Mikael Bertelsen inviterer Jørn Hjorting i studiet som en slags mentor. Akupunktøren Manja Jurkowsky befrier værten for den sidste præstationsangst. Mads Brügger, værtens besøgsven, introduceres.
Jørn Hjorting og hans pianist fra DK4, Niels Bernhart, er aftenens gæster. Sammen med Mikael Bertelsen laver de 'De ringer, vi spiller' i en time. Som bedømmelse giver Hjorting Bertelsen et 8-tal i samtale.
Den 11. time fejrer Muhammedkrisens 1 års fødselsdag. Det viser sig, at det faktisk var komikeren Frank Hvam, der antændte hele krisen. Virkeligheden overgår fantasien. Hvam er aftenens gæst.
Den prisbelønnede lyriker Mette Moestrup læser højt fra digtsamlingen 'King Size'. Gregers Dirckinck-Holmfeld er i studiet for at opføre en teateranmeldelse, der aldrig nåede at blive trykt i Ekstra Bladet.
Den dansk-islandske verdenskunstner Olafur Eliasson er dagens gæst. Desuden åbner den 11. time DR's koncertsal før tiden med hjælp fra cellisten Samira Dayyani og et kor af bl.a. bygningsarbejdere der synger 'Kringsat af fjender'.
Hverken redaktionen bag den 11. time eller Mikael Bertelsen var tilfredse med hans interview med Olafur Eliasson i sidste uge. Derfor tager vi det om. Olafur Eliasson er simpelthen gæst endnu engang.
DSB's chefinspektør Per Buur er gæst og fortæller om et mystisk hemmeligt rum, han har fundet under Hovedbanegården. Mikael Bertelsen forklarer ham den rette sammenhæng: Det er kunst. Eller rettere virkelighed med kunstnere bag.
Den amerikanske arkæolog Michael Cremo gæster den 11. time og fortæller om sin kontroversielle teori om, at mennesket, som vi kender det, har mange hundrede millioner år på bagen. Sangeren Mikael Simpson lukker og slukker med sangen '10 minutter'.
Aftenens vært, Mads Brügger, har Britt Bartenbach og Ole Hans Jensen i studiet. De to journalister og "detektivforfattere" har efter adskillige års research udgivet bogen 'Den sidste aktion'. I den mener de at kunne levere løsningen på gåden om det navnkundige dobbeltmord på Peter Bangsvej i 1948. Men hændelsesforløbet omkring sagen er næsten for god til at være sand...
Situationisten Peter Wendelboe fortæller Mads Brügger, at så godt som alt, hvad der står i konspirationsteoretikerne Britt Bartenbach og Ole Hans Jensens nye bog om Peter Bangsvej-mordet i 1948 (se foregående udsendelse), er opspind. Wendelboe har nemlig selv fodret parret med falske oplysninger i en årrække. Han forklarer også hvorfor.
Er aftenens vært, Mads Brügger, blevet klonet? 3 x rødmosset Brügger har den verdenskendte amerikanske pornoaktør Jesse Jane i studiet. Velvilligt og med stor indlevelse stiller hun sine talenter til rådighed og siger seerne et usædvanlig kærligt godnat. Øvrige medvirkende er Mikkel Munch Mortensen og Jens Romundstad.
Komponisten Goodiepal, der har skabt den 11. times kendingsmelodi, er aftenens stjerne. Han viser Mikael Bertelsen sit hjemmelavede mekaniske pipfuglebur og opfører et par af sine kompositioner. Desuden erklærer vi Ungdomshuset i Second Life på internettet for åbent. Den unge kineser Zhen Yu udfylder indfødsretstesten og siger godnat akkompagneret af Goodiepal.
”Gamle Ole!” Vi følger Mikael Bertelsen til banko på Østerbro. Aftenens gæst er våbenfabrikanten Hanne Gaard Grønlund. Hun hækler tro kopier af pistoler, håndgranater, missiler, dynamitstænger og maskingeværer. Hvis hun kan komme til det, stiver hun våbnene med husblas.
