Europas øjne er rettet mod Danmark den 26. juni 1992. Uffe Ellemann Jensen ankommer til et møde i Lissabon samme dag, som det danske fodboldlandshold skal spille EM-finale mod Tyskland. En jagerpilot planlægger en usædvanlig modtagelse, hvis holdet vinder. En receptionist på Københavns Rådhus forbereder en folkefest, og en indskiftningsspiller gør sig klar til sit livs vigtigste fodboldkamp.
Der er dage vi aldrig glemmer. Dage hvor vi husker, hvor vi var og hvad vi lavede. En af dem er 11. september 2001. 11. september 2001 var ellers så normal som den overhovedet kunne blive. Daværende Statsminister, Poul Nyrup Rasmussen var på sit kontor på Marienborg, daværende chef for PET, Birgitte Stampe havde en frokostaftale, nyhedsværten, Reimar Bo skulle bare ind og lave en hurtig nyhedsudsendelse og danskeren Marie Billegrav skulle have haft bussen fra foden af de to tvillingetårne i New York. Men alle planer skulle vise sig at blive ændret den dag, for kl. 8.46 amerikansk tid flyver et fly ind i World Trade Center.
Natten til d. 14. januar 1993 bakker en mand i en varebil op til et vindue ved Christiansborg Ridebane. Med sig har han de frisktrykte eksemplarer af rapporten om Tamilsagen, som han har fået besked på skal afleveres til folk, der står klar på den anden side af ruden. Rapporten er tophemmelig indtil den skal offentliggøres næste dag, for i den findes nøglen til fremtiden i dansk politik. I 24 Timer vi aldrig glemmer fortæller bl.a. Hans Engell, Marianne Jelved og Henrik Qvortrup om det døgn hvor Tamilrapporten udkom
Der findes døgn, der gør så stort et indtryk, at de for evigt sidder fast i hukommelsen. De 24 timer, hvor Svend Auken blev vraget som formand for Socialdemokratiet til fordel for Poul Nyrup Rasmussen er et af dem. 24 Timer vi aldrig glemmer, fortæller historien om hvad der egentlig skete, i Idrættens Hus i Vejle den aprildag i 1992, hvor Svend Auken måtte gå de tunge skridt på podiet, og sige tillykke til den mand, der netop havde skubbet ham væk fra formandsstolen.
Der er dage vi aldrig glemmer. Dage hvor vi husker, hvor vi var, og hvad vi lavede. En af dem er 26. december 2004. Den 26. december 2004 indtræffer det største jordskælv i 40 år vest for Sumatra. Det forårsager en flodbølge der ikke er set magen til i nyere tid. En flodbølge der rejser med op til 900 km i timen og vælter ind over kysterne i Indonesien, Sri Lanka, Afrika, Indien, Malaysia og Thailand. Hele verden lærer den dag et helt nyt ord - tsunami. Hvordan oplevede man katastrofedøgnet hos Startour Rejser, hos Røde Kors, på TV Avisen, i Udenrigsministeriet og for en dansk familie der var på ferie i Thailand. Vi følger katastrofedøgnet time for time både i Thailand og herhjemme.
Den 4. december 1973 skal danskerne til valg. En advokat med en trækprocent på nul og en socialdemokrat, der stifter et nyt parti, bliver hovedpersoner i det folketingsvalg, der senere bliver døbt jordskredsvalget. De gamle etablerede partier udfordres af to nye, Fremskridtspartiet og Centrumdemokratiet, og Mogens Glistrup og Erhard Jakobsen bliver valgets helt store vindere. Antallet af partier i Folketinget øges fra fem til ti og en tredjedel af folketingets medlemmer skiftes ud efter valget. Dansk politik er for evigt forandret.
Der er dage vi aldrig glemmer. Dage hvor vi husker, hvor vi var og hvad vi lavede. Dage hvor verden bogstavelig talt vælter om ørerne på os. En af dem er 9. november 1989. Den dag Berlinmuren faldt. Hør en række journalister, fotografer, helt almindelige danskere og en tysker med dansk baggrund fortælle om døgnet, hvor Europa ændrede sig og den jerntæppet mellem øst og vest smuldrede. Et døgn, der kun blev som det blev på grund af en tilfældig fejlkommunikation mellem nogle Østtyske politikere.
