d'en Ladis. I finalment, donem un toc de sofisticació al programa amb l'aposta moderna i informal de la Lurdes, a La Subhasta.
El xef Marc Ribas ens convida a conèixer en Sergi, propietari d'El Bouquet, on cuina plats innovadors. També tastem els plats de l'Encarna de l'Hostal Aude, una nouvinguda a la Vall. Visitem L'Era de Barruera i xerrem amb la Marta, la seva propietària, que ens ofereix la millor carn ecològica de tota la contrada. En darrer lloc, coneixem la proposta gastronòmica de l'Elena Mir, de Casa Higinio.
De la mà de Marc Ribas coneixem a la Teresa, propietària d'Els Pinxus, una cuina de tapes i platets gurmets. També ens trobem amb la Lourdes, propietària del Comolocas, una hamburgueseria despreocupada i divertida. Coneixem l'Antonio, del Taco Alto, un mexicà que assegura oferir els millors tacos de la ciutat. Finalment, trobem en Juan Andrés, un divertit veneçolà propietari de l'Arepamundi.
En aquesta ocasió, Marc Ribas va a la recerca del millor restaurant de cuina marinera de la comarca. Per això compartim àpats amb el xef videobloguer Pablo Albuerne, de La Zorra de Sitges, i amb en Marc Fauste, de La Cúpula, un restaurant amb unes vistes al mar impressionants. També coneixem l'Àlex López, propietari d'El Groc, i Jonatan Díaz, del Ceferino, tots dos a Vilanova i la Geltrú.
Juntament amb Marc Ribas, compartim taula amb en Josep Maria Kao, propietari del Kao Dim Sum. També coneixem diferents receptes de pop al restaurant Bobo Pulpín, d'en Juan Carlos Iglesias. Visitem el restaurant de l'Andrea Pérez, el Catacroquet, un establiment especialitzat en croquetes. Finalment, els ous seran l'ingredient estrella de la nostra darrera visita, a L'Eggs, de l'Albert Forment.
En Marc busca el millor restaurant romàntic de Girona. Per a això, tenim una cita amb quatre restauradors amb els quals compartim taula i vetllades. D'una banda, en Marc Reixach, propietari del restaurant München i cuiner autodidacte; en Joan Morillo, del Divinum; en Joan Borrell, del Llevataps, i en Toti Pigem, propietari d'Els Jardins de la Mercè.
De la mà de Marc Ribas coneixem la Carme, propietària d'Els Fogons de la Carme, on l'estètica té molta importància. També anem a trobar la Mercè, de L'Estel de la Mercè, on la seva exigència es respira en cada plat. Coneixem a en Gonzalo, del restaurant Ferreruela, on treballen amb un producte i una tècnica propis. Finalment, la Mercè, propietària de Casa Mercè, ens acompanyarà a gaudir d'una cuina d'autor.
De la mà d'en Marc Ribas coneixem la Magda, propietària de l'Hivernacle, amb la seva cuina tradicional. També trobem en David, propietari del restaurant Masnou, i la seva cuina casolana. Coneixem en Miguel, de Les Fulles d'en Jordà, que ens mostra la seva aposta per la cuina de proximitat. Per acabar, la Montse, amb La Deu, ens farà gaudir de l'origen de les famoses patates d'Olot, que tanta gent ha copiat.
El programa arriba al Capritx, el restaurant on Marc Ribas és el xef i que compta amb una estrella Michelin. Aquesta vegada és en Marc qui exerceix d'amfitrió dels vuit restauradors més divertits de la temporada. Tornarem a veure a en Carles Miró, l'Anna Sas, l'Adnaloy Osío o en Juan Andrés Lauria. En aquesta ocasió es gira la truita i són els restauradors els qui avaluaran en Marc.
Mitjançant la veu en off d'en Marc Ribas, repassem els restauradors més divertits, ens tornem a emocionar amb els nostres personatges preferits i revivim els moments de màxima tensió. També coneixem quins han estat els restaurants més ben i més mal valorats, descobrim moments inèdits i ens divertim amb les preses falses de les gravacions.
Ens traslladem a tres restaurants de la Costa Brava que, a més a més de bona cuina, tenen un punt fort en comú: les seves terrasses. En companyia de Marc Ribas, dinarem a tocar de platja al Tragamar de Calella de Palafrugell, ens relaxarem als jardins del restaurant L'Aixart i gaudirem del blau del mar de Palamós a la terrassa del Vintage Restaurant & Lounge.
Viatgem fins a la Costa Daurada per trobar el restaurant amb la millor oferta gastronòmica a tocar de la platja. Amb Marc Ribas anem fins al port de Torredembarra per conèixer el Picnic Platja, d'en Jordi Puy. A continuació, degustem els plats de La Cuina de la Marga, al Vendrell. I per acabar, ens deixem seduir pels plats de L'Arrosseria, a Cunit, un temple per als amants de l'arròs.
Deixem de banda la platja per veure altres opcions d'estiueig i busquem el millor restaurant a la fresca de la Cerdanya. Marc Ribas ens porta fins a Urús per visitar la Fonda Cobadana. Coneixem el clan familiar del restaurant Els Torrrents, a Santa Eugènia de Nerellà. I acabem degustant les receptes inspirades en la cuina de l'àvia de Cal Torru, a Bolvir.
Recorrem les platges de la costa de Barcelona per trobar-ne els restaurants amb més bones vistes. Amb Marc Ribas, vivim l'experiència gastronòmica que ens ofereixen l'Autèntik Club, de Badalona; La Santa, a la platja del Masnou, i Cal Pinxo, al barri de la Barceloneta. En aquesta competició gastronòmica l'acompanya la seva millor amiga, la Montserrat Villanueva.
Acomiadem la temporada mostrant tot allò que no s'ha vist del concurs gastronòmic. De la mà del cuiner i presentador Marc Ribas, descobrim tots els secrets del programa, des de com s'enregistren els àpats fins a com es prepara la confrontació final. A més, repassem els millors moments dels quatre programes d'estiu.
"Joc de cartes" es trasllada fins a Osona per trobar els millors restaurants de la cuina del porc de la plana de Vic. Amb en Marc Ribas esbrinarem com podem conjugar estil i gastronomia de la mà de la Núria Cortinas, propietària del restaurant Bardaguer situat a Folgueroles. Tot seguit, anirem fins al casc antic de Vic, on en Marc Corrius intenta sorprendre cada dia tots aquells qui volen tastar les propostes culinàries que ell mateix dissenya per al Barecu, el seu local. De Vic ens mourem fins a Sant Miquel de Balenyà, on en Lluís Parra ens obrirà les portes d'El Pla de l'Os, una autèntica taverna de les de tota la vida. Per acabar, tornarem al centre de Vic per descobrir els plats més atrevits que ofereix l'Àlex Andrés, xef i propietari del Vicfood.
"Joc de cartes" visitarà el Camp de Tarragona per trobar el millor restaurant especialitzat en calçots. El primer negoci que presentarà en Marc Ribas és Casa Gurí, a la Masó. La seva propietària, Esther Gurí, es considera tota una "gladiadora" i la seva especialitat són els cargols a la llauna i la cua de vedella. A continuació visitarem la Masia Fontsacaldes, una masia del segle XVII ubicada a 8 km de Valls. El seu propietari, en Jaume Villasevil, creu que la seva calçotada és l'autèntica. A continuació, ens traslladarem fins a Montblanc per conèixer l'Abdon Tarrats, el propietari d'El Molí del Mallol. L'Abdon s'ha dedicat tota la vida a l'hostaleria i es considera una persona positiva. I l'últim restaurant que participarà en el programa serà El Trispolet, a Valls. El seu propietari es diu Pau Bigas i, atenció, creu que els calçots estan sobrevalorats.
"Joc de cartes" visita la comarca de la Noguera per trobar el millor restaurant del producte estrella de la zona: els caragols. Un setmana més Marc Ribas ens duu de ruta per quatre restaurants diferents. Coneixerem l'Anna de Cal Farré, un restaurant familiar amb cuina de tota la vida i on els caragols són els protagonistes de la casa. Visitarem l'Òscar i el D4, una proposta moderna i cuidada amb productes de primera qualitat. També coneixerem el Toni i la Nova Font Blanca, un restaurant que, com el seu propietari, enganyen a primera vista. Per acabar, la Judith ens obre les portes de l'Espígol, un restaurant heretat dels seus pares que ara cuida amb el seu marit.
"Joc de cartes" es queda a la ciutat comtal per buscar quin és el millor restaurant de cuina tradicional catalana a Barcelona. Juntament amb Marc Ribas coneixerem l'Ana Calpe, propietària de La Clara, un restaurant centenari de l'any 1872 situat a l'Eixample esquerra de la ciutat. A continuació, anirem fins al barri de Sants on descobrirem el restaurant Tatau l'Antiquari, un establiment molt personal on es veu reflectida l'empremta de la Vanessa Sànchez. De Sants farem un salt fins al Raval per conèixer la cuina tradicional del mític restaurant Bar Muy Buenas, amb la seva jove propietària, Montse Roca. I, finalment, tornarem a l'esquerra de l'Eixample per descobrir el renovat restaurant Alba Granados regentat pel Mario Claver, que ens presentarà la seva carta més tradicional.
