Home / Series / RTL Snowmagazine / Aired Order /

All Seasons

Season 1

Season 2

Season 5

  • S05E02 Zillertal Arena

    • November 3, 2013

    Sander gaat op stap met moeder Joyce en zoon Ruiz van drie jaar. Zij verblijven in Gerlos, dat in het hart van het Oostenrijkse skigebied Zillertal Arena ligt. Ze maken een tocht door het gebied waarbij Ruiz eerst naar de kinderopvang boven op de berg wordt gebracht. Sander wordt daarna door Joyce uitgedaagd voor een slalomwedstrijd. Sophie stapt in Zillertal Arena aan de kant van Zell am Ziller op. Dat doet ze samen met Lotje Melching, die het gebied goed kent omdat ze daar als skilerares werkt. Samen gaan ze onder andere op zoek naar het funpark. In Snowtips aandacht voor de snelste slalomtechniek.

  • S05E03 Stubaital

    • November 10, 2013

    Sander ontmoet moeder Marije en dochter Malou Hoepman in Neustift, Oostenrijk. Zij wonen daar al enige tijd, wat betekent dat zij Sander het skigebied van Schlick 2000 goed kunnen laten zien. Het is een leuk familiegebied, waar ze tussen de middag op een mooie boerderij belanden. Er wordt daar gelanglauft en als afsluiting volgt in het skigebied Serles een lange sleeafdaling. Sophie begeeft zich samen met Arno en Maartje op de Stubaier Gletsjer. Ze werken beiden voor een videoproductiebedrijf en ze bekijken hier de nieuwe liften en vooral de nieuwe skiroutes op de gletsjer. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het kinderland Big Family. In Snowtips worden de verschillende langlauftechnieken besproken.

  • S05E04 Maurienne Vallei

    • November 17, 2013

    Sander is alleen onderweg in de Maurienne vallei, in het vrij onbekende wintersportgebied Bonneval-sur-Arc. Het dorp dat hij bezoekt, is een van de mooiste in de Franse Alpen. Het is er autovrij, romantisch en het is een mekka voor freeriders. Op drieduizend meter hoogte heb je een zee van onberoerde sneeuw voor liggen en het is er niet druk. Sophie is in de plaats Val Cenis Vanoise. Eerst beklimt Sophie een bevroren waterval en later ontmoet ze Ab en Hannie in hun appartement. Samen maken ze een speciale wandeling met husky´s staat op het programma. Ze hebben niet het mooiste weer op de piste, maar door de bosafdalingen is dat geen probleem.

Season 6

  • S06E01 Serfaus Fiss Ladis

    • November 2, 2014

    Serfaus-Fiss-Ladis staat centraal, het skigebied dat waarschijnlijk het meeste voor kinderen te bieden heeft. Van kinderhotels tot speciale stoeltjesliften voor kinderen, het kan niet op. Sander gaat de skiroutes verkennen en laat zich in verschillende restaurants verwennen. Nadia gaat op stap met Burkhard en zijn zoontje Twan van vijf jaar. Ze gaan kijken bij een station waar kunstmatig sneeuw wordt gemaakt. Ook nemen zij een kijkje in de unieke kinderrestaurants. In de vaste rubriek 'snow science' wordt besproken hoe je een achterwaartse salto met ski's op een schans maakt.

  • S06E05 Olympia Region Seefeld

    • November 30, 2014

    Nadia en Sander zijn in Olympiaregion Seefeld. In de plaatsen Seefeld, Leutasch, Mösern - Buchen, Reith en Scharnitz is van alles te beleven. Nadia gaat op stap met Anky en haar dochter Noortje. Ze gaan samen het skigebied ontdekken, want dat is natuurlijk een must. Nadia ontkomt daar niet aan een sprong op een airbag. Daarnaast maken ze een leuke rit op een Segway. Sander gaat langlaufen, want dit gebied is het paradijs voor langlaufers. Seefeld heeft de grootste concentratie vijfsterrenhotels met veel wellness, dus Sander geniet met volle teugen. In de rubriek 'skitechniek' komt de langlauftechniek aan bod.

  • S06E10 Zell am See / Kaprun

    • January 11, 2015

  • S06E11 Maurienne Vallei / Compilatie

    • January 18, 2015

Season 7

  • S07E01 Les 4 Vallées

    • October 26, 2014

    Les 4 Vallées staat centraal, een groot skigebied in het Zwitserse kanton Wallis. Sander en Nadia bezoeken hier onder andere de wintersportplaats Nendaz. Ze maken een trip door het skigebied waar ze op de Mont Fort een mooi uitzicht hebben op de Alpen. Dat is tevens het begin van een van de moeilijkste ski-afdalingen. Men zegt dat het de langste en steilste buckelpiste in de Alpen is. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de kinderskiwedstrijden bij de Mont Rouge in Veysonnaz. In de rubriek 'skitechniek' wordt besproken hoe je voorwaartse salto met ski's maakt.

