Tag med et højst umage par på et utraditionelt roadtrip; Jørgen Leth har inviteret Hans Pilgaard på en personlig tur gennem sit elskede Frankrig, og deres rejse sammen begynder i byernes by, Paris. Her viser Jørgen Hans sit yndlingskvarter Saint-Germain-des-Prés, hvor han altid bor, når han er i Paris. De skal på shopping i Jørgens yndlingsbutik, Giorgio Armani, have lækker mad på Michelin-restauranten Aux Charpentiers og drinks med Jørgens unge haitiske ex-kæreste Dorothie. De to herrer kender ikke hinanden på forhånd, men lysten til at lære endnu mere om Jørgen og Frankrig bliver hurtigt vakt hos Hans.
Cecilie Hother inviterer indenfor på restaurant Lieffroy i Nyborg. Med en forrygende udsigt over Storebælt taler hun med Jørgen Leth og Hans Pilgaard om, hvordan deres første møde var i Paris, og hvordan det egentlig var at være så tæt på hinanden i lang tid. I programmet bliver der også vist klip, som ikke er set før. Jørgen og Hans fortæller om, hvordan man skal "angribe" Paris som turist, og kokken på restauranten, Jean-Louis Lieffroy, serverer en typisk parisisk ret for de tre.
Efter nogle intense og oplevelsesrige dage i Paris tager Jørgen og Hans toget videre mod Pau i Sydfrankrig, en by for foden af Pyrenæerne, som Jørgen har besøgt utallige gange, når han har dækket Tour de France. Denne gang glæder han sig til at have fri fra cykelsporten, så han kan opleve byen sammen med Hans. Pau har ifølge Jørgen meget at byde på - ikke mindst den storslåede udsigt til Pyrenæerne, som sætter mange drømme og tanker i gang. Hans vil gerne op i bjergene og opleve dem på tæt hold, men med Jørgen som rejsearrangør må han væbne sig med tålmodighed.
Er det ikke spild af ferie at tage på en seks timers lang togtur gennem Frankrig, når man kunne have taget en flyver? Det spørgsmål stiller Cecilie Hother til Jørgen Leth og Hans Pilgaard. De to uddyber også spørgsmålet fra hovedprogrammet, om hvorvidt Pyrenæer-byen Pau er et godt stop på en ferie, og om betydningen af at dele sin rejseoplevelser med andre, som for eksempel når man skriver postkort.
Jørgen elsker alt, hvad der har med velvære og luksus at gøre, så mens han og Pilgaard er i Pyrenæerne, skal de selvfølgelig også besøge et af stedets kendte kurbade. Her får de plejet deres ydre og drager så mod en anden stor attraktion, kilden i Lourdes. Et sted, hvor mange tusinde religiøse samles for at blive helbredt, for kilden har efter sigende helbredende kræfter. Som ateist er Jørgen meget imod sådanne steder, men må alligevel lade sig overgive sammen med den mere åbne Hans, da han mærker stedets stærke påvirkning af de besøgende.
I 'Mit Frankrig' er Jørgen og Hans nu i Pyrenæerne, og denne egn er særlig kendt for dens gastronomi. Cecilie Hother, Jørgen Leth og Jean-Louis taler om egnens gastronomi, der er inspireret af både Spanien og det oprørske folk, Baskerne. Og netop gastronomien kan kokken Jean-Louis tale med om. Han var i mere end 25 år chef på Falsled kro og ejer i dag restauranten Lieffroy sammen med sin søn.
Jørgen og Hans skal videre fra Pau og gør stop ved en tankstation, der huser en flot skulptur, lavet til ære for Tour de France. Skulpturen beskriver alle de største øjeblikke i Tour de Frances historie, og dén historie skal Hans bestemt ikke snydes for. Turen går videre mod Carcassonne, som er et af Jørgens yndlingssteder i Frankrig. Den gamle fæstning minder Jørgen om en borg, hans far byggede til ham, da han var lille, og dens minder om katharernes kampe er noget, som sætter snakketøjet i gang hos den passionerede historiefortæller.
Hans Pilgaard og Jørgen Leth er på deres færd gennem Frankrig nået til middelalderborgen Carcassonne, der ligger i Sydfrankrig. I den forbindelse har Cecilie Hother inviteret journalist og tv-vært Stephanie Surrugue til en snak om fransk historie sammen med Jørgen Leth. Til en god samtale hører der ofte mad, og kokken Jean Louis Lieffroy serverer cassoulet for de tre.
Selv om Hans er en trænet quizvært, kommer han selv i den varme stol, da Jørgen giver ham ledetråde til deres næste destination; Mount Ventoux. Det er et bjerg, som Jørgen kender så godt, og som på én og samme gang er frygtet og elsket af de fleste cykelryttere for dets legendariske stigning. Med Hans bag rattet i bilen lader de to sig tryllebinde af det imponerende bjerg, som rummer masser af historier, minder og drømme.
Cecilie Hother taler med Jørgen Leth og den tidligere cykelrytter Ole Ritter om franskmændenes ukuelige tro på, at de er verdens bedste. I Frankrig er der ikke jantelov, men kan man mærke dette, når man besøger landet? Og så skal der også lige tales Tour de France og Mont Ventoux, det skaldede bjerg, der er indbegrebet af cykelløbet.