Der er dage vi aldrig glemmer. Dage hvor virkeligheden viser sig fra en anden side end vi er vant til og hvor verden med ét ændrer sig for altid. Den 18. maj 1993 er en af den slags dage. Efter ja'et til Maastrichttraktaten med de fire forbehold tørner politi og autonome sammen på Nørrebro i de voldsomste optøjer siden anden verdenskrig. Vi hører om det skelsættende døgn som det blev oplevet af Alexander der blev skudt i hovedet, Tao der kastede med sten og tre af de centrale politifolk.
Der findes døgn, der gør så stort et indtryk, at de for evigt sidder fast i hukommelsen. De 24 Timer hvori Anders Fogh Rasmussen indtager scenen på færgen Sjælland som sejrherre efter valget i 2001 er et af dem. På dagen agerer Michael Kristiansen både pressechef og bodyguard for Anders Fogh Rasmussen. Kurt Strand interviewer en fåmælt Anne-Mette Fogh Rasmussen, om en lagkage. Kamal Qureshi går med sin afdøde fars ring, så det føles som om han er med. Mette Frederiksen kører hjem fra valgaften i sin valgkreds i Ballerup fuldstændig sikker på at hun IKKE er valgt ind. Og Claus Hjort Frederiksen tilbringer aftenen et hemmeligt sted, sammen med landets kommende statsminister.
Der er dage vi aldrig glemmer, dage hvor vi husker, hvor vi var og hvad vi lavede. Dage hvor vi bogstavelig talt bliver blæst omkuld. En af de dage er 3. december 1999. Den dag orkanen kom til Danmark. Vindstød med en hastighed på op over 50 m/s ramte Danmark den dag. Og efter 24 timers hærgen henover over landet havde orkanen sat sine tydelige spor. 7 mennesker mistede livet på grund af orkanen og op imod 1000 kom til skade. Cirka 40.000 husstande var uden el i en periode efter orkanen og alt i alt skønner forsikringsselskaberne at orkanens hærgen kostede 14 milliarder kroner.
Der er dage vi aldrig glemmer. Dage hvor små fejl bliver til store ulykker. Dage hvor ens hjem eller ens kære forsvinder. En af de dage er 3. november 2004. Den dag et ordentligt brag lød i Seest. En enkelt pakke med nytårsfyrværkeri udløste den dag en brand, som udviklede sig til et inferno af eksplosioner og brande. En brandmand mistede livet. 12 virksomheder blev jævnet med jorden, 355 blev skadet og 75 af dem blev fuldstændig ødelagt. Forsikringsoplysningen mener, at der blev ødelagt for 750 mill. kroner den dag i Seest.
Der findes døgn, der gør så stort et indtryk, at de for evigt sidder fast i hukommelsen. Den dag hvor Brødrene Olsen sang 'Smuk som et stjerneskud' til tops i det Internationale Melodi Grand Prix er en af dem. Da Brødrene Olsen i 2000 stillede op i det danske Melodi Grand Prix, var der næppe nogen som troede, at de to modne herrer ville blive stjerner i hele Europa med deres sang om kærlighed. Brødrene var store popidoler i begyndelsen af 70´erne, men siden var det gået ned ad bakke med den musikalske anerkendelse. I 24 Timer vi aldrig glemmer, fortæller Jørgen Olsens døtre, Hilda og Keld Heick, og DRs daværende Grand Prix delegationsleder om deres frygt der blev til håb og til sidst forløstes i et brag af en sejr til Brødrene Olsen ved det store tv-show i Stockholm, den dag i år 2000 hvor Brødrene Olsen var bedst i Europa.
Fredag 25. maj 1984 kl. 10:25 sætter 'Makrellen', der er præsident for rockerklubben Bullshit, sig ind i sit folkevognsrugbrød på Amager. Sekunder senere er han død, mejet ned af en maskeret drabsmand med et maskingevær. Mordet baner vej for rivalerne Hells Angels' totale herredømme over den danske rockerverden. I 24 timer vi aldrig glemmer, fortæller blandt andre politiet og journalist Barbara Gram om den dag, der bliver begyndelsen til enden i 1980ernes danske rockerkrig.