  • S07E02 Serfaus / Fiss / Ladis

    • November 2, 2014

    Serfaus-Fiss-Ladis staat centraal, het skigebied dat waarschijnlijk het meeste voor kinderen te bieden heeft. Van kinderhotels tot speciale stoeltjesliften voor kinderen, het kan niet op. Sander gaat de skiroutes verkennen en laat zich in verschillende restaurants verwennen. Nadia gaat op stap met Burkhard en zijn zoontje Twan van vijf jaar. Ze gaan kijken bij een station waar kunstmatig sneeuw wordt gemaakt. Ook nemen zij een kijkje in de unieke kinderrestaurants. In de vaste rubriek 'snow science' wordt besproken hoe je een achterwaartse salto met ski's op een schans maakt.

  • S07E03 Stubaital

    • November 9, 2014

    Nadia en Sander gaan in deze uitzendingen naar het Stubaital in Tirol. Sander skiet in deze uitzending op de Stubaier-gletsjer, het grootste gletsjerskigebied in Oostenrijk. Hij gaat daar samen met skigids Patrick een mooie tocht in de diepe sneeuw maken. Een echte Tiroolse apres-ski mag natuurlijk niet ontbreken. Nadia is onder meer in het skigebied Schlick 2000 dat ze samen met met Ewout en zijn negenjarige zoon Olivier verkent. Er staat onder andere een mooie sneeuwschoenwandeling op de Serles op het programma. In de rubriek 'skitechniek' wordt besproken welke techniek je in de diepe sneeuw nodig hebt.

  • S07E04 Maurienne Vallei

    • November 16, 2014

    Sharon en Sander zijn deze keer in de Maurienne Vallei. Sharon gaat naar La Norma waar ze samen met Lucas en Alexander met een step een afdaling maakt. En dat valt best wel tegen. Ook brengt ze een bezoek aan een lawinedeskundige en een kinderskischool. Sander is in Aussois, een overzichtelijk skigebied aan de zuidkant van de helling. Wat je daar vooral niet mag missen, is het mooie panorama van de Maurienne Vallei. De apres-ski bestaat deze keer uit raften. In de rubriek 'skitechniek': hoe ski je het beste op een steile, harde piste?

  • S07E05 Montafon

    • November 23, 2014

    Nadia en Sander zijn in het Montafondal in Oostenrijk. Dat is een dal in de provincie Vorarlberg tegen de Zwitserse grens aan. Het gebied heeft vele mooie skiroutes, waarvan een aantal niet is geprepareerd. Ideaal voor de liefhebber van skieen in diepe sneeuw. In Montafon bezoekt Sander een `freeride safety center´, een centrum waar het om de veiligheid gaat betreffende lawinegevaar. Nadia gaat op stap met Kristel en Menno die in het Montafondal wonen en er dus alles over weten. In de rubriek `skitechniek´ wordt behandeld hoe je het beste in de diepe sneeuw kan skieen.

  • S07E06 Olympiaregion Seefeld

    • November 30, 2014

    Nadia en Sander zijn in Olympiaregion Seefeld. In de plaatsen Seefeld, Leutasch, Masern - Buchen, Reith en Scharnitz is van alles te beleven. Nadia gaat op stap met Anky en haar dochter Noortje. Ze gaan samen het skigebied ontdekken, want dat is natuurlijk een must. Nadia ontkomt daar niet aan een sprong op een airbag. Daarnaast maken ze een leuke rit op een Segway. Sander gaat langlaufen, want dit gebied is het paradijs voor langlaufers. Seefeld heeft de grootste concentratie vijfsterrenhotels met veel wellness, dus Sander geniet met volle teugen. In de rubriek 'skitechniek' komt de langlauftechniek aan bod.

  • S07E07 Gitschberg Jochtal / Plose Brixen

    • December 7, 2014

    Nadia en Sander zijn in Zuid-Tirol. Ze hebben hier als bestemming Gitschberg Jochtal en Plose Brixen. Nadia is in Plose met Remco, die skisafari's organiseert. Sander is in Gitschberg Jochtal waar hij de Fane Alm bezoekt, een romantische plek boven in de bergen. Daarna gaat hij naar beneden via een van de mooiste rodelbanen ooit gezien. In de rubriek 'skitechniek' wordt uitgelegd hoe een 360-draai in de lucht op ski's wordt gemaakt.

  • S07E08 Val Cenis / Bonneval

    • December 14, 2014

    De Maurienne Vallei staat centraal. Sharon is in het skigebied Val Cenis Vanoise. Ze is op stap met Kitty en Noortje Feelders. Sander is in Bonneval sur Arc. Hij gaat eerst met een pistemachine naar L'Ecot, een van de oudste en mooiste dorpjes in de Maurienne Vallei. Daarna gaat hij het skigebied in. Er zijn weinig skiliften, maar de hoogste gaat wel tot 3000 meter hoog. In de rubriek 'skitechniek' wordt verteld hoe je met een snowboard een achterwaartse salto maakt.