"Joc de cartes" visita de la mà de Marc Ribas la vall de Camprodon per trobar el millor restaurant de cuina de cullera de la zona. El primer restaurant a participar-hi serà Fonda Rigà, a Tregurà de Dalt. El seu propietari és l'Albert Rigat i li agrada recordar que el seu restaurant té unes visites privilegiades sobre la vall. A continuació, visitarem el Can Jordi, un petit negoci en un poble encara més petit, Espinavell. La seva propietària es diu Eva Martínez i és una periodista que va deixar-ho tot per anar a viure a la muntanya. La tercera concursant, de nacionalitat russa, es diu Nadia Milostivenko. És la cuinera del Panoràmix i va venir a Catalunya per amor. L'últim restaurant a participar-hi serà Can Xicoy, un restaurant de tota la vida molt a prop del centre de Camprodon. La seva propietària, l'Elena Costa, assegura que a la ciutat "hi ha moltes enveges".
"Joc de cartes" se'n va de festival al REC.0 d'Igualada per descobrir l'oferta gastronòmica de carrer i sobre rodes: les "food trucks". En aquesta ocasió Marc Ribas ens acompanya a tres "food trucks" diferents. D'una banda visitarem Fuxia, la "food truck" d'en Marco, un italià que veu la vida de color fúcsia i que va decidir posar tota la carn a la graella per oferir hamburgueses arreu de Catalunya. També coneixerem el Santi i la Happy Foods Ecofriendly, una proposta ecològica, de proximitat i feta amb molt d'amor. I, finalment, tastarem les croquetes i pizzes de la Teresa gràcies a la seva "food truck" The Cine. Un programa amb sorpresa final.
En aquesta ocasió "Joc de cartes" visita el barri del Serrallo de Tarragona per trobar el millor restaurant de cuina popular. Capitanejats per Marc Ribas coneixerem la Virginia i l'Anap Bistro, un restaurant de cuina local amb una presentació dels plats gens tradicional. També visitarem l'Òscar i El Taller, un restaurant de cuina nikkei, que fusiona la gastronomia japonesa amb la peruana. Continuarem la ruta fins arribar al Gli Angeli, la proposta del Nicola, un restaurant italià de cuina marinera. I, finalment, l'Àngel i el Pòsit, un establiment de tradició familiar ubicat en un edifici històric.
"Joc de cartes" recorrerà els carrers de Barcelona per trobar el millor restaurant de cuina àrab a la ciutat comtal. Juntament amb Marc Ribas coneixerem l'Òscar Díez, cap de sala del Summak, un restaurant libanès inspirat en els sabors de l'Orient Mitjà. També descobrirem la cuina fenícia de l'Imad El Haddad, propietari del Karakala, que ens presentarà plats tradicionals de la cultura libanesa. La tercera parada, la farem al restaurant Admir, amb el seu cuiner Haissam Darwiche, que ens proposarà descobrir la tradició culinària del Líban. I per últim serà l'Ouafaa Bachlouch qui ens transportarà fins al Marroc amb el seu elegant restaurant Zinbar.
El Vallès és l'escenari del "Joc de cartes" dedicat a trobar el millor restaurant familiar. Amb Marc Ribas coneixerem el Xavier, de La Masia, un restaurant familiar i per a famílies, amb grans finestrals per gaudir de les vistes dels cingles de Bertí. Visitarem el restaurant Can Farell, regentat per la Mireia, un establiment que estima i cuida la canalla amb una gran oferta d'esbarjo infantil. Continuarem la ruta gastronòmica fins a trobar el Julià i el seu restaurant Portal Vell, on ens oferirà la cuina tradicional que continua fent la tercera generació de la família. Finalment, la Katy i el Candombe, un local especialitzat en graellada uruguaiana i amb una propietària amb sang d'artista.
"Joc de cartes" es desplaça fins a un dels centres comercials més emblemàtics de Barcelona: l'Illa Diagonal. Amb motiu del seu 25è aniversari, buscarem quin és el millor restaurant de la zona del Rebost de l'Illa Diagonal. Amb en Marc Ribas ens endinsarem en la cuina marinera que ofereix Ribera Manero, el restaurant amb peixateria que regenta en Carles Centelles. Tot seguit canviarem peixos i marisc per les millors fruites i verdures de temporada. Les trobarem a Camarasa Fruits, l'espai que condueix en Marc Taribó, tercera generació al capdavant del negoci d'aquests productes d'alta qualitat. I per acabar viatjarem fins al Japó de la mà de l'Anna Saura i del seu restaurant, el Sakura Ya, un dels restaurants japonesos pioners de la ciutat. En aquesta ocasió en Marc Ribas i els restauradors rebran una inesperada visita que no passarà desapercebuda per ningú.
"Joc de cartes" busca el millor restaurant vegetarià de Barcelona. En Marc Ribas intentarà trencar els tòpics que hi ha al voltant d'aquest tipus de cuina a la ciutat comtal. Descobrirem la proposta d'en Pere Llauradó, propietari del restaurant Arc Iris, el més antic de Barcelona. També descobrirem el restaurant The Green Spot, amb el seu director, en Willy Bellabiod. Seguirem amb l'Alive, on la Sara Bosch, la propietària, demostrarà que, tot i que és jove, té les coses molt clares. I per últim, acabarem al restaurant Raso Terra, on la Chiara Bombardi demostrarà que la cuina vegetariana no és avorrida.
"Joc de cartes" es trasllada a l'Empordà per trobar el millor restaurant en una casa pairal de la zona. De la mà de Marc Ribas coneixerem l'Eduard Casadellà, copropietari de Can Casadellà, una masia catalogada com a patrimoni històric de Catalunya. També ens trobarem amb la Maria Antònia Rubio, propietària de La Riera, que ens presentarà una cuina catalana d'autèntiques arrels empordaneses . Anirem fins al poble medieval de Sant Feliu de Boada per conèixer l'Adrià Rubio, copropietari de Cal Gall, que ens proposarà el seu particular concepte "glocal", fusió entre global i local. I per últim, farem parada en una masia de l'any 1878 a Sant Martí d'Empúries, en aquest lloc privilegiat del cor de l'Empordà serà el Francesc Vázquez qui ens presentarà el seu restaurant El Mesón del Conde.
"Joc de cartes" descobreix quin és el millor restaurant de cuina de mercat de la Boqueria. Un mercat que ha resistit l'esperit popular dels mercats catalans de sempre, tot i les diferents transformacions que hi ha hagut al voltant. Amb en Marc Ribas coneixerem en Quim Màrquez, que dona nom a la seva parada, El Quim de la Boqueria. Ell hi participa al costat del seu fill, en Yuri, que continua amb el negoci familiar. Comptarem, també, amb tota una institució a la Boqueria, en Juanito Bayen, que fa més de 60 anys que és darrere la barra del seu restaurant, el Pinotxo. Ell concursarà amb el seu nebot i mà dreta, en Jordi Asín. I per últim, descobrirem el Kiosk Universal, amb els copropietaris i germans Alfonso i Benja Domínguez, que de ben petits ja corrien pel mercat i la parada de la família. Tot programa especial ha de tenir una traca final i serà gràcies a una visita molt àcida i inoblidable.
"Joc de cartes" visita el Maresme per trobar el millor restaurant davant del mar de la zona. Amb Marc Ribas coneixem la Melanie, una jove propietària que, amb 26 anys, un marit, un fill de 4 anys i un altre de camí, ha aconseguit aixecar el restaurant La Mar Bonica, de 9.000 m2. També anem a trobar la Mercè, propietària de La Caleta, amb qui tastem peix i marisc en un restaurant obert des del 1957. Coneixem la Fabiana i el seu Offu Sushi Bar, un restaurant que ofereix cuina japonesa, una oferta diferent, a peu de port, amb la qual està enamorant molts clients. Finalment, el Paulo i el Btakora ens fan sentir la màgia de menjar a primera línia de mar.
"Joc de cartes" va fins al Baix Montseny per tastar la millor cuina amb bolets del massís. Amb Marc Ribas coneixerem la Lorena Sierra, del restaurant 4 Vents 3.0, un restaurant familiar a Hostalric, que s'ha convertit en el seu projecte de vida. Anirem fins a Sant Feliu de Buixalleu per descobrir la proposta creativa de la Teresa Colomé, del restaurant Mas Gelat. També visitarem la Susana Ambatlle que, amb la seva valentia, va obrir el restaurant Gessamí, a Sant Esteve de Palautordera, fa un any i mig. I, per últim, descobrirem Can Collet del Pla, a Sant Antoni de Vilamajor, amb en Guillem Pou, un jove de 21 anys que té les coses molt clares.
"Joc de cartes" buscarà el millor càtering de Barcelona en un programa molt especial. Tres empreses de càtering s'enfrontaran per endur-se el títol, i l'encarregat de decidir-ho serà un jurat format pels 12 restauradors que s'han emportat el Segell Blau al llarg d'aquesta segona temporada, és a dir, els que tenen el local més sostenible. La primera empresa de càtering que jugarà serà Just Royal Barcelona, dedicada a càtering per a empreses i casaments. Els propietaris són Alfredo Rodríguez i Elisabeth Pérez, que s'encarreguen de la cuina i les postres respectivament. El segon negoci és l'Airolo, una empresa de càtering centrada en la cuina tradicional catalana amb tocs d'autor. En Josep "Tito" Santacana és el propietari i en Francesc Brunet, el cap de sala. I el tercer negoci serà Lapetrella Càtering, una empresa de càtering saludable. Lara Petrella i Priscila Heiner són brasileres i copropietàries del negoci.
