Home / Series / Ať žijí rytíři / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • SPECIAL 0x1 Královský posel

    Dobrodružný seriál ze středověku začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou tvrze svého nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo z nich ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdá jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt.

  • SPECIAL 0x2 Zrada

    Druhý díl nás zavede přímo doprostřed bitvy se Saracény, kde Martin kvůli Albrechtově zradě ztratí svého nejlepšího přítele a upadne do zajetí. Martinovy děti, které marně čekají na tátův návrat, se mezitím ze všech sil snaží ubránit tvrz proti loupežníkům. Jenže právě přijíždí Albrecht s pozváním na rytířský turnaj a zdá se, že zvláště pro Petra bude velmi těžké takové nabídce odolat.

  • SPECIAL 0x3 Na útěku

    S hrdiny dalšího dílu dobrodužného seriálu se tentokrát setkáme na Albrechtově hradě, kam Martinovy děti odjely na rytířský turnaj. Albrechtovo pozvání však bylo především záminkou k tomu, aby jejich tvrz zůstala bez potřebné ochrany. Děti však na hradě zahlédnou loupežníky, začnou Albrechta podezřívat a chtějí zpátky domů. Albrecht je odhodlán jim za každou cenu v návratu zabránit. Tvrdí, že jejich otec zahynul v bitvě a dokonce se prohlásí jejich poručníkem. Dětem se s pomocí pážete Adama, který se zamiloval do Terezy, podaří přesto utéct a dostat se zpátky na tvrz. Jenže Albrecht mezitím také nezahálí a společně s loupežníky vymyslí nový, ještě zákeřnější plán, ve kterém jde Petrovi doslova o život.

  • SPECIAL 0x4 Láska na tvrzi

    Po dramatických událostech předchozích dílů se zdá, že na tvrzi konečně nastane klid. Celá rodina Martina z Vamberka je zase šťastně spolu doma. Loupežníci skončí v hladomorně a Albrecht musí hodně vysvětlovat. Bohužel se mu podaří Martina přesvědčit, že všechno dělal jen v zájmu dětí. Petr, Vítek a Michal zase soupeří o pozornost krásné Jany. Výbornou příležitostí je příprava Janiných narozenin. Jenže Albrecht se tak snadno nevzdává. Se vzrůstajícím vztekem sleduje, jak tvrz díky Saracénům bohatne a čeká na vhodnou příležitost, aby mohl znovu udeřit. A ta se brzy objeví.

  • SPECIAL 0x5 V pasti

    Nad tvrzí Martina z Vamberka se opět začínají stahovat černá mračna. Albrechtovi se intriky vyplatily a Martin musí okamžitě odejet na královský dvůr, aby vyvrátil obvinění z čarodějnictví. V době jeho nepřítomnosti se děti mají přesunout k Marii, aby byly v bezpečí. Jenže na Martina už v lese číhá Albrecht s úmyslem přimět ho, aby přenocoval na jeho hradě. Martin, který Albrechtovi stále důvěřuje, pozvání nakonec přijímá. Mezitím za dětmi vyrážejí Albrechtovi zbrojnoši a tentokrát mají jasný příkaz: žádné slitování ani s jedním z nich. Děti netuší, že tentokrát jim půjde opravdu o život.

  • SPECIAL 0x6 Strašidla na hradbách

    Martin z Vamberka je uvězněný v hladomorně na Albrechtově hradě a prožívá tam nejhorší chvíle svého života. Dozvídá se, že se jeho děti utopily v řece. Jediný Ahmed nevěří Albrechtovým důkazům a snaží se Martina povzbudit. Dětem se skutečně podařilo obelstít pronásledovatele a vracejí se na tvrz. Když tam po nejrůznějších útrapách konečně dorazí, zjistí, že tvrz už obsadil Albrecht se svými muži. Díky nejmladší Kačence se dostanou nepozorovaně dovnitř. Michal vymyslí plán, jak odlákat pozornost nepřátel. Ačkoli strašení funguje výborně, dětem se nepodaří zjistit, kam se poděli všichni obyvatelé tvrze. Mezitím na Albrechtově hradě páže Adam přinese Martinovi do hladomorny spolu s jídlem i plán útěku. Uprchlíci, ke kterým se nakonec připojí i loupežníci a žalářník, se skryjí ve voze na nádvoří a čekají na vhodnou příležitost, aby se dostali z hradu. Netuší, že Albrechtovi stačila jediná noc se strašidly k tomu, aby se rozhodl vrátit domů a spravit si náladu Martinou popravou.

