Home / Series / Anneliezen / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Aflevering 1

    • October 15, 2010
    • VRT CANVAS

    De Anneliezen komen te weten dat ze naast hun naam ook hun eerste gast gemeen hebben. In de rubriek "de onredelijke ex" is deze week Jeroen Van Donuts (Koen De Bouw) te gast. Jeroen is de nieuwe vlam van Annelies maar blijkt toevallig ook de ex van de andere Annelies te zijn. Véronique Van Maele (Els Dottermans) is juwelenontwerpster en toont in "De merkwaardige Gast van de Week" haar nieuwe creaties met half edelstenen, die beschikken over geneeskundige krachten. De gevoelige vraag die Véronique aan de Anneliezen wil stellen inspireert de flamboyante dames tot een muzikale uitbarsting met "Een vrouw die pas van de coiffeur komt". In "De man in de onderbroek" geeft Ronald Heulens (Robrecht Van Der Thoren) zich dapper bloot door te komen vertellen over zijn probleem. Zijn vriendin staat op bevallen en hij begrijpt niet waarom zij weigert zijn eigenste moeder op de bevalling aanwezig te laten zijn. Verder maken we voor de eerste keer kennis met de zagende bloemen van Depriland, de trendy society dames Maladie & Plurielle, de milieubewuste zwemsters Olga & Tamara in "Zwemmen& Zwijgen" en de inventieve Lut & Mie in "Volg Mij , Lieve Volgelingen".

  • S01E02 Aflevering 2

    • October 22, 2010
    • VRT CANVAS

    We komen meer te weten over de huiselijke situatie van de Anneliezen. Vooral de opvoeding van Mauro vertoont volgens Annelies toch enkele gebreken. In de rubriek "De onredelijke ex" van de week komt Veerle (Jits Van Belle) vertellen dat het eigenlijk haar man Stijn (Adriaan Van den Hoof) is die zich onredelijk gedraagt. Het verhaal over het fornuis, de wijn en de breskippen klinkt Annelies bekend in de oren. Wie ooit al in de zomer naar het Zuiden op vakantie is geweest kent het fenomeen van de bosbranden. Is het een natuurramp of niet? En hoe ontstaan ze? De Anneliezen gaan opzoek naar het antwoord. "De merkwaardige Gast van de Week" (Warre Borgmans) komt met een uitvinding die een oplossing moet bieden voor mannen die niet mogen liegen. "De Annelies van de week" (Lucas Van den Eynde) verrast ons door een man te zijn, die met zijn broers meer te weten wil komen over waar het verschil nu écht ligt tussen mannen en vrouwen. In "De Man In De Onderbroek" komt Gunther van Mechelen (Marc Van Eeghem) uitleggen waar de oorzaak van zijn jeugdtrauma ligt. De Anneliezen proberen de arme stakker te helpen. Verder blijven Lut en Mie werken aan hun godsdienst in "Volg Mij, Lieve Volgelingen" Maladie en Plurielle vertellen hoe je best gaat winkelen in "den Aldi" Olga en Tamara in "Zwemmen & Zwijgen" zetten hun tocht verder

  • S01E03 Aflevering 3

    • October 29, 2010
    • VRT CANVAS

    De opvoeding van zoon Mauro blijft het centrale gespreksonderwerp. Emma van Snick (Charlotte Vandermeersch) is "De onredelijke ex" met liefdesverdriet. De Anneliezen proberen het hele verhaal uit Emma los te krijgen en hopen haar daarna als nieuwe vrouw terug de wijde wereld in te sturen. Plurielle haalt samen met Maladie herinneringen boven en ze maken duidelijk hoe je als sterke persoonlijkheid een drama kan vermijden. De man in de roeiboot is "De merkwaardige gast van de week" (Jan Van Laer). Dat hij nogal kort van stof is lijkt voor de Anneliezen geen probleem. Seppe (Dimitri Leue) komt in zijn onderbroek vertellen dat hij in zijn jeugd niet naar zijn gevoelens heeft geluisterd, een doodzonde volgens de Anneliezen. Ze denken wel een oplossing te hebben voor zijn verdriet. Verder is de "Annelies van de week" geen onbekende, blijven Olga en Tamara "zwemmen en zwijgen", verwerken Lut en Mie een verrassing in hun heilig boek in "Volg mij, lieve volgelingen" en hebben de bloemen uit "Depriland" nog meer te klagen dan anders.

  • S01E04 Aflevering 4

    • November 5, 2010
    • VRT CANVAS

    Centraal in deze vierde aflevering staat het seksleven van één van de twee dames, waarin de balans tussen moeder en vrijgezel een beetje zoek is geraakt. "De onredelijke ex" is deze week Isabelle, of Oetzibelle, Mariënvoet (Jolente De Keersmaeker). Zij vindt die titel echter niet gepast: als trendwatcher weet ze als geen ander dat zulke woorden zo "90's" zijn. Oetzibelle maakt nog een tweede keer haar opwachting: als "Annelies van de week". Ze komt vertellen over de nieuwste trend en Annelies is daar onbewust nauwer bij betrokken dan haar lief is. "De Merkwaardige Gast van de week" is professor Verachtert (Warre Borgmans). Hij geeft uitleg over zijn onderzoek naar oversekste mannen. Er lijkt een link te bestaan tussen het taalgebruik van de man en zijn drang naar seks. Donovan (Robrecht Van Den Thoren) durft het aan om in zijn onderbroek te vertellen over de alternatieve levensstijl van zijn moeder (Els Dottermans) en de gevolgen daarvan. Olga en Tamara ploeteren verder in "Zwemmen en Zwijgen", de sprekende bloemen uit "Depriland" doen opnieuw hun uiterste best om de sfeer een hoog deprigehalte te geven, Lut en Mie houden de symboliek hoog in hun heilig boek en Plurielle en Maladie komen met een nieuwe neurose op de proppen.