  • S07E09 Neukirchen / Bramberg

    • December 21, 2014

    Nadia en Sander zijn in het Salzburgerland in Oostenrijk. Nadia ontmoet haar begeleiders Samir en Aranka in het Bramberg Mountain Resort. Ze gaan naar het skigebied Wildkogel, waar ze de langste rodelbaan van Oostenrijk hebben. Je kan hier tot ´s avonds laat rodelen want de baan is verlicht. Sander is in Neukirchen en gaat skieen in het gigantisch grote skigebied van de Kitzbueheler Alpen. Ook demonstreert Sander de nieuwste sneeuwkettingen. In de rubriek 'skitechniek' wordt skispringen behandeld.

  • S07E10 Saas Fee / Grachen

    • December 28, 2014

    Nadia en Sander zijn in Zwitserland in het kanton Wallis (Vallais). Nadia gaat op stap met Marijn en Levi Poel en ze bezoeken de plaats Grachen. Ze houden een onderlinge skiwedstrijd, maken een rit in een pistemachine en houden een fondueavond in een draaiende cabine. Sander is in het Saastal en brengt daar een bezoek aan de autovrije plaats Saas Fee. Daarnaast bezoekt Sander een ijsgrot en het snowpark. In de rubriek 'skitechniek' wordt er aandacht besteed aan hoe je het beste en snelste door een slalom kunt skieen.

  • S07E11 Val Frejus / Valloire

    • January 4, 2015

    Sharon en Sander zijn in de Maurienne Vallei. Sharon gaat samen met Marcus en Juliette het skigebied van Valloire verkennen. Ze bezoeken een mooie ijsgrot midden op de piste. Sander is in Valfrejus. Karin Jansen maakt Sander wegwijs in het dorp. Ook ontmoet Sander Miles, een Amerikaanse speedrider. In de rubriek 'skitechniek' wordt het carven besproken. Hoe carve je het makkelijkst?

  • S07E12 Zell am See / Kaprun

    • January 11, 2015

  • S07E13 Maurienne Vallei - Compilatie

    • January 18, 2015

Season 8

  • S08E01 Bramberg / Neukirchen

    • November 1, 2015

  • S08E02 Sefaus / Fiss / Ladis

    • November 8, 2015

    Sophie en Sander zijn in het Oostenrijkse skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Sander gaat op stap met Angelique en haar dochter Jessie. Zij wonen in het gebied. Angelique is voor een skileraar naar Oostenrijk verhuisd en samen hebben zij dochter Jessie gekregen. Sander, Jessie en Angelique durven het zelfs aan om in de Sky Swing te gaan. Sophie verkent de pistes en bezoekt een splinternieuw restaurant op de piste van Serfaus.

  • S08E03 Stubai

    • November 15, 2015

    Sophie en Sander zijn in het Oostenrijkse Stubaital. Sander bekijkt het skigebied van Schlick 2000 zowel vanaf de ski's als vanuit een ander perspectief, namelijk vanuit de lucht. Sophie verkent de gletsjer met Dana Albers, een professioneel snowboardster van 17 jaar oud die in de winter in Italië woont en traint. Zij neemt deel aan wedstrijden over de hele wereld. In de zomer traint zij op de Stubaier Gletscher.

  • S08E04 Villars-Gryon / Les Diablerets

    • November 22, 2015

    Sophie en Sander zijn in het Zwitserse Villars en Les Diablerets. Sophie gaat met de van oorsprong Nederlandse locals Emilie en Sylvia op stap in Les Diablerets. Sander krijgt carvelessen van voormalig wereldkampioene Annick Bonzon, gaat met een gids offpiste en skiet een stukje mee met de gehandicapte Adrien in een zitski. Ook krijgen we van Sander extra uitleg over winterbanden.

  • S08E05 Nauders

    • November 29, 2015

    Sophie en Sander zijn in het Oostenrijkse Nauders, vlakbij het drielandenpunt van Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Sophie krijgt tips van Nederlander Bas Verhagen, die regelmatig in Nauders te vinden is. Sander verkent het dorp en het skigebied met het oog op kindvriendelijkheid en test de rodelbaan.

  • S08E06 Gitschberg Jochtal

    • December 6, 2015

    Nadia en Sander zijn in het Italiaanse Gitschberg, Jochtal en Brixen, aan de rand van de bekende Dolomieten. Nadia wordt rondgeleid in het Jochtal door Sietske, die al jaren in Italië woont en werkt. Sietske laat Nadia ook een mooi stuk Italiaanse natuur zien op langlaufski's. Sander verkent Gitschberg en gaat heerlijk lunchen bij een luxe hotel op de piste. Ook verkent hij de stad Brixen, gaat paragliden en sneeuwschoenwandelen.