En aquest capítol resum de "Joc de cartes" recordem els millors moments dels nostres programes especials. Repassarem els millors moments viscuts al Mercat de la Boqueria, recordarem el programa dedicat als Foddtrucks del REC d'Igualada; reviurem el dia que vam passar al Centre Comercial de l'Illa Diagonal i finalment tornarem al Museu Agbar de les Aigües on vam viure la festa del Segell Blau Honorífic i on vam poder tastar els millors càterings de Barcelona. També veurem l'altra cara de "Joc de cartes", amb les pífies i les millors imatges d'allò que no es veu mentre rodem el programa.
"Joc de cartes" acaba la temporada amb un recull dels millor moments dels programes d'aquesta edició. Repassarem els restauradors més divertits, ens tornarem a emocionar amb les millors històries i reviurem els moments de màxima tensió. També veurem l'"Altra cara del Joc" amb les preses falses i les millors imatges d'allò que no es veu mentre es roda "Joc de cartes".
En el primer programa de la nova temporada de "Joc de cartes estiu", en Marc Ribas viatja fins al delta de l'Ebre per buscar el millor restaurant de platja del Montsià. Un títol que es disputaran tres parelles de restauradors: l'Helena i el Xavi, del restaurant Noves Algues, de Sant Carles de la Ràpita; la Gemma i la Lupe, del Casa Gemma, i la Maribel i la Laia, del Casa Ramon, tots dos de les Cases d'Alcanar. A les Terres de l'Ebre en Marc Ribas serà testimoni de com els restauradors fan esclatar la guerra del pop. Arribarà la tinta al riu? I a més, descobrirem què passa quan coincideixen dos restaurants que són veïns. S'entendran o acabaran sortint velles confrontacions?
En Marc Ribas viatja fins a un dels últims paratges desconeguts de Catalunya: les muntanyes de Prades. Allà es dedicarà a buscar-hi el millor restaurant de brasa de la zona. Un títol que es disputaran tres parelles de restauradors: la Priscil·la i el Manolo, del restaurant El Grèvol de Capafonts; la Pili i la Lili, del restaurant Els Ceps de Vilanova de Prades, i l'Angelina i l'Arlín de la Masia Sagués de Vimbodí. Tots tres restaurants tenen una cosa en comú: els vincles familiars entre els restauradors. Però en canvi compten amb trajectòries, experiències i hàndicaps molt diferents. Aquestes diferències provocaran situacions complicades per als concursants i per al mateix Marc Ribas, que entre peus de porc i patates al caliu haurà de gestionar fins i tot alguna experiència paranormal.
"Joc de cartes" visita la Costa Brava per trobar el millor restaurant de cuina tradicional de Tossa de Mar. Marc Ribas ens presentarà les parelles formades pel Caspar i en Josep, un holandès i un català que encapçalen la proposta gastronòmica del Can Sophia; la dels germans Raúl i Miquel Mondéjar, que presumeixen dels seus exquisits arrossos al restaurant Minerva; i, per últim, l'equip format pel matrimoni del Xavier i la Núria, un administrador fiscal i una psicòloga que lideren Sa Muralla, un establiment amb una ubicació privilegiada. D'entre tots, i davant del blau marí del mar tossenc, sabrem el guanyador d'aquest nou duel estiuenc.
"Joc de cartes" acaba la seva ruta estiuenca a Barcelona, buscant el millor restaurant amb terrassa de la capital catalana. En Marc Ribas es refugiarà de les altes temperatures en tres oasis urbans per assaborir una oferta gastronòmica de gran nivell, començant pel Batuar. Els seus fogons estan liderats per dos cuiners de menys de 30 anys, però moltes ganes de menjar-se el món: són l'Eva, la xef, i en Enric, segon de cuina. Continuarem la ruta visitant Can Cortada, que ofereix cuina tradicional amb brasa d'alzina dins d'una masia del s. XI; en coneixerem el nou director, en Christian, i la relacions públiques des de fa 24 anys, la Rosalía. Un binomi d'experiència i aire fresc molt prometedor. Finalment tastarem l'A Contraluz, que representaran la Carla, una directora que també és artista, i en Xavi, un xef que ens intentarà seduir amb la seva "artesania gastronòmica". Quina terrassa barcelonina es guanyarà el nostre cor, a més del nostre estómac?
En aquest es podran veure els millors moments de la temporada estiuenca en què Marc Ribas i l'equip del programa han visitat tres punts del litoral, des de la Costa Brava fins a les Terres de l'Ebre, i una zona d'interior, les muntanyes de Prades, per buscar-hi els restaurants més valorats pels seus competidors.
Aquesta setmana "Joc de cartes" buscarà el millor restaurant entre les vinyes del Priorat. El programa arriba a Cornudella de Montsant, on trobarem Jaume Giral i Rafel Muria, responsables de la gestió i la cuina del Quatre Molins, un restaurant que barreja producte de proximitat i modernitat. A la mateixa localitat, dos vells coneguts d'en Jaume, Joan Rocamora i Dana Zamfir, mostraran la cuina tradicional d'El Bassot, restaurant del qual són propietaris. El recorregut acabarà a Margalef, on Frank Ferrero i Chayya García ens endinsaran en el seu particular món de creativitat a la Fonda Margalef.
Marc Ribas tornarà a Tossa de Mar per assaborir els grans arrossos i el menjar casolà de Casa Andrés, un restaurant de tota la vida, propietat del model internacional Andrés Velencoso i la seva germana i sòcia, Sílvia Velencoso; revelaran el secret de la seva famosa sangria? El programa seguirà el recorregut i farà parada al cor de Barcelona per endinsar-se en un restaurant japonès de nivell que ha obert fa poc les portes, el HaHa, propietat de les germanes Ruth Jiménez i Rebeka Brown, una parella que ens rebrà amb tota la seva energia i simpatia. "Joc de cartes estiu" acabarà la ruta a Sant Cugat del Vallès, descobrint la creativitat d'un japonès amb 8 anys d'història, el Sugoi, on els acollirà la propietària, Gemma Mengual, medallista olímpica i empresària, acompanyada per Bàrbara Mengual, germana, sòcia i gerent. Amb aquestes tres parelles, el xou i la diversió, però també la competició, per aconseguir ser els millors, hi està més que assegurada. Comença el joc!
Amb aquesta calor no hi ha millor pla que banyar-se a la piscina i, tot seguit, fer un bon àpat. A "Joc de cartes estiu" ho posen fàcil; en Marc Ribas s'ha posat el banyador disposat a trobar el millor restaurant amb piscina de l'entorn de Barcelona. El refrescant recorregut comença al Port del Fòrum, on es fa parada al Go Beach Club, un espai capitanejat per Mercè Bosch i Verónica Ruiz, dues dones amb empenta que gestionen un complex d'oci de 4.500 metres quadrats on hi pot passar de tot. Continua amb una remullada al Key Montjuïc, un restaurant familiar i tradicional propietat de Rosa Teixidó i el seu fill, Oriol Iranzo, ubicat a les instal·lacions del Club Natació Montjuïc. La ruta s'acaba a Castelldefels, al Distinto Restaurant, situat dins del Club de Tenis Andrés Gimeno, on els reben el propietari del restaurant, Ramon Segura, i Oriol Moyes, coordinador esportiu. Una parella amb molt sentit de l'humor, i disposats a jugar i donar-ho tot.
Cordeu-vos el cinturó perquè busquem el millor restaurant amb caràcter del Pla d'Urgell. Marc Ribas visita la cuina casolana de les Vinyes del Mig, a Bell-lloc d'Urgell. La segona parada és a Mollerussa, a El Racó d'en David, un local amb xup-xup. I acabem a Fondarella, a L'Atrevit Gastrobar, amb cuina de fusió.
"Joc de cartes" arriba al final a l'Alt Urgell, on es gaudirà de l'ombra i el tracte familiar de tres restaurants de la comarca. Marc Ribas visitarà Cal Teixidó, l'Era del Julià i Cal Serni, per descobrir quin es mereix ser el guanyador d'aquest capítol de "Joc de cartes estiu". Marc Ribas es refugiarà de les altes temperatures de la ciutat per anar fins a Estamariu, on trobarem Joan Vidiella i la seva dona, Núria Botella, que regenten Cal Teixidó. Continuarem la ruta visitant l'Era del Julià, a Arcavell, on Imma Vidal i David Alsina posaran en pràctica les receptes de l'àvia. Finalment tastarem la cuina de Cal Serni, de Josep Maria Troguet i Dolors Pal, una parella ben compenetrada en el seu negoci. Quina família de l'Alt Urgell es guanyarà el nostre cor, a més de l'estómac?
El programa acaba la temporada d'estiu amb un "Joc de cartes" ben especial. I és que es recordaran els millors moments dels programes que s'han vist fins ara. Per això es tornarà a treure el cap entre les vinyes del Priorat; s'ensenyarà algun moment inèdit dels restauradors més famosos de Catalunya; es farà peu a les piscines més exigents de Barcelona; es farà parada al Pla d'Urgell, i, finalment, es tornarà a l'Alt Urgell, per reviure les situacions més sorprenents i inesperades. I també es veurà l'altra cara de "Joc de cartes estiu", amb les pífies i les millors imatges de tot el que no es veu mentre es roda el programa.
"Joc de cartes" busca a l'estrena de la nova temporada la millor hamburguesa original de Barcelona. Rare Burguers & More, Timesburg, La Royale i L'empanat obriran les portes i, amb Marc Ribas, es mouran per la capital catalana per intentar trobar la millor combinació de pa, carn, formatge o qualsevol ingredient que es pugui imaginar. Perquè, en el món de les hamburgueses, no hi ha límits.