Den feterede amerikanske filminstruktør David Lynch gæster som den naturligste ting i verden den 11. time. Her fortæller han om at meditere og få ideer og om sit intense forhold til kaffe. Lynch modstår fristelsen til at ryge i studiet, selv om værten Mikael Bertelsen sådan set giver ham frit lejde.
En af Vietnams ypperste breakdancegrupper, Big Toe Crew, springer badut i den 11. time. Forfatteren Katrine Marie Guldager svarer på begavede spørgsmål fra en 2. klasse. Mikael Bertelsens besøgsven Mads Brügger mediterer over, at statsministerparret er fuldstændig bidt af den amerikanske tv-serie "24 timer", der svælger torturscener.
Et menneske, der ligner dramatikeren Claus Beck-Nielsen (1963-2001) til forveksling, fortæller Mikael Bertelsen om et omfattende demokrati-projekt, som har bragt to udsendinge fra enheden Das Beckwerk til Irak og Iran. Og søvnforskeren Gordon Wildschiødtz indfører værten i søvnens mysterier.
Klaus Riskær Pedersen fortæller Mikael Bertelsen om sine nyligt overståede tre døgn i Vestre Fængsel. Den bedrageridømte finansmand var varetægtsfængslet efter retsplejelovens paragraf 762, stk. 2, nr. 1, som hidrører hensynet til folks retsfølelse. Den 11. times militærnægter indlemmer værten i sine trængsler under P. Diddys fest i et større varehus i København.
Kunstneren Julie Nord har fået et af sine malerier kopieret af kunstnerspiren Ditte Soria. Men Nord er med på den, siger hun. Skuespilleren Sonja Richter beretter om Per Flys nye tv-serie, Forestillinger, og om kærlighed i almindelighed.
Hovedattraktionen er 'Koppen der kan rumme alt'. Den er lavet af kunstneren FOS, og den fylder godt op i studiet. Seerne ringer ind med bud på, hvad man kunne putte i koppen. Undervejs høres banjospil og sang af Morten Søkilde, den 11. times butler. Han fortæller en anekdote om dengang han kørte Jørn Hjorting hjem.
Sangeren Jens Unmack, der lige har udgivet cd'en Aftenland Express, er i studiet med sin hund, Jamaica. For hvad synes den om hans cd? Dyreadfærdsspecialisten Anette Røpke er talerør mellem hund og sanger. Boksekommentatoren Kurt Thybo fortæller i telefon fra Barcelona om dæmoner og klapperslanger.
Den norske stjernepianist Leif Ove Andsnes er aftenens gæst i den 11. time, hvor han spiller tre fabelagtige melodier af Mendelssohn, Grieg og Johan Halvorsen. Leif Ove Andsnes fortæller også om fornøjelsen ved at spille i Carnegie Hall i New York og om, hvad det vil sige at have hænderne skruet ordentligt på, når man er koncertpianist.
En aften helliget den amerikanske science fiction forfatter, Philip K. Dick, manden der bl.a. stod bag Blade Runner. Mads Brügger havde den danske forfatter og Dick-oversætter, Jannick Storm i studiet, der kunne fortælle om Dicks besættelse af en dansk rødhåret kvinde, som kunne have spillet med i Blade Runner.
Vil du hellere være sjov og kikset end kedelig og lækker? Spørgsmålet er sendt til Mikael Bertelsen fra pigebladet Bazar. Professor i klassisk filologi Otto Steen Due fortæller, hvad den romerske digter Ovid ville svare på dét og andre spørgsmål. Desuden får vi svar på, hvad kommunalreformen betyder for almindelige danskere.
Jørn Hjorting gæster den 11. time for anden gang, med den spejlvendte variant, 'Vi ringer - I spiller'. Mikael Bertelsen og Hjorting ringer til musikerne Simon Kvamm og Ane Trolle, der skal svare rigtigt på Hjortings quiz-spørgsmål. Kvamm haster til studiet og når akkurat at medvirke live i slutningen af udsendelsen.
