Vandaag is Stefan boos. En met een reden. Stefan was namelijk bijna klaar met zijn opleiding, toen hij kanker kreeg. En zodra hij na 9 maanden chemo weer klaar was om kontjes te schoppen, was de opleiding opgeheven. Gelukkig kon hij al zijn cijfers meenemen en de opleiding ergens anders afmaken. Dacht hij dan. Want hij werd keer op keer afgewezen door de scholen waar hij zich aanmeldde. Zonder een echte reden. Dus ging Tim even langs bij ROC van Amsterdam Zuidoost. Met een oorkonde, feestmuziek en confetti-kanonnen natuurlijk.
Stefan is boos. En met een reden. Stefan was namelijk bijna klaar met zijn opleiding, toen hij kanker kreeg. En zodra hij na 9 maanden chemo weer klaar was om kontjes te schoppen, was de opleiding opgeheven. Gelukkig kon hij al zijn cijfers meenemen en de opleiding ergens anders afmaken. Dacht hij dan. Want hij werd keer op keer afgewezen door de scholen waar hij zich aanmeldde. Zonder een echte reden. Vorige keer ging Tim even langs bij ROC van Amsterdam Zuidoost. Nu gaat Tim naar ROC TOP, wéér met confetti en een oorkonde. Daarna gaat Tim het nieuws vertellen aan Stefan in het ziekenhuis. Met meerkoppige feestfanfare!
Kayleigh is boos. Ze ging een dagje naar Walibi. En toen ze haar tas moest achterlaten bij de achtbaan, ging het mis. Door het systeem van de bagagevakken viel haar tas op de grond. Telefoon kapot. Dan denk je, dat vergoed Walibi toch wel? Nou nee, ze kreeg twee vrijtickets. Genoeg reden om te gaan rellen. Mèt verborgen camera’s. En flyers van de ‘grote krijg de tyfus actie' van Walibi.
Rachel is boos. Ze zit op het Sint-Janslyceum in Den Bosch en daar moet iedereen verplicht hetzelfde gymshirt dragen. Dan denk je, niet zo erg toch? Jawel, want ze zijn écht megadoorschijnend. Dus het is meer gymmen in je BH. Niet zo leuk als je minderjarig bent.
Twee weken geleden was Kayleigh boos op Walibi. En eigenlijk nog steeds. Want ze moest haar telefoon zelf repareren én ze heeft haar telefoonhoesje plus condoom nog niet gekregen. Lame. Dus we gingen dit keer maar even megalief verhaal halen. Met bloemen en een witte vlag. En confetti. En een roze zweetband. Maar die zat een beetje stom, dus die heb ik niet opgedaan. Ok doeg!
Noor is boos. Ze wilde naar een concert. En kocht kaartjes via WWW.TICKETTRIBUNE.NL. Máár toen kwam ze bij Paradiso, en de kaartjes bleken nep te zijn. Nu wil ze haar geld terug van WWW.TICKETTRIBUNE.NL maar dat krijgt ze niet. Tijd om te rellen. Dus we gaan langs met een dode mus en een spandoek!
Roel is boos. Hij heeft een bedrijf in relatiegeschenken. En in december stuurde hij 14 kerstpakketten naar The Must Wantedshop. Maar nu, 7 maanden later, is er nog steeds niet betaald. Duurt lang. Dus we gaan langs. Met een megaleuk relatiegeschenk. En confetti. Die is voor de politie. Echt waar.
Jari is boos. Hij kocht een retourticket via vliegtickets.nl. De heenreis ging goed. Maar toen hij wilde inchecken voor zijn terugvlucht ging het mis. Er was helemaal geen stoel voor hem geboekt. Dus moest hij een nieuw enkeltje kopen. En dat geld wil hij nu terug. Dus we gaan langs met alleen maar halve spullen. En confetti natuurlijk.
Daan is boos. Hij kreeg een Playstation 4 voor z’n verjaardag. Megablij mee. Maar na 3 maanden begon deze alle discs uit te werpen. Best onhandig. Gelukkig had SONY daar fixes voor bedacht. Maar deze werkten na een jaar ook niet meer. En toen was zijn garantie voorbij. Daar heeft SONY alleen geen boodschap aan. Beetje vreemd, aangezien zij het hebben uitgesteld met hun eigen fixes. Langs bij SONY dus.
Julia is boos. Jaren geleden bestelde ze GEEN boek bij Van Dijk. Van Dijk zei van wel. Maar Julia had dat boek nooit gekregen. Dus sloten ze een compromis. Ze hoefde maar de helft te betalen. Julia, met al haar kleinheid, deed dat gelijk. Maar daarna ging het mis. Ze wordt nu al jarenlang gestalkt door incassobureaus. Gelukkig krijgen wij ook nog geld van Van Dijk. Voor een dvd van de Alpacas. Tijd om dat geld eens op te gaan halen.
Renée is boos. Op Rapper Sjors! Ja echt. Voor haar beste vriend wilde ze een persoonlijke videoboodschap van Sjors. Ze moest hier 50 euro voor betalen. Tijdens het overmaken ging er iets mis. En was het bedrag 2 keer overgemaakt. Nu wil ze de helft terug. Maar de rapper maakt dit niet over. Dus moeten wij megaver rijden. Naar Limburg. Naar Rapper Sjors. Gelukkig moesten we daar in de buurt ook nog noedels langsbrengen.
Floortje is boos. Ze wil verpleegkunde studeren aan het beste ROC van Nederland. Het Hoornbeeck College. Maar dat mag niet. Want ze is niet christelijk. Ze wil zich helemaal aanpassen. De Bijbel lezen en rokken dragen. Maar toch mag ze niet naar deze school. Want ze heeft niet de juiste identiteit. Dat is discriminatie volgens onze Grondwet. Toch? Of toch niet? Dat gaan we uitzoeken.
Floortje is nog steeds boos. Omdat het Hoornbeeck College haar heeft geweigerd. Om haar identiteit. Want ze is niet christelijk. En de overheid staat deze discriminatie toe. Als het maar consequent gebeurt. Maar dat is in strijd met Artikel 1 van de Grondwet. Daar staat dat je niet mag discrimineren. Tijd om naar de Tweede Kamer te gaan. FF kijken hoe dit nou kan.
Kayleigh is boos. Nog steeds. Echt al megalang. Want haar telefoon ging kapot door een megastom tassensysteem wat niet helemaal goed werkte. Toen kreeg ze een condoom en een trui, die ze trouwens niet kreeg. Vervolgens gingen we met een witte vlag en bloemen. Wilde Walerbie ook allemaal niet. Maar tijdens onze legendarische liveshow werden we tóch uitgenodigd. Dus gaan we ff feesie bouwen!
Adriaan is boos. Hij ging dingen eten bij een tentje van Maza. Toen zei ie zo van: “Hey hoe is het? Ik heb notenallergie, dus één noot maakt me dood. Misschien beetje onhandig als dat erin zit.” Het eetmaakpersoon dacht waarschijnlijk dat het een grappie was, want er zaten wél noten in het eten. Beetje dom. Want Adriaan kreeg hierdoor helemaal een gezwollen hoofd. Dat klinkt misschien grappig, maar hij moest wel naar het ziekenhuis. En dus z’n eigen risico betalen. Door dat eetmaakpersoon. Jammer genoeg doet Maza alsof het niet hun schuld is en willen ze niet betalen. Dus gaan we verhaal halen. Ff bombarie bakken.
[email protected] Ja hallo meneertsj Samsom, Graag zouden wij zien dat de PvdA net als Groen Links, D66, SP en zelfs VVD achter de Wet Acceptatieplicht gaat staan, ongeacht jullie achterdeurdealtjes met christelijke partijen waar wij zelf niks mee hebben, anders stemmen we nooit meer PvdA en zeker in maart niet. (En dat zou rot zijn natuurlijk, want we zijn met ongeveer 500.000.) Alvast bedankt names alle jonge Nederlanders die discriminatie op grond van identiteit iets voor klootzakken vinden. Groetjes, *hier je naam*
Floortje is nog steeds boos. En nog steeds niet in beeld. Maar gelukkig hebben we #kutmarije. In onze grote lijf show hadden we het over de Wet Acceptatieplicht. En hebben jullie de PvdA megaveel berichten gestuurd. Nu zijn ze opeens helemaal team #BOOS. Dus gaan we weer langs bij de Tweede Kamer. Even de polertiek uitspelen.
Johan is boos. Op de Hogeschool van Rotterdam. Want op Coming Out Day wil de school de regenboogvlag niet hijsen. Omdat ze neutraal willen blijven. Huh? Dus we gaan langs met megaveel kleine vlaggetjes. En grote vlaggen. Dan gaan we die vlag zelf maar hijsen.
Nina is boos. Op de NS. Want ze wilde de laatste trein naar huis pakken. Maar toen ging die trein naar een rangeerterrein. Zo’n verlaten plek met lege treinen. Best wel eng. In je eentje. Midden in de nacht. Misschien liepen er wel horror-clowns rond. Dus toen moest ze een taxi bellen. En zelf betalen. Nu wil de NS wil dat niet vergoeden. Beetje gek wel. Dus we hebben even ons best gedaan. En gaan langs bij NS met hun eigen omroepen. Maar dan met de stem van kutmarije.
Heel veel mensen zijn boos. Op Playstation. Want ze hebben hetzelfde probleem als Daan. Uit aflevering 9. Want Playstation had tegen ons gezegd, dat iedereen met het probleem van Daan een nieuwe Playstation zou krijgen. Maar nu doen ze dat niet. Liegenezen zijn het. Dus hebben we een pakketje voor Playstation. Die PTT-mevrouw kutmarije gaat bezorgen.
Jan is boos. Op Woon op Maat. Hij huurde een woning bij dit bedrijf. Met een dakterras. Maar nu blijkt er asbest op het dak te zitten. Maar ze gaan het niet verwijderen. Want het is niet gevaarlijk. Maar hij mag niet meer op z’n dakterras zitten. Of z’n was buiten hangen. Beetje gekkig wel. Dus gaan we langs. Met asbestpakken. Of astronautenpakken. Lijkt erop.
Laura en Simone zijn boos. Op restaurant Happy Italy. Want ze werken al een jaar in de bediening. Maar hebben nog nooit fooi gehad. Niet zo happy. Dus gaan wij met Laura en Simone zelf de fooi ophalen. Eerst bij de gasten. En dan bij het hoofdkantoor. Met speciale confetti en een oorkonde. En bij het hoofdkantoor zijn ze niet zo megablij met ons.
Melissa is boos. Op PostNL. Want ze bestelde hele mooie zeemeermin bankdekentjes. Maar toen gaf de bezorger ze aan de verkeerde persoon. En nu heeft Melissa geen hele mooie zeemeermin bankdekentjes. En krijgt ze ook haar geld niet terug. Sad. Dus gaan wij even 30 broccoli’s bezorgen bij PostNL. Waarom? Dat leggen we je zo uit.
Mariska en Brendon zijn boos. Op WWW.TICKETTRIBUNE.NL! Want ze hadden tickets gekocht voor een concert in november bij WWW.TICKETTRIBUNE.NL. Maar de kaartjes waren nep. Ja, hetzelfde verhaal weer. DUS, we gaan weer langs bij onze vrienden bij WWW.TICKETTRIBUNE.NL. En daar zijn ze niet zo megablij met onze komst.
Vandaag een speciale #BOOS. Want, Steef heeft geen kanker meer! Dus speciaal voor jullie: YOUNG STEFFELINI - HAHA IK HEB GEEN KANKER MEER. Oja en we hebben volgende week even geen #BOOS. Dan kan Tim even op spirituele zelfontdekking. Op de Veluwe. MAAR niet vergeten, dinsdag 13 december hebben we iets nieuws. doei kanker steef heb het niet meer ok eerst nog wel, maar fuck dat gezwel Steeeef leeft, hoera wat een feest we vieren het met kerfetti Ik zat op het ROC ik wilde studeren maar zij zeiden nee tell me baby, lag het aan me kanker of was het maar toevaltsj en was het iets anders klootzakke ik dacht dan mail ik BOOS maar zo van ja hallo mensen ook ik wil wel naar school gaan en BOOS kwam langs beetje feesie beetje lache en maakte vet gedoe met al mijn klachten doei kanker steef heb het niet meer ok eerst nog wel, maar fuck dat gezwel Steeeef leeft, hoera wat een feest we vieren het met kerfetti Tim hielp me en ik kan weer staan Ik mag studeren en de chemo sloeg lekker aan Tell me baby, hoe vond je de oorkonde Het was de allereerste dus weggooien is zonde Sensatie Ik was de eerste kandidaat Best wel weinig views maar ik ben nog steeds niet kwaad ik was wel heel boos ROC wilde me naaien
Laura is boos. Op een kappermeneer. Want ze werkte bij deze kappermeneer als kapster. En moest reiskosten vergoed krijgen volgens haar CAO. Maar dat wilde kappermeneer niet betalen. Dus gaan wij even langs. Bij deze kappermeneer. En meer gaan we nog niet zeggen. Over deze kappermeneer. Sorry. Kijk maar gewoon.
Ja hallo, en welkom bij #BOOS. En deze week hebben we Jappie en Bassie. Zij huurden een studentenwoning in Nijmegen via Sonnaville. Klinkt allemaal leuk tot nu toe, toch? Is het dus niet. Want Emmy Van Der Tol - ook bekend als huisjesmelker van het jaar 2012 - is daar de baas, dus dat betekent dat je moet betalen om te douchen, te kakken, te neukseksen, over het gras te lopen of je vriezer te ontdooien. Wat? Ja. Gekkig wel.
Ja, hallo. En welkom bij ons narcistische fuifneuzerij. Deze week geen problemen, maar gewoon even lekker met een tosti en yoghurtdip op het jaar terugkijken. En speciaal daarvoor hebben we Armoowasleft, Enzer Knul en SturkTV NIET uitgenodigd. Wie we wel uitgenodigd hebben. Broccerlievrouw bijvoorbeeld. En nog vele andere, maar die houden we nog even geheim. We hebben allemaal leuke categorietjes bedacht zoals Top 1 Sensatie en Top 3 #kutmarije is kjoetiepaai.
Ja, hallo en welkom bij #BOOS! Deze week hebben we Kevin en Kevin is boos. Hij zit namelijk op het ROC van Flevoland, en zij geven zomaar zíjn geld uit. Aan frietpertat met saus voor tussen de middag. Ok, dat is niet waar. Maar ze kopen wel zomaar licenties voor Kevin. De leuke graps is… hij heeft helemaal geen nieuwe licentie nodig, maar mag er wel voor betalen. Klinkt raar, toch? Is het ook. Dus wij gingen even langs en klommen door een raam zonder nasi.
Ja, hallo. En welkom bij #BOOS. Deze week hebben we Kimberly, want die heeft een bank besteld bij Seats en Sofa’s. Dan denk je natuurlijk ‘o, chill’ maar dat was dus eigenlijk ‘o, niet chill’, want ze vonden het bij Siets en Sofers namelijk een vet goed idee om een kapotte bank te leveren. En toen Kimberly dat geen goed idee vond, leverden ze nog een keer een kapotte bank. En toen duurde het vet lang, dus ging Kimmie even langs. En toen was de helft van de bank kwijt. Vet raar. Dus wij gaan even vol Alberter Stegeland op deze tent. Dat betekent undercover. LEUK!
Ja hallo, en welkom bij Lichtelijk Geïrriteerd van de EO! En deze week hebben we Ruud. Maar eigenlijk niet Ruud, want we hebben te maken met een heuse identiteitsfraude. Vet serieus dus. Evelien - ook wel bekend als Niet Ruud - wilde namelijk studeren aan het NTI. Dat is een school, waarbij je niet naar school gaat, 50% korting krijgt en ook nog verdrinkt in de cadeaus. Moet wel een goede school zijn dus! Het probleem was alleen dat Niet Ruud al ingeschreven stond. Terwijl ze dat helemaal niet zelf had gedaan. Nou, klinkt als een zaak voor ons. Dus wij helemaal plannen gesmeed, maar toen was de feestwinkel dicht en hadden we alleen een lelijke bril en een plaksnor. Maar gelukkig voor jullie nemen we ieder geval geen witlof mee, dus stop gewoon ff met lezen en kijk gewoon. Waarom lees je dit überhaupt?
Ja hallo, en welkom bij #BOOS. En deze week hebben we Lukas. Lukas is een beetje boos omdat hij een nieuwe accu heeft gekocht voor in z’n scooter en toen was de accu te klein en ging ie heel de tijd leeg en vond ie dat echt heel vervelend. Dus toen ging ie terug zo van: “hey, hij is te klein en gaat de hele tijd leeg”, maar toen zei de scootermeneer dat ie geen nieuwe kreeg omdat ie ‘m er zelf in had gezet en hij kreeg ook z’n geld niet terug. Dus toen zat ie met een kutaccu en niemand wordt blij van kutaccu’s. Dus we hebben bij Kutmarije sirenes op haar gezicht geplakt en een accuboor gegeven met een ballonnetje eraan. Haha. Fun.
Ja, hallo. We hadden weer allemaal dingen verpest, dus we gingen ff lijf. Dan denk je "dat is echt leuk" en dat klopt ook wel. Want we hebben Yusuf en Lars die #BOOS zijn. Maar vooral omdat het zeg maar eindelijk een keer goed gaat zonder dat er geen geluid is of andere rare gedoetjes. Behalve dan dat er vuur was, maar toen toch geen vuur en toen eigenlijk alles al mis was gegaan.
Ja, hallo en welkom bij #BOOS. En deze week hebben we Romy. Zij is boos omdat ze een opleiding ging doen bij het NHBO. Vet leuk natuurlijk. Maar eigenlijk toch niet. Want door te weinig aanmeldingen of te weinig pertat, hebben ze de startdatum nu al duizend keer verzet, waardoor Romy de opleiding niet meer kan doen. Gelukkig krijgt ze de 290 euro inschrijfkosten wel terug, alleen de 552 euro aan lesmateriaal niet. Dus gaan wij even langs met een doos zout met dildo’s, snapte? Ja, inderdaad.
Ja, hallo en welkom bij #BOOS. En deze week hebben we Jojanneke. Zij is boos omdat ze online lenzen wilde bestellen. Bij Specsavers. Vet handig. Maar toen dacht de man in de winkel, ik zeg gewoon dat ze bijna 60 is. Anders haal ik m’n target niet. Want ze was nog minderjarig. En dan mag je geen abonnement afsluiten. Maar nu kan ze die kosten niet declareren. Mega onhandig wel. Dus gaan we even langs. Even kijken of ze bij Specsavers zelf geen nieuwe bril nodig hebben.
Ja, hallo en welkom bij #BOOS. En deze week hebben we Farah en Anique. En nog een paar tienermeisjes. En zij zijn boos op B-Brave. Nou eigenlijk niet echt op B-Brave. Maar op de organisator van een festival. Lars Wisman. Hij liet deze boze tienermeisjes 15 euro extra betalen voor een VIP ticket. Daar zou een Meet & Greet met B-Brave bij zitten. Maar nee. B-Brave wist van niks en ging na het optreden gelijk weg. Dus willen deze meisjes hun geld terug. Maar Lars Wisman is onvindbaar. Kijken of wij hem wel kunnen vinden.
Danique is boos. Op de Albert Heijn. Want ze werkte een half jaar bij de appie. Toen werd haar contract niet verlengd. En kreeg ze de laatste maand opeens 200 euro te weinig uitbetaald. Waarom? Omdat ze haar burgerservicenummer kwijt waren. Huh? Terwijl ze de rest van het jaar gewoon uitbetaald kreeg. En nu willen ze haar niet helpen. Dus gaan wij ze even helpen zoeken naar haar burgerservicenummer.
Mail even allemaal dierengroenten-plaatjes naar [email protected], of als je hulp wil. Dan ook. Jaleesa is boos. Op Groupon. Dat bedrijf die gierige kortingen regelt voor gierige restaurants. Of voor bedden. Dat kan ook. Jaleesa kocht dus een bed bij Groupon. Maar dit paste niet in elkaar. Dus wilde ze dit retour sturen. Dit lukte alleen niet via de site. Dus mailde ze gelijk naar Groupon. Dat zou wel goed komen, want ze had het ruim op tijd aangegeven. Nou. Niet dus. Na 78 pagina’s aan mailcontact te hebben gehad, had het opeens te lang geduurd. En had ze een kapot bed. En geen 500 euro terug. Nou, dan gaan we #kutmarije maar vastketenen. Logisch toch?
Ja, hallo en welkom bij #BOOS, waar bij we mensen onboos proberen te maken zonder vochtig toiletpapier te gebruiken. En vandaag hebben we weer Romy. Je weet wel, die nog 500 euro kreeg van het NHBO. Zij hadden namelijk op camera gezegd dat ze het terugkreeg en het toen niet teruggegeven en een kort geding aanspannen. Die ze vervolgens weer introkken omdat we erachter kwamen dat ze liegenezen zijn. Ok, kijk gewoon thx.
Emma is boos. Op Shoebas. Dat is een schoenenwinkel. En die verkopen echte Puma schoenen. Nou eigenlijk niet. Want ze zijn nep. Dat zeggen ze er alleen niet bij. Maar Emma kocht twee paar schoenen. Stuurde een paar terug. Maar kreeg haar geld niet terug. Dus we gaan even langs. Met confetti. En nepmarije. Huh? Kijk maar. Echt lache.
Matt is boos. Op de beste vriend van Tim, namelijk Drake. Want het concert waar hij een kaartje voor had gekocht werd niet één, maar twee keer verplaatst. En Matt had voor die tweede datum een hotel geboekt. Zonder annuleringsverzekering. Want wie verplaatst nou twee keer een concert? Nou, Drake dus. Even kijken of we Drake zelf kunnen spreken.
Ja hallo en welkom bij een nieuwe boos lijf uitzending. Dit keer zonder Tim. Maar met kutmarije.
Lucas, Jacky en Tessah zijn boos. Op ViaCaritas. ViaCaritas is zo'n bedrijf dat jonge mensen goede doelen laat verkopen aan de deur. Nou, ViaCaritas laat Tessa, Lucas en Jacky wél werken, maar ze krijgen steeds wel heel weinig salaris. En als ze dan willen weten hoe dat kan, krijgen ze niet echt antwoord. Dus dan gaan wij maar eens langs. Kijken hoe dit nou zit.
Lucas, Jacky en Tessah zijn nog steeds boos. Nog steeds op ViaCaritas. Je weet wel, dat bedrijf dat jonge mensen goede doelen laat verkopen aan de deur. En dan heel weinig salaris betaalt en daar geen uitleg over geeft. Nou, ondertussen hebben we nog meer mensen gevonden die zich genaaid voelen. Dus we gaan weer even langs.
STUUR ALLEMAAL GOEDKOPE DILDO’S NAAR DIT ADRES: Oude kijk in het Jatstraat 1, Groningen Petra is boos. Op haar oud verhuurder. Wim Bulten. Van Bulten Kamerverhuur in Groningen. Ze had afgesproken dat ze haar spullen in een andere kamer mocht zetten. Om later te kunnen verkopen. Bulten ging die kamer verbouwen, maar pas eind 2017. En anders zou Wim of iemand anders van het bedrijf het haar wel laten weten. Maar nee, opeens waren al haar spullen van bijna 1000 euro weg. Niks aan de hand, want ze zou gewoon een vergoeding krijgen. Maar nee, opeens kreeg ze dat toch niet. Waarom niet? Nou, omdat Wim het allemaal maar een beetje om te lachen vond.
STUUR ALLEMAAL GOEDKOPE DILDO’S NAAR DIT ADRES: Oude kijk in het Jatstraat 1, Groningen Petra is nog steeds boos. Op haar oud verhuurder. Wim Bulten. Van Bulten Kamerverhuur in Groningen. En op Ulke Gerrits, die werkt daar ook. Zij hebben voor bijna 1000 euro aan spullen van haar weggegooid. Vorige week zag je dat ze haar niet echt serieus namen. Omdat ze een vibrator had. Maar ze gingen even alles uitzoeken. En nu zijn we weer terug. En verrassing, het gaat weer over de vibrator.
STEM HIER OP #BOOS VOOR BESTE SOCIAL AWARDS ----- http://bit.ly/stemopboos --- Mail screenshot naar [email protected] voor feestpakket! WE SNAPPEN NOG STEEDS NIET HOE EINDSCHERMEN WERKEN. DUS WE ZIJN NET TE LAAT MET DE ABERNATIE-KNOP. SORRY OK. Jurriaan is boos. Op Dell. Van die computers. Jurriaan dacht, ik wil een dure laptop. Want handig voor studie. Gelukkig was deze bij Dell in de aanbieding. En kreeg hij ook nog eens studentenkorting. FEESIE. Nou niet dus. Want toen hij hem uit de doos haalde, was de laptop gelijk kapot. Denk je, ach dan krijg je toch wel een nieuwe? Toch niet. Hij mocht kiezen tussen meer geld gaan betalen of een soort tweedehands laptop. Ben jij ook boos? Laat het me weten via #BOOS in de comments of mail naar [email protected] In #BOOS trekt Tim alle toeters, bellen en bombarie uit de kast. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je pakketje niet is aangekomen, je buurman z’n hond altijd voor de deur laat poepen of je baas je zonder reden heeft ontslagen.