Årstallet 2000 har altid haft en magisk klang. Engang rummede det essensen af fremtid, men som tiden gik kom det - i sagens natur - tættere på. I slutningen af 1990'erne har dommedagsprofeter og computerprogrammører kronede dage. På verdensplan bliver der brugt mere end 2 billioner på at blive klar til årtusindeskiftet. Fremtiden er kommet. Det store spørgsmål er om verden er parat.
Om aftenen fredag den 28. februar 1986 går den svenske statsminister Olof Palme i biografen med sin kone Lisbet. Da filmen er færdig vil de spadsere hjem til deres lejlighed i Gamla Stan, men så langt når de ikke. På hjørnet af Sveavägen og Tunnelgatan bliver Olof Palme skudt i brystet, og dør kort efter. Nyheden spreder sig til Danmark i løbet af kort tid, og chokerer de fleste. I 24 Timer vi aldrig glemmer fortæller bl.a. Uffe Ellemann-Jensen, Mogens Lykketoft, Paul Gazan og Per Larsen om deres oplevelser på dagen.
I november 1990 er 32 danskere fanget i Saddam Husseins kløer. Krigen mod Irak er på vej, men danskerne må ikke forlade det stadig mere kaotiske land. Da tiden er ved at løbe ud, rejser Danmarks tidligere statsminister Anker Jørgensen til Irak for at forhandle med Saddam - på egen hånd og mod den danske regerings vilje. Hans mål er at få danskerne hjem. Men hvor mange kan han få ud? Og hvem må blive? I 24 timer vi aldrig glemmer får du historien om det største danske gidseldrama i vor tid - time for time.
Den 22. juli 1985 blev Danmark ramt af det første terrorangreb i nyere tid. 27 mennesker blev såret og en mand brændte ihjel, da to bomber sprang foran det amerikanske luftfartsselskab North West Orient og den jødiske synagoge midt i København. Nu fortæller tidligere overrabiner Bent Melchior og andre vidner helt tæt på bomberne, hvad der skete den dag, Danmark mistede sin uskyld i forhold til den internationale terror.
Den 26. april 1986 om morgenen målte man på Risø i Danmark forhøjet radioaktivitet. Herefter blev et gigantisk beredskabs- og undersøgelsesarbejde sat i gang - for hvor stammede denne dødbringende radioaktive stråling fra. Først troede man det kom fra Sverige, så fra Finland, før man om aftenen den 26. april fandt ud af at den øgede radioaktivitet stammede fra en ulykke, som var sket to dage tidligere på det sovjetiske atomkraftværk Tjernobyl. Vi følger det døgn da atomulykken blev kendt i Danmark. Set fra danske miljømyndigheders vinkel, fra miljøorganisationerne, fra pressen og fra den helt almindelige dansker, som blev påvirket af verdenshistoriens værste ulykke på et atomkraftværk.
I 1996 deltager de danske håndboldkvinder for første gang i en OL-turnering, og de gør det med en ambition om at vinde guld. Men i finalen venter verdensmestrene fra Sydkorea, og i første halvleg bliver danskerne løbet over ende. Forspringet bliver indhentet, og i kampens sidste sekunder får Anja Andersen tilkæmpet sig et straffekast. Hvis hun scorer, er Danmark olympiske mestre.
Kendte og ukendte danskere fortæller om den sorteste dag i Danmarkshistorien. Kl. 4 om morgenen d. 9. april 1940 overskrider tyske tropper grænsen og rykker op gennem Jylland. Samtidig landsætter tyske skibe soldater overalt i Danmark. Allerede to timer efter kapitulerer Danmark til overmagten og regeringen opfordrer befolkningen til at forholde sig roligt. Dagen gør et uudslettelig indtryk på de fleste danskere. Blandt de medvirkende er skaberen af "Matador", forfatteren Lise Nørgaard og den dengang 8-årige Klaus Rifbjerg, samt kendte modstandsfolk som Gunnar Dyrberg fra Holger Danske og Per Gylling Mortensen fra BOPA.