Natsværmernes sexliv har biologen Niels Skals forsket i. Hannen foretager en cost-benefit analyse, når han trodser dødsfaren fra flagermusen, for at få sex hos hunnen. Skuespilleren Alexandre Villaume har spillet med i 'A Viking Saga: Son of Thor'. En ikke sublim kunstnerisk oplevelse, hvilket skuespiller Ken Vedsegaard bekræfter over telefonen.
Den 11. time importerer amerikansk debattv og Mikael Bertelsen og Mads Brügger tager fat på et hot debat-emne. Desuden medvirker Jens Blendstrup der tilsyneladende virker normal og lidt småborgerlig, men han har taget Frodegruppen 40 med, og aftenen kulminerer når yderligere 30 mennesker og badebolde indtager studiet...
Mit navn er Per Arnoldi, jeg elsker fede farver, jeg maler store kasser, en stor kasse dér, og en stor kasse dér, så får jeg 5 millioner, og så kører jeg hjem til dér, hvor jeg bor. Orkestret Bazookahosen opfører i studiet over for Per Arnoldi deres dedikerede sang om ham. Arnoldi reagerer på sangen for rullende kameraer.
Den danske DJ Kid Kishore fik lyst til at for en stund at kalde sig Trentemøller, efter den internationale stjerne inden for elektronmusikken. Han fortæller Mikael Bertelsen om hvad der skete da han blev inviteret til at spille til en Rungsted-fest, hvor man troede man havde booket den ægte vare. Udsendelsen indledes med at Mikael Bertelsen i løb udmåler afstanden fra Deadlines studie til den 11. times.
Hvorfor opfinde den dybe tallerken hver dag, spørger Mads Brügger i udsendelsen, der byder på en tv-version af radioprogrammet 'Mads og Monopolet'. Skipper Mogens Frohn Nielsen og boksepromoter Mogens Palle giver gode - og ofte også kontante - råd om parforhold til de seere, der ringer ind.
Hvor ond har forfatteren Erling Jepsen i virkeligheden været ved barndomsvennen filminstruktøren Henrik Ruben Genz? Og har Erling bare gjort Henrik en tjeneste ved tidligt at anbringe en nervøsitet i ham? Desuden musikeren Peder Thomas Pedersen som leverer en live-udgave af den 11. times godnatmelodi.
Danmarks forhenværende statsminister Anker Jørgensen holder af at tage bybusssen fra sin lejlighed i Sydhavnen til et tilfældigt sted i København. Mikael Bertelsen besluttede sig for en dag at følge med Anker ud i det blå. I programmet desuden et forårsdigt af den 11. times chauffør og butler Morten Søkilde med efterfølgende fortolkning af Kusse-Kurt.
Blomsterkunstneren Tage Andersen og frisør Tage Frandsen arbejdede sammen, da Simon Spies skulle giftes med Janni tilbage i 80'erne. Nu sidder de hos værten Mads Brügger og er rådgivende monopol, når seerne ringer ind med spørgsmål om den svære kærlighed.
Efter et par udsendelser med 'Mads og Monolpolet' er det blevet tid til quiz-konceptet 'Mads mod Polen'. Seerne ringer ind med også udfordrende spørgsmål om paratviden. Mads Brügger dyster mod polakkerne, i studiet formand for polske foreninger i Danmark, Roman Smigielski, og forfatteren Janina Katz. Der er blomster og messing-fanfare til vinderen.
Et splinternyt underholdningskoncept. DNA-quiz går ud på at en kendt person har givet blod til den 11. time. Rasmus Nielsen, en af verdens førende DNA forskere, giver undervejs i udsendelsen hints om, hvad man kan udlede af blodprøvens DNA, alt imens seerne ringer ind med god bud på hvem blodet tilhører. Til slut kommer ejermanden ind i studiet.