Matt is nog steeds boos. Op Drake. En Mojo. En Ziggo. Echt op veel mensen eigenlijk. Want Drake vond het een goed idee om tienduizend keer z'n concerten te verplaatsen. En mega veel mensen dus voor niks kosten hadden gemaakt. Hotelletje, treinkaartjes. Dus wij proberen Drake op te zoeken. Mislukt. Dus nu gaan we naar Mojo. Met Matt. En nog meer boze mensen. Ben jij ook boos? Laat het me weten via #BOOS in de comments of mail naar [email protected] In #BOOS trekt Tim alle toeters, bellen en bombarie uit de kast. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je pakketje niet is aangekomen, je buurman z’n hond altijd voor de deur laat poepen of je baas je zonder reden heeft ontslagen.
Aurora is boos. Ze werkte voor een vrijwilligersvergoeding bij festival De Kaaij in Nijmegen. Eigenlijk heel lief al van Aurora. Dat ze dat deed voor niet mega veel geld. Maar toen ze ook nog eens te weinig uitbetaald kreeg, vond ze dat toch wel minder leuk. Dus zij dacht, laat ik gewoon een mailtje sturen naar de baas van De Kaaij. En nog een mailtje. En toen nog een mailtje. Maar ze kreeg geen reactie en dus ook geen centjes. Dus gaan we zelf even naar De Kaaij. Ben jij ook boos? Laat het weten via #BOOS in de comments of mail naar [email protected] In #BOOS trekt Tim alle toeters, bellen en bombarie uit de kast. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je pakketje niet is aangekomen, je buurman z’n hond altijd voor de deur laat poepen of je baas je zonder reden heeft ontslagen.
Mail Jordy anders even op [email protected] en als je dan toch bezig bent kan je 'm ook aanmelden voor een internetcursus. Klik ff op http://bit.ly/zoekffinternetcursus om dinge te lope te vinde ok thx. Ja, hallo en welkom bij #BOOS. En deze week hebben we de wereldberoemde sjoeler Dylan Peys. Hij is namelijk genaaid door Jordy en Yor-Game. Dylan maakt, als hij nog tijd heeft naast het toeren met het Nederlandse sjoelteam, ook nog internetfilmpjes over Minecraft. Dat is een soort internetduplo. Nu hadden 1000 kinderen centen gedoneerd en is Yor-Game er met de centen vandoor gegaan. Om vochtige groente van te kopen. Echt raar. Ben jij ook boos? Laat het me weten via #BOOS in de comments of mail naar [email protected] In #BOOS trekt Tim alle toeters, bellen en bombarie uit de kast. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je pakketje niet is aangekomen, je buurman z’n hond altijd voor de deur laat poepen of je baas je zonder reden heeft ontslagen.
Stein is boos. Op Winkelreus Computers. Zijn mobiel laadde niet meer op. Dus hij wilde hem daar laten maken. Daar werd hem verteld dat hij het weer deed, dus hij betaalde 130 euro. Maar toen was er opeens meer mis mee dan eerst. Toen is hij nog heel vaak terug gegaan, maar de problemen werden alleen maar erger. Dus hij wil zijn geld terug. Maar dat willen ze hem niet geven. Terwijl ze eigenlijk niks gemaakt hebben. Best gek toch? Ben jij ook boos? Laat het weten via #BOOS in de comments of mail naar [email protected] In #BOOS trekt Tim alle toeters, bellen en bombarie uit de kast. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je pakketje niet is aangekomen, je buurman z’n hond altijd voor de deur laat poepen of je baas je zonder reden heeft ontslagen.
Matthijs is boos. Op Hollands Nieuwe. Niet op de haring. Maar op de mobiele provider. Hij wilde graag zijn abonnement verlengen. En zou daar een nieuwe telefoon bij krijgen. Dit ging alleen niet zo soepel, want het pakket raakte 3 keer zoek. Kan gebeuren. Gelukkig was er de vierde keer eindelijk een pakket voor Matthijs. Maar hier zat geen telefoon in. Maar heel iets anders. Handig. Even kijken hoe ze zelf vinden dat het gaat met de service van Holland Nieuwe. Ben jij ook boos? Laat het weten via #BOOS in de comments of mail naar [email protected] In #BOOS trekt Tim alle toeters, bellen en bombarie uit de kast. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je pakketje niet is aangekomen, je buurman z’n hond altijd voor de deur laat poepen of je baas je zonder reden heeft ontslagen.
Karla is boos. Op Scooter Planet. Ze kocht daar een tweedehands scooter. Voor 450 euro. Maar na 3 weken was hij al kapot. Meerdere reparaties verder, en hij doet het nog steeds niet. Maar omdat het nu al zo lang duurt, zegt Scooter Planet dat ze geen garantie meer heeft. Terwijl die eigenlijk al na 3 weken kapot was. Dus nu moet ze 300 euro betalen. Jammer wel. Ben jij ook boos? Laat het weten via #BOOS in de comments of mail naar [email protected] In #BOOS trekt Tim alle toeters, bellen en bombarie uit de kast. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je pakketje niet is aangekomen, je buurman z’n hond altijd voor de deur laat poepen of je baas je zonder reden heeft ontslagen.
Sanne-maaike is boos. Op haar oud werkgever. Ze werkte van september tot april bij restaurant De Doelen in Muiden. Maar haar baas, Reinier, heeft haar te weinig uitbetaald van de laatste paar maanden. Dus toen heeft ze een paar mails gestuurd. En een brief. Maar daar kreeg ze geen reactie op van Reinier. Maar hij las haar berichten wel voor aan de werknemers van De Doelen. Leuken baas. Ben jij ook boos? Laat het weten via #BOOS in de comments of mail naar [email protected] In #BOOS trekt Tim alle toeters, bellen en bombarie uit de kast. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je pakketje niet is aangekomen, je buurman z’n hond altijd voor de deur laat poepen of je baas je zonder reden heeft ontslagen.
Michelle is boos. Op Aegon. Dat verzekeringsbedrijf. Ze kwam er achter dat er al sinds zeker begin 2015 geld van haar rekening werd afgeschreven. Door Aegon. Terwijl ze daar helemaal geen verzekering had. Gelukkig werd de verzekering stopgezet. Maar als ze vroeg om haar geld terug, werd ze compleet genegeerd. Dus dan gaan wij dat geld maar even halen. Ben jij ook boos? Laat het weten via #BOOS in de comments of mail naar [email protected] In #BOOS trekt Tim alle toeters, bellen en bombarie uit de kast. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je pakketje niet is aangekomen, je buurman z’n hond altijd voor de deur laat poepen of je baas je zonder reden heeft ontslagen.
Bram is boos. Op MVGM. Het trappenhuis van zijn woning is namelijk helemaal kapot en de verhuurder lost dit niet op. Hij mag geen contact opnemen met de verhuurder omdat MVGM als tussenpersoon fungeert. Dus tijd om daar langs te gaan. Ben jij ook boos? Laat het me weten via #BOOS in de comments of mail naar [email protected] In #BOOS trekt Tim alle toeters, bellen en bombarie uit de kast. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je pakketje niet is aangekomen, je buurman z’n hond altijd voor de deur laat poepen of je baas je zonder reden heeft ontslagen.
Robin is boos. Op Vodafone. En T-Mobile. Hij had een abonnement voor Vodafone Thuis, maar dit werd overgenomen door T-mobile. Toen kwam T-mobile met de deal dat je ook gratis je telefoon abonnement naar hen kon overzetten. Maar toen hij dat deed, zei Vodafone opeens; dat wordt dan 950 euro pik, want je was nooit Vodafone Thuis klant. Huh? VREEMD! Ben jij ook boos? Laat het weten via #BOOS in de comments of mail naar [email protected] In #BOOS trekt Tim alle toeters, bellen en bombarie uit de kast. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je pakketje niet is aangekomen, je buurman z’n hond altijd voor de deur laat poepen of je baas je zonder reden heeft ontslagen.
Ja hallo, en welkom bij #BOOS. En deze week hebben we Catelijne. Zij woont namelijk in een studentenhuis in Nijmegen, waar alles beetje kapotstuk is. De deur doet het niet, de boiler is lek en het brandalarm weet ook niet wanneer het brand is, en dat is vet onhandig. Ook kan iedereen zomaar via het dakterras hun huis in om potten met augurken in de wc te gooien of gewoon om even te douchen. Best gek wel. Dus gingen we langs bij Ton en toen had Tim ineens een gebroken kaak. Dus hier zijn de beelden. Helemaal intact. Want wij zijn geen liegeneze. Groetjes thuis!
De riders van Deliveroo zijn boos. Op Deliveroo. Want Deliveroo verplicht zijn werknemers om vanaf nu allemaal ZZP’er te worden. Dat betekent onverzekerd de weg op, meer papierwerk en kans op minder geld. Dus de riders willen dat het gewoon blijft zoals het nu is. Dat ze gewoon in loondienst kunnen blijven. Maar Deliveroo vindt dat een matig plan.
Ja, hallo en welkom bij #BOOS. En deze week hebben we Melanie. Melanie is boos op de NS, omdat ze nog geld van ze krijgt. De NS doet namelijk ook aan fietsen en die kan lenen. Maar als je iets leent, moet je het natuurlijk ook teruggeven. Dus dat deed Melanie. Beetje stom alleen dat de NS was vergeten aan te vinken op hun fietsleen-spreadsheet dat ze 'm had ingeleverd. Dus regende het ineens boetes en moest ze bijna de bijstand in. Ok, dat niet. Maar was wel gewoon irritant. Dus gaan we met een hele professionele afleidingsmanouvre naar de NS om te praten met de gezellige woordvoerder die vorige keer kleding aan had én die 'pieken' terug te krijgen. Pieken is echt een kutwoord.
Jeffrey is boos. Op onze grote vrienden van ROC Flevoland. Hij werd zonder duidelijke reden van school gestuurd. Maar mocht uiteindelijk toch nog z’n examens maken. Toen kreeg hij een brief, waarin stond dat hij gezakt was. Maar zonder cijferlijst. En nu verstoppen ze al sinds die brief zijn groene map. Met al zijn beoordelingen en cijferlijsten.
Ja hallo en welkom bij #BOOS, waar bij we nagenoeg altijd te laat zijn maar iedereen het pikt omdat we vaak leuke grapsen maken. En deze week zijn we weer bij Deliveroo. Ze waren namelijk een beetje aan het kutten met hun ZZP-beleid, dus gingen we dat maar even aan de tand voelen. Niet letterlijk natuurlijk. Kijk maar gewoon. Wij moeten nu weg, want we gaan ff pils drinken met Klaas.
Ja hallo, welkom bij #BOOS. En vandaag hebben we Wiro! Wiro is boos op Dynafix. Dynafix is het bedrijf wat iedereens telefoon zou moeten fixen, maar dat eigenlijk nooit doet. Ze hebben zelfs de telefoon van Wiro ongestuurd om vernietigd te worden. Zonder dat ie dat zelf wilde. Beetje gek natuurlijk. Dus gingen we even langs met een autootje met een pik erop en zonder kaasbroodjes.
Marit is boos. Op YouFone. Ze ging lekker op vakantie naar Griekenland. Beetje feta eten, borden gooien, olijven plukken en onbeperkt bellen. Dat laatste zou gewoon moeten kunnen met haar abonnement. Want Griekenland hoort gewoon bij de EU. Maar toen kreeg ze een mega hoge rekening. Terwijl zelfs de klantenservice had gezegd dat ze onbeperkt alles kon gebruiken, zonder extra kosten. Dus toen dacht Marit, ik mail gewoon nog een keer de klantenservice, en zelfs de directeur. Maar die hadden matig zin om Marit verder te helpen. Dus, na 5 maanden zelf proberen, moeten wij het maar weer oplossen.
Maarten is boos. Hij heeft precies twee jaar gewerkt bij de JUMBO. Maar toen werd zijn contract niet verlengd, waarschijnlijk omdat ze hem te oud en dus te duur vonden. Maar als je ergens twee jaar hebt gewerkt, heb je recht op transitievergoeding. Maar daar is de JUMBO het niet helemaal mee eens. Dus vinden wij dat Maarten een prijs heeft verdiend. Die hij mag uitgeven bij de JUMBO.
Jens is boos. Op KPN. Hij woont in België. Maar is Nederlands. Dus hij wilde graag een Nederlandse simkaart. Maar dit kon niet omdat hij in België woont. Dus sloot zijn nichtje voor hem een abonnement af, en betaalde hij z’n nichtje elke maand. Uiteindelijk had hij geen zin meer in KPN. En wilde hij z’n abonnement beëindigen. Dus hij belde KPN en de persoon van de klantenservice vond het wel een goed idee om zijn abonnement te verlengen, ipv beëindigen.
Julia is boos. Op Tele2 én een oplichter. Ze verkocht iets via Marktplaats en was niet zo slim door een kopie van haar ID kaart naar de koper te sturen. Toen werd er een Tele2 abonnement met iPhone besteld op haar naam. Identiteitsfraude dus. Maar Tele2 wil haar niet helpen. Terwijl er nu een oplichter blij thuis zit met een iPhone. En Julia daar voor blijft betalen.
Dilara is boos. Op PostNL. Ze bestelde 19 boeken uit Turkije. Omdat ze 17 werd. Logisch. Maar toen ze bezorgd werden door PostNL, bleken de boeken allemaal doorweekt te zijn. Dat leest toch niet echt lekker. Dus toen nam ze contact op met PostNL. Zij verwezen haar door naar Turkije. Maar het Turkse postbedrijf wees weer naar PostNL. Dus zit Dilara met 19 natte boeken.
Judith is boos. Op CBR. Ze heeft Gilles de la Tourette en ADHD. Niet eens heel erg. Gewoon een beetje. Maar CBR vindt haar toch wel héél gehandicapt. Want ze moest 1000 verschillende verklaringen inleveren. Om aan te tonen dat ze ook weer niet zo gehandicapt is. Dus dat had ze braaf gedaan. Hadden ze opeens haar dossier gesloten. En moest ze weer helemaal opnieuw alles aanvragen en betalen.
Matthijs is boos. En z’n vader John is ook boos. Op provincie Flevoland. John was lekker aan het varen. Maar kreeg toen motorpech, en z’n boot kwam onder de brug. Gelukkig was de brug open, maar toen ging die opeens naar beneden. En brak de hele mast af. Daar zat dus iemand te slapen bij de provincie. Maar de beelden, die wil de provincie niet geven.
Davey en Jordy zijn boos. Op Vliegwinkel.nl. Ze boekten een vlucht naar Orlando, om twee weken naar Disneyworld te gaan. Dit omdat ze echt mega fan zijn van Disney. Ze hebben zelfs een vlogkanaal over Disney, Disney Goofballs. Maar helaas, de vluchtmaatschappij, Air Berlin, ging failliet. Gelukkig zei de site van vliegwinkel.nl dat de vlucht gewoon door zou gaan. Maar dit bleek helemaal niet te kloppen. Vliegwinkel.nl liep dus beetje te liegen. En toen moesten ze een heel nieuw ticket kopen. Dat geld hadden ze better in de Disney fanshop kunnen besteden.
Maria en Maarten zijn boos. Ze wonen net samen en willen ook wel energie hebben in huis. Dus sloten ze een contract af bij Eneco. Maar in de Media Markt stond er een Budgetenergie mannetje. En die zei, kom bij ons, dan krijg je een contract voor 1 jaar, een cadeaubon van de Media Markt en hoef je geen boete te betalen bij Eneco. Goede deal, dachten ze. Maar hier bleek niks van te kloppen.
Emad is boos. Op de Gemeente Leiden en Portaal. Emad is een vluchteling uit Syrië. En woont in een huis in Leiden. Nu gaat de hoofdhuurder van dit huis weg, en moet Emad ook uit dit huis van Portaal. Gelukkig is daar dan altijd nog de gemeente, die dit soort mensen kan helpen om een nieuwe woonruimte te vinden. Maar voor Emad hebben ze niks, en komt hij dus binnen 2 maanden misschien op straat te staan. Dus, weet jij nog een oplossing voor Emad? Ken jij iemand met een kamer over, ben je één van die BN’ers die ooit riep: ‘ik zou een vluchteling in huis nemen’? Mail naar [email protected] of gebruik #huisvooremad
Rami is boos. Op Eigen Haard. Het verhuurbedrijf waar hij zijn huis in Amsterdam bij huurt. Hij kwam thuis van werk en zag dat er toen allemaal mensen aan het appartement boven hem bezig waren met onderhoud. En zijn schoenen die in het trappenhuis stonden waren verdwenen. De brief waarin hij geïnformeerd werd over de werkzaamheden kwam pas aan het einde van die dag. Als hij dat eerder had geweten, had hij zijn schoenen natuurlijk wel binnen gezet. Dus nu zijn z’n schoenen weg, oftewel 300 euro gestolen, en Eigen Haard heeft weinig zin om hem te woord te staan.
Jesse is boos. Op zijn werkgever, de Plus supermarkt in Wezep. Hij zit achter de kassa, verricht alle werkzaamheden die een kassamedewerker kan doen, maar krijgt uitbetaald als een aankomend kassamedewerker. Dit zou betekenen dat hij nog in opleiding is, en dus minder uitbetaald krijgt. Hij krijgt uitbetaald in schaal A, maar zou eigenlijk een schaal hoger moeten zitten, in schaal B. En Jesse blijkt niet de enige te zijn met dit probleem. Geldt dit ook voor jou, stuur dan een filmpje naar boosbnnvara op Insta met de tekst ‘Ik ook’.
Wybren van Haga (VVD) zit nu in de Tweede Kamer, maar nam het in zijn tijd als huisjesmelker niet zo nauw met de wet. Deze man is nu onze kritische stem in de Tweede Kamer en moet controleren of ministers wel zuiver handelen. Vinden wij dit een goed idee? #HAGANAARHUIS
Ja hallo, en welkom bij aflevering twee van de #SUPERMARKTOORLOG. Na Kamervragen door Gijsie van de PvdA leek het ons een leuk idee om met een nieuw soort contract langs de hoofdkantoren van de Jumbo, Plus en Albert Heijn te gaan. Met Jesse van FNV Jong natuurlijk. En als wij iets een leuk idee vinden, dan doen wij dat gewoon. Want zo zijn wij. Altijd voorstander van leuke dingen.
Ja, hallo! Daar gaan we weer. Met natuurlijk Deliveroo. Nadat ze vorige keer al digitale zelfkastijding gedaan hadden, vonden ze het ook handig om alle afspraken die ze met ons gemaakt hadden NIET na te komen. Nu was er door Deliveroo-ridert Sytse een rechtszaak aangespannen, dus gingen wij daar even kijken of ze nu wel hun eigen kernwaarden uit het hoofd wisten. EN MOET JE RADEN OF DAT ZO WAS!
Ja hallo, en welkom bij #BOOS! En deze week hebben we Pim. Pim heeft een polo met lange mouwen. Maar kijk even hoe lang man. Jezus.
Ja, hallo! En welkom bij #BOOS. En vandaag hebben we Ruby. Zij is boos op Eneco omdat ze haar een contract hebben gegeven, terwijl ze nergens voor getekend heeft en alleen maar in het Nederlands te woord gestaan werd en toen ook nog allemaal geld moest betalen waar ze geen zin in had. Lijkt ons een duidelijk verhaal, tijd om een aflevering 3 op Reis te maken!
Oké jongens, wij gaan voor een nieuw dossier samenwerken met onze collega’s van ZEMBLA, Nieuws BV en Kassa, namelijk #woningstress. De woningmarkt is kapot, hoe komt dit en hoe lossen we het op? In deze aflevering gaat het om Joyce. Zij huurde een kamer via Livable, en moest hiervoor 310 euro aan opstart- en behandelkosten betalen. Hoe zit dit? Mag dit?
Tijs is boos. Hij kocht een laptop bij Central Point. Maar dit was eigenlijk een kookplaat. Maar hij wilde een laptop, geen kookplaat. Central Point wilde hem alleen geen normale laptop geven. Dat moest hij maar bij Microsoft regelen. Maar hij had de laptop gekocht bij Central Point. Dus dan zijn zij toch echt verantwoordelijk.
Marjolein is boos. Alleen ze weet niet precies op wie ze boos moet zijn. Ze heeft namelijk ADHD. Maar de medicatie die hiervoor vergoed wordt, werkt niet bij haar. Zij gebruikt dus een ander medicijn, Strattera. Dit wordt alleen niet helemaal vergoed. Dus dit kost haar ruim 1000 euro per jaar. Dus gaan we om te beginnen maar eens langs bij haar zorgverzekeraar, Interpolis.
Sanne is boos. Omdat ze #woningstress ervaart. Ze heeft namelijk al ongeveer vijf jaar kut internet in haar huis. Teleplaza regelt dit internet, maar de SSH (aan wie Sanne elke maand knakkies voor het internet betaalt) is verantwoordelijk. Toch wijzen ze naar Teleplaza. Klassiek kastje naar de muur verhaal dus.
Guusje en haar huisgenoten zijn boos. Hun wasmachine is namelijk kapot geleverd en werd maar niet gemaakt door Coolblue. Het duurde uiteindelijk zo lang dat zij een nieuwe wouden, maar Coolblue wou deze niet geven. Tijd om een nieuwe te halen en misschien ook nog een droger.
Rik is boos. Op LOI. Hij volgde de opleiding Ondernemerschap. Maar toen bleken er mega veel fouten in z’n lesstof te staan. Dus hij gaf dat aan bij LOI. Maar die hadden weinig zin om te reageren of om er iets aan te doen. Na heel lang zeuren kreeg hij dan toch een nieuwe versie. Maar dan een versie die veel minder pagina’s had dan de oude versie. Rik zijn vertrouwen in LOI was weg. Dus wilde hij stoppen met de opleiding en zijn geld terug. Maar hier was LOI het niet helemaal mee eens.
Stephan en Femke zijn boos. Ze kochten een nieuwe vloer bij de Kwantum. Maar na het leggen van de vloer door mannetjes van de Kwantum ging de vloer op veel plekken opeens omhoog staan. Dus toen kwamen ze de vloer nog een keer leggen. Maar toen gebeurde nog een keer hetzelfde. Dus nu hebben wij, omdat we een journalistiek programma zijn, experts ingeschakeld om te kijken hoe Kwantum het nou de hele tijd aan het verzieken is.
Nemr en 400 andere kinderen zijn nog steeds boos. Zij zijn hier geboren of wonen al langer dan 5 jaar in Nederland, maar dreigen nog steeds uitgezet te worden naar een land dat ze niet kennen. Omdat het Kinderpardon nu niet werkt. Na de docu hebben 250.000 mensen de petitie voor een wél werkend Kinderpardon ondertekend. En die hebben we overhandigd bij de Tweede Kamer.
Karin is boos. Zij woont namelijk in een pand van Xior. Alleen in het pand zijn een waslijst aan dingen mis. Zo hebben ze bijvoorbeeld maar 3 wasmachines voor 118 studio’s en veel services waar ze wel voor betaald worden niet geleverd. Dat betekent dus weer vechten met een huisbaas.
Marjo is boos. Hij heeft namelijk voor 15.000 euro aan kozijnen besteld bij PR Kozijnen. Alleen deze zijn niet goed geplaatst. Hierdoor tocht het de hele tijd in het huis van Marjo, door alle kieren die er zijn in het huis. Heel irritant. Zeker als je bedenkt dat ook 9/11 de schuld was van PR Kozijnen.
Rianne is boos. Ze parkeerde bij Qpark, maar toen ze wilde wegrijden was er een storing. Door de storing werd de slagboom voor iedereen gewoon opengedaan. Rianne had wel gewoon betaald, maar doordat de slagboom open bleef staan reed ze gelijk achter haar voorganger aan. Daarna kreeg ze opeens een boete voor ‘treintje rijden’. En ondertussen heeft ze zelfs een dagvaarding ontvangen. Terwijl ze gewoon heeft betaald, en er een storing was.
Joyce is nog steeds boos. Ze weet namelijk nog steeds niet waarom zij 310 euro aan opstart- en behandelkosten voor haar kamer heeft betaald. Hopelijk kan Dennis deze keer wel een antwoord geven.
Laurens is boos. Op waterbedrijf Evides. Hij kreeg opeens een jaarafrekening van bijna 3000 euro. Dit omdat hij net zoveel water had verbruikt als een gevuld Olympisch zwembad + 300.000 liter. Maar dit is onmogelijk. Want dit zou betekenen dat hij 10 maanden lang 3 kranen 24/7 had laten lopen. En niet te vergeten. Laurens is fan van Ajax. Ook erg belangrijk.
Darcy Lazar en Koen zijn boos. En vlogger. Kan gebeuren. Ze wilden hun tuin laten opknappen. Nieuwe schutting, nieuwe tegels etc. Maar de tuinmannen die ze hadden ingehuurd hadden de hele tuin verpest. Ook wilden ze opeens meer geld dan was afgesproken. Toen ze dit niet wilden betalen, vonden de tuinmannen het een goed idee om de hele schutting weer omver te trappen. Vriendelijk wel.
Andy is boos. Hij werkte via Randstad bij Bol.com. Hij ging hier naartoe moet de fiets, en kreeg daardoor geen reiskosten. Want daar zou je dan volgens Randstad geen recht op hebben. Maar toen hij zich er in ging verdiepen, bleek hij hier toch wel recht op te hebben. En al zijn collega’s dus ook.
Pien is boos. Haar moeder kocht voor haar zus een Playstation 4 bij cheapgamesale.nl, maar deze kwam nooit binnen. Daarom willen ze hun geld terug, maar dit is ook nog steeds niet gebeurd. Dus we gaan op zoek naar de eigenaar van cheapgamesale.nl.