  • S08E07 Alpbachtal Wildschönau

    • December 13, 2015

    Nadia en Sander zijn deze week in het Oostenrijkse Wildschönau-Alpbachtal. De Nederlandse Naomi is getrouwd met een Oostenrijker en samen hebben zij een fruitteeltbedrijf. Naomi skiet met Nadia door het gebied en laat haar wat van de omgeving zien. Sander verkent het gebied vanuit Auffach en gaat naast skiën ook rodelen.

  • S08E08 Aroza / Lenzerheide

    • December 20, 2015

    Sophie en Sander zijn in het schitterende Zwitserse Arosa en Lenzerheide. Sophie gaat op stap in Arosa met de Nederlandse Marion die al jaren in Zwitserland woont en werkt. Sander verkent het gebied van Lenzerheide en laat ons de nieuwe gondel zien die dit skigebied een stuk toegankelijker heeft gemaakt.

  • S08E09 Heiligenblut

    • December 27, 2015

    Nadia en Sander zijn in het Oostenrijkse Heiligenblut. Deze plaats is nog vrij onbekend bij de Nederlandse toerist, maar heeft heel wat onontdekte juweeltjes en mogelijkheden. Karel en Madeleine runnen een hotel in Heiligenblut en brengen hun enthousiasme over het gebied over op Nadia. Zij gaan skiën en sneeuwschoenwandelen en zien zelfs een berggeit. Sander leeft zich helemaal uit offpiste en gaat ijskletteren met een gids.

  • S08E10 Jungfrau Region

    • January 3, 2016

    Sophie en Sander zijn in het Zwitserse Hasliberg-Grindelwald. Sander gaat met de trein het skigebied in, waar hem iets grappigs overkomt op het station. Hij skiet ook de bekende wereldcupafdaling de Lauberhorn naar Wengen. Sophie gaat met de Nederlanders Maurice en Angelique skiën, sneeuwschoenwandelen en rodelen in dit prachtige gebied waar zij al jaren wonen en werken.

  • S08E11 Seefeld / Olympia Region

    • January 10, 2016

    Nadia en Sander zijn in het Oostenrijkse Seefeld, vlakbij de Duitse grens. Sander besluit dit gebied te verkennen op manieren waar dit gebied om bekendstaat: langlaufen en skitouren. Dit ziet er gemakkelijker uit dan het is. Nadia gaat de piste op met snowboardster Marga. Nadat zij de pistes van Seefeld hebben verkend, gaan ze de natuur nog even in op sneeuwschoenen.

  • S08E12 Gasteinertal

    • January 17, 2016

    Nadia en Sander zijn in het Gasteinertal in het skigebied van Ski Amadé. Bad Gastein staat bekend om haar natuurlijke bron. Sander bezoekt daarom de wellness. Ook zoekt hij wat diepe sneeuw op de pistes en op de rodelbaan. Nadia gaat met de Nederlandse Liddy en Thijs naar Sportgastein. Zij nemen de eerste gondel en genieten van een ontbijt op de top van de berg bij zonsopgang. Na het skiën bezoeken zij een wereldkampioenschap hondensleeën en maken een tochtje in een arrenslee.

  • S08E13 Jungfrau Region - Compilatie

    • January 24, 2016

Season 9

  • S09E01 Schladming / Dachstein

    • October 23, 2016

    Gastein en Schladming zijn onderdeel van Ski Amadé, een van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Sander bezoekt het Gasteinertal. Hij loopt over de hoogste hangbrug van Europa, abseilt boven Bad Gastein en hij bezoekt een skitest. Golda is met moeder Mirelle en dochter Yeske in Schladming-Dachstein. De elfjarige Yeske is wedstrijd-skiester en dus vaak op de piste te vinden. Yeske, Mirelle en Golda verkennen de pistes op ski's, maar ook op sneeuwfietsen.

  • S09E02 Serfaus / Fiss / Ladis

    • October 30, 2016

    Golda en Sander zijn deze week in Serfaus, Fiss en Ladis. Dit skigebied is verkozen tot beste wintersportbestemming voor kinderen ter wereld. Golda bezoekt het gebied met Mats en zijn moeder Edith. Zij bezoeken Bertha's Kinderland en vliegen over de piste in de Fisser Flieger. Sander verkent drie uitdagende zwarte pistes en suist langs de boomtoppen in de Serfauser Sauser. Ook rodelt hij naar beneden met de nieuwe Schneisenfeger.