Den herboende irakiske digter, Duna Ghali fortæller om en kulturfestival i Irak, der netop er afholdt og hun ringer ned til en digterkollega i Bagdad. Bagefter læser hun et digt fra sin nye digtsamling. Jørgen Leth og sønnen Asger Leth laver 'masterclass' og kommenterer hinandens dokumentarfilm. Hvem er nummer ét, far eller søn?
Journalisten Poul Pilgaard Johnsen har skrevet en bog om Holger Winther, der var tandlæge men blev berømt for sine livsmasker af kendte personligheder. Desuden får Mads Brügger besøg af latterkongen Freddie Sunde, der sammen med fire ekskluderede medlemmer af Dansk Folkeparti, får latteren til at runge i studiet.
Magi opstår, når 15-årige Mike Sheridan, som er den elektroniske musiks nye håb, møder Danmarks første elektroniske komponist, 83-årige Else Marie Pade, som i dag er en legende. Desuden kunsthistoriker Maja Rudloff, der har skrevet speciale om og optrådt som Snehvide i Disney.
Forfatteren Peter Adolphsen præsenterer sit netop afleverede bogværk med titlen 'En million historier'. Det vil tage anmelderen 694 døgn at læse bogen, bedyrer Adolphsen, som dog ikke selv har læst bogen til ende. Desuden reportage fra Stockholm, hvor skuespilleren Melinda Kinnaman er på jagt efter hemmelige bo-steder i Stockholms undergrund.
Boksekommentator og storyteller Kurt Thyboe er godt i gang med sine erindringer om et langt livs kamp med dæmoner, fjender, op- og nedture, skrevet med det sproglige punch, man kender ham for. Nu sidder han i studiet hos Mikael Bertelsen, der hjælper ham med at få historierne på gled og ned på papiret.
Mads Brügger serverer historien om et politisk parti, der til forveksling ligner Ny Alliance, men som blev udtænkt for 11 år siden. Bagmanden, meningsmageren Claes Kastholm er i studiet, kommentatoren Egon Balsby medvirker via telefon. Forfatter Erwin Neutzsky-Wulff har en lyrisk kommentar. Til slut 'efterfest' med Mikael Bertelsen og Kurt Thyboe...
En stribe levende, mangfoldige gæster: en vandrende pind, en langhåret guldhamster, verdens længste tusindben, en dværgpapegøje, en leguan i brunst, samt et æsel. Alle sidder klar ved telefonen, hvor seerne kan ringe ind og stille spørgsmål. Formidler mellem seere og dyr, dyreadfærdsspecialisten Anette Røpke.
Mikael Bertelsen har fornemt besøg i den 11. time, hvor gæsten hedder Bryan Ferry. Samtalen handler naturligvis om stil, dét man forbinder allermest med den elegante englænder, hvis sange hittede stort særligt i 80'erne. Ferry overraskes undervejs af den 11. times butler, Morten Søkilde, der reciterer Dylan Thomas, så man tror det er løgn.
Det er Deadline afterparty-tid. Gæsterne fra Deadline inkl. vært Kurt Strand er inviteret til festlig komsammen hos Mikael Bertelsen. Kunstner Bjørn Nørgaard, udenrigsordfører Jens Hald Madsen (V) samt generalsekretær fra Røde Kors Jørgen Poulsen. Der drikkes punch og leges navneleg, og lige så stille løfter stemningen sig.
Filmproducenten Regner Grasten har en heldig saksehånd. Til Mikael Bertelsen fortæller han for første gang om dengang for 25 år siden, hvor han omklippede en amerikansk film, 'Caddyshack', så skuespilleren Bill Murray gik fra en birolle til at spille hovedrollen. 'Røven fuld af penge' hed den succesfulde danske version. Desuden et hængeparti med appelsindans mellem Mikael Bertelsen og Kurt Strand.
Søren Gericke laver velsmagende godnatmad med to kokkeassistenter fra TV-Glad. Bandet JaConfetti giver et levende nummer i studiet. Mads Brügger viser legetøjsfigurer indsamlet via MacDonalds Happy-meals. Mikael Bertelsen reklamerer for den 11. times seer-quiz.