  • SPECIAL 0x7 V sevření hada

    V závěrečném díle seriálu Albrecht přijíždí zpátky na svůj hrad a překazí tak Martinův útěk. Děti dovedou strašící plán do úspěšného konce a podaří se jim zbavit se i zbylých Albrechtových zbrojnošů. Jejich velitel dorazí na Albrechtův hrad se zprávou, že tvrz je v moci zlých duchů. Albrecht okamžitě pochopí, jak se věci mají a vzteky bez sebe odjíždí zpátky na tvrz, tentokrát se všemi svými ozbrojenými muži. Adam prozradí Martinovi, že jeho děti jsou naživu, ale Albrecht se za nimi vydal. Martinovi se v noci podaří dostat se po laně přes hradby z hradu a spolu se svou družinou běží dětem na pomoc. Dorazí právě ve chvíli, kdy Albrecht s obrovskou přesilou vyráží do útoku proti tvrzi, hájené samotnými dětmi. Rozhodující bitvě už nelze zabránit.

  • S01E01 Loučení

    Dobrodružný seriál se odehrává ve středověku a jeho hlavními hrdiny jsou děti. Je jich pět a jejich otec je šlechtic Martin z Vamberka, maminku už nemají. Seznámíme se s nimi ve chvíli, kdy nejstarší Petr odjíždí s otcem poprvé na lov. Jeho sourozenci se jim vypraví naproti do lesa a tam se jim podaří zachránit před loupežníky královského posla, který veze na Martinovu tvrz důležitou zprávu o válce proti Saracénům. Martin se musí připojit ke královským vojskům. Obranou tvrze pověří nejstaršího syna Petra. Nikdo ze sourozenců zatím netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého…

  • S01E02 Pán tvrze

    Minule jsme se seznámili s Martinem z Vamberka a jeho pěti dětmi a také s Albrechtem z Krvenos, zákeřným sousedem, který se neštítí ničeho, aby získal Martinovo panství pro sebe. Po otcově odjezdu se nejstarší syn Petr, k velké nelibosti ostatních, začne chovat arogantně a přezíravě a všem znepříjemňuje život. Jeho sourozenci marně vymýšlejí způsob, jak ho přivést k rozumu. Zvrat nastane až po dalším nebezpečném střetu s loupežníky. Mezitím se Martin na cestě do války setká se svým přítelem Vladimírem, jeho sestrou Marií i krásnou dcerou Janou.

  • S01E03 Falešná hra

    V okolních lesích se stále objevují loupežníci a Martinovy děti se rozhodnou udělat všechno, aby byly schopné tvrz ubránit. Pilně nacvičují střelbu a jiné způsoby boje a Vítek vymýšlí své experimenty. Ve velké bitvě se Saracény je smrtelně zraněn Martinův přítel Vladimír. Martin mu slíbí, že se postará o jeho dceru Janu. Sám však skončí v rukou saracénského felčara Ahmeda. Albrecht se domnívá, že Martin zahynul a jede na tvrz na výzvědy. Petr v něm vidí dokonalého rytíře a Albrecht vymyslí chytrý plán, jak získat tvrz do svých rukou.

  • S01E04 Zrádný přítel

    Martinovi se podařilo uniknout ze saracénského vězení a s Janou, dcerou přítele Vladimíra, který v bojích zahynul, se vrací domů. Na cestě je ale zdrží neznámá choroba. Albrecht se dozvídá, že je Martin naživu a rychle mění své plány. Pozve děti na svůj hrad, kde pořádá rytířský turnaj. Nadšení z turnaje brzy vystřídá podezření – děti na Albrechtově hradě uvidí loupežníky. Když se děti rozhodnou k návratu domů, Albrecht začne tvrdit, že jejich otec zahynul. Prohlásí se za jejich poručníka.

  • S01E05 Útěk domů

    Albrecht se prohlásí za poručníka Martinových dětí a uvězní je na svém hradě. Dětem se však s pomocí pážete Adama podaří utéct. Albrecht za nimi posílá své zbrojnoše a také loupežníky, kteří jsou v jeho službách. Na cestě zpátky domů zažijí děti řadu dobrodružství, ale to největší nebezpečí na ně teprve čeká. Tentokrát půjde o život hlavně Petrovi…

  • S01E06 Přepadení

    Martinovým dětem se podařilo Albrechtovi utéct, ale když se vrátily na tvrz, čekalo je překvapení. Tvrz je obsazena zbrojnoši a ti děti vedou zpět na Albrechtův hrad. Jenže děti pronásledovatelům opět prchají a v lese se konečně shledají se svým otcem, vracejícím se z války. Společně se jim podaří získat tvrz zpátky a Albrecht jen bezmocně zuří. Děti se seznamují s Janou, dcerou Martinova přítele Vladimíra, který zahynul v bitvě se Saracény.