De modellen kwam op casting bij Chloe. Op die casting zijn mondelinge afspraken gemaakt die later bevestigd zijn in een mail. Toen kwam de eerste shoot voor de modellen die aangenomen waren. Maar op die shoot kregen ze ineens een daadwerkelijk contract om te tekenen. Dat contract was helemaal anders dan de eerste afspraken. Opeens krijgen ze bijvoorbeeld NIETS meer betaald, om maar iets te noemen. Wow, weird. Zowel in België als in Nederland is juridisch gezien de eerste (mondelinge) afspraak nog altijd rechtsgeldig, ook al tekende de modellen het contract wel. (Beetje dom, maar life.) ChloChlo vertelde bovendien dat dit alleen voor de belastingdienst was, en ze wel gewoon betaald kregen. Nattigheid begint gevoeld te lopen te worden. Daarna verbrak Chloe het contract opeens met als reden dat de fotograaf zich er niet aan gehouden zou hebben. Dat is een beetje alsof je bij de slager niet voor je biefstuk wilt betalen omdat de vrouw van de slager vegetariër is. Dat mag dus niet.
Naomi is boos. Op DUO. Sinds ze studeert heeft ze altijd een aanvullende beurs gekregen van DUO. Maar sinds dit jaar wordt deze aanvullende beurs opeens veel minder. Terwijl er in de situatie van Naomi niks is veranderd. Ze heeft geen contact met haar vader, en hij betaalt helemaal geen alimentatie. Maar toch telt DUO zijn inkomen mee.
Eva is boos. Ze boekte een verblijf in Rome via Booking.com. Maar toen ze bij dit hotel aankwam, was er niemand en kwam er ook niemand opdagen. Het telefoonnummer van het hotel was uiteindelijk ook niet meer bereikbaar, dus stond Eva in een vreemde stad zonder een plek om te slapen. Ook de klantenservice van Booking.com was niet te bereiken en konden haar dus niet verder helpen. Toen boekte ze, omdat ze matig zin had om ’s nachts over straat te zwerven, een nieuw hotel. Maar nu vindt Booking.com dat ze te weinig bewijs heeft dat ze echt bij het eerste hotel is geweest, dus willen ze niks vergoeden.
Een hele groep studenten is boos. Op Interrail. Ze wilden een studiereis maken met de trein naar Avignon. Dit wilden ze doen met Interrail, en vroegen aan Interrail of dit kon met een groep van 18 mensen. Interrail zei dat dit geen probleem was en ze kregen zelfs groepskorting. Maar toen de tickets eenmaal gekocht waren en ze stoelen wilden reserveren, bleek dit helemaal niet te kunnen met zo’n grote groep.
Correctie: In de uitzending wordt ten onrechte gezegd dat SPOT IN failliet is gegaan. Dat is onjuist, SPOT IN heeft haar activiteiten gestaakt en is ontbonden. Brun is boos. Op SPOT IN. Brun huurde in 2016 een studio in Groningen. Dat ging via SPOT IN, een bekende verhuurder Groningen. Bij het huren van een kamer via SPOT IN moest hij ook de inmiddels al enige tijd verboden bemiddelingskosten betalen. In 2018 zegde hij zijn huur op en kwam er achter dat die bemiddelingskosten illegaal waren. Die heeft hij op meerdere manier proberen terug te krijgen, maar dat lukte niet. Hij werd genegeerd. SPOT IN is inmiddels failliet. Maar gaan nu onder een andere naam gewoon door met dezelfde praktijken.
Douwe is boos. Hij boekte een vliegticket bij Transavia. Maar hij had de verkeerde datum geboekt. Hij moest 200 euro extra betalen om dit weer om te boeken, kan gebeuren. Van Transavia zou hij een betaallink in de mail krijgen, maar deze mail kwam nooit aan. Ze hadden hem namelijk verstuurd naar zijn mailadres + een L erachter, dus .coml. En toen hij weer belde voor een nieuwe betaallink, moest hij opeens 550 euro extra betalen in plaats van 200.
Jolene is boos. Ze huurt een woning via Woonstad Rotterdam. Ze heeft alleen al heel lang een lekkage en een gat in het plafond. Hier wordt door Woonstad Rotterdam al jaren niks aan gedaan. En nu zit er zelfs een rat in het plafond. Als ze hierover belt naar de nooddienst van Woonstad, wordt de telefoon opgehangen. Dus Jolene zit nog steeds met een lekkage, een gat in het plafond en een rat die elk moment naar beneden kan vallen.
Teuntje is boos. Maar ze weet niet precies op wie. Ze kocht een verrassingsreis voor haar ouders via Hema. Die werden 2 keer, vlak voor vertrek gecanceld. Teuntje wil gewoon haar geld terug maar niemand stelt zich verantwoordelijk. Want Hema boekt reizen bij Flywise en Flywise reserveert bij Ryanair en Ryanair geeft geen geld. Wie is de schuldige?
Nienke en Amanda zijn boos. Op Hema. Sinds 2015 zijn de meiden bezig met het maken van houten bladeren in pastellerige kleurtjes. Ze zijn al vier jaar bezig om hun product beter te maken tot ze berichtjes krijgen van vrienden: “Joh, wat leuk dat jullie bladeren in de Hema staan”. Aan hun water voelden ze dat de rapen gaar waren en de Hema bleek - inderdaad - nagenoeg dezelfde bladeren te verkopen. Voor veel minder geld, maar ook een hele andere kwaliteit. En nu dan? Ze vinden het oneerlijk dat hun ontwerp is afgekeken door een huiswarenketen met het imago van een buurvrouw die alleen geruisloze seks heeft in missionaris. Wat zal er gaan gebeuren??! Dat zie je in deze aflevering over #NEPHEMA.
Douwe is boos. Op gemeente Veghel. Omdat de gemeente Veghel al jaren een levensgevaarlijke verkeerssituatie in stand houdt, waar meerdere auto's aan gort zijn gereden. Er is namelijk een bussluis die zo slecht aangekondigd wordt dat er de afgelopen jaren meerdere auto's ingereden zijn. En dus ook Douwe. En toen was z'n auto kapot. Dus hoog tijd om even te gaan worstelen met wethouder Harry van Rooij, terwijl iemand ons insmeert met een hydraterende crème.
Bram, Noel en Emiel zijn boos. Op Albert Heijn. Zij hebben namelijk maandenlang pilsies lopen te drinken om van het statiegeld eindelijk in een echt restaurant te kunnen eten. En toen? Nou, je raadt het al. Eenmaal in de Appie Hoennoe om de bonnen in te leveren, kregen ze de deksel op de neus. Alle bonnen - behalve 1 - werkte niet meer volgens het systeem. 'Fraude', schreeuwde de Albert Heijn in Eindhoven. En toen zelfs het hoofdkantoor geen oplossing bood, was het tijd voor zwaarder geschut. Confetti, een zeer seksueel lichaam, belachelijk goede interviewvragen en niemand die ruikt bami.
Lisanne en Martyna zijn boos. Op het Koning Willem 1 College. Omdat de school dreigt met het niet behalen van hun diploma. Hoe? Door te zeggen dat ze een pilot klas zijn voor keuzedelen en dat het niet mee zal tellen bij het behalen van je diploma. Daarna zei de school dat het toch wel mee telt. En dat ze het diploma niet halen als ze geen voldoendes halen. Maarrrrr… Mbo's mogen pas over twee jaar (2020-2021) keuzedelen officieel mee laten tellen in de zak/slaagregeling. Koning Willem 1 College liegt dus en negeert de leerlingen als ze hierover uitleg willen.
Siem is boos. Op Gamewinkel.nl. Want hij heeft 4 jaar gespaard voor z’n PlayStation en ‘m toen daar besteld. En je raadt het al... hij werd weer niet geleverd. En heel toevallig is Gamewinkel.nl ook van Samet, die al eerder in een aflevering zat omdat ie PlayStation niet leverde met Cheapgamesale.nl. Ja, en nu voel je natuurlijk aan je water dat dit niet helemaal pluis is. Hoog tijd om Samet te verblijden met een bezoekje.
Hielke is boos. Op Rapper Sjors. Hij bestelde in 2017 een cd van Rapper Sjors. Maar deze is nog steeds niet aangekomen. Hij wordt op alle mails genegeerd door Sjors of zijn management (zijn ouders). Dus Hielke wil gewoon zijn geld terug.
Luuk is boos. Op Amac. Die winkel waar ze Apple spullen verkopen, maar zich net geen Apple Store mogen noemen. Hij kocht daar een Macbook, maar deze moest 4 keer gerepareerd worden. Ze hebben hem een kapot product verkocht. Maar omdat hij nu buiten de garantie zit, willen ze hem niet meer helpen. Dit terwijl de Macbook al kapot was toen hij hem kreeg.
Deze zieke mensen zijn allemaal boos. Op CBR. Ze willen gewoon hun rijbewijs halen. Maar omdat ze allemaal ergens op het medische formulier iets met ‘ja’ hebben moeten invullen, is dat nu opeens heel lastig. De wachttijden bij CBR zijn minstens 19 weken. Vaak zelfs een stuk langer. En daardoor worden deze mensen, naast dat ze mega lang moeten wachten om af te rijden, ook nog eens op hoge kosten gejaagd.
Calvin is boos. Op Tattoo Toretto’s Place Hij wilde een stoere wolf laten tatoeëren op zijn hand. En de Engelse vlag in de vorm van een hartje in zijn nek. De wolf werd alleen een lachende wasbeer en de vlag werd een mislukte aardappel. Toen hij zei tegen Giovanni, de tattoo artist, dat hij niet tevreden was, werd hij de zaak uitgezet. Dit terwijl hij ook nog eens 60 euro had betaald om een piercing te laten zetten. Dus nu heeft Calvin twee mislukte tattoo’s, geen piercing, en heeft hij voor dit alles wel gewoon betaald.
Inez is boos. Haar moeder kocht voor haar een verrassingsreis via vakantiediscounter.nl, maar dit ging door veel gedoe niet door. De datum moest gewijzigd worden, want Inez kon de geboekte datum niet, maar door een slechte communicatie van vakantiediscounter werd dit steeds duurder. Nu willen ze het geld terug, maar dat lijkt ook allemaal heel ingewikkeld te zijn.
De bandleden van Thaïti zijn boos. Op Indieplant. De band wilden hun platen bij Indieplant laten drukken. Levertijd zou 6 weken zijn. Maar dit werd opeens 12 weken. Daardoor moest de band allemaal dingen afzeggen, zoals hun eigen release show. Daarom wilden ze de bestelling annuleren. Dat was geen probleem volgens Indieplant. Binnen 30 dagen zou de 1500 euro teruggestort zijn. Nu zijn we vier maanden verder. En ze hebben nog steeds geen geld.
Ruud en zijn huisgenoten zijn boos. Op Tele2. Ze stapten over van internetprovider en gingen naar Tele2. Alleen het modem dat ze kregen bleek helemaal niet aangesloten te kunnen worden in hun huis. Gelukkig had Tele2 gezegd dat ze kosteloos konden opzeggen, als de monteur inderdaad kon aangeven dat internet niet mogelijk was via een Tele2-modem. Toch kreeg Ruud alsnog een factuur. En daarna ook nog een brief van een incassobureau.
Amy is boos. Op IKEA. Ze bestelde een kast en betaalde 170 euro servicekosten om die snel thuis te laten bezorgen en in elkaar te laten zetten. Maar toen de kast werd bezorgd waren er onderdelen kapot. Dus namen ze de hele kast weer mee. Daardoor werd de kast uiteindelijk pas bijna een week later bezorgd. En had ze die servicekosten dus betaald voor niks.
Sebastian is boos. Op busbedrijf de Lijn. Hij kreeg een boete omdat hij zou hebben zwartgereden, maar hij had gewoon een kaartje gekocht. Via SMS. Want dat gebruiken ze nog in België. En die kwam net te laat aan. Waardoor ze 'm dus op de veel te dure bon slingerden.
Dani is boos. Op het zeer wanpresterende en agressieve Expedia. Ze boekte een vakantie, maar kreeg na het betalen een error. De boeking zou mislukt zijn. Ze boekte daarom ergens anders een reis. Maar krijgt nu het geld niet terug van Expedia. Dus tijd voor je mega getalenteerde en sexy presentator Tim, en Marije, om het Dus tijd voor drama, hete beelden en sensatie.
Klaske is boos. Ze volgde een opleiding bij NCOI en was erg ontevreden in het eerste jaar. Beschadigde boeken, verkeerde info in lesmateriaal, boeken die te laat komen etc. Ze schrijft zich uit vóór juni. Als je je namelijk eerder dan 2 maanden voor het nieuwe lesjaar (vanaf september) uitschrijft, dan heb je nog recht op restitutie. De opleiding verwacht nu nog zo’n 3,400 euro van Klaske. Dit komt neer op een totaalbedrag van zo’n 8000 euro voor het eerste jaar, wat veel meer geld is dan 1/4e van haar opleiding (de opleiding duurt 4 jaar). Terwijl ze dit jaar dus ook niet eens heeft afgemaakt.
Christophe is boos. Samen met heel veel andere kinderen op het Calvijn College. Op de frontpage van het Calvijn College staat: Je mag hier zijn wie je bent. Maar toch maken ze huisregels over ‘uiterlijk’. Op deze school mogen de jongens geen korte broeken dragen. Ook niet met 37 graden.
Mirre en haar vriendengroep zijn boos. Op Eurowings. De Duitse vluchtmaatschappij. Ze boekten 7 vliegtickets voor 447 euro in totaal. Dit bedrag stond er ook nog toen ze op ‘akkoord’ moesten klikken. Een paar dagen later kregen ze opeens de rekening, van ruim 1500 euro. Volgens Eurowings klopt dit, en krijgen ze hun geld niet terug. Terwijl Mirre en haar vrienden akkoord zijn gegaan met 447 euro. En toen ze een dag later weer naar de prijzen keken, stond die lagere prijs ook weer aangeboden voor dezelfde vlucht.
Emma is boos. Samen met mega veel anderen. Op CBR. Nog steeds om hetzelfde probleem. Ze hebben allemaal een aantekening op hun medisch dossier. Ze hebben bijvoorbeeld een vorm van autisme of ADHD en moeten hierdoor soms wel 50 weken wachten op een gezondheidsverklaring en ze dus af mogen rijden. Hierdoor kunnen ze niet alleen heel lang niet rijden, maar maken ze ook heel veel onnodige extra kosten.
Rosanne is boos. Op de eigenaar van Café Brun in Utrecht. Ze werkte als ZZP’er in dit café, maar kreeg twee facturen nooit uitbetaald. Ze moet nog ruim 700 euro krijgen. De eigenaar beloofde dit eerst steeds over te maken. Maar daarna kreeg ze geen contact meer met hem.
Ja, hallo en welkom bij #BOOS. Vandaag hebben we Judith en die is laaiend op Booking.com. Ze had namelijk een reis geboekt naar Mallorca, maar toen ze eenmaal daar aankwam bleek het hotel niet eens bijna te lijken op de plek die ze geboekt hadden. Wijn in de gang, wilde otters in het bed en kak aan de muren. Tijd voor een rebranding van Booking.com, omdat ze dom zijn en een beetje naar poep ruiken.
Jordy is boos. Op Vodafone. Hij verlengde zijn mobiele abonnement, maar hier ging iets mis. In het systeem bij Vodafone leek hij geen contract te hebben. Daardoor werd al zijn verbruik gerekend als ‘buiten bundel’. Om die reden kreeg hij rekeningen van meer dan 1000 euro. Vodafone zegt steeds dat ze het gaan oplossen. Maar Jordy wacht nog steeds op zijn geld.
Lout is boos. Op PostNL. Hij verloor zijn portemonnee, maar deze werd gelukkig gevonden. Deze persoon stuurde de portemonnee aangetekend op naar Lout. Wat dus betekent dat er een handtekening vereist is voor ontvangst. Maar de postbezorger had het pakketje gewoon bij de rest van de pakketjes neergelegd. Zonder een handtekening van Lout te vragen. Toen Lout zijn brief zag, was deze leeg. Dus dan gaan we maar voor de derde keer naar PostNL.
Volkan en Elisa zijn boos. Op de Goudse Verzekeringen. Ze hebben een eigen bedrijf en verkopen producten als Macbooks en iPads. In hun winkel is er ooit al een keer ingebroken, toen waren ze verzekerd. Daarom wilden ze zich nu echt goed laten verzekeren. Dit deden ze via de Goudse Verzekeringen. Een tussenpersoon had ze geadviseerd hoe ze verzekerd moesten worden. Nu is er weer ingebroken en is er 27500 aan spullen weg. Gelukkig waren Volkan en Elisa nu wel verzekerd. Alleen de Goudse wil opeens maar 2000 euro uitkeren.
Marit is boos. Samen met een heleboel andere jonggehandicapten. Ze wil werken, maar kan dat niet fulltime door haar handicap. Als ze nu werkt, wordt haar salaris van haar uitkering afgetrokken. Dat betekent dus dat ze net zo goed niet zou kunnen werken. Marit valt namelijk door haar handicap onder de participatiewet. Deze wet is in 2015 haastig ingevoerd en hanteert dezelfde regels als de bijstand. Dat betekent verder dat Marit door haar handicap o.a. geen pensioen opbouwt, geen eigen huis mag hebben, niet zomaar op vakantie mag en dat haar uitkering afhankelijk is van de hoeveelheid huisgenoten. Zo wordt zij - en veel anderen - afgestraft voor het hebben van haar handicap en de wil om te werken.
Leon is boos. Op vloggende kinderen. Of eigenlijk vooral op de ouders van deze kinderen. Leon vraagt zich af of kinderen die bijvoorbeeld hun eigen YouTube-kanaal hebben en daar geld mee verdienen, dat wel mogen doen. Is dat geen kinderarbeid? En wat doet zo jong al in het publieke oog staan en bezig zijn met streven naar meer likes/abonnees met de hersenen van een kind? Moeten ouders hun kinderen hier juist niet tegen beschermen in plaats van het aansporen tot vloggen met als doel hier geld mee te verdienen? We zoeken uit hoe dit juridisch zit, wat de effecten zijn op het kinderbrein, vragen naar de politieke opinie en testen met een geheime camera wat mensen op straat hier eigenlijk van vinden.
Rosannah is boos. Ze bracht haar jas naar stomerij Pedro. Hier betaalde ze 12,50 om hem te laten stomen. Ze kreeg de jas terug met de binnenkant op verschillende plekken flink beschadigd (gesmolten). Het was een dure jas van 290 euro. De stomerij zou kijken naar de mogelijkheden om de jas te laten maken, maar de jas kan niet in originele staat hersteld worden. Nu stelt hij nu dat er geen bewijs is dat de beschadiging in zijn stomerij heeft plaatsgevonden.
Mirre is boos. Op DHL. Mirre ging stagelopen in Maleisië en stuurde drie weken van tevoren al haar kleding en haar laptop vast die kant op. Dat was een goed plan, behalve dat DHL alles kwijt is geraakt. En ze komen ook niet met een oplossing. Nu moet Mirre al maandenlang in haar ondergoed NPO Start kijken op haar mobiel, en daar is ze klaar mee. Daarom gaan Tim en Marije naar het hoofdkantoor van DHL om voor 2500 euro aan spullen uit de lobby te ‘lenen’. Als onderpand. Lachen.
Ok, even een andere #BOOS dan normaal vandaag. Afgelopen week is er een hoop ophef geweest rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag in De Villa. Vervolgens werden wij gecontact door de deelneemster in kwestie en wilde ze haar kant van het verhaal vertellen. Dat hebben wij haar laten doen. Kijk mee.
We moeten het even hebben over NCOI. Hier zijn we al eens geweest, omdat ze onzinkosten in rekening brengen als studenten vroegtijdig stoppen met hun studie. Ook zijn er veel klachten over de kwaliteit van het onderwijs. Nu hebben verschillende (ex-)werknemers zich bij ons gemeld. Zij vertellen o.a. dat ze bewust worden aangestuurd op het achterhouden van informatie, zodat studenten extra kosten maken. En hoe zit het nou met subsidies vanuit de overheid? Stopt NCOI dit in eigen zak, of niet?
Heel veel klanten en (oud)werknemers van Just Wellness zijn boos. Bij Just Wellness kan je pakketten kopen voor onbeperkt laseren. Zodat je, als het goed is, nooit meer haargroei hebt waar je laat laseren. Nu is er een Facebook-pagina waar ondertussen al ruim 7800 mensen in zitten die door de behandeling bij Just Wellness verminkingen hebben opgelopen óf mensen die gewerkt hebben bij Just Wellness en een boekje opendoen over de werkwijze van het bedrijf. Zo werkten ze 8 jaar lang met apparatuur die niet was goedgekeurd door de VWA, en kregen klanten hierdoor pigmentvlekken en brandwonden. Ook had de behandeling bij deze mensen meestal niet het resultaat waar ze voor hadden betaald. Op dit moment is het ook nog eens zo dat de huidige werknemers van Just Wellness niet uitbetaald krijgen door financiële problemen.
Bob is boos. Op Koopjedeal.nl. Hij kocht voor Black Friday hier een ‘verrassingsdoos’ voor 50 euro. De inhoud van deze doos moest minstens 250 euro aan producten bevatten. Maar er zat allemaal goedkope troep in, met een veel lagere waarde in totaal dan 250 euro. Nu blijkt Bob niet de enige te zijn, maar is dit bij mega veel mensen aan de hand. Alleen staat in de voorwaarden van Koopjedeal dat je de doos niet kan retourneren. Wat juridisch gezien niet mag.
Lindsey is boos. Op Total Gas & Power. Er kwam iemand aan haar deur die haar een energiecontract aanbood omdat ze haar eigen bedrijf was begonnen. Hier werd afgesproken dat ze maar voor een deel een zakelijk contract kreeg, omdat ze veel bij klanten thuis kwam en dus nauwelijks aan huis werkte. Daarna ging er mega veel mis. Ze moest een hoger maandbedrag dan afgesproken betalen, de overstapkosten die ze niet moest betalen moest ze toch opeens wel betalen en aan het eind van het jaar kreeg ze opeens een eindafrekening van ruim 1500 euro. Total reageerde eerst niet op haar klachten, tot ze #BOOS noemde in een tweet. Toen kreeg ze een bosje bloemen, maar nog steeds geen oplossing. Dit terwijl iemand van de klantenservice ook toegaf dat er een fout was gemaakt en dat deze fout bij nog 500 andere klanten was gemaakt.
Sabine en een heleboel andere mensen zijn boos. Op Denzel Dongen van Wearpods. Hij heeft heel veel influencers ingeschakeld om zijn oordoppen te promoten, maar levert niet of veel te laat. Ook zijn er veel mensen die kapotte oortjes hebben ontvangen of iets wat helemaal niet leek op wat er was beloofd.
Demi is boos. Ze heeft €900 uitgegeven aan een laptop via Goedkoper.nl, maar deze is nooit binnengekomen. Ook wordt er niet op haar mailtjes gereageerd. Volgens de eigenaar van Goedkoper.nl is dat allemaal de schuld van iemand anders. En volgens diegene is het weer de schuld van de eigenaar. Maar Demi wil gewoon haar geld terug.
Jette en Milou zijn boos. Ze hebben rond Black Friday schoenen besteld bij Sneakershop, maar die zijn nog steeds niet binnen. En zij zijn niet de enige. Op het internet regent het klachten. Jette en Milou willen gewoon hun schoenen of geld terug. Sneakershop vindt het eigenlijk de schuld van Dr Martens. En die geeft toe wel wat problemen te hebben.
Samira, Sven, Ruben en veel andere (oud)bewoners van de Steve Biko flat in Haarlem zijn boos. Het is altijd heel warm in het gebouw. Hierdoor moeten zij vaak veel geld bijbetalen voor stookkosten. Ook als zij hun verwarming niet of nauwelijks hebben aangehad. En als je daar wat van zegt, is Ymere daar niet zo blij mee. Zo heeft bijvoorbeeld één persoon een contactverbod opgelegd gekregen. Over de anonieme bronnen: Er zijn verschillende situaties geweest waarin eindafrekeningen zouden worden teruggedraaid, maar er vervolgens toch aanmaningen bij mensen op de mat bleven vallen. Deze bedroegen soms ruim €1,000. Ook werden er regelmatig rekeningen aangepast zonder dat hier een verklaring voor werd gegeven. Verder hebben veel mensen zich bij ons gemeld die de verwarming nooit aan hebben gehad en, ondanks een warmtevoorschot te hebben betaald, geld bij moesten betalen voor - je raad het al - stookkosten.
Isabelle is boos. Op 2de Kans Witgoed. Ze kocht hier eerst een koelkast en een vaatwasser, specifiek met energielabel A++. Ze was redelijk tevreden en kocht daarna ook nog een droger van AEG met hetzelfde energielabel. Bij bezorging van de droger bleek het alleen een ander merk te zijn. Ze probeert contact op te nemen, maar dit zonder resultaat. Ze vertrouwt het niet meer helemaal en laat de andere apparaten ook verder onderzoeken door een externe partij. Deze apparaten blijken helemaal niet het energielabel A++ te hebben. Er zijn haar dus 3 A++ apparaten beloofd, en ze heeft er nu 0.