Sidste udsendelse før sommerferien. Eric Riegels skrev et klagebrev til redaktionen og opfordrede Mads Brügger og Mikael Bertelsen til ordentligt manuelt arbejde. Han tilbød sågar de to værter en udfordrende arbejdstjans på hans fabrik, Biofluen, i Jylland. Den udfordring tog de imod...
Mikael Bertelsen inviterer samtlige vindere i studiet, som har svaret rigtigt på den 11. times sommerquiz. De oplever den elektroniske musiker Bjørn Svin sammen med blæserensemblet Caron sætte fut i Vivaldi. Aftenen byder også på Mads Brügger, der præsenterer første afsnit af Nazitübbies. Svaret på hvordan verden ville se ud, hvis nazisterne havde vundet krigen.
Christel Wiinblad har skrevet en digtsamling om sin lillebror, der lider af skizofreni. Digtene er ikke udgivet, men Mikael Bertelsen har læst dem og vil gerne dele sin stærke oplevelse med seerne. Christel Wiinblad udtrykker sin kærlighed til broren, som sidst i udsendelsen kommer ind og synger og spiller i studiet. Som godnat synger han 'Solen er så rød, Mor'.
Debatten om det omstridte byggeri på Kløvermarken kommer ind i Mikael Bertelsens studie, hvor stjernearkitekten Bjarke Ingels fremfører sine visioner over for sin argeste modstander Steen Alberts, talsmand for følgegruppen mod boligbyggeri på Kløvermarken.
Arkitekten Bjarke Ingels arbejder med modeller bygget op i lego. Mikael Bertelsen har inviteret ham i studiet for at finde nøglen til hans arbejde, for er det i virkeligheden ikke den lille drengs leg med legoklodser det hele kommer fra? Desuden medvirker Morten Søkilde, der som kunstner selv udforsker en modelverden.
Mikael Bertelsen har taget et maleri med i studiet. Det er malet af den store franske kunstner Paul Gaugain. Desværre svarer hans billeder ikke til vores tid, mener en anden kunstner, Jes Brinch, der også er i studiet. Derfor tilføjer Brinch en stornæset sexturist på maleriet, samme motiv som han også har hugget ud i marmor.
Mads Brügger laver en samtalebog med filminstruktøren Nicolas Winding Refn i den 11. time. Refn har formøblet 80 millioner kroner. Første kapitel lyder: Hvorfor er du så dum? Refn svarer med kritik rettet mod ham selv og mod flere af dansk films topnavne. Refn siger han har behov for at 'skrifte'.
Filminstruktøren Nicolas Winding Refn interviewes for anden gang, her af Mikael Bertelsen. Refn fortæller om sin baggrund, der ikke har været let at opvokse i. Nicolas Winding Refn er bevæget og fortæller om sine kvaler og ikke mindst sit had mod fadersymbolerne fra 70'erne, som hans film 'Pusher' angiveligt er et opgør med.
Mads Brügger forudser at der en dag kommer en musical om Blekingegadebanden. Brügger forudgriber begivenhederne og lader en nyskrevet musical opføre i studiet. Desuden Asger Ahn, der var nævning i retssagen og som rent faktisk tog initiativ til en musical om Blekingegadebanden allerede i 1996, hvor den blev opført. Ahn er i studiet og fortæller historien.
Billedkunstneren Kaspar Bonnén vandt andenpræmien i konkurrencen om Danmarks nye pengesedler. Han er i studiet og forklare Mikael Bertelsen, hvorfor han bl.a. har malet en køkkenopvask på 200-kronersedlen. Desuden Nazitübbies og besøg af Drengene fra Angora i anledning af premieren for tvprogrammet, Angora by Night.