  • S09E03 Olympia Region Seefeld

    • November 6, 2016

    Golda en Sander zijn deze week in Olympia Region Seefeld. In dit skigebied skiet maar dertig procent van de toeristen die er komen. Naast het skiën is er dus nog veel meer te doen. Sander waagt zich aan het langlaufen, de biathlon en Eisstockschießen. Ook neemt hij een rustmoment in een mooi hotel op de berg. Golda wordt rondgeleid door Emely en Florence. Zij werken in een restaurant in Seefeld. Samen gaan ze sneeuwschoenwandelen, maar ze gaan ook skiën op de Rosshütte en bekijken het Kinderland.

  • S09E04 Les Sybelles

    • November 13, 2016

  • S09E05 Zell Am See / Kaprun

    • November 20, 2016

  • S09E06 Alpe d'Huez

    • November 27, 2016

  • S09E07 Adelboden / Lenk

    • December 4, 2016

    Sophie en Sander zijn in het Zwitserse Adelboden en Lenk. Sander doet de Audi-skicross, gaat Eisstockschießen en sluit de dag af met après-ski in een tipi. Sophie is met de Nederlandse skilerares Anique op stap. Zij skiën de wereldcupafdaling in Adelboden, fonduen tijdens de lunch in een iglo en sluiten de dag af in een heerlijk restaurant.

  • S09E08 Pitztal

    • December 11, 2016

  • S09E09 Valloire

    • December 18, 2016

    Sander en Sophie zijn in het Franse Valloire, een mooi authentiek dorp met een geweldig skigebied. Sander verkent de pistes en bekijkt de mooie sneeuwsculpturen die in het dorp staan. Sophie is onderweg met de Nederlandse student Dax. Hij is met school in Valloire en heeft een dag vrijgemaakt om met Sophie het gebied te verkennen. Hij mag zelfs in een ultralightvliegtuig mee! Sophie en Dax dagen elkaar ook nog uit op de ijshockeybaan in het dorp.

  • S09E10 St. Anton

    • December 25, 2016

  • S09E11 Westendorf

    • January 15, 2017

    Sander is in Westendorf. Hij besluit zelf de pistes te verkennen en te langlaufen. Ook slaat hij een balletje op de plaatselijke golfbaan én gaat hij op een Segway rijden. Daarna ontmoet hij Toon en Marcel die al jaren in Westendorf werken. Zij nemen Sander mee het gebied in over de mooie pistes, langs goede restaurantjes én langs de beste après-ski.

  • S09E12 Nauders / Pfunds

    • January 22, 2017

    Golda en Sander zijn in het Oostenrijkse Nauders, gelegen bij het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Sander laat zien wat hij allemaal mee heeft op deze reis. Vervolgens gaat hij de piste op en luncht daar in een nieuw restaurant. Met de bus bezoekt hij Pfunds, een mooi dorp dichtbij Nauders. Golda skiet met de Nederlandse skileraren Thijmen en Tamar, die al een aantal winterseizoenen lesgeven in Nauders.

  • S09E13 10 Mooiste Gebieden

    • January 29, 2017

    De tien mooiste skigebieden die de afgelopen jaren in dit programma zijn bezocht, passeren de revue.

Season 10

  • S10E01 Westendorf

    • October 29, 2017

    Sander en Sophie zijn deze week in het Oostenrijkse Westendorf. Sophie wordt rondgeleid door de Nederlandse Henderina, die samen met haar Oostenrijkse man Jakob een groot hotel in Westendorf heeft. Henderina en Sophie skiën het gebied door, eten en drinken bij de leukste hutjes en rodelen terug naar het dorp. Sander verkent het gebied op ski's, maar verkent ook de langlaufbaan en de après-ski van het dorp.

  • S10E02 Serfaus Fiss Ladis

    • November 5, 2017

    Sander en Sophie zijn deze week in het Oostenrijkse skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Sander wordt rondgeleid door de Nederlandse Frank met zijn zoontje Rens. Ze verkennen Bertha's Kinderland, maar ook de rest van de pistes. Sophie skiet lekker door het gebied en maakt een ritje in de Schneisenfeger.

  • S10E03 Les Sybelles

    • November 12, 2017

    Saskia en Sander zijn in Les Sybelles. Het skigebied van Les Sybelles bevat meerdere leuke dorpen om naartoe te skiën. Saskia gaat op pad met de Belgische Lode, die een restaurant runt in het gebied. Ze maken een tocht met de hondenslede en sneeuwschoenwandelen door het besneeuwde landschap. Sander gaat op stap en Ruud en Lieke. Lieke is op ski's en Ruud komt de pistes af op een snowscoot.

  • S10E04 Stubaital

    • November 19, 2017

    Sander en Sophie zijn in het Stubaital. Sophie gaat naar de Stubaier Gletscher. Dit gebied heeft een nieuwe gondel, waarvan de Sophie de techniek mag bekijken. Uiteraard laat zij ook de pistes zien en ze mag ook nog mee in een pistebully. Sander is in het skigebied van Serles, een klein familiegebied met prachtige pistes. Marlynn en Tim gaan met hem mee. Zij wonen in het gebied en runnen er een hotel.