Zo’n 200 jonge mensen zijn nog steeds boos. Op Wearpods. Hun klachten zijn sinds de vorige aflevering van vijf weken geleden grotendeels nog niet opgelost. De oortjes zijn vaak stuk, de bestelling is nog altijd niet binnen, de producten zijn verkeerd of incompleet geleverd en de klantenservice is vaak slecht te bereiken. Dus wij proberen een afspraak te maken met Denzel. Voor hoor en wederhoor. Maar dat ging niet helemaal van een leien dakje. Kijk maar.
Heel veel mensen zijn boos. Op thuisgym.com. Sinds de sportscholen zijn gesloten door de corona-maatregelen hebben veel mensen behoefte aan sportspullen voor thuis. Thuisgym.com speelde hier slim op in door hun sportspullen speciaal te promoten in corona-tijd. Maar de spullen kwamen niet binnen, of veel te laat, of ze gingen kapot tijdens gebruik. Op de mails van klanten werd niet gereageerd. Tijd om even langs te gaan. Bij de eigenaren van Thuisgym.com. Wie zijn dat? Thijs EN, zoals de meeste mensen hem kennen, Joey Bravo.
Heel veel mensen zijn boos. Op Schipholtickets.nl. Door de coronacrisis zijn er heel veel vluchten geannuleerd. Mensen die een ticket hebben geboekt hebben daardoor recht op hun geld terug of een voucher. Maar de klantenservice van Schipholtickets.nl is sinds maart onbereikbaar. Niemand weet waar het geld van de geboekte tickets is gebleven.
We kregen een mail van iemand die boos is. Op Curveshaper. Dit is een website waar je shapewear kan kopen. Op de website staat dat deze shapewear is ontworpen door Rachelle, en dat ze hier al meer dan 100.000 vrouwen mee geholpen heeft. Maar iedereen die bestelt krijgt een pakketje binnen van Ali Express. En als je alle afbeeldingen van de site opzoekt, zie je dat deze ook gekopieerd zijn van Ali Express. Hetzelfde geldt voor de foto van de vrouw die Rachelle moet voorstellen. Dus we gaan op zoek naar Rachelle, of wie er dan ook achter deze website zit.
Danny is boos. Op Ymere. Die blijkbaar niet alleen studenten laat opdraaien voor onredelijk hoge stookkosten, maar ook geen verantwoordelijkheid neemt bij een rattenprobleem. Want daar heeft Danny last van: van ratten. Ze zaten eerst in de tuin, en zitten nu ook in zijn kruipruimte. Ymere ziet geen reden om Danny’s kosten te compenseren. Of om zijn huur te verlagen. Of om iets aan het probleem te doen. Ook al hebben ze al toegegeven dat ze fout zitten. Best gek.
Colin is boos. Op pre-ordershop. Hij kwam op deze website terecht via een video van youtuber en e-sporter Koen Weijland. Op deze website kon je de Playstation 5 alvast bestellen voor 500 euro. En werd je een datum beloofd waarop je deze uiterlijk thuis kreeg. Dit terwijl de leverdatum en de prijs nog niet bekend gemaakt waren door SONY. Colin begon na zijn aankoop al te twijfelen en toen was opeens de website offline. Colin wil weten waar zijn geld is, maar krijgt geen contact meer.
Heel veel mensen zijn boos. Op Travix. Dit is, net als Otravo (S04E02), een tussenpartij waar je vliegtickets kunt kopen. Cheaptickets en Vliegwinkel zijn bedrijven die vallen onder Travix. Het probleem lijkt hetzelfde als bij Schipholtickets.nl. Mensen boeken hun tickets bij een ticketaanbieder van Travix, de vlucht is geannuleerd door Corona, mensen willen hun geld terug, Travix reageert nergens meer op en is helemaal niet te bereiken. Dus tijd om weer de CEO op te jagen.
Veel mensen in Tilburg zijn boos. Op Bram Vermeulen van BV Wonen. Bram rekent namelijk contractkosten aan huurders, en deze liggen vaak veel te hoog. Verder zijn er nog meer klachten over Bram zelf. Mensen vinden het namelijk niet zo leuk dat hij ze ’s nachts belt, dreigend overkomt of onaangekondigd appartementen binnenwandelt. Dus wij zijn even undercover gegaan met wat vragen voor Bram. En daar gebeurde iets heel geks: Bram loog namelijk dat ie barst. Kijk maar mee.
Mensen zijn massaal boos op tattooshop(s) Hella Tatts en eigenaar Kamiar. Zóveel mensen, dat er een Facebookpagina is opgericht met meer dan 3,000 likes. Die pagina staat vol met foto’s van scheve piercings en ontstoken tattoo’s. In deze aflevering doen ook ex-werknemers een boekje open. Over werken met slecht materiaal, onervaren aan de slag moeten, maar ook: bedreigingen. En dat gaat heel ver.
Quinty is boos op Diana Gabriels. Haar broertje, Sheraino, laat een buikwandcorrectie uitvoeren bij praktijk Gabriels. Maar dit loopt allemaal behoorlijk anders dan verwacht. Zo verandert het kostenplaatje een dag voor de operatie plotseling en kan een geplande reis naar New York niet doorgaan na complicaties. Dit allemaal omdat Diana verkeerd heeft geadviseerd. Terwijl ze geen arts is. Daar bovenop kwamen ook nog complicaties die bijna leidde tot Sheraino’s dood.
Meerdere mensen zijn boos. Op hun rijinstructeur en de ‘rijschool’ via wie ze deze gevonden hebben, Lesgo. In het begin kregen de leerlingen gewoon hun lessen, maar opeens was de rijinstructeur niet meer beschikbaar om te lessen door persoonlijke problemen. Het geld konden ze via hem niet terugkrijgen. Dus schreven sommigen een slechte review. Hierop volgde intimidatie en heftige beschuldigingen vanuit de rijinstructeur richting de leerlingen. Lesgo wilde ook niks oplossen, omdat ze eigenlijk helemaal geen rijschool zijn, maar een tussenpersoon tussen rijinstructeurs en leerlingen.
Verschillende mensen zijn boos op Annic en Linda van Mamaworden.nl. Maar dat vindt Mamaworden niet zo leuk. Daarom dreigen ze met advocaten, verwijderen ze commentaar en blokkeren ze mensen met kritische vragen op social media. En waarom mensen boos zijn op Mamaworden? Nou, omdat er geld wordt verdiend met een twijfelachtige bloedtest, bijvoorbeeld. En vanwege de (betaalde) onzintips die Mamaworden aanbiedt. Zoals wandelen bij volle maan om je vruchtbaarheid te verbeteren.
Tiktokkers Lieke en Lorenzo zijn boos op hun management The Imagineer en Creator Network. In hun contract staat het volgende: ‘jouw inkomsten zijn ten alle tijden 80% van de beschikbare vergoeding’. Er gaat dus 80% naar Lieke en Lorenzo en 20% naar hun management. Klinkt logisch. Maar Lieke en Lorenzo kregen het idee dat ze eigenlijk veel minder verdienden dat wat ze zouden moeten verdienen. Toen zijn ze zich erin gaan verdiepen en samen met een in deze aflevering anonieme bron konden ze in de database van Creator Network en hadden ze toegang tot de hele administratie. Hier konden ze dus precies zijn wat er was verdiend aan een campagne en hoe veel daarvan uiteindelijk bij hen terecht kwam. En dit was geen 80%. Bij lange na niet.
In de vorige aflevering over Creator Network zag je dat Tiktokkers Lieke en Lorenzo boos zijn, omdat ze erachter kwamen dat hun management veel meer geld inhield dan waar ze van op de hoogte waren. We confronteerden daarom één van de eigenaren, Dennis Weber, maar hij wist eigenlijk nergens antwoord op te geven. De andere eigenaar, Eugene Jans, reed weg toen wij daar waren, dus we beginnen de zoektocht naar hem. Ook krijgen we na ons eerste bezoek een brief van de advocaten van Dennis en Eugene, met daarin een poging om uit te leggen hoe hun constructie met de percentages nou werkt. Dat leggen we in deze aflevering uit.
Marije is boos. Op het Openbaar Ministerie. Vijf jaar geleden deed ze aangifte van stalking tegen haar ex. Haar ex werd toen ook veroordeeld. Hij was alleen zelf niet aanwezig bij de uitspraak van de rechter. Daarom moest het OM zijn straf nog in persoon aan hem laten weten. Pas dan hoeft hij deze straf namelijk uit te zitten. Nu heeft hij zijn deurbel eraf gehaald en doet hij niet open als de politie aanbelt. Waardoor hij al 5 jaar lang zijn straf niet heeft moeten uitzitten. Marije moet steeds er zelf achteraan gaan wat de status is, en krijgt dan te horen dat de procedure is dat ze het eerst vier keer proberen en daarna nog maar één keer per jaar. Dan blijkt óók nog dat er een administratiefout is gemaakt bij het OM, waardoor de politie opeens niks meer weet over deze zaak. EN belooft het OM ons antwoorden die ze uiteindelijk toch niet willen geven.
Heel veel mensen zijn boos. Waaronder Sonja Silva, Vonneke Bonneke en Selma Omari. Op Diana Gabriels en haar praktijk. Na onze eerste aflevering waarin ze verkeerd medisch advies had gegeven aan Sheraino, stroomde onze mailbox vol met klachten. Dit zijn klachten van meestal ex-patiënten, uiteenlopend van klachten over mensen die zich verminkt voelen na een operatie, slecht medisch advies hebben gekregen of zich geïntimideerd voelden door Diana zelf. Dan hebben we ook nog een aantal influencers waarbij Diana zich niet aan de afspraak hield en foto’s gebruikte waar geen toestemming voor was gegeven, misinformatie gaf en waarin ze dreigde een filmpje te plaatsen van iemand die halfnaakt op een operatietafel lag. En dan staan er ook nog een aantal logo’s op de site van Diana waarvan wij ons afvragen, mogen die wel op de site staan?
Sem is boos. Op mijnverklaring.nl. Soms heb je om ergens te mogen werken een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. Deze kun je online aanvragen via Dienst Justis voor €33,85, of schriftelijk via de gemeente voor €41,35. Maar als je online gaat zoeken kom je al snel terecht bij mijnverklaring.nl, een commerciële partij die deze aanvraag ook voor jou kan klaarzetten. Wat veel mensen alleen niet duidelijk vinden achteraf, is het totale kostenplaatje. Er staat bij de aanvraag dat je €41,35 verwerkingskosten betaald. Veel mensen gaan er dan vanuit dat dit alles is. Maar nadat je dit hebt betaald krijg je nog een mail met een nieuw betaalverzoek van €33,85. Als mensen het hier dan niet mee eens zijn en willen annuleren lukt dit vaak niet, omdat de klantenservice niet op tijd reageert om nog recht te hebben op het herroepingsrecht.
Deze aflevering is tot stand gekomen in samenspraak met én met toestemming van Lorenzo. Lorenzo is boos. Op de NS. Lorenzo kwam op zijn skateboard de stationshal van station Breda binnen. De BOA’s van het station riepen dat hij van zijn skateboard af moest, maar Lorenzo hoorde dit niet omdat hij oortjes in had. Toen een BOA voor hem kwam staan en aangaf dat hij moest stoppen, schrok Lorenzo daarvan, omdat hij geen overlast veroorzaakte EN skaten op het station niet expliciet verboden is. Hier ontstond een vervelende situatie, die we in deze aflevering in detail uitleggen met de informatie die wij op dit moment hebben. De situatie eindigt met de hardhandige aanhouding van Lorenzo, waarbij er 4 BOA’s op hem lagen. Het resultaat? Drie boetes, een kapotte laptop, een kapotte telefoon en een strafblad waardoor hij geen VOG meer kan aanvragen. Dus onze vraag is: hoe kan iets wat zo klein lijkt, toch zo escaleren?
Deze aflevering is tot stand gekomen in samenspraak met én met toestemming van Lorenzo. Vorige aflevering zag je Lorenzo, hij is boos op de NS. Lorenzo kwam op zijn skateboard de stationshal van station Breda binnen. De BOA’s van het station riepen dat hij van zijn skateboard af moest, maar Lorenzo hoorde dit niet omdat hij oortjes in had. Toen een BOA voor hem kwam staan en aangaf dat hij moest stoppen, schrok Lorenzo daarvan, omdat hij geen overlast veroorzaakte EN skaten op het station niet expliciet verboden is. Hier ontstond een vervelende situatie, die resulteerde in de hardhandige aanhouding van Lorenzo, waarbij er 4 BOA’s op hem lagen. Aan het einde van de vorige aflevering zag je dat Erik, de woordvoerder van NS, zei dat Lorenzo de bodycam beelden van de BOA’s kon opvragen. Dit liep uiteindelijk alleen iets anders dan verwacht.
Sanne, Lotte en een heleboel andere mensen zijn boos. Al sinds 2018 stroomt onze mailbox vol met klachten over Welovemusthaves. Mensen krijgen hun bestelling niet of te laat, krijgen hun geld niet terug na retourneren en worden vaak genegeerd door eigenaresse Melanie. Daarnaast heeft Lotte handgemaakte tassen geleverd aan de webshop waar ze nooit voor is betaald. Netjes hoor, tassen stelen van beginnende ondernemers. Tijd om op jacht te gaan naar Melanie, die gelukkig een heel duidelijke uitleg voor dit alles had. (Grapje.)
Michelle en Bob zijn boos. Op Het Huisartslab en Prijsvrij. In augustus ging dit paar trouwen, en boekten ze de huwelijksreis bij Prijsvrij. Voor hun bestemming moest je alleen wel een negatieve coronatest laten zien bij aankomst van max 72 uur oud. Prijsvrij bood aan om dit via hun partner Het Huisartslab te doen, dan zal Prijsvrij ook nog eens die kosten vergoeden. Michelle en Bob wilden zeker zijn dat ze deze test op tijd binnenkregen, dus lieten ze zich op de vroegst mogelijke optie die nog binnen de 72 uur viel testen. Maar de dag voor vertrek hadden ze nog steeds niks binnen. Op de dag van vertrek nog steeds niet, en gingen ze toch maar naar de luchthaven. Ze probeerden Het Huisartslab te contacten maar kregen ze op geen enkele mogelijkheid te pakken. De test kwam niet binnen. Dus mochten ze niet mee. En viel hun huwelijksreis in het water. De dag na hun vlucht kregen ze de test pas binnen. Het Huisartslab wil niks vergoeden, en Prijsvrij zegt dat ze niks kunnen doen.
Naomi is boos. In de zomer had zij een vakantiebaantje bij Jeugdvakantieland, een evenement in Ahoy. Net als veel andere minderjarige tieners. Er werd hen vanuit de organisatie verboden pauze te nemen tijdens hun zesurige werkdag. Maar na afloop kreeg Naomi te weinig salaris uitgekeerd, omdat zij pauze zou hebben genomen. Maar dit is niet waar, zegt Naomi, want dit was haar dus expliciet verboden. Bovendien is er nog iets geks aan de hand: je mag kinderen niet verbieden met pauze te gaan op een werkdag van zes uur. En dit bleek niet de enige regel omtrent kinderarbeid waar de organisatie even niet zo goed van op de hoogte was.
Honderden mensen (en misschien nog wel meer) zijn boos op Basic-Fit van René Moos. Hun klachten gaan bijvoorbeeld over onterechte afschrijvingen of contracten die zomaar doorlopen, maar hebben allemaal één gemene deler: de slechte klantenservice. Het is namelijk nagenoeg onmogelijk om op een normale manier contact op te nemen met Basic-Fit. Verschillende anonieme werknemers melden zich ook bij ons en bevestigen dit. En Basic-Fit? Die gelooft het eigenlijk allemaal niet zo erg.
Tim van Teunebroek, ook wel Dietim (voorheen Snapking), promoot tegenwoordig Cannafuel. Dit supplement bevat bepaalde ingrediënten die je niet alleen zouden helpen afvallen, maar waardoor het product ook als een soort pre-workout dient. Klinkt super. En dat voor maar €60 per 15 milliliter (!). Eén klein probleempje: na een paar wetenschappers te hebben gesproken blijkt dat het product totaal geen nut heeft voor de beweringen die erover worden gemaakt. Daarnaast worden er behoorlijk wat regels overtreden. Die van de NVWA, bijvoorbeeld. En de Reclame Code Commissie. En de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid. Om maar wat voorbeelden te noemen.
We gaan terug naar een oude bekende! Want minstens 160 nieuwe mensen waren boos. Waaronder Loris. Hij zag de aflevering over MijnVerklaring en besefte dat hij ook nog geld kreeg, maar dan van MijnUrgentie. Dit is een bedrijf van dezelfde eigenaren waar je terecht kan voor het aanvragen van woonurgentie. Loris betaalde, maar bleek helemaal niet in aanmerking te komen voor woonurgentie. Dit is kwalijk, want voor woonurgentie wordt vaak gewerkt met kwetsbare groepen. Zo bevestigen ook een aantal klokkenluiders bij ons. Loris deed aangifte, waarna MijnUrgentie voorstelde dat hij deze introk om de helft van zijn geld terug te krijgen. Loris deed dit, en plaatste een negatieve recensie. Waarop Emir hem een brief stuurde dat hij een boete zou krijgen van 10,000 euro. Per dag.
Zowel Mert, als de Autoriteit Consument en Markt, als verschillende ambtenaren, als een heleboel gedupeerden zijn nog altijd boos. Op Statempire / Daedsman, waar bedrijven als MijnVerklaring en MijnUrgentie onder vallen. Ze vinden dat deze bedrijven misleidend en soms zelfs onethisch te werk gaan. Ook blijven de klachten binnenstromen. Twee keer koos Emir er zelf voor ons te woord te staan, maar toen wij erachter kwamen wie hij daadwerkelijk is wilde hij dit plots niet meer zo graag. Maar ja: tóch handig om te weten met wie je zaken doet. Zeker als het gaat om bedrijven waar gevoelige documentatie mee gemoeid is. En als de persoon die zegt de woordvoering en klachtenafhandeling te doen niet alleen een opvallend verleden heeft, maar ook recentelijk nog de bak in moest wegens fraude.
Olivier, oftewel de grootste bodybuilder ter wereld The Dutch Giant, is boos. Hij heeft een online supermarkt, waar hij opeens heel veel klachten over kreeg. Meerdere mensen kregen rekeningen van zijn webshop, terwijl ze er helemaal niks hadden besteld. Olivier ging dit onderzoeken, en kwam erachter dat er oplichters meerdere malen fraude hadden gepleegd. Deze oplichters bestelden op een andere naam + adres via ‘betaal na ontvangst’. De avond voor de bezorging wijzigden ze dit adres naar een pick-up point, zodat ze deze pakketjes op konden halen zonder er ooit voor te betalen. De rekeningen gingen vervolgens naar de personen van wie ze de gegevens hadden gebruikt. Nu weten we precies waar én wanneer de oplichters het volgende pakketje komen ophalen. En Olivier heeft ons gebeld om deze oplichters samen met hem op heterdaad te betrappen.
Een recordhoeveelheid aan mensen zijn boos op JD Sports. Al maandenlang gaat hier namelijk van alles mis. Mensen wachten veel te lang op hun bestelling, hun geld is kwijt, de klantenservice is niet te bereiken en áls ze iets binnenkrijgen wordt dit ook nog vaak in een vuilniszak geleverd. Dus wat gaat hier mis? JD Sports zegt er niets over op hun website. Ze passen ook hun levertijd niet aan, en communiceren niks naar de klant. Niemand wil zich op een normale manier verantwoorden. Nou, dan doen we het zo.
Leon is boos. Op dominee Anthonie Kort van de Mieraskerk in Krimpen aan de IJssel en het Openbaar Ministerie. Deze dominee stuurde namelijk een brief aan de gemeente waarin hij oproept om homoseksuelen te verbannen. Nu is Leon zelf homoseksueel en voelt zich hierdoor beledigd en gediscrimineerd. Hij doet aangifte bij het OM. Maar zij doen hier verder niks mee. Terwijl het OM wel zegt dat deze uitspraken inderdaad beledigend zijn, wat strafbaar is. Maar toch mag deze dominee dit gewoon zeggen, omdat we Artikel 6 in onze Grondwet hebben. Dit is de vrijheid van Godsdienst en deze vrijheid is zó groot dat je andere wetten mag overtreden als je dit doet in naam van je religie. Wat Leon graag wil is een gesprek met de dominee. Hij heeft hier al meerdere pogingen tot gedaan, maar tot nu toe nog zonder resultaat.
David én een hoop anderen zijn boos op Fit for Free. Tijdens de eerste lockdown bood de sportschool keurig verschillende opties aan aan hun leden. Zo kon je kiezen om te blijven doorbetalen en je sportschool te steunen, of de boel te pauzeren. Sinds de tweede lockdown geeft Fit for Free hun abonnees echter geen keus. Iedereen moet blijven doorbetalen. Dat is gek, want Fit for Free is wettelijk verplicht hun abonnees hierin keus te geven. Bovendien mogen de abonnees de geboden alternatieven afwijzen. Omdat ze liever hun geld willen, bijvoorbeeld. Want misschien zijn zij wel hun baan kwijt door Corona. En kunnen ze die paar tientjes in de maand hard gebruiken, als ze toch niet naar de sportschool kunnen.
We moeten het even hebben over dropshipping. Want veel mensen zijn boos omdat hiermee regelmatig van alles mis gaat. Zo ook Esma en Tessa. Zij bestelden bij de winkels Luuqx en Galaxylampen, maar kregen niet geleverd. In beide zaken betreft het dropshipping. En hoewel dit gewoon een legale manier van zaken doen is, brengt het wel wat risico’s met zich mee. Dus wij dachten: tijd voor een BOOS-les. Over de risico’s van dropshipping. Voor zowel jou als klant handig, als wanneer je van plan bent op deze manier te ondernemen. Een les die de jongens van Galaxylampen waarschijnlijk graag wat eerder hadden gehad.
Meerdere mensen waaronder Nino zijn boos op Vinted. Via dit platform kun je je eigen kleding doorverkopen. Voor elke aankoop die je doet betaal je ook geld aan Vinted. ‘Kopersbescherming’, noemen ze dat. En dat is fijn, want op het internet vindt veel oplichting plaats. Nino kreeg bijvoorbeeld afgetrapte hardloopschoenen binnen in plaats van de schoenen die hij overgekocht had. Prettig dat hij dus had betaald voor kopersbescherming, zou je zeggen. Maar: Vinted kon niets voor hem doen en de klantenservice bleek belabberd. Honderden euro’s kwijt, inclusief geld voor een service die Vinted vervolgens niet leverde. En de enige die tevreden achterbleef, was de oplichter.
Alicia is boos op Moonpods. En ze is niet de enige. Want voor de zoveelste keer waren verschillende influencers weer goedkope oortjes aan het promoten en voor de zoveelste keer ging dat fout. De oortjes kwamen vaak niet aan, en het internet staat vol klachten over de slechte kwaliteit. Contact zoeken met Moonpods is moeilijk tot onmogelijk. En eigenaar Alexander heeft weinig zin ons te woord te staan. Maar wij hebben een paar belangrijke vragen. Over zijn connectie met een oude bekende, bijvoorbeeld. Dus hebben we iets verzonnen om hem tóch te spreken te krijgen.
Alerk is boos. Zijn vader zit namelijk al 7 jaar in een zogenoemd ‘heropvoedingskamp’, wat eigenlijk een mooie benaming voor een concentratiekamp is. In deze kampen worden Oeigoeren gedwongen arbeid te verrichten onder erbarmelijke omstandigheden. In maart 2020 is er een onderzoek gepubliceerd waarin er een vinger gewezen wordt naar 82 grote internationale bedrijven die gebruik zouden maken van deze slavenarbeid. Nike heeft een statement naar buiten gebracht waarin ze stellen geen directe banden meer te hebben met bedrijven in die regio, maar leveren daar geen bewijs voor. Zelfs na vragen van Europarlementariër Raphaël Glucksmann weigeren ze samenwerking met een onafhankelijk onderzoeksteam en blijven terugverwijzen naar hun summiere statement. Alerk wil ook verduidelijking van de schoenenfabrikant die altijd pretendeert voorop te lopen in dit soort kwesties. Hoog tijd voor een bezoekje.
Olivier ‘The Dutch Giant’ is nog steeds boos. In de eerste aflevering zag je dat oplichters actief waren op zijn website door fraude te plegen met het bestellen en ophalen de pakketten, hoe Olivier vervolgens de oplichters op heterdaad betrapte, in een achtervolging belandde, ze kwijtraakte, en hoe we alsnog de chauffeur Mohammed confronteerde. Maar volgens Mohammed was er heel iemand anders het brein achter de oplichting. Namelijk de zogenoemde Fano, die we de pakketjes zagen ophalen. We vroegen jullie om te helpen bij het vinden van hem. Dat ging goed. Binnen 4 uur wisten we alles over hem. Bedankt daarvoor. Dus tijd om hem op te zoeken en zijn kant van het verhaal te horen.
Tessa is boos. Op influencers die hun grote bereik niet voor de juiste doelen inzetten. En geen verantwoordelijkheid voelen voor hun vaak jonge, beïnvloedbare volgers. Ook met BOOS zijn we al veel influencers tegengekomen die betwistbare reclames maakten. In Pak De Macht zag je onder andere hoe influencers reclame maakte voor Shell, een bedrijf dat bijdraagt aan de klimaatramp waar we ons nu in bevinden. Daarom zijn wij benieuwd, hoe ver gaan influencers echt als het gaat om hun bereik inzetten voor eigen gewin? Bij de realisatie van het WK 2022 in Qatar zijn al ruim 6500 doden gevallen. Wij zijn benieuwd of influencers dit wel even opzij willen zetten, als ze daardoor dan wel een gratis trip krijgen naar het WK.