Alle kender Andeby, men hvilken rolle spiller religionen egentlig i ændernes univers? Mads Brügger har inviteret religionshistoriker Mikael Rothstein i studiet for at svare på spørgsmålet. Desuden tennisspilleren Boris Becker, der læser højt fra sin selvbiografi 'Øjeblik bliv evighed'.
Tredje afsnit i føljetonen og bogprojektet med Pusher-instruktøren Nicolas Winding Refn, der over for Mikael Bertelsen og Mads Brügger fortæller åbenhjertigt om sit arbejde og liv. Mads Brügger kalder dagens kapitel 'kærlighed på film'. Refn fortæller bl.a. hvad kærlighed betyder for ham og hvordan man kan se det skildret i hans film.
Skuespilleren Jesper Christensen er i studiet hos Mikael Bertelsen for at fortælle om de mange fanbreve han har modtaget efter sin medvirken som skurk i en James Bond-film. Helt forstår han ikke interessen for autografer, men han sender svar til alle der spørger. Mikael Bertelsen får også en autograf, for han samler på dem.
Den 20-årige sanger Flavaboy er for første gang uden for Nairobi i Kenya, hvor han bor. Han får til opgave at fotografere, mens han er i Danmark og komme tilbage i studiet og fortælle om sine oplevelser. Desuden kunstneren Papfar alias Søren Behnke, der laver værker i pap, bl.a. en traktor af mærket Ferguson.
Filminstruktøren Nicolas Winding Refn tænker på film der skal laves døgnet rundt. Han genfortæller handlingen i en film der er i hans hoved, mens han sidder over for Mikael Bertelsen. Han siger bagefter, at han er villig til at sælge sin krop til videnskabelige eksperimenter, hvis det er dét der skal til for at få filmen realiseret. Den skál bare laves.
To ganske forskellige, men også påfaldende enslydende gæster er i studiet, når Mads Brügger har besøg af tv-vært Henrik Dahl og sociolog Henrik Dahl. For første gang møder de to hinanden. Det handler om at være Henrik Dahl og om hvordan masken Henrik Dahl opleves indefra.
Arkitekten Eva Harlou er blevet hyldet af det prestigiøse magasin Wallpaper. Hun viser sine bolig-modeller frem for Mikael Bertelsen. Men Harlou har også taget sin kæreste, musikmager Thomas Troelsen med i studiet. Han ifører sig sine forskellige flotte jakkesæt, mens Harlou kommenterer. Der bliver også tid til et indslag med reporter Torben Hansen.
Besøg af den tysk-franske tv-station, Arte. Mads Brügger fortæller at de kan glæde sig til et stykke 'brilliant tv'. Derpå Flavaboy fra Kenya og Natalio fra Bolivia, som Brügger instruerer i at synge 'Det er Mormors fødselsdag idag'.
Billedkunstneren Kenn André Stilling er ophavsmand til kulturtidsskriftet Victor B. Andersens Maskinfabrik. Stilling fortæller Mikael Bertelsen om udvalgte sider i bladet imens digterne Lars Frost og Peter-Clement Woetmann tatoverer et flygel i studiet.
Arkitekterne Lise Kassow og Astrid Graabæk har solgt deres tegninger af et rumhotel til ESA, som er Europas svar på NASA. Professor Peter Norsk der i Danmark ved mest om livet i rummet, kigger projektet efter i sømmene.
Kapitel fem i bogen om Nicolas Winding Refn skal skrives. Men båndoptageren når aldrig at komme i gang. For Lars von Trier har sendt ikke bare én men flere sms'er til instruktøren. Til slut sender Refn en sms tilbage til Trier og spørger om han vil skrive forord til bogen.
Erfaren mand er god at gæste, derfor er Klaus Rifbjerg inviteret i studiet for at dele ud af sine kærlighedserfaringer. Rifbjerg kan lide at gå på jagt og undervejs i samtalen skydes der til måls mod dåser, roser og flasker. Mikael Bertelsen ses med sikkerhedsbriller på.