  • S10E05 Kaprun / Zell Am See

    • November 26, 2017

    Saskia en Sander zijn in Zell am See en Kaprun. Saskia gaat met Jos en zijn dochter, Annika, op stap in Zell am See. Jos heeft een appartementencomplex in het gebied en Annika is geboren in Zell am See. Samen skiën zij deze aflevering onder andere over de nieuwe piste richting Viehhofen. Sander is op de gletsjer van Kaprun en gaat een stukje offpiste met een plaatselijke gids.

  • S10E06 Zillertal Arena

    • December 3, 2017

    Sander en Saskia zijn in het skigebied Zillertal Arena, met onder meer Gerlos en Zell am Ziller. Saskia is met de Nederlander Mike in Gerlos. Hij woont in de winter in Gerlos. Sander neemt de eerste lift in Zell am Ziller. Ook waagt hij een sprong op een airbag.

  • S10E07 Les Deux Alpes

    • December 10, 2017

    Sander en Saskia zijn in Les Deux Alpes. Saskia zet een eerste spoor helemaal bovenin het skigebied, bij de gletsjer. Zij skiet met Kevin en Manu, die in een hotel in Les Deux Alpes werken. Kevin gaat parapenten. Sander skiet met Frédérique Fourdraine. Zij runt ook een hotel in Les Deux Alpes. Samen bezoeken zij een ijsgrot. Frédérique leidt Sander rond op haar snowboard.

  • S10E08 Veysonnaz / Nendaz

    • December 17, 2017

    Sophie en Sander zijn in Veysonnaz en Nendaz. Sophie skiet naar de Mont Fort en maakt daar een fantastische afdaling. Terug in Nendaz maakt ze een tochtje met een hondenslee. Sander skiet in Veysonnaz met Fons en Seline, vader en dochter en beide telemarkers. Ook gaan zij met zijn drieën sneeuwschoenwandelen.

  • S10E09 Val Thorens

    • December 24, 2017

    Sander en Saskia zijn in het Franse Val Thorens. Sander skiet door het gebied met Jos, de eigenaar van een restaurant op de piste. Jos laat Sander het Kinderland zien en ze gaan naar de Cime de Caron, een bekende bergtop in het gebied. Skischoolmedewerkster Selma laat Saskia het funpark zien en ze gaan per zipline een dal van 1300 meter over.

  • S10E10 Heiligenblut

    • December 31, 2017

  • S10E11 Madonna Di Campiglio / Pinzolo

    • January 7, 2018

    Sander en Sophie zijn in het Italiaanse Madonna di Campiglio, in de Dolomieten. Sander skiet met Sytske, die al jaren in Italië woont en werkt. Ze lunchen 'Italian style' op de berg, met een lekkere Italiaanse wijn. Sophie gaat naar Pinzolo en geniet van de prachtige uitzichten over de Dolomieten.

  • S10E12 Gitschberg / Jochtal

    • January 14, 2018

    Sander en Sophie zijn in het Italiaanse Gitschberg-Jochtal. Sophie heeft haar eigen butler op de piste: Il Cavaliere. Aan het einde van de middag gaat zij met een arrenslee door een prachtig dal naar een hut waar zij met de crew geniet van een heerlijke vleesfondue. Sander is op pad met Marc en Edwin. Ze verkennen de pistes van Gitschberg-Jochtal, en gaan naar Rodeneck, een prachtig plateau waar men kan langlaufen en wandelen.

  • S10E13 Compilatie

    • January 21, 2018

    Compilatieaflevering waarin een aantal van de leukste en mooiste skigebieden nogmaals de revue passeren.

Season 11

Season 12

  • S12E01 Westendorf

    • October 27, 2019

    Westendorf is bij Nederlandse wintersporters een erg bekende bestemming. In Westendorf hoor je dan ook overal Nederlands. Westendorf is een perfecte bestemming om te gaan wintersporten. Hoewel het skigebied van Westendorf maar tot 2000 meter gaat, kan er toch vanaf half december tot eind maart geskied worden in Westendorf. Westendorf beschikt namelijk over 1000 sneeuwkanonnen. Vanuit Westendorf ben je direct aangesloten op het skigebied Skiwelt. Hiervandaan kun je skiën in onder meer Brixen im Thale, Soll, Ellmau, Going, Itter, maar ook in Kitzbuhl en Kirchberg. De VVV van Westendorf heeft voor fanatieke skiërs een aantal tochten uitgezet. Een van die tochten is de Westendorfrunde (22,6 km). Deze tocht gaat over de prachtige pistes van Westendorf en je hebt er mooi uitzicht op de Kitzbuheler Alpen. Natuurlijk kom je onderweg in Westendorf voldoende hutten tegen waar je lekker wat kunt drinken. Westendorf is zowel geschikt voor beginnende als voor gevorderde skiers. Er zijn mooie zwarte afdalingen en skirouten en in en om Westendorf liggen verschillende oefenpistes. Naast skiën kun je in Westendorf ook heel goed sleeën, langlaufen, schaatsen, sneeuwschoenwandelen en natuurlijk apres skien. Bereikbaarheid Westendorf Westendorf ligt 914 kilometer van Utrecht, Westendorf ligt 15 km van de snelweg . Die 15 km zijn in 20 minuten te rijden.