Fem års tysk besættelse slutter med sprudlende glæde og blodigt drama. Kendte og ukendte danskere fortæller om et af de gladeste, men også et af de blodigste døgn i Danmarkshistorien. Fra tyskernes kapitulation om aftenen d. 4. maj til de første engelske soldater ankommer til København dagen efter. Fra Skagen til Gedser går titusinder af begejstrede danskere på gaderne i en lykkerus, men samtidig er der voldsomme skyderier i gaderne mellem modstandsfolk og tyskerhåndlangere og tusinder blev anholdt Blandt de medvirkende er skaberen af "Matador", forfatteren Lise Nørgaard og den dengang 13-årige Klaus Rifbjerg, samt kendte modstandsfolk som Gunnar Dyrberg fra Holger Danske og Per Gylling Mortensen fra BOPA.
14. maj 2004 blev Susanne og Per gift på en balkon med udsigt over Rådhuspladsen. Samme dag blev Kronprins Frederik og Mary Donaldson gift i Vor Frue Kirke, hvor kronprinsen kæmpede med tårerne. Line Baun-Danielsen gjorde det samme i DRs bryllupsstudie, tæppefolkene sloges med den røde løber. Ceremonimester Eugen-Olsen fik lige gennet gæsterne ind til brudevalsen og hele Danmark fulgte med. Det blev 24 timer vi aldrig glemmer.
Den 31. august 1997 kl. 00:20 sætter Prinsesse Diana og kæresten Dodi Al-Fayed sig ind i en lejet Mercedes foran Hotel Ritz i Paris. Tre minutter senere hamrer bilen ind i en betonpille med mere end 100 km i timen. I 24 timer vi aldrig glemmer fortæller danskere i London, Paris og København om, hvordan de gennem natten og den følgende dag oplevede den uhørte bølge af global sorg, som fulgte Prinsesse Dianas pludselige død.
Der er døgn hvor en forholdsvis beskeden krigshandling får stor betydning. Hvor små marginaler afgør soldaters liv og død, og hvor 72 granater affyret en aprilnat får en afgørende rolle for en nations fremtidige engagement i krig. Sådan et døgn er 29. april 1994 - et døgn hvor danske FN-soldater i Bosnien for første gang siden anden verdenskrig gik i kamp. En række danske soldater anført af Lars R. Møller og daværende forsvarsminister Hans Hækkerup fortæller om de 24 timer vi aldrig glemmer.
Det er den 11. januar 1983, og der er lagt op til den første store gadekamp i Danmark mellem politi og bz'ere. Mere end 800 betjente er mødt op på Nørrebro for at smide 30 bz'ere ud fra ejendommen 'Allotria' på Korsgade. Men da Politiets aktionsstyrke får hugget sig ind gennem husets gavl, finder de en tom bygning - bz'erne er flygtet gennem en tunnel, de har arbejdet på i månedsvis. Mød bl.a. idémanden bag en af danmarkshistoriens mest berømte flugtaktioner og få hele historien om den dag, bz'erne gravede sig ind i danskernes hjerter.
Der er dage hvor nogle dansetrin, noget beatmusik og et par bare bryster skaber forsider og debat her i landet. Vivi Flindt, Dinna Bjørn, Erik Aschengreen og Anders Koppel var med den 19. februar 1972 - den dag balletten Dødens Triumf havde premiere på Det Kongelige Teater. Det er 24 timer vi aldrig glemmer.
En solbeskinnet grundlovsdag, onsdag den 5. juni 1985, står det danske dynamithold overfor sin hidtil største udfordring i Idrætsparken: Et topmotiveret sovjetisk landshold. Midt under den kolde krig er Sovjetunionens fodboldspillere landets bedste reklame: De er teknisk overlegne og holder aldrig op med at løbe. Mød bl.a. Klaus Berggreen og Per Frimann i historien om den dag, dansk fodbold ramte den absolutte verdenselite - og blev der.
Kort før midnat på åbningsdagen til Roskilde Festival år 2000, blev 11 tilskuere kværnet ned i massen foran scenen, og da Pearl Jam-koncerten lidt senere blev afbrudt og mængden presset tilbage, lå der 11 kvæstede. 22 ambulancer nåede hurtigt frem til stedet, men redningspersonalet måtte konstatere, at otte var omkommet.
Ulla Terkelsen, Niels Brinch, Line Baun Danielsen, Ole Sippel, Hans Jørgen Jensen, Birger Teckemeier og Anders Bodelsen fortæller om den første dag i oktober 1988, da det danske tv-monopol blev brudt og en ny tvtid begyndte. Det er 24 timer vi aldrig glemmer.