Un indret de conte de fades amb un presentador panxacontent i quatre concursants juganers! Al "Joc de cartes" d'aquesta setmana ens enfrontem al repte de trobar el millor restaurant en una fonda del Berguedà. Els restauradors participants no només s'encarreguen de donar bon menjar als seus clients, sinó que també els ofereixen allotjament. Cal Batista, l'Hostal Pedraforca, l'Hotel El Jou i l'Hostal Les Fonts confrontaran els seus estils de negoci sempre acompanyats de Marc Ribas.
Marc Ribas visita l'Hospitalet de Llobregat, la segona ciutat més poblada de Catalunya, per trobar-hi el millor menú de menys de 15 euros. Només cal passejar-se per una zona d'oficines al migdia per veure la importància que té aquest tipus de restauració, que uneix treballadors de tot tipus. És per això que a "Joc de cartes" els ajudaran a saber quina és el millor opció entre tot el mar de pissarres que inunden la ciutat. Ana Hidalgo, de La Rosa Púrpura; Xavier Insa, del Mitja Galta; Jaume Romera, del Cítrics, i Manoli Gil, de Ca la Manoli, competiran per mostrar una cuina de qualitat a preu de menú. Tradició i innovació per fer de la pausa del migdia un oasi gastronòmic.
A Catalunya, del pèsol n'hem fet gastronomia i tenim un munt de plats cuinats amb aquest llegum. Al Maresme, en concret, és un reclam turístic i, per aquest motiu, Marc Ribas agafa la furgoneta de Joc de Cartes i recorre la comarca per trobar el millor restaurant que cuina el pèsol. Marc Ribas acompanyarà Mònica Oleart, del Racó 19; Yolanda Majo, de Les 13; Bouba Barrow, del Dynamic Hotel, i Belén Fitó, del Suka, en una ruta maresmenca on no faltaran el sentit de l'humor, la competitivitat i, per descomptat, els pèsols.
Marc Ribas viatjarà fins al Pla de l'Estany, on es dedicarà a buscar el millor restaurant amb personalitat de la zona. Un títol que es disputaran quatre restauradors: Lluc Quintana, del restaurant Can Xapes, de Cornellà del Terri; Eva Miguel, de la pizzeria Rumbera, a Banyoles; Fàtima Labyedh, del restaurant La Trobada, a Crespià, i, finalment, tornaran a Banyoles per conèixer David Roca, propietari de Can Pericus.
La furgoneta de "Joc de Cartes" s'endinsa al Baix Llobregat, una comarca que es caracteritza per la seva producció agrícola. I tot per trobar la millor cuina amb producte de la zona. De la mà de Marc Ribes visitarem quatre restaurants dirigits per restauradors i restauradores que ens serviran fruites, hortalisses i verdures fresques directes del camp al plat! Viatjarem amb l'Anna Romogosa a l'Espai Terres Llunyanes, un restaurant que combina gastronomia i viatges; David Cartoixà ens mostrarà la tradició de l'Ermita de Brugués; Pedro Moya mostrarà que l'edat no està renyida amb la professionalitat que posa en el CheChe, i la Mireia Pla ens conquerirà amb les vistes d'El Calamar & Lobster.
La furgoneta de "Joc de cartes" s'endinsa a les Terres de l'Ebre. Concretament, entre les comarques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, una terra que, tot i que va viure un incendi greu, ens va obrir les portes per descobrir el seu producte i la seva gastronomia. Amb Marc Ribas visitarem quatre restaurants a peu de carretera. Viatjarem fins a Flix per descobrir La Presa, regentat per Javi Fernández; Sandra Heredia ens obrirà la seva fonda, Mas de Subirats, situada a Móra la Nova; Jacob Papasseit ens mostrarà La Beerreria a Móra d'Ebre i, finalment, baixarem a Gandesa, on ens esperarà Diana Valimanya i El Bistrot.
"Joc de cartes" es trasllada fins a l'Urgell per trobar el millor restaurant de terra endins. Amb Marc Ribas descobrirem que l'Urgell és la porta de Ponent, una terra plena d'història i amb una tradició culinària que és l'enveja de la resta del país. La primera parada la farem a Agramunt per descobrir l'Atípic, el restaurant d'Irina Penella. Tot seguit anirem fins a Maldà, on ens esperarà Nadia Tolsà i el seu Bar Centro, bar, sala de concerts i galeria d'art. La parada següent, la farem a Tàrrega, on el gastrobar Artapa 1224 ens obrirà les portes juntament amb la seva propietària, Sònia Martínez. Finalment acabarem a Claravalls, on el Bar Aleix i Palmira Calderó ens oferiran un últim àpat.
Entre paratges únics i poc coneguts, en Marc Ribas buscarà el millor restaurant amb encant del Pallars. Dues comarques, molts pobles i quilòmetres de camps i muntanya on el producte de la zona agafarà molt de protagonisme. Marc Ribas ens acompanyarà al llarg del Jussà i del Sobirà per visitar Lo Quiosc, un restaurant de vistes impressionants on trobarem Ramon Mitjana, un metge de família amant de la restauració. També arribarem a l'Era del Marxant, on la Dolors Perucho ens demostrarà que a la cuina hi mana ella. Passarem per La Cuineta, el restaurant que la Montse Blesa ha pujat amb molt d'esforç i acabarem a Casa Regina, on Xavier Astacio ens sorprendrà amb el seu sentit de l'humor i la seva mà per servir-nos a taula.
"Joc de cartes" viatja fins a l'altiplà de la Segarra, terra de frontera, per trobar el millor restaurant de la comarca. Marc Ribas viatja fins a Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, dins l'altiplà de la Segarra, per visitar La Barbacana i conèixer Maria Casajoanes, propietària i cuinera del restaurant. Arribarem al Kokoro, on Cinta Benet, advocada de professió, demostra ser valenta i tirar endavant el negoci. Passarem per la Braseria l'Alzina, el restaurant d'Anna Solé, que juntament amb la seva família lluiten cada dia per tirar-lo endavant. I acabarem al Nobadis, on Juanjo Ceresuela ens obrirà les portes de casa seva, un negoci que va més enllà d'un restaurant.
Les muntanyes del Pirineu són l'escenari que aquesta setmana visita "Joc de Cartes" en la seva ruta gastronòmica per Catalunya. I és que busquem la millor cuina a 1.000 metres de la Vall d'Aran. El cuiner Marc Ribas ens portarà a visitar Marcos Pedarròs, un xef molt innovador del restaurant Er Occitan; coneixerem l'exotisme de l'Omaira Valiente, del BMAI; ens aproparem a la costa de la mà de l'Albert Jubany, d'Eth Bistro i, finalment, ens deixarem contagiar amb la simpatia de l'Ana Molina, la mestressa del restaurant Casa Jimena. Uns propietaris amb personalitat que competiran per ser el millor restaurant de la zona, i ens sorprendran amb molts moments amb les emocions a flor de pell.
Aquesta setmana "Joc de cartes" anirà fins a l'Alt Penedès, comarca d'on és originària la vinya a Catalunya. Allà buscarem el millor restaurant a la terra del vi i del cava. El cuiner Marc Ribas ens portarà a visitar Andrés Torres, propietari del que abans era una granja d'animals transformada en espai gastronòmic, el Casanova; coneixerem també el sommelier Ivan Batlle i el seu local emblemàtic, Casa Joan, i acabarem la ruta a Sant Sadurní d'Anoia, on Òscar Medina ens obrirà les caves centenàries, Cava Canals & Munné. Finalment, Oriol Martínez ens contagiarà la seva energia al Cal Ticus.
"Joc de cartes" es disposa a buscar la millor escola d'hostaleria a Catalunya, en un programa molt especial. Tres escoles s'enfrontaran per endur-se'n el títol, i l'encarregat de decidir-ho serà un jurat format pels 12 restauradors guanyadors del Segell Blau d'AGBAR d'aquesta tercera temporada, és a dir, aquells restaurants que fan un ús més eficient de l'aigua i tenen un local més sostenible. La primera escola que jugarà serà Bellart, al cor de l'Eixample i ho farà amb Juli Pila, professor de cuina, i Marta Martínez, una de les seves alumnes, i demostraran que ser petit no és cap inconvenient. La segona candidata és l'Escola Superior d'Hostaleria Sant Ignasi de Sarrià que, amb Cristina Roig i Carmen Peral al capdavant, ens ensenyaran no només a cuinar, sinó a valorar els altres. I la tercera escola és de les pioneres, Joviat, de Manresa, que ha format molts cuiners i que, en aquesta ocasió, la coneixerem amb Marc Morral i Xènia Llobet.
Uns quants plats de la cuina mexicana piquen i uns quants dels seus restauradors, també. Com en Juan Carlos i en David, del restaurant Maro Azul, que concursen sense callar-se'n ni una i disposats a enfrontar-se amb l'experimentada Teresa, del mític Margarita Blue, i amb la seva filla Emma. El tercer restaurant en discòrdia és Anormal, un restaurant de "street food" llatinoamericà liderat per un colombià i un mexicà que prometen donar molta guerra.
En el món de la gastronomia és freqüent trobar nissagues de cuiners i cuineres que han seguit la tradició familiar als fogons. Marc Ribas es desplaça fins a Cambrils per trobar el millor restaurant de tradició familiar de la població. Els restaurants a concurs són Denver, Botella i Casa Macarrilla. A més de veure quins punts forts i febles tenen, també descobrirem si és gaire aconsellable treballar amb la família
La Costa Brava és encisadora, però Marc Ribas vol anar més enllà del paisatge i trobar el restaurant amb més encant i més "cool" de la zona. Els concursants seran el David i l'Anna, germans i residents al restaurant Rosamar; el Santi i el Nacho, que al bell mig de la medieval Peratallada són els responsables de la D O Candelària Tapes; i la Maria del Mar i la Silvana, directora i encarregada del restaurant Ruta Baviera. Tots deuen tenir el mateix encant que els restaurants que regenten?