Judith is boos. En wij ook. Op Unilever. Unilever profileert zich namelijk graag als voorloper op het gebied van duurzaamheid. Maar 90% van de verpakkingen van Unilever-producten is gemaakt van ‘nieuw’ plastic. En zij verdienen er miljarden aan. Met Pak De Macht probeerden we al eens een gesprek te regelen met Unilever, en dat leek eerst ook te lukken. Maar toen besloot Unilever toch dat het een beter idee was om ons aan het lijntje te houden en alles op het laatste moment af te zeggen. Maar Judith maakt zich zorgen om het plasticprobleem, en Unilever is een grote vervuiler. Hoe roep je zo’n bedrijf dan tóch tot de verantwoording, als zij dat blijkbaar heel graag niet willen?
Veel piercers, tattoo-artiesten én een hoop verminkte mensen zijn boos. Op Holland Ink, voorheen Hella Tatts, van Kamiar. Vorige keer zagen we al hoe hij prijzen op de hoofden zette van oud-werknemers die een klachtenpagina waren gestart. Ook zou er regelmatig met verkeerd (goedkoop) materiaal worden gewerkt, worden piercings scheef gezet en moeten leerlingen, die dit nog niet goed kunnen, klanten tatoeëren. Zo belanden een boel gedupeerden bij andere shops, die dan deze ellende moeten opknappen. Kamiar roept dat hij de zaken heeft verkocht aan Simone, maar de shops staan nog gewoon op zijn naam. En er is nog wel meer niet helemaal pluis. Kamiar wilde eerst graag praten, zo bleef hij ons DM’en. Maar toen ineens niet meer. Dus: waar moeten we nu zijn om dit te stoppen? En waar blijft de GGD in dit verhaal?
Frank is boos. Omdat er minstens 6500 arbeidsmigranten zijn overleden bij de organisatie van het WK in Qatar. En niemand daar zijn verantwoordelijkheid voor lijkt te nemen. En dan hebben we het nu vooral over de grote sponsoren. Coca-Cola, McDonald’s, Budweiser en Adidas staan op de site van de FIFA als trotse sponsoren. Maar na het bericht over de 6500 doden bleef het angstvallig stil vanuit deze bedrijven. Niemand heeft ze hier nog over gesproken, dus vinden wij dat het daar wel eens tijd voor wordt. Want waarom sponsoren deze grote bedrijven, die graag te koop lopen met hoe belangrijk ze mensenrechten vinden, een evenement waar 6500 doden zijn gevallen, moderne slavernij plaatsvindt en mensenrechten worden geschonden? Leg dat maar eens uit.
Nog steeds zijn een heleboel mensen boos op Fit for Free. Waaronder Fu. Want wat Fit for Free doet, mag nog steeds niet. In aflevering 1 kon je zien hoe Fit for Free hun leden niet de optie gaf om geld terug te krijgen voor de weken waarin zij niet konden sporten door de lockdown. En je sportschool steunen is leuk, maar wel als je hier zelf voor kiest. Want ook leden van Fit for Free kunnen het zwaar hebben door de crisis. En wat Fit for Free doet mag juridisch gezien niet: leden moeten de keuze krijgen. Na 250 nieuwe klachten in onze mailbox is het dus tijd voor ronde 2. Maar nu heeft de directie nét iets minder zin om ons te woord te staan.
Anaïs is boos op Camelot. Net zoals veel mensen heeft zij veel onterechte kosten gehad aan een woning die ook nog eens te wensen overliet. Ook heeft zij een deel van haar borg nooit teruggekregen. Het is heel moeilijk om contact op te nemen met Camelot, en nu wacht Anaïs al lang op haar geld. En ze is niet de enige met klachten. Over servicekosten, veiligheid in woningen, maar ook over poep. Want dat is soms gewoon onderdeel van het decor.
Deze week zijn er een heleboel mensen boos, verdrietig, getraumatiseerd of gedupeerd. Dit verhaal heeft een startpunt wat jaren geleden begint - voor ons in het programma Mijn5000Vrienden (2014), waarin Tim een man interviewt die recentelijk zou zijn schoon verklaard na kanker te hebben gehad. Jochem heet hij. Na de uitzending melden zich verschillende mensen bij de toenmalige redactie: Jochem zou hen hebben opgelicht, geld afhandig gemaakt. Maar het belangrijkste? Jochem zou voor een groot deel liegen over zijn ziektes en zich zo in intieme situaties werken. En vervolgens keiharde grappen staan te maken in het programma, pal naast een man die daadwerkelijk kanker had - en hier uiteindelijk aan overleed. Het leed zit bij veel mensen nog diep. En dus besluiten we, jaren later, om Jochem eens uit te nodigen voor een gesprek. Voor een sorry, en voor het geld wat in veel gevallen nog niet is betaald.
Deze week: deel II van ons verhaal over Jochem. De man die mensen traumatiseerde door verhalen te verzinnen over ziektes die hij op die specifieke momenten niet gehad zou hebben, en tevens mensen geld afhandig maakte. We zijn inmiddels (meermaals) een paar weken verder. Jochem heeft ons beloofd dat wij zijn medisch dossiers mogen inzien, maar dit komt er maar niet van. Maanden later hebben wij nog steeds niets gehoord. En dit terwijl het opvragen van deze dossiers meestal maximaal 6 weken duurt. Dus: dan wagen we maar een andere poging. Iets minder conventioneel, dit keer.
Stefan is boos. Op Regi en Adin van Cannafuel. Want wat blijkt: niet alleen is Cannafuel een onzinproduct wat niet werkt, ook is er achter de schermen van alles mis gegaan. Stefan heeft het logistieke deel van Cannafuel op zich genomen. Maar nu willen Regi en Adin zijn factuur niet betalen. Want, zo zeggen zij: er zijn fouten gemaakt bij een paar bezorgingen. Stefan zegt echter dat hij deze fouten heeft gecorrigeerd. Bovendien stuurden Regi en Adin een advocaat op Stefan af, en beschuldigen ze hem van imagoschade - omdat BOOS zou zijn ingeschakeld door slechte levering. Maar Regi en Adin vergeten voor het gemak even dat de hele aflevering niet over de levering ging, maar over de onzinnigheid van hun product. En bewijs aanleveren doen ze vervolgens ook al niet. Ai ai ai.
Hoera! BOOS bestaat 5 jaar, en om dat te vieren zijn Yvonne en Patricia boos op Decor Wonen. Want na maanden en maanden wachten missen zij nog steeds delen van hun bestelling, en Decor Wonen geeft niet thuis. Het internet staat vol met soortgelijke klachten en dus: genoeg reden om langs te gaan en ons jubileum te vieren met een grap die Tim haat, wat bezoekjes van oude bekenden, en het ophalen van een hele hoop herinneringen. Dank voor het kijken de afgelopen 5 jaar, en op naar de volgende. Liefs van team BOOS.
We zijn terug! En we beginnen dit seizoen in Nijmegen. Bij Partsfix. Waar Niko nogal boos op is, want hij kocht daar een laptop die gestolen bleek te zijn. De werknemer die hem de laptop verkocht, zou er nu al jaren al niet meer werken. Maar Niko kocht de laptop één jaar geleden. Heel vreemd.
Ja, je zou het bijna niet geloven - maar er zijn nog steeds mensen boos op de mensen achter wat voorheen MijnUrgentie was. Inmiddels is er een nieuw bedrijf opgezet: UrgentieWoning. En dat bedrijf lijkt wel héél erg op MijnUrgentie, waar veroordeeld fraudeur Emir Arazov huisjurist was. En verrassend genoeg dupeert ook dit bedrijf weer klanten. Die betalen namelijk voor een service die in veel gevallen niet kan worden verleend. Hoog tijd dus om Anneke weer een bezoekje te brengen. Om te kijken of ze nu wél zin heeft om hand in hand met Tim dingen te doen, en of ze goede kennis van haar eigen bedrijf paraat heeft. (Nee.)
Sander werd via Discord opgelicht voor €250. En alsof dat nog niet genoeg is, werd er vervolgens identiteitsfraude gepleegd met zijn id-kaart. Gelukkig bleek deze persoon niet zo heel goed in het uitwissen van zijn sporen: mailadressen, telefoonnummers en Paypal-accounts wijzen allemaal naar één man. Max. Maar Max ontkent. Hij levert alleen geen bewijs voor zijn onschuld. De politie doet weinig met Sanders aangifte, want online oplichting vindt bijna onophoudelijk plaats. Sander is dus boos. En dus: tijd voor ons om Max op te zoeken om uit te zoeken hoe het toch kan dat alles naar hem wijst. Met nog wat kleine tips voor jullie tussendoor.
Stel: je bestelt meubels. En je bent best bereid even te wachten. Maar na een paar maanden wacht je nog steeds. Er wordt nauwelijks gereageerd op je mailtjes. Er worden beloftes gedaan over de leverdatum, maar niet waargemaakt. En na acht maanden en een verhuizing verder heb je nog steeds je spullen niet, maar je bent wel bijna een €1400 kwijt. En dan krijg je een krantenartikel onder je neus geschoven van de ombudsman, en blijkt dat dit grapje vaker voorkomt bij het bedrijf waar je je spullen vandaan hebt. En dat er meermaals tegen je is gelogen door de eigenaar, die zich heeft voorgedaan als een ingehuurde zzp’er. Welkom bij Smederij van Roekel!
Dat je als verhuurder geen bemiddelingskosten mag rekenen aan je huurders weten we inmiddels wel. Althans, dat zou je denken. Vooral als je zelf een verhuurbemiddelaar bent. Toch blijkt dat in de praktijk vaak anders te gaan. In Tilburg gaat dat regelmatig fout - bij BV Wonen van een van onze vorige afleveringen, bijvoorbeeld. Maar ook bij De Huissleutel van Wessel IJsebaert. Nog jarenlang rekende Wessel onrechtmatige kosten door aan huurders. En dat dit niet mocht, lijkt hij gewoon te weten: zo vroeg hij met enig regelmaat aan nieuwe huurders of ze contant wilden betalen. Gek genoeg ziet Wessel zichzelf vooral als een soort Robin Hood die opkomt voor de zwakkeren (oftewel, mensen die een woning zoeken). Chique hoor, Wessel!
Ja, de woningmarkt is kapot. En dat je dus regelmatig keihard in je portemonnee wordt genaaid door bijvoorbeeld huisjesmelkers, dat weten we wel. Maar onze gedupeerde voelt zich juist genaaid door Kamernet: een bedrijf wat contact tussen de huurder en verhuurder faciliteert. Ze betaalde Kamernet namelijk geld voor gebruik van het platform, maar werd naar een nieuwe paywall doorverwezen. Deze paywall was van een een externe website van een verhuurder. Hierdoor was ze zich dus van te voren niet bewust dat er nog extra kosten bij konden komen. En dat wordt juridisch gezien als misleidend gezien. Onze gedupeerde nam contact op met Kamernet, maar die leken niet te willen meewerken aan een oplossing. Dus hoog tijd voor een paar vragen aan Kamernet, en vragen hoe ze dit in de toekomst beter gaan doen.
Verschillende mensen hebben zich bij ons gemeld met een klacht over Voordeeldrogist.eu. Waaronder Amy. De klachten gaan onder andere over leveringen die te laat komen of helemaal niet. Ook op het internet zijn klachten te vinden over Voordeeldrogist.eu en een ander bedrijf van dezelfde eigenaars, Superdrogist.com. Van de klantenservice wordt ook niemand veel wijzer en dus gaan we even langs om verhaal te halen. Gewoon, zoals wij dat doen.
Julia werd ’s nachts lastiggevallen op straat. Ze was al vlakbij haar huis toen een man in een auto vroeg of ze bij hem in wilde stappen. Na meermaals aan te geven dat ze dit niet wilde, bood de man haar nog geld aan. Toen Julia dit afwees, reed de man - gelukkig - weg. Maar de gebeurtenis is haar niet in de koude kleren gaan zitten. En dat geldt voor veel meer vrouwen. De cijfers liegen er niet om: straatintimidatie is een heel groot probleem. Dus tijd voor een kleine cursus Hoe Val Je Vrouwen Níet Lastig, én een bezoekje met wat vragen aan de man die Julia een onveilig gevoel bezorgde toen ze in haar eentje op straat liep.
Marjolein is boos op de eigenaresse van Dwergkonijnen.com. Ze kocht daar twee dwergkonijntjes, maar deze gingen al binnen 2 weken na aankoop dood. Nu kan dat natuurlijk gewoon heel veel pech zijn, maar het lijkt wel een patroon bij Dwergkonijnen.com. Meer mensen mailden ons over deze fokker, en al eerder spanden 12 mensen een rechtszaak aan tegen de eigenaresse vanwege hun dode konijntjes (en kwam ze hiermee in het nieuws). En hoewel Jo-Ann het misschien wel goed bedoelt, lijkt ze toch de regels niet helemaal te snappen als het aankomt op garantie op je dier. Daarom: een kijkje bij deze fokker en wat tips over hoe je (vermoedelijke) broodfok herkent.
Vandaag hebben we Jethro en Sam en die zijn boos, op 123Geslaagd.nl. 123Geslaagd.nl biedt theoriecursussen aan voor je auto- en scootertheorie, maar zoals wel vaker laat de klantenservice nogal te wensen over. Zo hebben klanten al betaald maar horen ze er vervolgens niets meer over, werken ze met voorkeursdata die nooit haalbaar zijn omdat het heel druk is bij CBR, doen ze alsof je de cursus NOOIT kan annuleren zodra je examen al geboekt is en strooien ze met percentages zonder iets daarvan aan te kunnen tonen. Ook op Trustpilot regent het klachten van dezelfde aard, dus voor ons genoeg reden om een bezoekje te brengen.
Anne en nagenoeg heel Nederland zijn boos op Sywert van Lienden, Camille van Gestel en Bernd Damme: de drie heren achter de beruchte mondkapjesdeal. Even in het kort: Syw, Camiel en Bernd zetten in hartje Corona een stichting op en maakten een deal met de overheid. Er werden hiervoor contacten ingezet die Sywert had binnen de politiek, en ook verscheen hij veel in de media waar hij altijd aangaf de deal ‘om niet’ te doen. Dit betekent zoiets als gratis, of belangeloos. Uiteindelijk bleek dat hartstikke niet te kloppen: de drie heren gingen er met miljoenen aan belastinggeld vandoor. Hoe dat kon? Dat gaan we je in dit eerste deel even haarfijn uitleggen. Kijk mee.
Vandaag: deel II over de mondkapjes-saga. Want hoe het ook alweer zat weten we inmiddels wel weer aardig, maar los van een telefoongesprekje met Sywert hebben we de verantwoordelijke drie heren - Sywert van Lienden, Camille van Gestel en Bernd Damme - nog niet gesproken. En er zijn nog veel vragen die gesteld moeten worden. Oók los van het onderzoek dat gedaan wordt naar de deal. Hoe zit het bijvoorbeeld met de vrijwilligers die naar de Volkskrant stapten omdat ze zich benadeeld voelden? Aan wie moeten er nog excuses worden gemaakt? En willen Camille en Bernd dit ook doen? Waar gaat het geld nu naartoe? En wat is ervoor nodig voor zij bereid zijn dit terug te storten? We hebben een poging gewaagd voor antwoorden. Kijk mee.
Shell heeft het predicaat Koninklijk. Dat is een soort stempeltje van de Koning waarmee eigenlijk wordt gezegd: dit bedrijf deugt. En dat is best gek. Shell is namelijk niet alleen mede verantwoordelijk voor de klimaatramp en mensenrechtenschendingen, ze waren zich ook allang bewust van hun eigen verantwoordelijkheid hierin. Toch is dit Predicaat nooit van Shell afgepakt. En opvallend genoeg is Shell niet het enige twijfelachtige bedrijf wat mag pronken met dit Predicaat. En dat terwijl een van de enige eisen van dit Predicaat inhoudt dat je van onbesproken gedrag moet zijn. En dus, zo vonden wij, is het tijd voor een bezoekje aan de Koning. Want wat gaan we nu doen met al die Koninklijke bedrijven die slechte dingen doen? Is het niet eens tijd om dat Predicaat af te pakken, aangezien dit op elk moment zou moeten kunnen?
Noa, Eva en nog veel meer mensen met een baarmoeder zijn boos. Op anti-abortusdemonstranten die bij de klinieken mensen lastigvallen en foutieve informatie verschaffen. Eén van de organisaties die dit lastigvallen faciliteert is Stichting Schreeuw Om Leven. Ze noemen dit ‘waken’. Soms gaat dat er heel heftig aan toe. En soms gaat dat er wat minder heftig aan toe - maar ook dan wordt er verkeerde informatie verspreid. Over de psychische klachten die kunnen ontstaan na het ondergaan van een abortus, bijvoorbeeld. Klein feitje van de zaak: aan het hoofd van veel anti-abortusclubs staan vaak mannen met betrekkelijk weinig baarmoeders. Zo ook bij Schreeuw Om Leven. Directeur Arthus Alderliesten wilde wel even met ons in gesprek. En dus namen wij een verrassing voor hem mee.
Living27 doet een beetje denken aan de zaak Smederij Van Roekel: een flinke groep mensen bestelde online meubels, maar kregen deze nooit geleverd en nu reageert de winkel nergens meer op. Het totaalbedrag uit onze mailbox loopt langzaam op tot zo’n €17.000. Dus halen we verhaal bij eigenaar Hessel - maar die is vooral bezig met zelfmedelijden. Gelukkig voor de gedupeerden lijkt hij wél bereid te zijn met een oplossing te komen.
Je weet dat iemand nóg fouter zit dan je al dacht wanneer de mailbox na een eerste aflevering ontploft. Dat is het geval bij Wessel IJsebaert van de Huissleutel. Honderden mensen blijken onterechte kosten te hebben betaald, waarvan ook een aantal contant. Dit riekt natuurlijk naar belastingontduiken. En dus is het tijd voor een vervolgbezoekje aan onze grote vriend met het messiascomplex, én gerechtelijke stappen met alle gedupeerden.
Stel: je loopt ergens stage voor je studie, en je krijgt hier punten voor. Maar omdat je je stageverslag inlevert ná de jaarwisseling, wordt jouw stage niet meer meegerekend. School doet eigenlijk alsof jij je stage in een ander jaar liep. En dus krijg je geen punten meer voor je stage. Zelfs niet als de instanties jouw school achter hun broek aanzitten omdat dit niet klopt. Slaat dat ergens op? Nee. Wat moet je dan doen? BOOS mailen. Dat moet je dan doen.
Ene Kelsey is op Marktplaats al geruime tijd bezig haar geld te verdienen op een opvallende manier: online oplichting. Via Marktplaats biedt ze paardenspullen aan waar mensen voor betalen, die ze vervolgens nooit opstuurt. Volgens gedupeerden doet Kelsey dit al lang en heeft ze al veel slachtoffers gemaakt. Verschillende aangiftes lopen al tegen Kelsey, maar er is nog altijd veel geld weg. Dus, Kelsey, is het niet eens tijd om iedereen netjes terug te betalen?
De wereld van online investeren en crypto is vrij nieuw en ingewikkeld. Dat weet ook Thijmen. Na te hebben gezien dat Vasco Rouw, Ralph de Geus en Marc Overmars hun naam verbonden aan de crypto-munt van XPOSE, investeerde hij hier flink wat geld in. XPOSE is een omstreden munt, omdat de werking ervan nogal lijkt op het zogenaamde frauduleuze ‘pump & dump’. Maar wat is pump & dump eigenlijk? En wat is de rol precies geweest van Self-made millionaire Vasco Rouw, Ralph de Geus van 433 en chef Ajax Marc Overmars? Wij gaan er achteraan, en Peter Slagter van Lekker Cryptisch geeft jou tips over waar je op moet letten bij het investeren in crypto.
Ja, hallo en welkom bij seizoen 7 van BOOS! We beginnen dit seizoen met een aflevering over iQsquare. Een bedrijf dat bijna 3 miljoen euro binnenhaalde aan crowdfunding, wat het in 2018 een van de meest succesvolle crowdfundingcampagnes ooit maakte op Kickstarter. Het product: een een powermeter voor racefietsen en mountainbikes. Maar nu, in 2022, bestaan deze powermeters nog steeds niet. En dat is best vervelend. Niet alleen voor de investeerders, die al lang wachten op een resultaat, maar ook voor de klanten die het product al besteld hadden. iQsquare heeft het product namelijk ook al via een eigen website aangeboden, en er dus geld voor gevangen. En dat terwijl de powermeters dus eigenlijk nog helemaal niet geleverd kunnen worden. Hoog tijd voor wat vragen én om het geld van onze gedupeerde terug te halen.
‘Bert’s Animal Verhuur’. Best een gekke naam voor een bedrijf wat eigenlijk helemaal geen dieren mag verhuren. En dat is niet het enige wat misgaat bij dit bedrijf. Al sinds de oprichting in de jaren ’90 wordt er geklaagd door omwonenden over overlast, door klanten over hun aangeschafte dieren, en door ex-werknemers over de gang van zaken achter de schermen. Naast onze gedupeerde Sabrina meldden zich bij ons meer mensen die zich boos maken over Bert. Karen van Animals Today, bijvoorbeeld, die zich al jarenlang bezighoudt met Bert. En meerdere ex-werknemers. Instanties wijzen naar elkaar en niemand lijkt echt zin om over te gaan op handhaving. En dus kan Bert, op wat dwangsommen na, rustig zijn gang gaan. Én anderhalve ton aan Coronasteun (NOW) ontvangen.
Van plan een telefoon te kopen bij Telefoondiscounter? Misschien nog een keer nadenken over je aankoop. Het gaat namelijk niet echt lekker met de levering van de telefoons. Onze mailbox stroomt over met klachten, en ook op het internet staat het bedrijf niet al te best bekend. En dat terwijl het bedrijf wél ooit bijna €70,000 aan investeringen ving. Dus wat gaat er precies mis? Hoe is eigenaar Lorenzo van plan dit op te lossen? En WAT is er nu precies misgegaan met de paraplu van zijn stiefvader?
Als je naar een spa gaat, verwacht je meestal niet dat je hier hoestend en krabbend weer naar buiten komt. Toch gebeurde het meerdere mensen in onze mailbox. Hun klachten - jeuk, brandende ogen, huiduitslag en meer - kunnen volgens experts komen door een te hoge chloordosering. Dus wij leggen de eigenaar van de spa - Wesley - even wat vragen voor. Waaronder de verhalen van ex-werknemers, die niet bepaald te spreken zijn over de gang van zaken achter de schermen. En even voor de goede orde: het gaat om twee spa’s in Den Haag (Marina Bay Spa en Palmbeach Spa), twee in Amstelveen (Atlantis Spa en Mamounia Spa) en eentje in Stolwijk (Tropicana Spa). Het overkoepelende bedrijf: VIP Spa.
In ons land is de juridische positie van de 1,1 miljoen zzp'ers nog steeds zo kwetsbaar dat velen, na twee keer knipperen met hun ogen en een keertje hoesten, ineens vast blijken te zitten aan jarenlange wurgcontracten. In onze mailbox vinden we verschillende verhalen, onder andere over de werkwijze van online marketingbureau Real Gen uit Nootdorp, die zegt ondernemers beter vindbaar te kunnen maken op internet. De klachten? Agressieve verkooptechnieken, belabberd werk afleveren en belangrijker nog: met zeer grote regelmaat mensen laten betalen voor een dienst die ze niet leveren. Easy money toch? Genoeg reden om even een paar kleine vragen te stellen aan directeur Rowan en ons licht te laten schijnen op hoe mega debiel dingen geregeld zijn voor zzp'ers in Nederland. Deze aflevering kwam tot stand met hulp van advocaat Caspar Janssens, Renée den Horder en meer.
Vandaag: deel II over XPOSE Protocol. Even voor wie het gemist heeft: XPOSE is een cryptotoken, waarvan de koers alle kanten op ging en uiteindelijk veel investeerders met lege handen achterbleven. Allerlei bekende namen hadden zich verbonden aan de token in de rol van ‘adviseur’. In de vorige aflevering gingen we langs bij Vasco Rouw, self-made miljonair én een van de adviseurs. Nu is het hoog tijd om ook eens een bezoekje te wagen aan de andere twee bekende adviseurs: Ralph de Geus van BALR en 433, en Marc Overmars, tegenwoordig technisch directeur bij Royal Antwerp FC.
Stel: je wordt als zzp'er opgesloten op het kantoor waar je werkt, er staan mannen met wapens voor de deur, je krijgt maanden achter elkaar je geld niet én jouw leidinggevende spuugt het ene na het andere dreigement over de werkvloer. Sympathiek toch? Dit is nog een beknopte samenvatting van wat de tientallen medewerkers van callcenter Sales Performers op regelmatige basis voor de kiezen krijgen. En dan vraag je je af; waarom werk je hier dan? Nou, omdat er krankzinnig veel geld te verdienen is. Tenminste, áls je uitbetaald krijgt. Want dat gebeurt met zeer grote regelmaat niet, zo blijkt uit klachten in onze mailbox. Heel, heel, heel veel redenen om even op zoek te gaan naar de mensen die verantwoordelijk zijn bij deze hartverwarmende onderneming en de centjes van onze gedupeerde terug te halen.