Den svenske kunstner Aron Fleming Falk har lavet sin egen frøskole, hvor han ved hjælp af bl.a. lydbøger uddanner frøer, så de har bedre muligheder for at overleve. Digteren Eske K. Mathiesen skriver ofte digte om dyr, særligt er der en krage, han føler særligt slægtskab med. Til slut læser Mathiesen et digt om tudser for frøerne som Mikael Bertelsen har på sit bord.
Emil Bier kalder sig manden med nålen. Han prikker hul hver gang han ser en byld på samfundet. Og han er ilde set af magthavere, fordi han som regel får ret. Han fortæller om sin metode, hvordan han opdager sager og hvad han derefter gør. Han kæmper ene mand mod systemet. Sådan nogle skulle der være fem hundrede af, siger han til Mads Brügger.
Generalsekretær i Røde Kors Jørgen Poulsen er blevet kåret som den mest troværdige mand i Danmark. Men ifølge ny bog har Poulsen tidligere været mere fri i horhold til fakta, f.eks. da han i 1969 skrev en reportage fra Vietnam, hvor han var nede og lede efter Xe, en lille dreng. Mads Brügger stiller kritiske spørgsmål og til slut kommer Xe Rude, nu voksen, i studiet.
Fotografen Klaus Thymann har udgivet en bog med billeder fra specielle miljøer rundt om i verden. Tidligere redaktør af Pan-bladet Baltazar Castor fortæller til Mikael Bertelsen om hvilke seksuelle tilbøjeligheder lommetørklæder kan udsende, når man har dem i baglommen i bøssemiljøet.
Sovejtunionens sidste generalsekretær Mikhail Gorbatjov gæster Mads Brügger i den 11. time. Kemien er i top mellem de to og det løsner godt op for Gorbatjovs fortællelyst. Gorbatjov kommer omkring modermærket på hans isse og fortæller bl.a. om møder med Ronald Reagan under den kolde krig.
Troels Ørting er tidligere PET-chef og debuterer nu som kriminalforfatter. I bogen indgår en sekvens, der beskriver de gaver, man som politimand modtager når man besøger politi andre steder i verden. Ørting har taget et udvalg af gaverne med i studiet og viser dem frem til Mads Brügger.
David Shrigley er Englands smågeniale tegner, der skilder dagligdagens overrumplende og mørkere sider. Før han blev international stjerne var Shrigley kustode på et kunstmuseum i Glasgow. I den 11. time viser han derfor rundt blandt sine skæve streger og laver desuden en tatovering på Mikael Bertelsens arm.
Mads Brügger havde en natlig drøm, hvor kendte personer gemte sig inde i nogle burkaer. I den 11. time byder Brügger derfor velkommen til 'Burgammon'. Tre kendte mennesker gemmer sig inde i den muslimske klædedragt og seerne kan ringe ind og forsøge sig med afslørende spørgsmål. Langsomt falder slørene og vi bliver klogere på burkaernes indhold.
Hiroshi Ishiguro hedder den japanske forsker, der har skabt verdens første androide, en 99,9 procent vellignende kopi af sig selv. I studiet fortæller han om robotmennesker og vurderer på den baggrund Helle Thorning-Schmidt og Anders Fogh. Desuden besøg af det danske band Efterklang, som giver to numre i studiet. I sidste nummer opfylder Mikael Bertelsen en drøm, at spille med i et band.
77-årige Betty Dodson er sexolog og har siden 70'erne undervist amerikanske kvinder i autoerotikkens lyksaligheder. I dag har hun tilnavnet 'Onaniens bedstemor' og er stadig going strong. Det er virgtigt at kvinder lærer at acceptere sig selv fuldt og helt, og anerkende, hvordan de er indrettet. Dodson var selv 35 år gammel før hun accepterede sig selv, betror hun Mikael Bertelsen.
Hvad er det der gik galt mellem filminstruktøren Nicolas Winding Refn og skuespilleren Kim Bodnia? De startede ud som de bedste venner, men efter filmen Bleeder var de ikke længere venner. Mikael Bertelsen vil vide det, Refn søger efter svaret i denne sjette udsendelse i serie-projektet, der skal ende med en samtalebog.