Els xiringuitos són uns dels grans protagonistes de l'estiu i per això Marc Ribas s'acosta al Baix Llobregat per trobar-hi el millor de la zona. Però en Marc no només acabarà trobant el millor xiringuito, sinó que també hi trobarà concursants força peculiars, com el Roberto, el cap de cuina de l'Ancla; el Santi, el propietari de I'Iguana, o les germanes Carles, del xiringuito Duna.
En aquest capítol especial, repassarem alguns dels millors moments de la temporada, que ens ha portat a Barcelona per buscar quin és el millor restaurant mexicà; a Cambrils per trobar el millor restaurant de tradició familiar de la localitat; a la Costa Brava per saber quin és el restaurant amb més encant de la zona, i al Baix Llobregat, on ens hem posat les xancletes i el banyador per saber quin és el millor xiringuito de la comarca.
Anem de tapes a Sabadell i a Terrassa, en un dels enfrontaments de més envergadura de la història del programa. Un derbi espectacular entre egarencs i sabadellencs. Qui ofereix les millors tapes, mala raça o mala pell? En Carlos Giménez i la Rosa María, de la marisqueria sabadellenca Choco Choquito es veuen les cares amb en Jaume Oller i la Paqui Latorre, del bar terrassenc El Porró.
El primer restaurant que ens ensenyarà aquest tradicional plat serà el Costa Dorada de Sitges. Allà coneixerem el seu xef i propietari, el Joan Vidal, que presumeix de tenir el local amb les millors vistes de Sitges. S'haurà d'enfrontar, per això, amb la bona fama d'El Beso Sitges, on la Judith Masoni li plantarà cara amb el seu xató. A la banda de Vilanova i la Geltrú hi tindrem dos restauradors amb molt caràcter: l'Anna Soler, de La Pasifae, obsessionada amb la qualitat dels productes, i el Jordi Salvador, de La Polla Xica, un local que sorprendrà més enllà del seu controvertit nom. Qui servirà el millor xató?
Girona s'estrenarà en la competició gastronòmica amb un dels seus establiments més peculiars: el River Café, del Miquel Darnés, un fan absolut de Bruce Springsteen, que ha aixecat un local emblemàtic dedicat al seu ídol. Allà també hi coneixerem el Marc Ramos, un jove cuiner que ha portat la seva personalitat i caràcter als fogons del Si No Fos. Figueres tampoc es queda enrere... Els seus dos representants prometen sorprendre, i molt. La Pietat Valenzuela, del Cap i Pota, ho farà amb la seva cuina casolana, i el Jordi Garcia, d'El Pati, amb una posada en escena i un servei a l'alçada del seu gran local.
El municipi encarregat d'obrir el foc serà Reus, on visitarem Casa Coder, un dels negocis amb més solera de la plaça del Mercadal. El segon àpat serà a Tarragona, al A 3 mans, un restaurant amb cuina creativa de dos propietaris que han viatjat pels fogons de mig món. Seguirem a la capital per fer parada al restaurant Cal Mano, on ens retrobarem amb una vella coneguda del programa. I acabarem a Reus al SORA Experience, una proposta innovadora que sorprendrà espectadors i restauradors.
A Puigcerdà coneixerem l'Anna, propietària i cap de cuina del restaurant Bon Appétit, una dona riallera i alegre, però amb un paladar molt fi. A la capital de la Cerdanya també visitarem el restaurant El Badiu, un espai d'oci i restauració en què el propietari, Mauro Maqueda, voldrà sorprendre els seus contrincants amb uns plats i unes presentacions, segons ell, diferents. Una miqueta més al nord, a Llívia, gaudirem de la gastronomia i les activitats lúdiques del restaurant Únic Parc, amb un novell Raül Patarro als fogons; i, finalment, visitarem l'emblemàtic Rita Porta, un local amb més de cent anys d'història i amb un propietari, Genar Muntané, que és tot honestedat.
El primer restaurant que visitarem és l'emblemàtic Golden de Manresa, on el seu propietari, Rafa Carmona, ens mostrarà les arts culinàries d'un restaurant de polígon. També passarem per un altre restaurant de Manresa, El Cau de l'Ateneu, un local acabat d'inaugurar i situat en l'antic ateneu de la ciutat. Un restaurant tan espectacular com la seva cap de cuina, Xaro López. A Igualada coneixerem Anna Guarro i el seu restaurant, l'Escorxador, un projecte professional i de vida que comparteix amb la seva parella. I, per acabar, Carles Rodríguez, xef i propietari de l'Exquisit, es proposarà sorprendre els seus contrincants amb els seus plats de 100% cuina del xup-xup.
La primera visita serà a Sant Feliu, on descobrirem El Tinglado, un local que no deixarà indiferents els espectadors quan descobreixin que a l'interior s'hi amaga una locomotora de tren. Després anirem fins a Palamós, per fer parada al Maria de Cadaqués, que encara que el nom despisti, és una institució gastronòmica al municipi del Baix Empordà, amb quatre generacions al darrere. Seguint amb els restaurants palamosins, el tercer àpat es farà a La Salinera, un negoci amb vistes al mar, on la famosa gamba local és l'absoluta protagonista. I, finalment, tornarem a Sant Feliu de Guíxols per degustar la cuina de mercat d'Els Nois, un restaurant on la tradició és gairebé una religió per als seus responsables.
La primera visita és a Sant Carles de la Ràpita, on descobreixen El Miami Can Pons, un restaurant amb una gran tradició familiar amb una prioritat: oferir un bon arròs en un ambient clàssic i a primera línia de mar. A continuació van a Peníscola, on visiten el Pescador Ermitaño, un local ben curiós amb vistes al mar i on descobriran Alfred Barberà, tot un "showman" als fogons defensant aferrissadament la qualitat del seu arròs. Seguint amb els restaurants peniscolans, el tercer àpat es fa al Restaurant Caracol, amb la seva propietària, María González, que ha aconseguit traslladar el seu caràcter als seus populars arrossos amb un producte de gran qualitat. I, finalment, toren a Sant Carles de la Ràpita per degustar l'arròs de Miguel Cazorla al Mara, un local senzill amb uns plats sorprenents.
El primer capítol ens portarà fins al barri mariner per excel·lència de Barcelona, la Barceloneta, a la recerca, com no podia ser d'una altra manera, del seu millor restaurant mariner. El primer restaurant a concursar serà el Ca la Montse, un negoci amb 64 anys d'història al barri que actualment gestiona el matrimoni format pel Jordi i la Rosi. La següent parada la farem al Merendero de la Mari, regentat per una altra família de restauradors de tota la vida de la Barceloneta i on coneixerem la Rosa Mari i el seu fill Jordi. I per últim, al restaurant La Peninsular les amfitriones seran dues germanes bessones, la Marta i la Natalia, que estan al capdavant d'un altre dels restaurants més emblemàtics del barri.
Aquesta setmana el Marc Ribas fugirà de les aglomeracions i amb la seva moto farà via cap a la comarca de la Conca de Barberà a la recerca del millor restaurant sense turistes. Allà descobrirà dos restaurants de l'Espluga de Francolí i un de Montblanc. El primer a concursar serà l'Art Restaurant, una masia amb tocs moderns on es menja cuina tradicional de la mà del matrimoni format pel José María i la Lorena. La següent parada la farà al ForEvents, un negoci d'esdeveniments gastronòmics reconvertit en restaurant arran de la pandèmia, i capitanejat pels socis i amics Albert i Juanitu. I a Montblanc hi trobarà el Sergi i la Marian de La Parra Jardí Gastronòmic, un local a l'aire lliure ple d'arbres fruiters i amb una cuina dins d'un antic autobús.
En Marc Ribas mira de trobar el millor restaurant amb producte local de Blanes. La primera visita serà al Va de Catas, on ens mostren la cuina avantguardista per a paladars tradicionals. La segona, a La Balma, un restaurant reinventat després de la covid. La darrera parada del programa serà al T3, un restaurant gestionat per dos amics i socis blanencs 100%.
En aquest capítol de "Joc de cartes", Marc Ribas farà les maletes per allotjar-se a la capital catalana i buscarà el millor restaurant d'hotel amb encant a Barcelona. Els primers en mostrar l'encant del seu negoci seran els exigents i perfeccionistes Nieves i Marc del The Greenhouse, a l'Hotel Pulitzer, un restaurant que bé sembla un hivernacle al bell mig de la ciutat. Els segons a concursar seran el Jairo i el Jon del Negresco Restaurant, a l'Hotel Negresco Princess, que competiran amb la seguretat que els donen les vistes panoràmiques a la ciutat de Barcelona. I acabarem a l'Hotel Boutique Torre Barcelona, a Collserola, un hotel ubicat en una antiga casa modernista catalogada que gestiona el carismàtic matrimoni format per la Mercè i el Giorgio.