Een dierenwinkel klinkt misschien lief en gezellig. En als een heel prettige plek om te werken. Maar dat valt bij Pets and Brands toch tegen. Tenminste als je graag je salaris uitbetaald krijgt. Dat is namelijk iets wat ze niet doen. Zelfs niet na het verliezen van rechtszaken. En dat is niet het enige. De werknemers zijn niet bekend bij de Belastingdienst en het UWV. Ook hebben bepaalde gedupeerden een contract getekend bij een niet-bestaande bv. Zo wordt het nog lastiger hun geld te krijgen. Klinkt als genoeg reden om langs te gaan met een flinke vragenlijst.
Er gaat van alles mis bij ‘woonconcept’ Change=. De huurders, vooral jonge werkende mensen omdat Change= zich expliciet op hen richt, zijn ontevreden over hun woonsituatie om uiteenlopende redenen. Zo zijn ze binnengelokt met mooie beloftes over allerlei voorzieningen die er nooit kwamen, zoals een postkamer, een restaurant en kluisjes. Daarnaast beklagen huurders zich over de kapotte deuren, het vieze meubilair, kapotte spiegels en meer. Maar het belangrijkste? Er is ooit een contractconstruct opgesteld door Change= dat door de rechter nietig werd verklaard. Een heleboel huurders spanden met Stichting !WOON een zaak aan, en er werd bepaald dat Change= de kosten die onder het zogenaamde ‘dienstencontract’ vielen terug moest betalen aan de huurders. Maar Change= heeft daar andere ideeën over. En die ideeën maken het de huurders, die toch al moeten omgaan met een kapotte huizenmarkt, niet bepaald makkelijk.
Als je als bedrijf een keertje per ongeluk niet levert, is dat natuurlijk helemaal niet erg. Je belooft beterschap en gaat hard aan de slag om het allemaal te regelen. Maar als je keer op keer, bedrijf na bedrijf, jaar in jaar uit je geld verdient door mensen spullen bij jou te laten bestellen en ze deels of helemaal niet levert, dan ben je ondernemer Ruben uit Hengelo. Ondertussen heeft hij er geen problemen mee om op alle mogelijke manieren de wereld kennis te laten maken met zijn auto van een paar ton en niet vies is van klanten (en ons team) helemaal kapot te bedreigen. Alle reden dus om ons zoeklicht even goed hard te laten schijnen op deze goudeerlijke jongen en het geld voor nooit geleverde ontbijtshakes van onze gedupeerde terug te halen. Hou je vast.
Het bewandelen van een carrièrepad als militair bij het ministerie van Defensie is taai, uitdagend en absoluut niet voor iedereen weggelegd. Behalve als je geboren bent met de juiste achternaam. En dat is wettelijk gezien helemaal geen vanzelfsprekendheid. De afgelopen maanden hebben BOOS en journalist Dieuwertje Kuijpers van Vrij Nederland de banden tussen de koninklijke familie en de krijgsmacht eens goed onder een vergrootglas gelegd.
Elektrische stepjes op de markt brengen - het bedrijf Swheels was het van plan. Met grootse woorden in de media maakte het bedrijf onder leiding van oprichter Jair allerlei beloftes. Levering binnen 2 maanden, levering in augustus 2020 - mensen die een pre-order hadden geplaatst, bleven wachten op hun step. En nu, in 2022, bestaat de step nog altijd niet. Van de mooie woorden en beloftes is weinig meer over - Swheels verdwijnt van de aardbodem en reageert niet meer op verschillende klanten die hun honderden euro's terug willen. Daarnaast blijkt dat de step nog altijd niet gekeurd is door de RDW, ondanks verschillende meldingen vanuit het bedrijf dat 'alle vereiste certificaten binnen zijn'. De klanten zijn het zat, en meerdere mailen met BOOS. Daar krijgt Swheels lucht van, en dan is het - uiteraard - paniek in de tent. Want Jair blijkt de boel toch iets meer te hebben verpest dan zijn aandeelhouders weten.
Quizvraag: wat doe je als festivalorganisatie wanneer je een puinhoop van je administratie hebt gemaakt? Kies je dan voor antwoord A) mensen beloven dat ze geld terugkrijgen en dat niet doen, antwoord B) stug doorgaan met het organiseren van een nieuw festival of antwoord C) op een gegeven moment helemaal niet meer reageren op klachten? Helaas voor veel bezoekers van het jaarlijkse hockeyfestival Hockeyloverz kiest de organisatie sinds vorig jaar voor een combinatie van de drie bovenstaande antwoorden. En dus wachten er nog busladingen tickethouders op geld voor de edities van 2020 of 2021 - ondanks herhaalde beloftes dat het geld toch echt door de organisatie wordt overgemaakt. Wij kregen bij BOOS veel (lees: echt veel) klachten binnen over het gebrekkige handelen van de organisatie van dit knotsgekke hockeyfeest, dus tijd om eens te kijken waar dat geld precies is.
In maart dit jaar ontvingen wij een mail van een oud werknemer van het bedrijf Ramontiek. Eigenaar Ramon organiseert met dit bedrijf seksfeesten door het hele land in verschillende clubs. Maar, zo zegt de oud-werknemer: hier gaat van alles mis. En goed mis. Van betalingen tot overmatig drugsgebruik van de eigenaar, tot onveiligheid op de werkvloer, tot Ramon die op verschillende manieren misbruik zou maken van zijn werknemers. En dat vrouwen toch bij Ramon belanden is eigenlijk niet zo gek. Niet alleen omschrijven mensen hem als een man met mooie praatjes, maar er is ook nog een heel pad wat je bewandelt als sekswerker voor je bij iemand als Ramon terecht komt - de route van schelden met 'hoer' tot aan een vermeende groepsverkrachting en de rol die de overheid daarin speelt
Als je een nieuwe scooter koopt, denk je dat je er wel een tijdje mee vooruit kunt. Maar dat is niet het geval bij de scooters van La Souris. Een week na aankoop van hun nieuwe scooter, moesten Valentino en Dominique alweer terug naar de reparateur en sindsdien is het al een jaar lang gedoe. En zij zijn niet de enige. In onze mailbox en op het internet barst het van de klachten. De hele bingokaart wordt gevuld: slechte kwaliteit, slechte service en niet of te laat leveren. In totaal gaat het om duizenden euro’s. Daarnaast heeft de eigenaar van La Souris, Armando Muis, een interessant cv. Van Oud-Jehova’s getuige en overvaller tot ondernemer. Tijd dus voor een bezoekje.
Soms maakt een bedrijf of een van de oprichters het zo bont, dat ze een eigen aflevering verdienen. Dit is deel II over IQsquare, maar dan ook weer niet. Even een opfrisser: IQsquare is het bedrijf dat bijna 3 miljoen euro binnenhaalde aan crowdfunding voor powermeters en zo een van de meest succesvolle Nederlandse crowdfundingcampagnes ooit werd. Maar: een aantal jaren later heeft niemand het product nog ontvangen. In de vorige aflevering zagen we een van de oprichters, Woud Vleugel. Die had niet veel te vertellen. In deze tweede aflevering gaan we op zoek naar de andere oprichter: Keesjan Klant. Nu blijkt dat dit niet het eerste project van deze man is dat op de klippen loopt. Hij laat een spoor aan ruzie en schulden achter.
Aanbetalingen van duizenden euro’s, ontelbare excuses, een hoop gedupeerden en uiteindelijk nog steeds geen nieuwe kozijnen. Kom maar door, PK Kozijnen. Het bedrijf van Paul Polman neemt allerlei opdrachten en betalingen aan, maar levert uiteindelijk niks. De teller loopt inmiddels op tot minimaal elf gedupeerden en 175 duizend verdwenen euro’s, die ook nog eens voor een deel contant zijn betaald. De gedupeerden Sven, Saskia en Willem wachten al sinds 2020 op onder andere hun kozijnen en krijgen gezamenlijk nog zo’n 80 duizend euro. En de smoesjes van Paul Polman waarom het zo lang duurt, zijn nogal bijzonder.. Van operaties en ongelukken tot Oekraïense medewerkers die terug naar hun moederland moeten. Benieuwd wat hij hier zelf over te zeggen heeft.
Drie violen en een trommel en een fluit want de CD Perserij uit Almere heeft het voor elkaar gekregen om de mijlpaal van drie uitzendingen BOOS te halen en dat gaan we vieren. Na twee edities met de CD Perserij hebben wij nu de hoop dat drie keer wel scheepsrecht is omdat er anno 2022 nog altijd klachten in onze mailbox belanden. Die klachten zijn niet mals, trouwens. Veel van de klachten gaan over duizenden euro's die veelal onterecht in rekening zijn gebracht. Tijdens deze speciale editie gaan wij langs bij 'voormalig' CEO Jelto, die zegt in 2019 vertrokken te zijn, maar in 2021 als bestuurder nog zijn handtekening zet onder de nieuwste jaarrekening, en zijn moeder nog altijd de hoogste baas laat zijn de CD Perserij. En na twee afleveringen met vriend van de show Caspar is daar nu dus: Jelto.
Wat krijg je als een van de meest ouderwetse manieren van oplichten (lees: een piramidespel) en een van de meest nieuwerwetse manieren van betalen (lees: crypto) samenvoegt tot één wonderproduct? Daar zou best weleens online platform WindNL uit kunnen rollen. In april van dit jaar duikt het platform op in Nederland en in juni, zo'n drie maanden later, is de vogel gevlogen en zijn tientallen mensen duizenden euro's aan investeringen kwijt. Tja, dat kan niet helemaal de bedoeling zijn. Zeker niet als blijkt dat WindNL aan vrijwel alle voorwaarden van een piramidespel voldoet. Dus alle reden om op zoek te gaan naar de top van de mogelijke piramide.
We kunnen ons voorstellen dat je n.a.v. de berichtgeving rondom The Voice misschien met iemand wilt praten over je eigen ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Neem dan gratis, vrijblijvend en anoniem contact op met: * Slachtofferhulp Nederland (0900-0101, ma t/m vr van 08.00 tot 20.00 uur, of via de chat op www.slachtofferhulp.nl) * Centrum Seksueel Geweld (0800-0188, 24/7 bereikbaar, of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl) * Mind Korrelatie (0900-1450, ma t/m vr van 09.00 tot 21.00 uur, of via de chat op www.mindkorrelatie.nl)
Stel, hypothetisch gezien, dat je de betekenis van het woord 'drogeren' op gaat zoeken op internet. Dan kom je onder andere uit op de website van het Trimbos Instituut waar je kunt lezen dat drogeren het toedienen van drugs is aan een persoon zónder dat die persoon weet dat hij/zij/het drugs toegediend krijgt. En gek genoeg is dit eigenlijk precies wat de heldere lichten achter webshop eronature.nl bij onze gedupeerde hebben gedaan. Die gedupeerde kocht namelijk een flesje waar zogenaamd een lustopwekkend middel in zou zitten, maar het bleek misschien toch ineens de synthetische drug 3-mmc te zijn. En dat kan natuurlijk niet echt de bedoeling zijn. Vond trouwens ook de politie, lekker gewerkt daar.
Unstoppable Lifestyle BV is een bedrijf dat gespecialiseerd is in e-learning. Wat doet dit bedrijf nou eigenlijk? Nou, vooral cursussen aanbieden over hoe JIJ geld kan verdienen, zodat zij dan aan die cursussen geld kunnen verdienen. Een van de oprichters van het bedrijf kan je bekend voorkomen: Jia Ruan. We kennen hem allemaal nog wel, van zijn talloze YouTube advertenties. Tegenwoordig leeft hij het goede leven op Bali, terwijl zijn cursisten thuis met lege handen staan. Want: talloze gedupeerden betalen gezamenlijk duizenden euro's aan Unstoppable Lifestyle om daar een cursus te volgen, maar opeens wordt het begin dit jaar stil. De site van Unstoppable ging uit de lucht en hun geld lijkt in rook opgegaan te zijn. Wat is er nou precies gebeurd? Waar zijn de cursussen en vooral, het geld van de gedupeerden, gebleven? Tijd om dit eens uit te gaan zoeken.
Problemen bij ‘woonconcept’ Change= zijn nog als vanouds: gedane beloftes over services worden niet nagekomen, het pand in Nieuw-West laat nog steeds te wensen over op bijvoorbeeld het gebied van veiligheid én bewoners hebben plotseling een nieuwe afrekening servicekosten gekregen. Bijna €600. Zonder specificaties over waar die kosten nou voor bedoeld zijn. En dat terwijl de bewoners nog steeds wachten op een uitspraak over oude afrekeningen, omdat nog niet duidelijk is of zij deze wel moeten betalen. Change= houdt zich niet aan de regels; omdat je niet mag verdienen aan servicekosten, moeten zij kunnen laten zien waar de kosten precies naartoe gaan. Maar dat doet Change= niet. Liever houden ze het algemeen en vooral ongespecificeerd. Huurders zijn dat zat. En andere bronnen ook: daarom belandde bij ons behoorlijk interessant intern materiaal. Tijd om dat eens door te nemen.
Deze week gaan we het hebben over het voetbalfeest in oliestaat Qatar; een toernooi dat georganiseerd werd door officials om te kopen, gebouwd werd door doden en in november een maand lang gaat fungeren als verlengstuk van het propaganda-apparaat van een emiraat. Maar één vraagstuk is tot nu toe altijd onderbelicht. Maar waarom, zo lazen wij ook in een bezorgde mail in onze mailbox, zenden de NPO en de NOS dit toernooi eigenlijk uit? Waarom nemen wij geen standpunt in en doen wij vrolijk mee aan sportswashing in de Perzische Golf.
De diagnose kanker zet jouw bestaan van de een op de andere dag volledig op zijn kop. Plotsklaps sta je voor keuzes die allesbepalend zijn voor de rest van jouw leven en in veel gevallen blijft de waarom-vraag knagen. Ik leef toch gezond? Waarom ben ik dan ziek en een ander niet? De zoektocht naar een antwoord op deze vraag maakt patiënten kwetsbaar. En laten er nou kwakzalvers zijn die, zonder bewijs, propageren dat zij weten waar het antwoord te vinden is: in een schokkende en traumatische gebeurtenis uit het verleden. Klinkt krankzinnig. En dat is het ook.
Niet een, twee, vijf of zeven, maar honderden klachten kwamen er de afgelopen weken binnen over studieboekengigant Studystore uit Kampen. Zo ook van gedupeerde Yvanka, die voor een halve rug boeken kocht en al weken zónder moet met studeren. En omdat wij de vervelendste niet zijn en uitstekend kunnen luisteren besloten we voor jullie uit te gaan zoeken wat hier nou precies is misgegaan. Want na een waslijst aan excuses van de kant van het miljoenenbedrijf was nog steeds compleet onduidelijk waar het probleem lag. Was het een verhuizing, een technische storing, drukte of een gebrek aan voorraad. Reden genoeg om op pad te gaan want de mailbox zat tijdelijk vol.
Wij zijn bij BOOS op zoek en hebben jouw hulp nodig. Deze week gaan we het namelijk hebben over vastgoedmagnaat Marcel van Hooijdonk uit Breda. Tot twee keer toe verkozen tot 'Huisjesmelker van het jaar' maar ook ook een van de meest mysterieuze pandjesbazen van Nederland. Sterker nog, niemand weet eigenlijk hoe Marcel eruitziet. En dat is gek. Marcel is met ruim 150 noteringen in het kadaster een flinke speler op de vastgoedmarkt en iemand die er een sport van heeft gemaakt om zijn huurders in de stront te laten zakken. Bedreigen en intimideren van huurders, een contactverbod, een taakstraf, boetes, gebrekkig onderhoud, ruzie met gemeenten; het palmares van Marcel is héél lang.
Freek is muzikant en werd door Erwin ingehuurd om samen met een band op Koningsdag te spelen op een feestje. De betaling van de factuur zou binnen 2 weken plaatsvinden, maar liet op zich wachten. Je zou denken, het is niet zo moeilijk om dit even terug te betalen toch? Nou nee. Na een maand begon Freek hier met regelmaat om te vragen en werd hier steeds stelliger in. Hij stuurde zelfs een incassobedrijf op hem af. Freek kreeg allemaal smoesjes te horen van Erwin. Hij was net terug van vakantie, zijn vrienden zaten in het buitenland, en ga zo maar door. Bovendien hoorde het er nou eenmaal bij dat hij moest wachten op de factuur en moest hij maar dankbaar zijn. Kijken wat hij hierover te zeggen heeft tegen ons.
Oke, stel je het volgende scenario voor. Jij wil ooit op een dag de reis van je leven maken. Dat doe je niet voor een vakantie aan het zwembad, of om te backpacken in Laos, maar omdat die reis voor jou verplicht is als je daar fysiek en financieel toe in staat bent. Je betaalt duizenden euro's aan een tussenpersoon en nu, ruim duizend dagen verder, ben je nog geen stap dichterbij je bestemming. Dat klinkt niet als een ideaal scenario. Is het ook niet. Maar het is helaas wel wat de familie van een gedupeerde, die ons mail stuurde, is overkomen. De ouders van onze gedupeerde én twee ooms deden in januari 2020 een aanbetaling voor de hadj, de verplichte bedevaart naar Mekka voor moslims, maar de aanbetaling is al drie jaar lang zoek en de familie heeft geen idee wat er met het geld is gebeurd. Ze betaalden het geld aan reisbureau Al Akbar Hajj en Umrah Services. Een reisbureau uit Amsterdam dat tot voor kort een vergunning had om deze bedevaartreizen naar Mekka te mogen organiseren.
Wat doe je als je in je eentje een juridisch gevecht moet voeren tegen een land? Een land dat jou nog tienduizenden, soms zelf meer dan honderdduizend euro moet betalen. Niet een betaling uit liefdadigheid, maar omdat meerdere rechters in Nederland in een vonnis oordelen dat dat geld betaald moet worden. De afgelopen zes jaar zijn er minstens 19 oud-medewerkers van ambassades in Nederland in een soortgelijke situatie terechtgekomen. Dat kan omdat ambassades van andere landen ín Nederland, onder de warme en veilige vleugels van diplomatieke immuniteit, de mogelijkheid krijgen om rechterlijke uitspraken naast zich neer te leggen. En op de manier lak hebben aan onze rechtsstaat.
Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED aansluit. Daarom komen er steeds meer particuliere AED’s in Nederland die door burgerhulpverleners gebruikt kunnen worden. Stichting AED Beheer Nederland van Geert Kollen is een partij die AED’s verkoopt. Maar: Geert onderhoudt zijn AED’s niet goed, en soms werken de AED’s zelfs helemaal niet. Na de verkoop is hij bovendien slecht te bereiken en komt hij vaak niet meer langs bij zijn klanten. Hij heeft hiervoor allemaal bijzondere redenen, zoals dat hij meermaals in het ziekenhuis lag of dat zijn vrouw van de trap was afgevallen. Maar in de tussentijd blijven zijn slechte AED’s wel aan de muur hangen en lopen mensen hierdoor mogelijk grote risico’s. Tijd om Geert eens aan zijn mouw te trekken.
Wij zochten, jullie hielpen ons massaal en wij vonden. Na maanden research, ruim 150 mails met aanknopingspunten, tientallen telefoontjes met huurders, oud-huurders, zakenrelaties en andere mensen uit het netwerk van Marcel van Hooijdonk én een door Marcel aangespannen kort geding is het ons toch gelukt. In deze uitzending brengen wij Marcel, tweevoudig huisjesmelker van het jaar en de grote man achter vastgoedbeheerder VanderHuizen, voor het eerst herkenbaar in beeld. Onze zoektocht begon in oktober van dit jaar, na onze uitzending over de erbarmelijke woonomstandigheden in een pand in Haarlem. Na de uitzending stroomde ons mailbox vol. En dus weten we nu hoe hij eruitziet, wie hij is, hoe hij werkt en wie er in zijn netwerk verkeert.
Duizenden euro’s aannemen, geen tuinen verbouwen maar wél je klanten bedreigen. Dat is de werkwijze van DB Bestrating van Danny. Hij levert niet of extreem laat en komt vervolgens met allerlei smoesjes. Soms houdt hij klanten wel een jaar aan het lijntje. Wanneer zij negatieve reviews over hem plaatsen, bedreigt hij hen. Zo ook bij de gedupeerden van deze week: Scott en Lalinka. Zij zouden een mooie schutting en terras krijgen van Danny, maar inmiddels zitten ze hier al bijna twee jaar op te wachten. Na vele smoesjes waren ze er wel klaar mee, - ze willen hun 4700 euro terug. Nou Danny, benieuwd wat jij hierover te zeggen hebt.
2022 was een bewogen jaar. Op veler verzoek blikken we daarom met het team terug op wat oude zaken (soms ook van vóór 2022) en bespreken we een aantal updates. Ook reflecteren we op de gebeurtenissen rondom the Voice, plegen we ter plekke een paar belangrijke telefoontjes en moeten we het toch nog even over de situatie bij De Wereld Draait Door hebben. We wensen jullie allemaal een heel goed, warm, veilig en gezellig 2023 toe. Heel veel liefs van team BOOS.
Onze gedupeerde wacht al langer dan een jaar op meer dan 30 duizend euro salaris van de Echthaar Kliniek. Begin 2021 werd zij ingehuurd door de eigenaar Mario Bon voor de sales en marketing binnen het bedrijf. Na een paar maanden stopten de betalingen en reageerde Mario niet meer op haar appjes en mailtjes. Uiteindelijk stuurde ze een incassobureau op Echthaar Kliniek af, waarna Mario begon te dreigen met een advocaat en dat hij juist geld van háár ging eisen. Het bedrijf is geen onbekende van de media. In 2015 werd er in Radar al aandacht besteed aan meerdere klachten van klanten. Slechte kwaliteit, slechte service en onverwachte extra kosten; allemaal problemen die nu nog steeds lijken te spelen. Hoog tijd voor een bezoekje aan Mario om te kijken waar dat salaris nou blijft en om uitleg te krijgen over waar het dan wel goed gaat.
Deze week: Cine support - een bedrijf dat camera apparatuur verkoopt, dit vervolgens niet levert en klanten zonder spullen of geld achterlaat. Een van de gedupeerden is de YouTuber Dylan Haegens. Maar: we helpen natuurlijk niet alleen succesvolle YouTubers. Dylan is namelijk niet de enige met een probleem met Cine Support. Hij zette zijn klacht op Instagram stories, en kreeg hier heel veel reacties op. Wij kregen zelf in onze mailbox ook een aantal klachten. Op de site is te lezen dat het bedrijf op de hoogte was van de klachten en bezig was met een oplossing. Ook zouden ze in contact blijven met hun klanten. Maar: Dylan en onze andere gedupeerden kregen het bedrijf niet meer te pakken. Dan gaan wij dat maar eens proberen.
Swerve Work is een detacheringsbureau voor zzp’ers in de horeca. Het koppelt de zelfstandigen aan onder andere cateraars en nachtclubs. De zzp’er kan voor allerlei verschillende bedrijven werken, maar wordt uitbetaald door Swerve Work. En daar ging het mis: onze gedupeerde Burns wacht namelijk al meer dan een half jaar op meer dan drieduizend euro. En met hem wachten nog twaalf anderen op hun geld. Het totaalbedrag loopt inmiddels op tot meer dan 26 duizend euro. De gedupeerden zijn vaak in grote problemen beland: ze konden geen boodschappen doen, hun huur niet betalen en er ontstonden hoge schulden. Ondertussen van de eigenaar van Swerve Work veel praatjes, maar geen betalingen. Hoog tijd om hem een bezoekje te brengen.
Wat krijg je als je snelle internetjongen kruist met crypto, tienduizenden volgers op Instagram, een klein beetje ‘young entrepreneur’ en een lidmaatschap bij politieke partij BVNL van huisjesmelker Wybren van Haga? Dikke kans dat je daar het evenbeeld van ondernemer Celestino Leonardo van kan kleien. Onze gedupeerde Quinn bestelde bij kledingproducent CEVA, het bedrijf van Celestino, honderden kledingstukken die door CEVA handgemaakt in Italië zouden worden geproduceerd. Kosten? Dik tienduizend euro. De kleding werd uiteindelijk geleverd, maar er was een klein probleempje. De kleding kwam ineens uit China. En toen Quinn en zijn compagnon de verantwoordelijke wilde confronteren bleek Celestino al gevlogen.
Als wij een euro zouden krijgen voor iedere mail in onze inbox over een louche loodgieter, konden we bíjna een volle boodschappentas kopen bij een supermarkt van Ahold. Een van die mailers is Niklas: de kleinzoon van de 75-jarige Tini. De oma van Niklas was eerder dit jaar op zoek naar een betrouwbare loodgieter om haar wc te repareren. Via Google komt Tini bij loodgieter Jeffrey terecht. Hij wil de reparatie maar wat graag op zich wil nemen, alleen heeft wel een flinke aanbetaling nodig. Tini maakt, ondanks gedoe met het betaallimiet van haar internetbankieren, 1300,- euro over. Jeffrey steekt vervolgens geen vinger uit en komt - verrassing - nooit meer terug. Ondanks verwoede pogingen van de familie om het geld terug te krijgen is Tini na weken wachten nog steeds 1300,- euro lichter. Dus deden wij voor Tini maar een poging. Inclusief undercoveractie, gebroken ei in een afvoer, verborgen camera's en klachten van flink wat andere gedupeerden.