  • S01E05 Aflevering 5

    • November 12, 2010
    • VRT CANVAS

    Deze aflevering van Anneliezen zit vol ups en downs. De onredelijke ex van de week, Emilie Verschueren (Wine Dierickx), heeft het moeilijk met het uiterlijk van de nieuwe vriendin van haar ex. Ze speelt met het idee om gerechtelijke stappen te ondernemen. Annelies Dujardin (Tine Reymer) komt als Annelies van de week vertellen over de cursus "Ontdek wie je eigenlijk bent", iets wat zij voor zichzelf in ieder geval al deed. Wilfried Verkinderen (Lucas Van Den Eynde) is een zeer merkwaardige gast, die van zijn hobby zijn beroep maakte, en als substituut bij het parket ook de moppentapper van zijn departement is. In zijn onderbroek deze week staat Sheriff Jackson (Pieter Embrechts), die van zijn vrouw moet stoppen met zijn hobby als re-enactor. Verder blijven Lut en Mie voor mysterie zorgen in hun nieuwe godsdienst, krijgen Olga en Tamara bezoek tijdens het "Zwemmen en Zwijgen" en ontmoet Plurielle een vreemde man.

  • S01E06 Aflevering 6

    • November 19, 2010
    • VRT CANVAS

    Jeroen heeft een verrassing achter de hand waarvoor hij de hulp van de Anneliezen nodig heeft. "De onredelijke ex van de week" - Amy Van Bael (Eva Schram) - beschouwt zichzelf eerder als "happy single". Ze komt haar 6e boek, "Feesten met jezelf", voorstellen aan de gastvrouwen. Choreografe Annelies Kogels (Els Dottermans) stelt als "Annelies van de week" de nieuwe voorstelling van haar dansgroep "Moving Se Bouger" voor. Annelies tracht haar enkele tips mee te geven. "De merkwaardige gast" is deze week Bruno Schellekens (Jan Van Laer), die zijn reizen naar de toekomst uit de doeken doet. Jurgen Van Ritterhoven (Adriaan Van den Hoof) is een ex-vriendje van Annelies. Hij komt als "Man in de onderbroek" vertellen over zijn hond. Verder beseffen de "Sprekende bloemen uit Depriland" hoe belangrijk teamwork kan zijn, heeft Maladie een dwangneurose, komt Mie door het schrijven van een nieuw hoofdstuk tot zelfreflectie en voelen Olga en Tamara het water warmer worden.

  • S01E07 Aflevering 7

    • November 26, 2010
    • VRT CANVAS

    Annelies komt deze week meer te weten over de toekomstplannen van Jeroen. "De onredelijke ex" is Sven Schoenmaeckers uit Hemiksem (Warre Borgmans). Hij vindt het zijn plicht om de mensen te informeren over bepaalde zaken. "De Annelies van de week" (Wine Dierickx) komt meer inzicht geven over de vluchtigheid van de modewereld. Ze komt de Anneliezen bekend voor. Arne Faes (Bart Peeters) heeft een bijzondere bezigheid. Deze "Merkwaardige gast van de week" heeft bovendien net een mijlpaal bereikt, waar hij zeer fier op is. Ivo Van Paesen (Marc Van Eeghem) legt zijn ziel bloot in "De man in de onderbroek". Hij is vroeger diep gekwetst geweest maar heeft een meditatietechniek uitgevonden die hem door het leven helpt. Verder denken Olga en Tamara na over een hotel voor als ze eenmaal in Lissabon geraken, geeft Maladie tips over een goed bad, proberen de "Sprekende bloemen uit depriland" professioneel te blijven en brainstormen Lut en Mie over een recreatieruimte voor hun volgelingen.

  • S01E08 Aflevering 8

    • December 3, 2010
    • VRT CANVAS

    In de laatste aflevering wankelt de relatie tussen de twee Anneliezen. Kurt Van Gaelen (Tom De Wispelaere) is de Onredelijke ex van de week, en teleurgesteld in de wielrennerij. Hij wil meer vriendschap zien in het peloton. Annelies van de week is mevrouw Bungers (Tine Reymer), gedragstherapeute voor de CIA. Met haar therapie probeert ze ook de Anneliezen van hun innerlijke frustraties te verlossen. Marian Van Stek (Els Dottermans) is concertpianiste en ook de Merkwaardige gast van de week. Ze haalt een merkwaardig verhaal boven over één van haar optredens. De man in de onderbroek is deze week niemand minder dan Jeroen Van Donuts (Koen de Bouw). We maken kennis met zijn innerlijke hamster. Verder is voor Olga en Tamara Portugal in zicht, breien Lut en Mie een slot aan hun heilig boek, heeft Plurielle een kleur gevonden om haar living te schilderen en blijven De sprekende bloemen uit Depriland zeuren tot sluitingstijd.