La ruta de "Joc de cartes" d'aquest estiu acabarà fent parada a la Costra Brava, on el Marc Ribas buscarà la Millor cuina amb gust de mar a Roses i Cadaqués. Les primeres concursants que coneixerà seran l'Ana i la Maria del Casa Anita, a Cadaqués, un restaurant familiar i amb molta essència amb més de sis dècades d'història. També a Cadaqués, i ben a la vora del mar, es troba el Xiringuito La Sal, i per "salero" el que tenen el seu xef, l'Aniol, i el cap de sala, el Joan. L'últim restaurant que posarà a prova el gust de mar de la seva cuina serà el Falconera, de Roses, capitanejat als fogons pel seu xef, el Gregory, i a sala per l'Albert.
Repassem totes les rutes que hem visitat a l'estiu arreu de Catalunya. La Barceloneta, la Conca de Barberà, Blanes, hotels amb encant i l'Alt Empordà. Revivim moments emotius que ens han fet caure fins i tot alguna llagrimeta, sense oblidar els grans àpats degustats, les estratègies, les crítiques i fins i tot cançons per no oblidar mai.
Marc Ribas visita les comarques gironines a la recerca de la millor cuina creativa del territori. El primer restaurant és el Mimolet, al bell mig de Girona, amb en Xavier. Després, visitem The Main, amb l'encarregada i xef Vanessa. Anem fins a Santa Coloma de Farners i visitem el restaurant Mas Solà, amb el polifacètic Xavier. I acabem a Llagostera, a Can Bufí, ubicat dins una masia, amb en Pol.
Marc Ribas visita la comarca del Baix Llobregat a la recerca de la millor recepta amb pollastre de Pota Blava. Tres restaurants del Prat i un de Cervelló competiran per veure qui cuina millor aquesta raça autòctona de pollastre amb Indicació Geogràfica Protegida. La primera visita serà a la Masia Sánchez-Casal, on veurem què ens ofereix en Sergi Bonillo, director de serveis d'un restaurant ubicat dins d'un club esportiu. La següent parada la farem a la Masia Can Guitart Vell, a Cervelló, un restaurant amb més de 70 anys d'història i codirigit des de fa gairebé 2 anys pel Daniel Pairada i el seu soci. El tercer àpat, de tornada al Prat, serà al Cèntric Gastrobar, regentat per la Susana Aragón, o com se la coneix a la zona, la Xef Pota Blava. I acabarem al Cafè de l'Artesà, el restaurant del teatre centenari del mateix nom, i que ara porta el Lluís Aguado, un enamorat d'aquest pollastre i la seva història.
"Joc de cartes" continua el seu recorregut per Catalunya. En aquest capítol de la cinquena temporada la furgoneta del programa farà parada a l'Empordà, on les arrels de la seva cuina encara tenen molt a dir en la restauració que s'hi ofereix actualment. El primer d'ensenyar les seves cartes serà el restaurant Mas Molí de Peralada, on el seu propietari, en Marc Joli, demostrarà que ni a ell ni a la seva cuina els manca caràcter. La segona visita ens portarà fins a Maçanet de Cabrenys, on la Rosanna Masip transmetrà tot el seu tarannà amb el restaurant El Fau. Continuarem la nostra ruta gastronòmica per Maçanet de Cabrenys visitant l'Hotel-Restaurant Els Caçadors, de la mà d'en Santi Valls, un cuiner que ha voltat pels fogons de mig món. I finalitzarem aquest programa a la capital del Baix Empordà. A la Bisbal visitarem l'Escalipatxo, on el Sergi Casellas, el seu propietari, es deixarà la pell.
Quatre restaurants de Barcelona lluitaran per ser els més sostenibles. A La Barra del Gourmet, en Marc elabora plats amb producte sostenible. Al restaurant de l'Ariadna i en Jordi assessoren els clients perquè mengin de manera saludable. A continuació, a la cuina de La Forquilla, en Vidal porta el restaurant tot sol i de manera sostenible. Acabem al Contracorrent Bar, a on l'Anna utilitza productes del seu hort.
El primer restaurant en encendre'ls serà La Carpa a Les Planes d'Hostoles, on coneixerem la més novell de les restauradores del capítol, la Nina Portillo, i la cuina casolana de la seva "mama". El següent restaurador en obrir foc culinari serà el competitiu David Arroyo, del restaurant Can Llonga a Els Hostalets d'en Bas. A Olot els fogons que competiran seran els del restaurant familiar del Marc Demonjó, Les Pedretes; i el darrer amfitrió en posar a prova al seu xup xup serà l'empresari Josep Güell del restaurant Can Cintet a Besalú.
"Joc de cartes" continua el seu recorregut per Catalunya i en aquest capítol la furgoneta del programa farà parada a l'Ampolla, on es barreja l'aigua salada del Mediterrani i l'aigua dolça de l'Ebre per donar lloc al sabor únic de la seva ostra. Marc Ribas mirarà de trobar la millor recepta amb ostró visitant quatre restaurants de la població. El primer serà Can Marqués, on la seva propietària, Lorena Barberà, intentarà demostrar que no es va equivocar fa pocs mesos quan va deixar la feina d'administrativa per obrir el restaurant. La segona visita serà al Rodamar, un restaurant minimalista i innovador que mira de sorprendre el client de la mà del seu xef i propietari, Hèctor Roda. Continuarem al Bama Beach Club, "més que un restaurant" segons Aitor Ema, el seu propietari, que presumeix de terrassa, vistes i gosadia amb les seves receptes d'ostró. I acabarem al Restaurant del Mar i amb la seva propietària, Sílvia Márquez, guanyadora en tres ocasions del concurs d'ostres de l'Ampolla.
Anem cap a diversos punts del Vallès Oriental, on Marc Ribas s'endinsa per buscar-hi les millors cuines d'esmorzar de forquilla. La batalla es reparteix entre la cuina dels Sis Quartos, La Gran Olla, el Baena i El Nou Desmai. Cuines de bar, restaurants de brases i esmorzars de forquilla, una tradició en què tots els participants demostren les seves habilitats i passió.
Marc Ribas fa ruta per l'àrea metropolitana de Barcelona a la recerca de la millor xef de la zona. La primera parada serà a Sant Andreu de la Barca, al restaurant Dtaping, on Jasmina Montserrat dirigeix la cuina amb la mateixa fermesa amb la qual ha lluitat per guanyar-se un lloc en el sector de la restauració. Després, anirem al Mamarratxa Bistrot, de Molins de Rei, un local amb un nom molt peculiar que, segons la propietària, Laia García, resumeix la seva personalitat a la perfecció. Sense posar un peu fora de Molins de Rei, visitarem el Calasanz. Allà, fa 18 anys que hi treballa Maria Montserrat, que hi va començar fregant els plats i, ara, és al capdavant de la cuina gràcies al seu afany autodidacte. I, per últim, coneixerem la xef Maria Espín, propietària del Brau, que amb aquest projecte personal ha aconseguit portar a un altre nivell la passió que li va inculcar el seu pare per la gastronomia.
Aquesta setmana, Marc Ribas arriba disposat a menjar a cos de rei, perquè navegarem a través de les aigües del riu Gaià a la recerca del millor restaurant entre castells de la zona. Començarem el recorregut al De Bar, un local d'Altafulla que és molt personal per al seu propietari, Xavier González, que ha convertit casa seva en un restaurant. Sense deixar Altafulla, visitarem també la Terrasseta del San Martín, un negoci heretat pel xef Carlos Martínez que pretén donar un aire nou a l'hotel familiar. Tot seguit, anirem fins a la Riera de Gaià, on Kevin García s'encarrega de dirigir amb molta exigència la sala d'Els Fogons del Drac. I, per acabar, visitarem el Bar del Mig, a Santes Creus, un establiment especialitzat en entrepans però amb uns plats casolans que poc poden envejar qualsevol altre restaurant de la zona. O almenys així s'ho pensa Marta Mañé, la propietària i cuinera.
En aquest capítol de "Joc de cartes", Marc Ribas recorrerà els mercats de la ciutat de Barcelona per trobar el millor restaurant. El primer mercat que visitarem és el de Santa Caterina, de la mà del restaurant La Torna, on la Montse Rocamora porta la batuta amb molt de ritme. Després farem doble parada al Mercat del Ninot, un clàssic al cor de Barcelona, on gaudirem de l'ambient excepcional del restaurant Tierra del Ninot, dirigit per un jove Guillem Mitats, i continuarem al De Cruz Morales, on la Marta Morales elabora les millors carns directament de la seva carnisseria al plat. Aquest tour pels mercats de Barcelona finalitzarà al restaurant El Pocavergonyes, que es troba dins del Mercat de la Sagrada Família, i on podrem descobrir com el nom del negoci té molt a veure amb la personalitat del seu propietari, el Frederic Ventura.
A la capital del Segrià, Marc Ribas busca el millor xef de Lleida de menys de 35 anys. La primera parada és al Des-Tapa't Casual Food, amb l'Albert i la seva cuina autodidacta, per enllaçar amb el restaurant BOnum No Rules, on en Ramon trenca amb totes les normes. Després, en Gerard ens ensenya les tapes del Cantamanyanes i acabem amb la cuina d'herència familiar de l'Héctor, el Carballeira.
Anem amb Marc Ribas cap a un dels paratges més emblemàtiques de Catalunya, el Montserratí. La primera parada la fem a la cuina de la Núria, Can Llates. Després, visitem el Mas Sunyol, on l'Albert ha transformat l'antiga masia en restaurant. Al Racó de Sant Esteve, la Nadia ens transporta al cinema dels anys 80, i acabem a la cuina del Flor de Sal, un local amb més de tres dècades d'història.