Rasheeda huurt een opslag bij Boxx. Op een dag wil zij wat spullen ophalen, maar dan blijkt haar box plotseling te zijn leeggehaald en het slot te zijn vervangen. Rasheeda mailt het bedrijf met vraag om uitleg, maar die komt er nooit. En daarom schakelt Rasheeda onze hulp in. Want het enige wat zij wil is antwoord op de vraag: waar zijn haar spullen nou gebleven? Het bedrijf zou hier een antwoord op moeten hebben - het slot is immers vervangen. En dus gaan we op pad, en treffen we onder andere een handtastelijke bestuurder die vooral lijkt te zijn getraind in de wankele algemene voorwaarden.
Grote kans dat je reclames voor gepersonaliseerde vitamine-abonnementen inmiddels net zo vaak ziet langskomen als die ene gast uit pre-rolls die je sneller gaat laten lezen. Maar dat het slikken van voedingssupplementen met vitamines en kruiden niet zonder gevaar is, daar kan onze gedupeerde Robin helaas al een half jaar over meepraten. In september vorig jaar werd zij met geelzucht opgenomen in het ziekenhuis. Na maandenlang onderzoek, maanden waarin Robin nog zieker werd, kwamen ze in het ziekenhuis tot een glasheldere conclusie: de boosdoener is Ashwagandha, een kruid uit een supplement dat ze in april kocht bij webshop Viteezy. Maar in plaats van een mea culpa, kreeg Robin van Viteezy te horen dat het, ondanks de conclusie van haar arts, toch 'hoogst onwaarschijnlijk' was dat het door de supplementen van Viteezy zou komen. Wij doken in haar casus, spraken met wetenschappers en kwamen tot wilde conclusies.
Stel je huurt een studio, maar je hebt opeens geen warm water meer om te douchen. Wat doe je dan? Je nergens druk om maken zou je zeggen, je betaalt namelijk servicekosten aan je huurbaas, dus die zet dan natuurlijk alles op alles om dit zo snel mogelijk te fixen. Toch werkt dit net iets anders voor de bewoners van de Pauwmolen, een woontoren van verhuurder Plaza Resident Services. Leuk feitje, deze naam komt je misschien niet bekend voor, maar dit is de nieuwe naam van Camelot, waar we ooit al een aflevering over maakte. Naomi en vele andere huurders van de Pauwmolen hebben al lange tijd problemen met warm water. De oplossing hiervoor vanuit Plaza: dixi-douches in de kelder en een VVV-bon van 40 euro. Of dat eerlijk is? Dat vinden ze bij Plaza niet zo belangrijk. Gelukkig heeft CEO Patricia ons ooit op het hart gedrukt dat we altijd welkom zijn, dus tijd om die belofte in te gaan willigen.
Meerdere bezorgde mensen namen contact met ons op over Zorgcentrum Rayan, een islamitische zorginstelling. Achter gesloten deuren zou het hier namelijk ontzettend mis gaan. Ouderen en andere kwetsbare bewoners zouden worden verwaarloosd en tevens soms in onhygiënische omstandigheden leven. Daarnaast zou het personeel vaak niet getraind zijn op het type zorg wat verleend moet worden, en kunnen zowel personeel als gasten als bewoners wel héél makkelijk bij de medicatie komen. We spreken in deze uitzending met een vrouw die twee jaar in een huis van Rayan heeft gewoond, haar dochter, en een ex-medewerker van het bedrijf. Daarnaast hadden wij contact met andere getuigen en verschillende soorten documentatie tot onze beschikking.
Hoofdpijn, keelpijn, misselijkheid en pijn in de longen. Personeel dat wordt uitgescholden, onder druk gezet en van wie klachten lange tijd worden genegeerd. De afgelopen zes maanden deed de redactie van BOOS onderzoek naar de werkomstandigheden in de studio van de wereldberoemde kunstenaar Joseph Klibansky in Naarden. We spraken met 8 zeer goed ingevoerde bronnen, die uit angst voor represailles alleen anoniem en onder strikte voorwaarden hun verhaal wilden doen.
Deze week gaan we op zoek naar alweer de tweede Jeffrey van dit blok. Dit keer: een Jeffrey die, samen met zijn vriendin Joën, een woning aanbood aan een wanhopig woningzoekende. Maar na het tekenen van het contract ging het mis: Jeffrey en Joën lieten haar stevig liet zitten nadat zij geld voor borg en huur overmaakte. En dat was niet het enige. Jeffrey wist haar ook nog te overtuigen mee te betalen aan een boete, die hij moest betalen omdat hij anders zijn huis niet uit kon (en zij dus zijn huis niet ín kon). Bovendien is June niet de enige die door het stel is opgelicht. Bij ons meldde zich nóg een woningzoekende die door Jeffrey en Joën geld afhandig zijn gemaakt. Totaalbedrag: zo’n €4000 weg. Hoog tijd dus om eens op zoek te gaan naar deze woonfraudeurs. Met nog een kleine verrassing richting het einde.
Bij ons meldde zich iemand die te maken had gehad met het handelen van de PvdA inzake Gijs van Dijk. Van Dijk was een Kamerlid dat begin 2022 opstapte uit de Tweede Kamer na beschuldigingen van ongepast gedrag. Er werd extern onderzoek ingesteld, waarvan de samenvatting luidde dat de klachten jegens Van Dijk gegrond waren. Maar er kwam kritiek op dit onderzoek, er werd druk gezet op de PvdA van verschillende kanten en uiteindelijk bood de partij Van Dijk excuses aan - tot ongenoegen van sommige betrokkenen.
Deze week maken we een aflevering over niet één, maar twee bedrijven! Beide met dezelfde eigenaren, dezelfde bedrijfstak en zo op het oog ook dezelfde klachten en werkwijze. Het Invorderingsbedrijf en Incassocenter. Wij ontvingen 48 mails over deze incassobureaus, met voornamelijk klachten over enorm hoog oplopende kosten en slechte bereikbaarheid. In 2019 deed Follow the Money al onderzoek naar het Invorderingsbedrijf. Zij toonden aan dat het bedrijf klanten een dure, gerechtelijke draaikolk inzuigt door niet het hele verhaal te vertellen. Nu, vier jaar later, ontvangen wij dus nog steeds klachten. Tijd om eens uit te zoeken hoe dit nou zit en de verantwoordelijken Joost Konings en Laurens Lemmens voor de camera te trekken.
Het leven zit vol risico's, behalve als je een finfluencer bent met de juiste mindset. Dan is rijk en succesvol worden een fluitje van een cent. Althans, dat willen ze jou laten geloven. In werkelijkheid gaat het met producten en diensten van finfluencers regelmatig mis, getuige ook de mails in onze inbox. En daarom deze week een aflevering over het verdienmodel van de Limburgse finfluencer Sem May. Met zijn bedrijf SFX Masterclass, inmiddels omgetoverd tot SFX Academy, biedt hij cursussen aan waar je flink wat geld mee zou kunnen verdienen. Onze gedupeerde Mano kocht bij hem voor 5000,- euro een cursus handelen in valuta. Maar, ondanks vele beloftes ging het, verrassing, toch mis.
Deze week zetten we de zoektocht naar Jeffrey en Joën voort. Een kleine opfrisser: dat zijn die twee mensen die woningzoekenden oplichten door een woning aan te bieden, mensen geld voor huur en borg over te laten maken, om er vervolgens vandoor te gaan met dat geld. De eerste uitzending kun je hier terugkijken: https://bit.ly/boos-jeffrey-en-joën Vandaag geen eenhoornstickers, maar een uitgebreide (!) zoektocht naar de twee woonfraudeurs. Want inmiddels is June niet meer de enige die boos is op Jeffrey & Joën - we kregen meer mails met klachten binnen. Alles bij elkaar: nog zo’n €18.000 aan extra verdwenen euro’s, een setje bedreigingen met vuurwapen en een heleboel nieuwe informatie.
Behoorlijk wat mensen mailen ons al jarenlang over Restocks: een sneaker koop- en verkoopplatform. Mensen wachten maanden op hun uitbetaling. Kim zelfs een half jaar. Bij haar ging het om 1076 euro - maar de klachten in onze mailbox lopen dit jaar alleen al op tot bijna 90 duizend euro (!) aan achterstallige betalingen. Het is niet de eerste keer dat we een blik op Restocks werpen - al eens eerder begonnen wij aan een onderzoek, tot Restocks zelf contact met ons opnam en plots allerlei problemen begon op te lossen. Toen kon het namelijk ineens wél. Maar de klachten hielden aan, en dus is het gewoon tijd om een bezoekje te brengen aan Restocks en hun CEO die zelf niet bepaald op de hoogte is van de cijfers van zijn eigen bedrijf.
Ihssane werkte van 2003 tot 2021 voor de ambassade van Algerije in Den Haag, maar werd onterecht ontslagen door zijn voormalig werkgever, omdat hij niet kwam opdagen bij verschillende vieringen op de ambassade. Ihssane - die chronisch ziek is - woonde die vieringen niet bij vanwege het gevaar op een besmetting met COVID-19. Na zijn ontslag moet hij noodgedwongen aan de slag bij een online supermarkt en hij verliest de helft van zijn inkomen. Over enkele weken gaat zijn hypotheekrente omhoog en kan hij zijn huis niet meer betalen.
We hebben het allemaal voorbij zien komen: malafide loodgieters, stratenmakers, en klusjesmannen. Deze week komt daar een tuinman bij. We gaan op zoek naar Johan de Tuinman. Drie jaar geleden werd hij door Jop ingehuurd om een schutting te plaatsen. Vele smoesjes en zelfs enkele bedreigingen volgden, maar Jop kreeg nog steeds geen schutting. Wat blijkt: hij is niet de enige gedupeerde van Johan. Gezamenlijk krijgen zij bijna 8000 euro van hem terug. Ze zijn inmiddels twaalf aangiftes verder en nog steeds is er geen oplossing. Daarom gaan we maar eens verhaal halen bij de tuinman: waar is het geld gebleven?
Hele gekke plottwist, nadat wij mails kregen van boze klanten van webshop sanne-rose.nl. Want naast (hele) lange levertijden, bestellingen die nooit kwamen en karige kwaliteit, bleek er ineens nog een gedupeerde te zijn. Wij kregen namelijk ook een mail van Rosanne; de eigenaresse van webshop sannerose.nl. Ja, dezelfde naam, maar dan zónder streepje. Wat bleek? Rosanne had al maanden een tweede fulltime baan door de tientallen mailtjes en belletjes die zij iedere week kreeg van boze klanten van webshop sanne-rose.nl. En die klanten waren zo boos, dat ze zelfs bedreigingen naar haar hoofd geslingerd kreeg. Dus wij dachten: dat is niet helemaal de bedoeling, moeten wij maar eens gaan uitzoeken.
Twee bevriende YouTubers die samen een nummer opnemen, wat kan daar nou misgaan? Blijkbaar toch een heleboel. In 2018 nam Derk samen met Ronald het nummer Agent 8008 op. Maar: hier heeft hij nooit betaald voor gekregen. Meer dan 8 miljoen views en een reclamecampagne verder, wil Derk toch graag betaald worden voor zijn diensten. Hij zou 25% van de inkomsten krijgen, maar toen hij erom vroeg werd hij van het kastje naar de muur gestuurd. Derk voelde zich niet serieus genomen en schakelde ons in. En dus gaan wij voor hem op pad.
Werken voor je geld, maar dan toch niet. Het gebeurt bij Yourdailyteacup. En niet één of twee keer - een heleboel jonge medewerkers wachten nog op hun salaris van deze theewinkel. Betalingsregelingen worden niet nagekomen en de communicatie vanuit de eigenaren is slecht. Zo slecht zelfs, dat het er wel heel sterk op lijkt dat er een paar keer flink gelogen wordt. En niet alleen tegen ons - ook op een geluidsopname is goed te horen hoe de medewerkers beloftes worden gedaan en voorgelogen. Ja, je hoort het goed, een geluidsopname. Deze theewinkel-uitzending is ontzettend wild.
Deze week een verhaal over een reisorganisatie die talloze mensen heeft gedupeerd voor honderdduizenden euro’s: Travellina van Sabrin. In totaal hebben 35 personen ons benaderd. De meeste gedupeerden hebben een reis geboekt die vervolgens vlak voor vertrek is geannuleerd door Travellina. De redenen voor deze annuleringen zijn nogal uiteenlopend, van het niet voldoen aan bepaalde eisen tot ophef op sociale media. Uiteindelijk schakelt Travellina zelfs een jurist in: Robert Moszkowicz. Inderdaad, de broer van Bram die óók geen advocaat meer mag zijn. En de personen die wél op reis gingen, naar Zanzibar bijvoorbeeld, werden gegijzeld door de organisaties ter plekke en ondervraagd door de politie. Genoeg redenen dus om vragen te stellen aan Travellina.
Acantus is een woningcorporatie met veel invloed in Noordoost- en Oost-Groningen. Ben je in die regio op zoek naar sociale huur, dan kom je al snel bij Acantus uit. Waar je dan helaas óók vaak op uitkomt, is een woning met schimmel. Al jarenlang beklagen huurders zich over grootschalige schimmelproblematiek bij deze woningcorporatie, waaronder ook kwetsbare groepen zoals ouders van jonge kinderen, ouderen, en personen met een longziekte. Acantus kwam zo vaak negatief in het nieuws vanwege de schimmel (en werd onder andere nog door de SP aan de zogenaamde ‘schimmelschandpaal’ genageld), dat zij uiteindelijk een bewustwordingscampagne opzetten over dit onderwerp. Maar ook met deze campagne leggen zij de verantwoordelijkheid weer bij de huurder, die vaak niet veel meer kan doen dan het huis goed ventileren. Zo ook bij Jeffrey, bij wie de babykamer onder de schimmel kwam te zitten. Acantus beloofde voor oplossingen te zorgen, maar deed dat niet.
Wat is er nou echt gebeurd met de tienduizenden euro's die zijn opgehaald bij de inzamelingsacties van influencers Fadoua Kenzari en Khadija Bais? Het antwoord op die vraag is na ruim een jaar nog steeds goed verstopt. Khadija en Fadoua verwerven grote bekendheid met livestreams op Facebook en Instagram en halen tonnen op voor het goede doel. Profvoetballers en andere donateurs zamelen gigantische bedragen in (maar echt: tonnen). Alleen, dan gaat het mis. In april 2022 post de ene influencer - Khadija - een bericht op haar Instagram: de andere influencer - Fadoua - zou geld van door Fadoua georganiseerde inzamelingsacties in haar eigen zak hebben gestoken. De ophef is enorm en juicekanalen meteen duiken bovenop de zaak. Maar hard bewijs ontbreekt. En de vraag blijft of Fadoua er echt met het geld vandoor is gegaan. Tot wij een interessante stapel documenten en geluidsopnames aangeleverd krijgen van een derde partij die nieuw licht werpen op de zaak.
Op 6 september 2023 vertrekt een gewapende 41-jarige man uit Breda naar het pand van BNNVARA om Tim Hofman om het leven te brengen. Hij meldt zich die dag twee keer bij de receptie. De eerste keer met een smoes om Tim naar de receptie te krijgen; de tweede keer legt hij de aanwezige beveiliger voor wat zijn reden van zijn komst naar het pand is, waarna de politie wordt ingeschakeld en de man wordt ingerekend. Wij maakten een reconstructie van de gebeurtenissen van 6 september gebaseerd op camerabeelden, getuigenverklaringen, en informatie uit de verhoren. Ook stuitten we na even zoeken online op belangrijke informatie. We stellen in deze uitzending een aantal vragen: namelijk, wie was deze man, waarom kwam hij die dag naar Hilversum met het plan om Tim om het leven te brengen, en is dit incident breder maatschappelijk te duiden? We legden de informatie die wij tot onze beschikking hadden voor aan verschillende experts, die proberen samen met ons antwoord te geven op die vragen.
Deze week brengen we een bezoek aan een louche aannemer. Nazia huurde Samin in om haar nieuwe huis te renoveren. Ze betaalde hem meer dan 77 duizend euro. In ruil hiervoor laat hij haar achter met een bouwval en duizenden euro’s aan extra kosten. Overal ligt troep, de muren zitten vol met gaten en er is lekkage in de badkamer. Inmiddels zijn ze een mediation traject en rechtszaak verder, maar is er nog steeds niks opgelost. Samin moet de boel oplossen en een boete betalen, maar is inmiddels ook niet meer bereikbaar voor Nazia. Wij zijn benieuwd, waar is al het geld gebleven en wanneer wordt deze rotzooi nou eens opgelost voor Nazia?
Jessie Snoek ontvangt een DM van Nathan Moszkowicz: ‘Hey schat, alles goed? Zou het heel leuk vinden om eens met je te zitten voor management.’ En zo gezegd zo gedaan. Jessie maakt graag online content en via Nathan belandt ze bij het talentenbureau Makers Avenue. En ze krijgt een opdracht binnen: content maken voor beautyshop Lookfantastic. Hartstikke leuk en niets aan de hand, zou je zeggen. Maar nadat Jessie keurig haar werk levert, ontvangt ze maandenlang haar geld niet. Makers Avenue komt met een paar tegenstrijdige verhalen: het geld zou er niet zijn, dan weer wel, dan staat het op een tussenrekening. Ze kunnen Jessie niet betalen zolang zij het geld niet ontvangen van Lookfantastic, en dus gebeurt er niets. Wél zitten ze er keihard achteraan, beweren ze. Maar Jessie kan Makers Avenue maar slecht bereiken en haar geld krijgt ze ook maar niet. Dus schakelt ze ons in. En niet alleen lijkt het dan plotseling wél goed te komen - ook worden de ‘onvermoeide inspanningen’ en uitstekende
Hella Huizinga ken je misschien van het realityprogramma the Real Housewives of Amsterdam, of van haar Instagram vol pracht, praal en luxe. Maar Hella doet veel meer: ze is een gerenommeerd partyplanner. Een succesvol zakenvrouw dus, en iemand die veel gevraagd wordt om over haar succes te spreken of te schrijven. Maar niet iedereen is zo te spreken over Hella, en over dat succes valt nog te twisten. Max meldt bijvoorbeeld dat hij met zijn partner, Simone, nog meer dan €30.000 van Hella krijgt voor werk dat (vooral) Simone voor Hella verricht heeft. En als we rondbellen komen we erachter dat er nog veel meer mensen zijn die op geld van Hella wachten. En dat is niet het enige: in stukken is terug te zien dat Hella nogal opvallende uitgaven doet die op de zaak worden gedeclareerd. Denk aan kosten voor een extravagant verjaardagsfeest, torenhoge parkeerkosten, en concertkaartjes. Haar zaak zou in zwaar weer zitten - waarom dan toch deze uitgaven doen?
Woensdag 22 november mogen we weer naar de stembus. De grote vraag is dan natuurlijk: waar kies je voor? Wie wil je dat het land regeert, en hoe klinken de plannen? Wij vroegen aan jullie wat jullie willen weten van de lijsttrekkers. We kregen daar veel antwoord op, en de boodschap die overblijft is eigenlijk: de lijsttrekkers zijn soms een beetje vaag. Kunnen jullie met BOOS eens om helderheid van zaken vragen? En dat is geen gekke vraag. Want hoe gaan de lijsttrekkers de plannen van de partij eigenlijk betalen? Wie wil met wie regeren? En op welke kiezers aast een partij eigenlijk? Dus: wij zijn op pad gegaan om eens om wat meer duidelijkheid te vragen. En dat doen we bij de vier lijsttrekkers die volgens de peilingen en onderlinge verhoudingen de meeste kans hebben om te gaan regeren: Caroline van der Plas van de BBB, Frans Timmermans van GL/PvdA, Pieter Omtzigt van NSC, en Dilan YeÅŸilgöz van de VVD. We beginnen deze week met die laatste twee.
Woensdag 22 november mogen we weer naar de stembus. De grote vraag is dan natuurlijk: waar kies je voor? Wie wil je dat het land regeert, en hoe klinken de plannen? Wij vroegen aan jullie wat jullie willen weten van de lijsttrekkers. We kregen daar veel antwoord op, en de boodschap die overblijft is eigenlijk: de lijsttrekkers zijn soms een beetje vaag. Kunnen jullie met BOOS eens om helderheid van zaken vragen? En dat is geen gekke vraag. Want hoe gaan de lijsttrekkers de plannen van de partij eigenlijk betalen? Wie wil met wie regeren? En op welke kiezers aast een partij eigenlijk? Dus: wij zijn op pad gegaan om eens om wat meer duidelijkheid te vragen. En dat doen we bij de vier lijsttrekkers die volgens de peilingen en onderlinge verhoudingen de meeste kans hebben om te gaan regeren: Caroline van der Plas van de BBB, Frans Timmermans van GL/PvdA, Pieter Omtzigt van NSC, en Dilan YeÅŸilgöz van de VVD. Vandaag deel II in de reeks.
Deze week gaan we langs bij Hoen Vastgoedbeheer: een tussenpartij voor pandeigenaren en huurders. De problemen stapelen zich op voor de bewoners van het pand dat zij beheren in Amersfoort. Allereerst de servicekosten. Deze zijn onduidelijk en lijken niet te kloppen, zo lijken de bewoners twee keer te betalen voor verwarmingskosten en moeten ze betalen voor de liftinstallatie en huismeester. Daarnaast wachten onze gedupeerde Aline en haar buren al ontzettend lang op terugbetaling van de energiebelasting. Maar niet alleen op het gebied van geld gaat het niet helemaal soepel bij Hoen. Het onderhoud van het pand laat ook te wensen over: de riolering van het pand is in erg slechte staat, waardoor Aline en andere bewoners al flink wat troep en schade hebben gehad. Door geknapte leidingen stond hun hele huis vol met afvalwater van de bovenburen. Ook op andere plekken in het pand zijn er lekkages en zo gaat het lijstje met problemen nog wel even door.
Grote kans dat je reclames voor online gokken de afgelopen twee jaar met regelmaat langs hebt zien komen. Op televisie, in het bushokje, als pop-up op je telefoon of tijdens een sportwedstrijd. Sinds de legalisering van online kansspelen in oktober 2021 is deze markt geëxplodeerd. En niet zonder de nodige gevolgen. In onze uitzending spreken we met Django, een gokverslaafde man die door de vele reclames na de legalisering een terugval had. Zijn leven is, kort gezegd, verwoest door dit beleid – en hij is niet de enige. Terwijl de gokindustrie al meer dan een miljard verdiend heeft groeit het aantal probleemgokkers. Weten zij welke schade ze aan hebben gericht? En hoe denken ze dit groeiende probleem op te lossen? Daarvoor zoeken verantwoording bij de voorzitter van branchevereniging VNLOK en goklobbyist to the stars: Helma Lodders.
Onbetaalde uren, geen pauze, verplichte doktersbriefjes, schoonmaken in eigen tijd en zelfs poepen in een zak; de werkomstandigheden bij koffieketen Lupi Coffee zouden - op zijn zachts gezegd - niet fraai zijn. De koffieketen heeft drie vestigingen in de regio Haaglanden en komt een aantal maanden geleden behoorlijk in het nieuws. Een groep oud-werknemers stapt namelijk naar de pers om hun verhaal te doen, tot groot ongenoegen van eigenaar Hossein Akef. De ondernemer besluit een van hen te doxen, spant een kort geding aan tegen de groep oud-werknemers en weigert om zijn geld te betalen waar zij recht op zouden hebben.
Dit is de laatste aflevering van 2023, en om dat met jullie te vieren blikken we terug op het afgelopen jaar - op onszelf, op de wereld - vanuit de Melkweg in Amsterdam. We bespreken de meest opvallende momenten uit uitzendingen, nemen wat updates met jullie door, en hebben hier en daar nog een kleine verrassing voor jullie in petto. We wensen jullie vast hele fijne feestdagen, wees vriendelijk voor elkaar, en we zien jullie weer in 2024. Liefs van het hele BOOS-team!
Blauwe lippen, zwellingen, bulten en onverwachts hoge kosten; de lijst met klachten van klanten van cosmetische kliniek Drs. Samana Clinics is fors. Een van hen is de 25-jarige Faiza*, zij ging eind vorig jaar langs bij de kliniek langs, maar kwam - voor haar gevoel - verminkt naar buiten. Aangeboden correcties vanuit de kliniek boden geen oplossing en de rekening van zo'n 3000,- euro moest ze gewoon betalen. Wij zochten alles uit en kwamen in contact met andere gedupeerden, een groep ex-medewerkers, zochten contact met experts en doken in wat er nou wel en niet mag in Nederland als het gaat om cosmetische zorg. De kliniek is ooit bekend geworden door influencers als Sarah van Soelen en de 'terror twins' van Ex On The Beach, maar achter de schermen zou er een hoop misgaan. Deze aflevering kwam tot stand met hulp van o.a. Catharina Meijer (NVCG) en Het Juridisch Loket.
Sinds het geweld in de Gazastrook in oktober 2023 begon, belt de Palestijnse Salma elke dag met haar familie daar. Ze probeert haar zusje te kalmeren door via de telefoon voor haar te zingen, en brengt haar familie op de hoogte van het nieuws als ze door de chaos van de bombardementen niet meer weten wat er om hen heen gebeurt. Als het internet niet werkt, belt ze via de mobiele lijn. Maar dat essentiële contact heeft een prijs: in de eerste maand krijgt Salma van haar provider KPN een telefoonrekening van bijna 1200 euro. Dat kan ze niet betalen, dus raakt ze in de schulden. Ook andere mensen blijken met hoge rekeningen te kampen, of bellen minder uit angst voor kosten. Daar kán iets aan gedaan worden. Bij eerdere humanitaire rampen, zoals de oorlog in Oekraïne en de aardbeving in Marokko, kwamen de grote providers KPN, VodafoneZiggo en Odido in actie, bijvoorbeeld door bellen en sms'en gratis te maken. In het geval van Gaza passen de providers hun tarieven niet aan.