  • S12E02 Serfaus - Fiss - Ladis

    • November 3, 2019
  • S12E03 Les Arcs

    • November 10, 2019
    • RTL 4
  • S12E04 Zell Am See - Kaprun

    • November 17, 2019
    • RTL 4
  • S12E05 Stubai

    • November 24, 2019
    • RTL 4
  • S12E06 Engelberg

    • December 1, 2019
    • RTL 4
  • S12E07 Gitschberg - Jochtal

    • December 8, 2019
    • RTL 4
  • S12E08 Nauders - Schöneben

    • December 15, 2019
    • RTL 4
  • S12E09 Aussois

    • December 22, 2019
    • RTL 4
  • S12E10 Neukirchen - Bramberg

    • December 29, 2019
    • RTL 4
  • S12E11 Les Sybelles

    • January 5, 2020
    • RTL 4
  • S12E12 Mürren

    • January 12, 2020
  • S12E13 Compilatie

    • January 19, 2020

Season 13

Season 14

Season 15

  • S15E01 Westendorf, Tirol, Oostenrijk

    • November 6, 2022

    Koert-Jan en Saskia zijn in het Oostenrijkse Westendorf. Koert-Jan verkent de pistes, terwijl Saskia andere activiteiten ontdekt zoals sneeuwschoenwandelen en langlaufen.

  • S15E02 Schruns, Vorarlberg, Oostenrijk

    • November 13, 2022

    Sophie en Patrick zijn in het Oostenrijkse Schruns, waar Sophie de pistes en de heerlijke wellness verkent, en Patrick op zijn snowboard, maar ook in een pistebully de sneeuw trotseert.

  • S15E03 Val di Fiemme, Italië

    • November 20, 2022

    Sophie en Koert-Jan zijn in het Italiaanse Val di Fiemme. Koert-Jan geniet van de heerlijke gastronomie op de Italiaanse pistes, terwijl Sophie het prachtige skigebied en natuurschoon van Trentino ontdekt.

  • S15E04 Zell am See / Kaprun, Oostenrijk

    • November 27, 2022

    Saskia en Koert-Jan zijn in Zell am See en Kaprun. Saskia verkent de pistes, maar gaat ook langlaufen, terwijl Koert-Jan een nieuw talent ontdekt in zichzelf in het 'Eisstockschiessen'.

  • S15E05 Murau, Steiermark, Oostenrijk

    • December 4, 2022

    Koert-Jan en Saskia zijn in het Oostenrijkse Murau. Koert-Jan verkent het skigebied Kreischberg en Saskia verkent het gebied met een local én met een echte piste-butler.

  • S15E06 Belalp, Zwitserland

    • December 11, 2022

    Sophie en Koert-Jan zijn in het Zwitserse Belalp. Koert-Jan verkent het gebied van grote hoogte en Sophie krijgt onder andere een lawinecursus.

  • S15E07 Ski Amadé, Oostenrijk

    • December 18, 2022

    Saskia en Koert-Jan zijn in Ski Amadé. Dit skigebied is het op een na grootste van Europa. Koert-Jan verkent het Grossarl Tal en Saskia wordt in Hochkönig getrakteerd op een Genuss-tour.

  • S15E08 Les Sybelles, Frankrijk

    • December 25, 2022

    Saskia en Koert-jan zijn in Les Sybelles, het grootste skigebied van de Franse Maurienne-vallei. Behalve op ski's verkent Koert-Jan het gebied ook met een sneeuwscooter.

  • S15E09 Stubaital, Tirol, Oostenrijk

    • January 1, 2023

    Koert-Jan en Sophie zijn in het Oostenrijkse Stubaital. Koert-Jan gaat naar de Stubaier Gletscher, terwijl Sophie het skigebied Elfer vanuit verschillende perspectieven bekijkt.

  • S15E10 Zillertal Arena, Oostenrijk

    • January 8, 2023

    Sophie en Patrick zijn in de Oostenrijkse Zillertal Arena. Patrick verkent onder andere de boardmogelijkheden van het gebied en Sophie is onder de indruk van het natuurschoon.