"Joc de cartes" torna a la ciutat de Barcelona, a la recerca del millor entrepà de la capital catalana. El primer restaurant que visitarem en aquest capítol serà La Menuda by Solà, on descobrirem la seva cuina creativa de la mà de la cap de sala, la Pilar Rodríguez. Després anirem al Sants es Crema, al bell mig del popular barri barceloní, on coneixerem el Jordi Barnús i els seus entrepans d'autor. El Narciso, al barri del Born, un reducte autènticament italià capitanejat per la Federica Griffoni, acollirà el tercer àpat. El final d'aquesta ruta gastronòmica per la ciutat de Barcelona acabarà a Cal Màrius 449, un imprescindible de l'Eixample, on el seu propietari, el Mario Ponce, és un autèntic enamorat dels entrepans.
Milers de turistes arriben cada estiu a Barcelona atrets per l'oferta cultural que hi ha i per la platja, però també per la gastronomia. Marc Ribas puja a la moto per visitar tres restaurants que podrien aparèixer a la portada de qualsevol guia turística de la ciutat: el Babula Bar 1937, el Casa Ràfols i L'Àmfora. Qui s'emportarà els 3.000 euros de premi?
Marc Ribas es desplaça fins al Baix Empordà per degustar-ne la cuina familiar. Per començar, anirem fins a l'Estartit per visitar el restaurant Montserrat. La segona parada serà a Palamós, a L'Arbre de Juliette. I acabarem el recorregut a El Traguinyol, de Sant Antoni de Calonge. Els restauradors es veuran reforçats pels seus vincles familiars o cediran a la pressió de mantenir un llegat generacional?
Els xiringuitos són els grans protagonistes de l'estiu, però tenen moltes coses a dir en l'àmbit gastronòmic. Marc Ribas es trasllada aquesta setmana a les platges del Maresme per desmentir que aquesta mena d'establiments són només un lloc de pas. L'Anchor Point Beach Bar i el Tiaré Beach Bar, a Pineda de Mar, i el Déjà Vu Beach de Vilassar de Mar són les seves destinacions.
Comencem temporada d'estiu anant d'acampada! Marc Ribas arriba a la Costa Daurada per trencar vells estereotips i demostrar que els restaurants de càmping no estan enemistats amb la gastronomia de qualitat. Visitem els restaurants Maykao, al càmping Torre del Sol de Mont-roig del Camp; Fusta Mar, al càmping Arc de Bará, de Roda de Berà, i Salioli, al càmping Creixell.
Fer una escapada al Montseny és bo per als pulmons, però també per a l'estómac. Marc Ribas recorre el parc natural més antic de Catalunya per trobar el millor restaurant amb vistes al Montseny. En primer lloc, parem a Espinelves per visitar el Mas La Rovira. A continuació, ens aturem a Viladrau per conèixer el restaurant Can Berri. Finalment, visitem El Molí de les Pipes, a Arbúcies.
Repassem els programes de l'edició estiuenca en aquest especial dedicat als primers cinc capítols de la sisena temporada. Bons àpats, bones converses, riures, confessions i també algun moment tens. I si totes aquestes vivències les guardem en un àlbum de fotos? Recuperem amb Marc Ribas els millors moments de l'estiu i les preses falses més divertides.
Marc Ribas torna a visitar els mercats de Barcelona, i aquesta vegada ho fa per trobar el millor restaurant de cuina catalana en un mercat. La primera parada ens portarà fins al bar La Mànega, al mercat del Clot. Allà coneixerem l'Esteve Vallribera, tercera generació d'aquest local familiar conegut al barri pels seus esmorzars. Seguirem la ruta fins al mercat dels Encants, on, tot i no haver-hi parades de menjar, hi trobem l'Stop&Mos, des d'on la irlandesa Jacqueline Dunfoy prepara els plats del dia. El tercer àpat en un mercat de la ciutat ens portarà al barri del Guinardó, on coneixerem la Carolina Casas, a qui fa 7 anys la vida li va fer un tomb amb l'obertura de La Parada. I acabarem al Mercat de Sant Antoni per descobrir què té per oferir-nos en Sergi Larregola, un veterà de la restauració i propietari del Casa Blanca.
Aquesta setmana, en Marc Ribas se'n va al Penedès per trobar el millor restaurant en una cava. Quatre restauradors que treballen envoltats de vinyes i botes de vi competiran per defensar la seva proposta gastronòmica. La primera parada serà a Les Vinyes de Lilith, un restaurant amb la personalitat de la seva propietària, la Marta Vallès, que volia un restaurant "gluten free" a la comarca. Seguirem la ruta fins a l'Artcava, on l'Èric Enguita ha portat la filosofia de l'"street food" a un entorn de vinyes. El tercer àpat serà a Can Marlès, des d'on el xef Sergi de Meià organitza esdeveniments gastronòmics posant en valor la cuina del territori i el producte km 0. I acabarem a la Barbequiú per descobrir l'aposta per la barbacoa que ha fet el Toni de la Rosa, la 23a generació d'un celler històric. Qui convencerà més amb la seva proposta enoturística? Qui s'emportarà els 5.000 euros com a millor restaurant en una cava al Penedès?
Marc Ribas se'n va a Lleida per trobar quin és el millor restaurant de banquets. Quatre restauradors de les Terres de Ponent competiran per demostrar que casa seva és el millor lloc per fer-hi celebracions, aniversaris i casaments. I com a novetat d'aquesta temporada, en Marc escollirà, d'entre els quatre àpats, el plat que més li hagi agradat: el Plat Estrella.
Moltes persones confien en el boca-orella a l'hora d'escollir un restaurant. Per això, a "Joc de cartes" també ens hem volgut deixar recomanar. En aquest programa, quatre periodistes gastronòmics representen un local de la seva elecció per aconseguir el títol del millor restaurant recomanat de l'àrea de Barcelona.
Marc Ribas fa un repàs de tots els programes de la temporada per recordar els millors moments, a través dels elements que han format part del programa: un ninot, una postal o una cistella de pícnic. Des dels restauradors més joves del Vallès, passant pel mercat de la Boqueria, els calçots o el vi, fins a arribar al Baix Llobregat, el Berguedà o les restauradores gironines.
Comencem nova temporada d'estiu recorrent en moto el Garraf per trobar el millor establiment amb vistes al mar del Garraf. Marc Ribas farà parada al restaurant El Capità de Port Ginesta, a les Botigues de Sitges. Allà es trobarà amb l'Eva García i el David Zambrana, propietaris d'un dels locals amb més història del port. També anirem fins a la platja de Vilanova i la Geltrú per conèixer l'Habana Blue. Una guingueta amb vistes al mar i carn a la brasa on trobarem Anna Casademunt, propietària, i Felipe Masferrer, encarregat del servei. I per acabar anirem fins a Sitges a conèixer el restaurant Cala Morisca. Es tracta d'una zona molt coneguda per la seva cala on relaxar-se i gaudir d'un dia de platja allunyat de grans poblacions. Aquí Marc Rodríguez, gestor, i Michelle Lorusso, xef, ens faran gaudir d'un àpat amb unes vistes al mar espectacular. Quin dels 3 establiments tindrà millors vistes al mar del Garraf?
Aquesta setmana Marc Ribas deixa la platja i agafa la moto per anar fins al riu, concretament fins a la Noguera Pallaresa, per trobar el millor restaurant de la zona. La primera parada serà a Tremp, al restaurant l'Alosa de l'Hotel Segle XX, un local que dirigeix David Vilanova, propietari i cuiner, i que defensarà amb la seva exdona, Esther Llovera. A la població del Pont de Claverol visitarem el restaurant Lo Racó del Pont, que dirigeixen el matrimoni format per Miguel Ángel López i Inma Farrús, que ens oferiran plats típics catalans i molta brasa. Un espai per menjar molt a prop del riu. Els darrers concursants del programa seran Inés Quintana, propietària i cuinera, i Eduard Serra, cambrer, del restaurant Cal Jou, a la població de Conques. Un espai petit i familiar on es pot gaudir de cuina tradicional.
En aquest capítol Marc Ribas recorrerà amb la seva moto la comarca de la Selva per trobar el restaurant que millor elabori els seus plats amb productes de proximitat: els productes de km 0. La Selva, situada a les províncies de Girona i Barcelona, té una gran varietat de paisatges: des dels boscos del Montseny o les Guilleries, a les platges de la costa central catalana. És en aquesta terra on trobem productes propis i únics com la gamba vermella de Blanes, les ratafies, les avellanes de Brunyola o unes excel·lents carns.
I per acabar aquesta temporada d'estiu us proposem un resum dels millors moments que hem viscut aquest juliol i agost. Passejarem per la comarca de la Selva i el seu producte de km0, ens gairebé remullarem als restaurants amb millors vistes al mar de la costa del Garraf, passejarem pel Parc Natural del Cap de Creus per conèixer la seva oferta gastronòmica i recorrerem el riu Noguera Pallaresa per conèixer la seva restauració. Un capítol especial on recordarem els millors moments dins les cuines, els àpats, converses, riures i també alguns dels moments més tensos viscuts durant aquesta temporada d'estiu.
Si hi ha un producte estrella a la cuina catalana és la mongeta del ganxet i, en aquesta ocasió, en Marc en busca la millor entre quatre restaurants del Vallès. A Sant Feliu de Codines visita Can Tastet, que defensa la seva propietària i cap de sala, Montse Pi. A Vilanova del Vallès coneixem la Masia Can Palau, on el seu copropietari i cap de sala, Jalil Akhezzan, posa ritme a tot el que surt de la cuina. Ens traslladem a Matadepera per degustar els plats amb mongeta que elabora Txus Garreta al 7vuit7. I, finalment, anem fins a Vacarisses per conèixer La Granja Vacarisses i la seva cap de cuina, Pilar Salazar.