Het pensioenpotje is iets waar de meeste jongeren nog niet mee bezig zijn, maar misschien eigenlijk wel moeten. Daar kwam Esmee achter toen ze werkte bij Nieuwe Schoolfoto. Want wat bleek: het geld dat elke maand op haar loonstrook ingehouden was voor het pensioen, is nooit bij het PGB Pensioenfonds aangekomen. Sterker nog - Esmee en haar collega’s stonden helemaal niet ingeschreven bij het pensioenfonds, terwijl ze hier wel voor getekend hadden. Nieuwe Schoolfoto eigenaren Jan en David zeggen, pas nadat werknemers aan de bel trekken, dat het een heel ingewikkeld proces is met het PGB Pensioenfonds en dat ze er al heel lang mee bezig zijn. Maar onder de eindstreep hebben de werknemers hun geld nog steeds niet. Wij zoeken uit waar dit geld gebleven is en waar jij op moet letten als je pensioen opbouwt bij je werkgever.
Medewerkers weigeren te betalen, onbereikbaar blijven voor leveranciers, bedreigen en zwart uitbetalen. De 39-jarige horecaondernemer Dennis Poland- eigenaar van de Amsterdamse horeca tent: ‘Café Zuid’- kwam jarenlang weg met deze taferelen. De onbereikbare Dennis zou in de horeca wereld ook wel als een ‘leugenaar’ en ‘praatjesmaker’ bekendstaan. Hij komt enkel en alleen met loze beloftes en smoesjes op de proppen. Zo ook bij oud-medewerker Thomas. Thomas werkte in augustus van vorig jaar op freelance basis voor Café Zuid en heeft zijn loon tot op de dag van vandaag niet ontvangen. En Thomas is niet de enige, want Dennis is minstens 76.000 euro aan 22 gedupeerden verschuldigd. Als dat allemaal niet erg genoeg is, blijkt Dennis er ook nog eens vandoor te zijn gegaan met het geld van een crowdfunding voor zijn zaak. Mensen hebben in totaal 110.000 euro geïnvesteerd in zijn zaak. Onze collega’s van Kassa probeerden hem al eens ter verantwoording te roepen, maar Dennis bleek onvindbaar.
We gaan de grens over! In deze aflevering zie je hoe een geheimzinnig - en tot voor kort - onvindbaar bedrijf influencers en klanten over de hele wereld dupeert door facturen niet te betalen en producten niet te leveren. Een aantal weken geleden worden wij benaderd door influencer Lies Zhara die samen met haar management op een behoorlijk geraffineerde manier is opgelicht door het Franse bedrijf Maddyskin. Eind vorig jaar gaat Lies een samenwerking aan met het bedrijf, maar betaling van de factuur blijft uit en het bedrijf is al snel van de aardbodem verdwenen. Het spoor lijkt dood te lopen tot wij in de zaak duiken en een zoektocht beginnen die ons van Hilversum naar Parijs brengt.
Lekkages, afgewaaide dakpannen of een ingestort plafond. Deze week een verhaal over een aannemer die meer schade aanricht dan dat hij repareert. Het overkomt Marius zodra hij aannemer Yousri Assaad, van Assaad Bouw B.V., inschakelt om zijn dak te laten renoveren. Maar van dat renoveren komt weinig terecht. Er is alleen maar schade aangericht waarbij de kosten voor de herstelwerkzaamheden inmiddels tot in de duizenden euro's oplopen. En Marius is niet alleen: meerdere mensen zijn getroffen door de ondeugdelijke werkzaamheden van Assaad Bouw B.V.. Hoewel meneer Assaad belooft de schade te herstellen, komt hij enkel met loze excuses of geeft hij gewoon niet meer thuis.
Gastenlijstplekken, concertkaartjes, en VIP-tafels - je kan het zo gek niet bedenken, of Divaio kan het je geven. Je hoeft hem alleen wat geld overmaken, en hij zorgt dat de boel in orde komt. Ook als je minderjarig bent, en die club eigenlijk helemaal niet in zou moeten kunnen komen. En verrassing: dat komen de gedupeerden dan ook niet. De concertkaartjes? Die worden nooit gestuurd. En van die VIP-tafels ziet al helemaal niemand iets terug. Tientallen jonge vrouwen worden zo opgelicht door voormalig semi-profvoetballer Divaio K. - door middel van mooie beloftes, waar hij soms ook wat voor terug lijkt te willen. Divaio negeert de vrouwen die hun geld terugeisen, en dus mailen ze BOOS. En hoewel we de cringey DM’s niet weg kunnen nemen, kunnen we in ieder geval proberen het geld terug te halen.
In de zomer van 2023 hadden duizenden festivalgangers de zesde editie van het Oh My! Festival moeten bezoeken, maar twee weken voor het festival plaatsvindt, trekt Oh My! de stekker eruit. 'Stijgende kosten', zo laat de organisatie weten op social media. En: ''Tickethouders zullen zo snel mogelijk een e-mail ontvangen met meer informatie.'' Inmiddels zijn we acht maanden verder en wachten tickethouders nog altijd op het terugbetalen van ticketgeld. Geld waar ze - zo bevestigt de Autoriteit Consument & Markt - gewoon recht op hebben. In augustus 2023 nemen wij contact op met het festival en die laten ons weten - kort samengevat - dat ze nog even wat tijd nodig hebben om alles in kaart te brengen.
Wijze (doch soms wat misogyne) levenslessen en een inspirerend achtergrondverhaal: dat is Emin Skenderovic. Deze man kan jou wat leren, want hij was ooit schilder maar dropshipte zichzelf ontzettend rijk - en dat spreekt mensen wel aan. Op zijn socials geeft hij auto’s weg, pronkt hij met dure kleding en tripjes naar Dubai of Marbella, en hij kan jou ook leren hoe jij dit kan behalen. Hij biedt namelijk een coachingstraject aan. Zo kan hij jou 1-op-1-coaching bieden en leren net zo rijk te worden. Klinkt je misschien bekend in de oren, want dit is het verdienmodel van bijna elke zelfbenoemd-rijke-dropshipper ooit. Maar, surprise: de cursus laat te wensen over. Van de 1-op-1-coaching komt weinig terecht. Ook andere beloftes worden niet nagekomen, en cursisten voelen zich misleid en willen hun geld terug. Alleen dit geld komt nooit terug. Emin heeft hier namelijk regels voor bedacht: je moet eerst de hele cursus doorlopen. En zodra je al begonnen bent met de cursus, heb je al kennis ver
Deze week is het weer zover: een vervelende huisbaas die de wet aan zijn laars lapt en zijn huurders op stel en sprong het huis uit trapt. Verhuurder Mustapha heeft naar eigen zeggen: ‘schijt aan de wet’ en blijft huurders Sean en Flora intimideren met dreigende belletjes en appjes totdat zij gedwongen worden het huis te verlaten, ondanks dat het hun recht is te blijven. Alsof dat nog niet genoeg is, weigert Mustapha ook nog eens de huurders hun voorgeschoten huur en borg terug te betalen. Helaas zijn Sean en Flora niet de enigen die met dit soort taferelen te maken krijgen. We ontvangen regelmatig berichten in onze mailbox over huisbazen die misbruik maken van hun positie in deze kapotte woningmarkt. Daarom willen we jullie in deze aflevering ook meegeven wat de rechten van huurders precies zijn en waar je op moet letten als je van plan bent een woning te huren. Onthoud goed: je hebt altijd huurrechten, zelfs als er iets anders in je huurcontract staat.
Als je gaat studeren, daarvoor duizenden euro’s schuld opbouwt en naar een nieuwe stad verhuist, verwacht je dat je 4 jaar lang netjes lessen krijgt en daarna een ondertekend diploma. Voor de studenten op de opleiding Fine Art op AKI ArtEZ bleek dat net iets ander te zijn, en daarom mailden zij ons. Een aantal studenten klaagt over het onderwijs op de hogeschool; lessen vallen uit, roosters komen laat of helemaal niet en studenten moeten maanden wachten op beoordelingen. De afgelopen maanden deden wij onderzoek naar de onderwijskwaliteit en een vermeende angstcultuur achter de schermen. We spraken bronnen, zagen tientallen interne documenten en mails in en kregen geluidsopnamen in handen van interne bijeenkomsten. Uit ons onderzoek blijkt dat het wantrouwen achter de schermen nog altijd groot is en een aangekondigde cultuurverandering nog niet heeft plaatsgevonden.
Peter* is mantelzorger voor Aaltje*, een vrouw op leeftijd. Hij komt erachter dat de kwetsbare Aaltje torenhoge bedragen overmaakt naar een paragnost: Maria Riemen. Ze bespreken allerlei medische zaken die Peter ongepast vindt voor iemand zonder BIG-registratie, en op één punt geeft paragnost Maria een advies bij het medicijngebruik van Aaltjes broer. Dit alles is terug te lezen in SMS-verkeer. Aaltje schaamt zich verschrikkelijk, en Peter en zij besluiten geld terug te eisen van Maria. Een deel van het betaalde bedrag komt terug, en Aaltje komt niet veel later te overlijden. Zij heeft zich volgens Peter tot haar dood geschaamd. Enkele jaren later zit het verhaal hem nog steeds dwars. Er kwam wat geld terug, maar excuses kreeg Aaltje nooit. Ook is Peter bang dat Maria nog steeds potentieel schadelijke adviezen geeft, en wil hij mensen waarschuwen. En dus: tijd om de proef op de som te nemen. Want doet Maria dit inderdaad nog steeds?
Luuk wil graag zijn rijbewijs halen en begint daarom vorig jaar met rijlessen bij de rijschool "Rijden in je Uppie" met rijinstructeur Renee. Hij betaalt vooraf 1200 euro voor 20 rijlessen en kan direct beginnen. Wat aanvankelijk een lucratief aanbod lijkt, blijkt echter uit te lopen tot een fiasco. In de afgelopen 11 maanden heeft Luuk namelijk na 44 pogingen om lessen in te plannen slechts drie rijlessen kunnen volgen, want rijinstructeur Rene blijft de rijlessen uitstellen met smoesjes of negeert simpelweg de verzoeken voor nieuwe lessen. Voor Luuk is de maat vol. Hij wil zijn geld terug. Maar je voelt hem al aankomen, wanneer Luuk zijn geld terugvraagt, geeft de rijinstructeur niet thuis. En dus schieten wij te hulp en spreken een hartig woordje met rijleraar Rene.
Het bruisende leven van de 50-jarige Robert verandert drastisch wanneer hij in Amsterdam met zijn fiets tegen een tram botst. Door deze aanrijding loopt hij een hoge dwarslaesie op en belandt permanent in een rolstoel. Naast zijn fysieke beperkingen kampt hij met zware trauma's en financiële problemen, zo kan hij niet meer werken en beschikt hij niet over een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zijn huis is bovendien niet rolstoelvriendelijk. Hij is afhankelijk van vrienden en familie die hem waar mogelijk ondersteunen. Robert stelt het GVB aansprakelijk voor het ongeluk om aanspraak te maken op schadevergoeding, zoals geregeld in Artikel 185 van de Nederlandse Wegenverkeerswet. Maar de verzekeraar van het GVB wijst elke verantwoordelijkheid af en beroept zich daarbij op een uitzondering in deze regeling: overmacht. Dit leidt tot een langdurige juridische strijd die nog altijd voortduurt. Door zijn beperkte financiële middelen en energie kan Robert deze strijd niet alleen aan.
Vier jaar, vijfduizend backers, meerdere ingezamelde tonnen, maar geen product: de immens succesvolle crowdfunding van het bordspel Adventures in Neverland heeft afgelopen jaren vooral veel vragen opgeleverd. Na de crowdfunding van speluitgever Black Box Adventures begin 2020 zou het spel binnen een jaar geleverd worden, maar het is vooralsnog bij geen enkele van de 4892 backers op de deurmat beland. En de vraag is: waarom niet? Backers van het product en liefhebbers van bordspellen melden zich in onze mailbox met de vraag of wij het antwoord op hun vragen konden halen. Want het bedrijf communiceert amper en is razend slecht bereikbaar. Nou, wij zochten en wij vonden de verdwenen tonnen van de crowdfunding voor Adventures in Neverland.
Plaatjes verkopen, plaatjes betalen en plaatjes luisteren; het recept voor de levendige onlinehandel in LP's is het meest eenvoudige recept dat je kan vinden op internet, naast het recept voor een boterham met gebakken ei op de website van een grote supermarktketen. Maar zo eenvoudig is die handel in LP's niet. De afgelopen jaren wordt er met regelmaat geld afhandig gemaakt van verkopers van LP's door - zo lijkt het - dezelfde persoon: ene Rob, die rondhangt in verschillende groepen waar verkopers zich verzamelen. Wij kregen in de afgelopen weken de zaken van 12 gedupeerden onder ogen, die bij elkaar zo'n 11.000 euro,- kwijt zijn. Want: het geld voor de LP's wordt wel betaald, maar de LP's worden niet verstuurd. Dus dachten wij: hé, dat is gek. Voor wat hoort wat. En aangiftes in zowel Nederland als België leveren vooralsnog niets op. Dus besloten wij op pad te gaan
La Souris en de eigenaar van het bedrijf Armando Muis worden verdacht van de verkoop van illegale fatbikes. Het bedrijf, de grootste fatbikeverkoper van Nederland, heeft de afgelopen jaren naar schatting tienduizenden illegale fatbikes met een te zware motor verkocht aan consumenten, terwijl die daar niet altijd van op de hoogte waren. Dat blijkt uit onderzoek van BOOS. Wij wisten de hand te leggen op verkoopcijfers, inkooporders, andere interne en externe documenten en spraken ingewijden over La Souris. Op die manier konden wij reconstrueren hoe illegale fatbikes in Nederland de weg op konden komen.
Hanna en Margot (namen gefingeerd) werden afgelopen jaar de dupe van datingfraude, waarbij hen duizenden euro’s aan geld is afhandig gemaakt. Via datingsapps ontmoetten de vrouwen hun date, Chris (niet zijn echte naam). In een mum van tijd wist Chris het vertrouwen van de vrouwen te winnen en kreeg hij ze zover om geld naar hem over te maken, zogenaamd om ermee te kunnen beleggen. Alleen zagen Hanna en Margot hun geld niet meer terug. Aan de hand van documentatie en verklaringen van de vrouwen, die onze redactie heeft ingezien, lijkt het erop dat het bij deze zaak gaat om ‘pig butchering’, een relatief nieuwe vorm van online oplichting waarbij datingfraude en beleggingsfraude worden gecombineerd.
Op 14 februari dit jaar worden wij gemaild door iemand met grote zorgen: haar minderjarige zusje heeft namelijk via drie kliks online illegaal Ozempic kunnen kopen. Maar na het geld te hebben overgemaakt, wordt het medicijn nooit op de post gedaan en blijkt het jonge zusje ook nog te zijn opgelicht. Met die informatie op zak duiken we wat dieper in dit diabetesmedicijn. Want er is veel om te doen: er zijn grote tekorten, bekende namen zweren erbij, en de zwarte markt zwelt aan. We willen de oplichter vinden om het geld terug te krijgen van het jonge zusje, maar hebben ook vragen. Want ondanks dat zij de Ozempic nooit opgestuurd kreeg, leek ze deze wel in bezit te hebben en erin te handelen. Hoe werkt dit? Werkt zij alleen, of is ze onderdeel van een netwerk? En hoe steekt zo’n netwerk in elkaar? Dit sleepte ons een wilde rit in die maanden in beslag nam, en deze week zie je daarvan deel 1.
Dit is het tweede deel van ons tweeluik over de illegale handel in Ozempic en het netwerk dat hierachter schuilgaat. De rit begon bij een mail op 14 februari 2024: iemand uitte zorgen over haar minderjarige zusje, dat via een paar kliks op het internet illegaal Ozempic had kunnen aanschaffen. Maar na het geld te hebben overgemaakt werd het medicijn nooit opgestuurd, en bleek zij opgelicht. We duiken dieper in het diabetesmedicijn, want er is veel om te doen: er zijn grote tekorten, bekende namen zweren erbij, en de zwarte markt zwelt aan. We willen de oplichter vinden om het geld terug te krijgen van het jonge zusje, maar hebben ook vragen. Want ondanks dat het zusje de Ozempic nooit opgestuurd kreeg, leek de oplichter deze wel in bezit te hebben en erin te handelen. Hoe werkt dit? Werkt zij alleen, of is ze onderdeel van een netwerk? En hoe steekt zo’n netwerk in elkaar?
Via vakbond Horeca United komen wij in contact met de broers Nick en Sasha, die na de oorlog in Oekraïne naar Nederland zijn gevlucht. Door de ‘Richtlijn Tijdelijke Bescherming’ kunnen vluchtelingen zoals Nick en Sasha tijdelijke bescherming krijgen en direct aan het werk. Dit werk hebben zij ook nodig, omdat zij hun familie in Oekraïne financieel moeten ondersteunen. Zo startten zij beiden in november 2023 met schoonmaakwerkzaamheden voor het schoonmaakbedrijf Glanstastisch Schoon BV van Irshaad. Echter, merken zij al snel dat ze niet op tijd of helemaal niet werden uitbetaald. Ze blijken hierin niet de enigen te zijn. We vernemen dat Irshaad meer van zijn medewerkers niet zou uitbetalen. Bij navraag bij de eigenaar van Glanstastisch Schoon volgen alleen vage excuses of krijgen de jongens geen respons. Uit wanhoop wenden Nick en Sasha zich tot hulporganisaties, vakbonden zoals de FNV en de Arbeidsinspectie. Alleen kunnen al deze instanties niet (tijdig) helpen.
Deze week brengen we jullie een update over de zaak Emin Skenderovic. Eerder deden wij onderzoek naar de cursus van deze zogenaamde dropship-goeroe. Hieruit bleek dat cursisten veel te klagen hadden: zo werden er bepaalde beloftes gedaan die niet werden nagekomen, zoals 1-op-1-coaching en koppeling aan een Europese leverancier. Ook waren er veel klachten over de kwaliteit van de cursus. In de tussentijd is er veel gebeurd - er kwamen honderden nieuwe klachten binnen, er zijn juridische stappen gezet en er is contact geweest met een van de heren die eigenlijk achter de schermen aan de touwtjes trekt, Adin Sahbaz. Al die details lopen we graag even met jullie door, en dat is belangrijk - want het lijkt erop alsof Emin stilletjes aan doorgaat.
Feyenoord heeft geprobeerd om een aangifte wegens mishandeling tegen twee leden van de harde kern tegen te houden. Een scheidsrechter die werd mishandeld tijdens een supporterstoernooi in De Kuip werd door een medewerker van de afdeling Supporterszaken gevraagd om de kwestie ,,buiten justitie om” op te lossen. Dit blijkt uit onderzoek van BOOS en NRC, op basis van niet eerder geopenbaarde strafdossiers, apps, e-mails en gesprekken met betrokkenen. De verdachten, leden van Feyenoords harde kern, staan binnenkort terecht voor de mishandeling.
Ondernemer Gijs en 384 andere kleine ondernemers worden met slechts één telefoontje mogelijk misleid door de Groningse Mike Ufkes. Voor deze uitzending onderzocht BOOS hoeveel bedrijven mogelijk onterecht in de luren worden gelegd door het bedrijf van Ufkes. Deze honderden ondernemers ontvangen namelijk meerdere telefoontjes voor de ‘verlenging’ van een al bestaande advertentie in een stadsgids of bedrijvengids. Hoewel dit niet duidelijk wordt tijdens het telefoongesprek, worden deze advertenties vervolgens geplaatst op nutteloze websites. Om meer zicht te krijgen in de omvang van deze zaak, stelden we een enquête op voor de bedrijven die staan vermeld op een van de websites van Ufkes. Hieruit blijkt dat 280 ondernemers zijn benaderd voor een verlenging voor een advertentie, waarbij de suggestie werd gewekt dat het ging om een ‘verlenging van een al ‘bestaande overeenkomst’. Terwijl deze ondernemers naar eigen zeggen nooit eerder een overeenkomst hadden afgesloten.
Priscilla heeft al vijf jaar last van lekkage in haar woning, maar haar verhuurder, Heimstaden, lost dit maar niet op. Toen ze in 2019 in haar woning kwam, was er al sprake van lekkage die snel verholpen zou worden. Na talloze e-mails, reparatieverzoeken en telefoontjes is de lekkage nog steeds niet opgelost. Het contact met Heimstaden verloopt stroef. Zij leggen de verantwoordelijkheid bij de VvE en laten het daarbij. Dit terwijl Priscilla iedere maand netjes haar huur aan Heimstaden betaalt. Spullen in haar woning zijn kapot gegaan door de lekkage en ook heeft het een verergerend effect gehad op haar astmaklachten.
In deze aflevering bespreken we updates van het jaar 2024. Hoe staat het ervoor met de zaak tegen Emin Skenderovic, krijgen ticketkopers van Oh My Festival hun geld nog terug en wat is er op de achtergrond gebeurd na onze aflevering over de harde kern van Feyenoord? We bespreken het op de redactie, bellen nog wat mensen na, en laten beelden zien die nog niet eerder zijn vertoond. Het hele team wenst iedereen fijne feestdagen, wees vriendelijk voor elkaar, en we zien jullie weer in 2025.
Ja hallo en welkom bij deze allereerste #BOOS Documentaire: Terug Naar Je Eige Land. In deze docu volgen we 5 kinderen die gedreigd uitgezet te worden of al uitgezet zijn. Dit door een niet werkend Kinderpardon. En zo zijn er in Nederland nog 400 kinderen in dezelfde situatie. Dit zijn kinderen van migranten/ vluchtelingen die hier geboren zijn of langer dan vijf jaar wonen. Zij lopen bewezen psychologische schade op als zij uitgezet worden naar hun land van herkomst (of dat van hun ouders). Daarom: een Kinderpardon dat wél werkt.
Ja hallo! We beginnen Seizoen 5 met een nieuwe BOOS Docu: Euthanasie De Movie. In deze documentaire bespreken we (de wens voor) euthanasie bij jonge mensen, en dan vooral euthanasie door uitzichtloos psychisch lijden. Dat doen we, omdat Robin (25) en Athaliah (21) ons mailden met de vraag of we het hier alsjeblieft een keer over konden hebben. Ok, is goed. Bij dezen. Zodoende spraken we met hen én twee anderen, Olax en Jelmer, over deze kwestie. Want waarom willen zij eigenlijk niet meer leven? Hoe voelt uitzichtloos lijden? Waarom euthanasie, en geen zelfdoding? En: waar loop je eigenlijk allemaal tegenaan als je de euthanasie aanvraagt? Moeilijke vragen, over een zwaar onderwerp, maar wel nodig om te beantwoorden. Bereid je voor op goeie verhalen, nieuwe inzichten en her en der een plottwist. Daar gaan we.
Yvette is boos. Op TUI. Die reisorganisatie die bekend staat om het organiseren van reizen. Ze boekte een reis inclusief transfer van de luchthaven naar het hotel. Maar ze zit in een rolstoel. En dat bleek toch een beetje lastig te zijn. Dus of ze even 300 euro wilde betalen voor een taxi. Zelf wist ze het te regelen voor 140 euro. Maar toen ze aankwam op de luchthaven, kon ze gewoon mee met de transferbus. Dus had ze helemaal geen taxi nodig. Maar ze had een enkeltje taxi al betaald. En dat krijgt ze nu niet meer terug. ASO.
Evelien is boos. Op DUO. En haar Universiteit. Ze wist dat ze ging afstuderen per 1 september. Dus schreef ze zich al ruim op tijd uit. Maar toen kreeg ze opeens een mail waarin stond dat ze dit niet moest vergeten. Dus deed ze het voor de zekerheid maar nog een keer. En toen was ze opeens per 1 augustus uitgeschreven. Dus toen kreeg ze een boete voor het gebruiken van haar OV, geen stufi meer, maar betaalde ze wel collegegeld voor heel augustus. Een duur foutje van bijna 700 euro. Dan denk je, makkelijk aan te passen in het systeem toch? Nou, dit vinden DUO en haar school heel ingewikkeld.
Ja, hallo en welkom bij #BOOS waarbij we boze mensen proberen onboos te maken. En deze weken hebben we Jonas. En Jonas is boos op de MediaMarkt. Hij had z’n kapotte laptop namelijk nog kapotter teruggekregen nadat ze 500 euro vroegen voor de reparatie. Hij gaf dat bedrag natuurlijk liever uit aan frikandelbroodjes en Habbo-credits, dus gaan we het even terughalen met Anna Nooshin en Défano Holwijn. Bij de mediamarkt. Met een verrassing. Leuk.
Loisa is boos. Op Hans Anders. Loisa wilde vlak voordat haar verzekering afliep nog een nieuwe bril kopen omdat ze die dan nog vergoed zou krijgen. En omdat ze verkeersveiligheid heel belangrijk vindt. Hans Anders gaf aan dat het inderdaad gewoon vergoed zou worden. Maar toch werd de declaratie afgekeurd door Zilveren Kruis. Terwijl het toch heel duidelijk op papier staat dat ze dit vergoed moet krijgen. HOE KAN DAT NOU?! Dat mag Supergaande gaan oplossen.