Leth og Pilgaard er nået til Provence og besøger et sted, som ikke mange forbinder med Frankrig; nemlig tyrefægterarenaen i byen Nimes. Det bliver til mange snakke og diskussioner mellem de to, for de er dybt uenige om, hvorvidt tyrefægtning burde være lovligt eller ej. Jørgen synes, at tyrefægtning er en smuk kunstart, mens Hans mener, at det er direkte dyreplageri og et levn fra fortiden, som for længst burde være afskaffet. Selv ikke Jørgens gengivelse af den kraftfulde kamp mellem mand og tyr kan overbevise Hans, selv om han må trække på smilebåndet af den ivrige Jørgen, når han danser rundt i arenaen.
Jørgen Leth og Hans Pilgaard er igen sammen i Frankrig. De begynder i Bretagne, der for Jørgen er et glædeligt gensyn med en af de nordlige regioner. Første stop er byen Josselin, som Jørgen ofte har passeret under Tour de France, men aldrig har haft tid til at besøge. De stolte og selvstændige bretonnere fascinerer i høj grad Jørgen, som heller aldrig gjort noget, han ikke har lyst til. Området Bretagne er kendt for sit magiske lys og mytiske landskab, og Jørgen og Hans besøger en gådefuld samling sten, der er flere tusind år ældre end pyramiderne, og efter Jørgens mening endnu mere spektakulær. Det bliver en følelsesladet oplevelse for Jørgen, som overvældes af stedets historie.
Jørgen og Hans er i Bretagne, hvor de besøger byen Guimiliau og den smukke kirke. Kirken er omringet af en mur, der gemmer på de såkaldte calvaires - et monument med 37 motiver fra Jesus liv og død. Jørgen er dybt fascineret og er næsten ikke til at få med videre, men heldigvis lokker den særlige lokale specialitet, fyldte artiskokker. Turen går videre til Cancale, hvor de to verdensmænd skal på østerssafari. Det kræver, at man har gummistøvler på, og dét er bestemt ikke med Jørgens gode vilje! Humøret stiger dog hurtigt igen, da de skal smage nyplukkede østers, men Jørgens begejstring deles ikke just af den skeptiske Hans.
Jørgen trodser sin frygt for svaner, når han står ansigt til ansigt med den sorte svane i Bayeux. Og når man siger Bayeux, må man også sige tapet. Byen er nemlig hjemsted for et verdenskendt vægtæppe, der kommer til live i Jørgens levende fortællinger om Vilhelm Erobreren og Slaget ved Hastings. Så selv om Hans var noget skeptisk ved museumsbesøget, må han alligevel overgive sig. Jørgen og Hans følger i Coco Chanels fodspor til luksusbyen Deauville, som med sin racerbane, havn, internationale filmfestival og overdådige hoteller betragtes som en af de mest prestigefyldte badebyer i hele Frankrig. Og det bliver ikke kedeligt!
I Normandiets historiske hovedstad Rouen besøger Jørgen Leth og Hans Pilgaard den imponerende katedral Notre-Dame de Rouen. Her får den passionerede historiefortæller Jørgen frit spil, og Hans bliver klogere på, hvad navne som Richard Løvehjerte, Jeanne d'Arc og vikingen Rollo har tilfælles. Mens mørket falder på i Rouen, inviterer Jørgen Hans på et overdådigt måltid i Frankrigs ældste gæstgiveri, hvor luften er tung af historie og stjernestøv. Det er dog ikke alle, der forstår at klæde sig behørigt på til lejligheden, og Jørgen er ikke just imponeret over Hans uformelle t-shirt look.
Hans sætter GPS'en til Dunkerque, og af trange gader forlader de to verdensmænd storbylivet i Rouen. Kystbyen Dunkerque rummer tankevækkende historier om venskab, mod, håb og fortvivlelse, og det sniger sig helt ind under huden på både Jørgen og Hans. Brostenene ved rejsens næste destination får ligefrem Hans til at springe ud af bilen i begejstring - det er nemlig ikke helt almindelige brosten, men Paveerne på ruten af det kendte Paris-Roubaix cykelløb. I Jørgens udtryksfulde fortællinger om "Helvedet i Nord" kan man næsten forestille sig vanviddet i øjnene på de cykelryttere, der har været dristige nok til at køre dette løb.
Jørgen Leth og Hans Pilgaard er nået til byen Aÿ i den berømte Champagne-region, hvor de får lov til at snuse til og smage på de gyldne dråber. De to verdensmænd er gode til at nyde livet, for som Hans siger: "Man skal ikke fornægte sig selv en smørbagt småkage". Jørgen og Hans besøger også katedralen i Reims, som er berømt for sin fantastiske facade, inden deres rejse i det franske er ved at være slut. Men "Hemmelighederne venter altid om det næste hjørne", og det gør de også for Jørgen og Hans.
Jørgen Leth og Hans Pilgaard runder deres rejse i Frankrig af med et besøg i byen Nimes, som Jørgen holder meget af, ikke mindst på grund af den voldsomme romerske indflydelse. Det giver anledning til en god snak i 'Mit Frankrig - ekstra', hvor Cecilie Hother og de to rejsekammerater blandt andet taler om et emne, som de to herrer virkelig blev dybt uenige om; tyrefægtning.