  • S15E11 Gitschberg, Jochtal, Italë

    • January 15, 2023
  • S15E12 Les Deux Alpes / Alpe d'Huez, Frankrijk

    • January 22, 2023

    Saskia en Koert-Jan zijn in Frankrijk. Ze bezoeken Les Deux Alpes en Alpe d'Huez. Koert-Jan skiet de langste zwarte piste ter wereld en dompelt zich onder in de après-ski in Alpe d'Huez. Saskia krijgt een rondleiding in Les Deux Alpes.

  • S15E13 Best off ….

    • January 29, 2023

    We laten de mooiste skigebieden zien, brengen je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en geven tips om goed voorbereid op wintersport te gaan.

Season 16

  • S16E01 Westendorf

    • November 5, 2023

    Koert-Jan en Sophie reizen af naar Westendorf, onderdeel van het grote SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental . Ze verkennen het skigebied en Sophie neemt een kijkje bij de après-ski.

  • S16E02 Filzmoos/Snowworld

    • November 12, 2023

    Filzmoos/Snowworld

  • S16E03 Val di Fiemme

    • November 19, 2023

    Val di Fiemme

  • S16E04 Les 4 Vallées

    • November 26, 2023

    Les 4 Vallées

  • S16E05 Zell am See / Kaprun

    • December 3, 2023

    Zell am See Kaprun

  • S16E06 Serfaus-Fiss-Ladis

    • December 10, 2023

    De schitterende wintersportregio Serfaus-Fiss-Ladis met de drie historische dorpen ligt ca. 1400 meter hoog op een zonnige hoogvlakte boven het Oberinntal in Tirol, omringd door de majestueuze 3000 meter hoge bergen van de Samnaungroep en de Ötztaler Alpen.

  • S16E07 Ski Amadé

    • December 17, 2023

    Het enorme skigebied Ski Amadé bestaat uit vijf verschillende gebieden: Salzburger Sportwelt, Hochkönig, Schladming-Dachstein, Gastein en Grossarltal. Samen zijn zij goed voor zo’n 270 liften en circa 860 kilometer aan verzorgde pistes. Deze gebieden behoren tot de absolute wereldtop en regelmatig worden hier wereldkampioenschappen gehouden. Het wintersportseizoen is hier lekker lang. Door de aanwezigheid van de Dachsteingletsjer kan er vaak tot ver in april worden geskied.

  • S16E08 Les Sybelles

    • December 24, 2023

    Les Sybelles

  • S16E09 Stubaital

    • December 31, 2023

    Het Stubaital is een uitgestrekt dal met veel wintersportmogelijkheden. Het Stubaital telt vier skigebieden, waaronder de Stubaier Gletscher achter in het dal. Van de drie dal-skigebieden is Schlick 2000 het grootst. De skigebieden liggen verspreid over de linker -en rechterzijde van het dal. Met de uitgebreide SKI plus CITY Pass kun je in alle gebieden skiën.

  • S16E10 Nauders - Schöneben

    • January 7, 2024

    Nauders is een charmant en gezellig dorp gelegen aan de Reschenpass vlak bij de grens van Italië en Zwitserland. In het historische stadscentrum vind je traditionele en romantische gebouwen, steegjes en fonteinen. Het centrum is vooral traditioneel gebleven, omdat de nieuwe moderne gebouwen alleen buiten het centrum zijn gebouwd. Voor de après-ski kun je goed terecht in het levendige centrum bij één van de bars of pubs. Tevens zijn er in het centrum meerdere restaurants en winkels te vinden

  • S16E11 Zillertal Arena

    • January 14, 2024

    Zillertal Arena is onderdeel van het grote Zillertal skigebied en bied je een prachtig en sfeervol wintersportgebied waar je leuke tochten kunt maken van dorp naar dorp. Zillertal Arena bestaat uit o.a. uit de 3 populaire plaatsen: Zell am Ziller, Gerlos & Köningsleiten. Voor iedereen heeft de Zillertal Arena wel iets moois te bieden. Aan geprepareerde pistes is geen gebrek en voor prachtige, ongerepte tiefschnee hoef je ook niet lang te zoeken. Je hoeft je hier ook geen zorgen te maken over de sneeuwzekerheid: de vele sneeuwkanonnen die verspreid staan opgesteld zullen de natuur een handje helpen zodra dat nodig is.

  • S16E12 Montafon

    • January 21, 2024

    Silvretta Montafon ligt in het zuiden van de populaire regio Vorarlberg en behoort hierbij tot een van de grootste skigebieden van deze regio. Er zijn meerdere bergen die los van elkaar staan, waar je kunt skiën met één skipas.

  • S16E13 Val d’Arly

    • January 28, 2024

    Koert-Jan en Sophie reizen af naar Val D’Arly, in het hart van de Savoie vlakbij de Mont Blanc. Sophie gaat onder andere op pad met een Skibob en Koert-Jan maakt een spectaculaire parapentevlucht.