Sou més de pizzes o d'hamburgueses? Etern debat. Marc Ribas té la labor d'esbrinar quin dels dos tipus de menjar és el favorit amb un duel entre pizzes i hamburgueses de Barcelona. Al barri del Clot coneixerem el restaurant Melosa de la mà d'Oscar Moncayo, que és el copropietari i CEO d'aquest local on s'ofereixen hamburgueses fetes amb productes de proximitat. També anirem fins a Nou Barris, amb Marc Navarro, per conèixer les originals hamburgueses que fa el restaurant Ovante. Pel que fa a les pizzes, anirem fins al restaurant Giorgio, on Marianna Knyazyan, la propietària, defensarà la qualitat de les seves pizzes napolitanes. I, per acabar, visitarem el barri de Sants per endinsar-nos en la petita i acollidaora pizzeria La Briciola, famosa per les seves pizzes amassades a mà i les seves postres típiques italianes; però famosa, sobretot, pel seu mediàtic propietari, Pino Prestanizzi.
Marc Ribas i Jordi Garrido, presentador de "Cartes en joc" a Àpunt, es tornen a veure les cares per disputar-se la revenja de l'arròs. Fa tres temporades que valencians i catalans ja es van batre en duel per demostrar qui cuinava millor els arrossos. Aquell joc el van guanyar els catalans i, enguany, Ribas i Garrido volen jugar el partit de tornada.
A la banda de la cuina tradicional trobarem Mas Ros, a Cassà de la Selva, capitanejat pel cap de cuina Jaume Coll. També coneixerem La Ferla, al barri antic de Girona, un restaurant d'origen italià que representa Alba Fernández. La cuina creativa quedarà representada pel Formaticum de Marc Masó, un restaurant tematitzat de Girona on el seu fort són els formatges. Però per temàtica, la del Nou Quart, a Quart, un restaurant que ens farà viatjar al llunyà Oest de la mà de José Antonio Albacete, Joe. El duel està servit!
Aquesta setmana, "Joc de cartes" creua la frontera i s'endinsa al Principat d'Andorra per buscar la millor borda. Les bordes són edificis tradicionals construïts al costat de les masies per guardar-hi els animals i les collites. Actualment, moltes d'aquestes bordes s'han transformat en restaurants que ofereixen cuina tradicional andorrana. Visitarem Canillo per conèixer la Borda Patxeta, amb la seva propietària Paqui Pavón. També anirem fins a Llorts per degustar la cuina de L'Era d'en Jaume, amb el seu propietari i xef Pep Ramos. A Canillo, menjarem a La Cantina dels Racons, amb la seva propietària Geraldina Vieira. I, finalment, anirem fins a Soldeu per conèixer La Cort del Popaire de l'Alex Kimchella, el seu propietari i xef. Quina d'aquestes quatre serà la millor borda d'Andorra? No us perdeu aquest programa envoltat de natura i bona cuina tradicional andorrana.
En aquest capítol, Marc Ribas visita la ciutat de Tarragona per viure en primera persona un duel entre restaurants de cuina tradicional i de cuina creativa. A la banda tradicional coneixerem el restaurant Casa Bartra, amb la seva gerent, Maria Hernando, com a representant. També hi participarà El Rincón de Ani, un restaurant tradicional que defensarà la seva propietària, Ani Dorneanu. I a la banda creativa, tastarem els plats de cuina nikkei del restaurant El Crank, representat per Txell Moya, la cap de sala de l'establiment, i també hi participarà el restaurant Octopussy, amb Raül Cid, relacions públiques del local, al capdavant. El duel està servit. Qui guanyarà a Tarragona, la cuina tradicional o la creativa?
En Marc se'n va fins a Santa Maria de Besora per conèixer el restaurant El Castell de Besora, on l'Íngrid Casado treballa de valent per tirar endavant aquest negoci en un poble de menys de 500 habitants. També visita l'Hotel Rosa, a Taradell, on la Joana Perpinyà, cap de sala, ens ensenyarà la proposta gastronòmica d'aquest antic hotel reconvertit en bar, taverna i restaurant. I, també a Taradell, coneixem El Gurri Xic, un restaurant familiar que porta Maca Barrera. Finalment, a Sant Quirze de Besora visitem el Restaurant Way, amb la Carme Aguilera al capdavant.
A la banda de la cuina tradicional trobarem l'Espai Insòlit, situat dins d'un hotel i gestionat per Víctor Abad, gerent i cap de sala. També coneixerem La Roca del Corb, on Mari Valdivia, propietària i cap de sala, domina la brasa a la perfecció. La cuina creativa quedarà representada pel restaurant Presseguer, amb la Pilar Asensio com a propietària i gerent. Una proposta de cuina italiana renovada al centre de la ciutat. A tan sols uns metres coneixerem el Gaudium, un restaurant de cuina creativa que defensarà un dels seus joves cuiners, l'Adrià Figueroa. Lleida serà tradicional o creativa?
Intens duel entre quatre restaurants de la ciutat de Barcelona per trobar el millor restaurant de cuina tradicional o de cuina creativa. L'Antic Colmado, al barri de Sant Andreu, serà un dels representants de la cuina tradicional defensada pel seu cap de cuina, Jordi Carbonell. A la mateixa banda hi jugarà el restaurant Mà de Morter, un local del districte de les Corts que representarà Josep Bonavida, el seu propietari i cuiner. Pel que fa a la cuina creativa, coneixerem el restaurant Enriqueta de l'Eixample, capitanejat per Gemma Ginesta. I, finalment, Lata-Bern@, al barri de Gràcia, defensarà la cuina innovadora de la mà del seu propietari i xef, Matías Rago.
Repassem els moments més divertits i els més intensos de la setena temporada. Els concursants han protagonitzat duels amb molt de caràcter que ens han deixat bons moments. Les diferències entre ells i els nervis de la competició han marcat el ritme per gaudir d'un resum dels millors moments que s'han viscut durant aquesta temporada.
Comencem aquesta temporada anant cap al Maresme a la recerca del millor restaurant amb sabor de mar. Comencem a L'Espigó de Canet i tastem la seva cuina holística i mediterrània. Tot seguit, anem al Bocamar de Premià de Mar pels seus peixos a la brasa i arrossos. Finalment, acabem a El Timonel al port del Masnou, casa de peixos i mariscos de temporada. Quin ens captivarà i s'emportarà el premi?
Recorrem les muntanyes de Prades per conèixer els millors restaurants de km 0 de la zona. Comencem per Cal Malgret, a Montblanc, on tastem la barreja entre tradició i avantguarda que ens ofereix. Després, al D Prades, gaudim d'una senzilla cuina amb productes de temporada i proximitat. Acabem amb la nostra visita a L'Hostalet, on degustem la seva cuina de cullera amb clàssiques receptes de la iaia.
És estiu i, per viure-ho com a tal, busquem per les platges el millor restaurant del cor de la Costa Daurada. Primer anem al Mendebal, un restaurant de cuina basca a Salou amb sabors autèntics. Després pararem al Wissler, a la Pineda, una hamburgueseria amb una oferta notable de cerveses. Acabarem a Cambrils, al restaurant Les Barques, de cuina mediterrània i arrossos. Quin aconseguirà la victòria?
Busquem al Port Vell de Barcelona el millor restaurant que hi puguem trobar. La primera parada és el restaurant La Cala, que ofereix una gastronomia per a tots els públics. La segona, La Brisa, un restaurant a primera línia de mar amb unes vistes espectaculars. En últim lloc, el Rooster and Bubbles, on es versionen els clàssics de les rostisseries de tota la vida. Quin s'emportarà els 3.000 euros?
Per a aquest final de temporada hem preparat un resum dels millors moments dels darrers mesos. Anirem fins a l'interior de l'Empordà per gaudir de la seva gastronomia autèntica, descobrirem els restaurants de producte Km 0 a les muntanyes de Prades, degustarem les delícies del Port Vell de Barcelona, tastarem els gustos de mar del Maresme i explorarem els racons gastronòmics de la Costa Daurada.
Ens endinsem al Vallès per descobrir les millors postres de la comarca. A Granollers, l'Alexis Hidalgo ens convida a La Clandestina, un restaurant de cuina de mercat amb tocs moderns. A la Roca del Vallès, el Raúl Belmonte ens sorprèn amb Els Caçadors, un espai de cuina de fusió asiàtica, tapes i hamburgueses. A Lliçà d'Amunt, el Miquel Sala ens obre les portes d'El Grillat, que destaca per la seva cuina de mercat i el seu producte de qualitat, i a Bigues i Riells del Fai la Lidia Sancho ens espera a La Taberna, un restaurant de menú casolà que no deixarà ningú indiferent.
Marxem fins a Lleida per descobrir el restaurant més destacat de la zona a partir del seu plat tradicional més emblemàtic. A Almenar, la Cristina Serrano ens obre les portes de l'Ideal, un establiment amb bon producte i cuina a la brasa. A Alcarràs, el Jordi Espinet ens convida al Colibrí, l'especialitat del qual és la cuina natural al caliu amb llenya i carbó. A Albatàrrec, la Susanna Baqué ens captiva a La Sènia 40, amb una oferta de cuina tradicional de l'àvia. Finalment, a Lleida ciutat, l'Isidre Codina ens sorprèn amb els seus esmorzars de forquilla i guisats al Bar Lídia.