  • S01E07 Narozeniny

    Když se Martin z Vamberka vrátí z války a najde cizí zbrojnoše na své tvrzi, má Albrecht co vysvětlovat. Bohužel Martin jeho vysvětlení uvěří, protože je stále přesvědčen, že mu Albrecht zachránil život. S Martinem přijelo i několik Saracénů a díky tajemství výroby jejich zbraní začíná tvrz bohatnout. Albrecht bezmocně zuří a jeho plány se nemění. Na tvrzi se chystá oslava Janiných narozenin…

  • S01E08 Albrech zuří

    Na tvrzi se všechno točí kolem krásné Jany. Kluci připravují dárky k jejím narozeninám a Tereza žárlí. Albrecht se konečně dočká další příležitosti, jak znovu udeřit. Na jeho hradě se zastaví biskup a Albrecht před ním obviní Martina z čarodějnictví a provozování černé magie. Propustí loupežníky z hladomorny a dá jim nový úkol: zjistit, co je ve vozech, které míří na tvrz. Po prvním přepadení však Martin vymyslí plán, jak se s loupežníky vypořádat.

  • S01E09 Udání

    Martinovi se podařilo chytit dva loupežníky. Albrecht se bojí, aby nevyzradili, že jsou s ním ve spojení, a zorganizuje vysvobozovací akci. Ta však totálně selže a místo dvou loupežníků má teď Martin ke svému překvapení ve svém vězení tři. Pohodu na tvrzi vzápětí naruší špatná zpráva. Martin je povolán na královský dvůr, aby se obhájil před obviněním z čarodějnictví. Martin odjíždí a děti posílá na Mariin hrad, aby byly v bezpečí. Jenže za branami tvrze už číhá Albrecht…

  • S01E10 Na ostří meče

    Albrechtovi se intriky vyplatily a Martin odjíždí na královský dvůr, aby tam vyvrátil obvinění z čarodějnictví. Jenže v lese už na něj číhá Albrecht s úmyslem přimět ho, aby přenocoval na jeho hradě. Martin, který stále ještě Albrechtovi důvěřuje, pozvání nakonec přijímá. Mezitím jeho děti míří na Mariin hrad. Za nimi však vyrážejí Albrechtovi zbrojnoši s jasným příkazem: žádné slitování ani s jedním z nich. Děti netuší, že tentokrát jim půjde opravdu o život.

  • S01E11 Tvrz v zajetí

    Martin z Vamberka je uvězněný v hladomorně na Albrechtově hradě a prožívá tam nehorší chvíli svého života. Dozvídá se, že všechny jeho děti se utopily v řece. Jediný, kdo Albrechtovým důkazům nevěří, je Ahmed, snaží se Martina povzbudit. Dětem se skutečně podařilo obelstít pronásledovatele a vracejí se na tvrz. Když tam po nejrůznějších útrapách konečně dorazí, zjistí, že tvrz už obsadil Albrecht se svými muži. Díky nejmladší Kačence se jim podaří dostat se nepozorovaně dovnitř a Michal vymyslí plán, jak odlákat pozornost nepřátel.

  • S01E12 Strašidla

    Albrecht se zabydlel na Martinově tvrzi a marně hledá poklad. Netuší, že na hradě se skrývají děti, o kterých je přesvědčen, že zahynuly. Michal má ale plán, jak Albrechta vystrašit, a ten skvěle zafunguje. Mezitím páže Adam přinese Martinovi do hladomorny spolu s jídlem i plán útěku. Uprchlíci, ke kterým se nakonec připojí i loupežníci a žalářník, čekají na vhodnou příležitost, aby se dostali z hradu. Jenže Albrecht se po jediné strašidelné noci rozhodne vrátit domů a spravit si náladu Martinovou popravou…

  • S01E13 Ticho před bouří

    Albrecht se vrací na svůj hrad a překazí tak Martinův útěk. Mezitím děti na tvrzi dovedou strašící plán do úspěšného konce a podaří se jim zbavit se i zbylých Albrechtových zbrojnošů. Jejich velitel dorazí na Albrechtův hrad se zprávou, že tvrz je v moci zlých duchů s tvářemi Martinových dětí. Albrecht okamžitě pochopí, jak se věci mají, a vzteky bez sebe odjíždí zpátky na tvrz se všemi svými ozbrojenými muži. Martinovi se v noci podaří uprchnout z hradu a spolu se svou družinou běží dětem na pomoc…

  • S01E14 Ztracená bitva

    První útok Albrechtových zbrojnošů se dětem podařilo odrazit díky Vítkovým vynálezům. Na tvrz konečně dorazí táta se svou družinou, ale i tak musí její obránci čelit obrovské přesile. Po druhém, nezdařeném útoku se Albrecht chystá zaútočit potřetí. Tentokrát už žádné vynálezy nepomohou, rozzuřený Albrecht je odhodlán tvrz zničit katapulty, proti kterým není žádná obrana možná. Tady už pomůže jen zázrak!