Wolle Kirk er fra Hanstholm, men rykkede i 1973 til Zimbabwe, hvor han over 35 år opbyggede en farm på størrelse med Samsø, drevet af 'jysk management', fortæller han Mads Brügger. Senere blev Wolle Kirk offer for Mugabes jordreformer, der bla. kostede ham det venstre øje. Idag bor Wolle på Mors, men han kalder stadig Afrika for 'hjemme'.
Journalist Michael Jeppesen er kendt bagsideskribent på Ekstra Bladet. Han har været i mediernes søgelys da hans 'Hellige Håndværkere' har været beskyldt for at udføre sort arbejde for Naser Khader. Mads Brügger sætter ham til at skrive en uflatterende bagsideartikel om sig selv. Desuden bandet CocoRosie.
Mikael Bertelsen fik til opgave at interviewe sportsjournalisten Kurt Thyboe på Bogmessen i Forum i anledning af hans selvbiografi 'Kurt - Storyteller'. Men Mikael Bertelsen mente ikke et propfyldt Forum var et passende sted at interviewe Thyboe. Derfor tog han Thyboe og messegæster med på bodega, hvor Bertelsen gav øl og Thyboe besvarede spørgsmål.
Endnu et kapitel i føljetonen og bogen med filminstruktøren Nicolas Winding Refn. Mads Brügger stiller skarpt på Refns forhold til sin producent Henrik Danstrup, som har hjulpet Refn da alt så sort ud, men som Refn nu har indstillet sit samarbejde med.
Gæster er tv-værterne Mascha og Mai-Britt fra "Voice Ucensureret". Værter: Mikael Bertelsen og Mads Brügger.1. Gæster er tv-værterne Mascha og Mai-Britt fra "Voice Ucensureret". Værter: Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Per Nørgård er kendt som Danmarks store komponist, der har modtaget verdens største musikpriser. Men som barn var Nørgård optaget af at skabe tegnefilm med sange og musik til, som blev opført for familien. Værkerne opføres hos Mikael Bertelsen, der er tre verdenspremierer.
Ekstra Bladets bagsideskribent Michael Jeppesen gæster Mads Brügger for at afkræfte nogle rygter om Anders Fogh Rasmussen. Rygte for rygte gennemgåes af Jeppesen, der har sin research i orden. Konklusionen er, at man ikke skal gøres sig interessant på 'Anders Fogh Rasmussens seksualitets bekostning'.
Morten Søkilde er værts-vikar på 'den 11. time'. Søkilde ved ikke hvordan man laver fjernsyn, så han ringer til Mikael Bertelsen. Bertelsen finder ud af at der hverken er tænkt på manuskript eller gæster - derfor råder han Søkilde til at begynde med at lave en tegning.
Mads Brügger har besøg af en mand der siger som en længere lynlås. Dernæst skateren Jakob 'Letten' der fortæller om dengang han fløj over en pølsevogn på Rådhuspladsen og fik store knubs. Til slut musik af Skammens Vogn.
Nissestue.
Jørn Hjorting er efterhånden en gammel kending af 'den 11. time'. Derfor fik Mikael Bertelsen og Mads Brügger lyst til at besøge Hjorting og hans tro klaversvend Niels Bernhart i deres tv-program på DK4. Der er lagt op til nissestue med sang og hyggeligt samvær.
Mikael Bertelsen får besøg af supermodellen Lykke May. Sammen analyserer de den sang Kid Rock har skrevet til hende. Desuden er der et gensyn med en gammel kending af den 11. time: Goodiepal.
Det foreløbigt sidste kapitel i føljetonen og bogen med filminstruktøren Nicolas Winding Refn. Hvad er sandhed og hvad er løgn i det som Refn har fortalt de gange han har været interviewet i programmet. Mikael Bertelsen og Mads Brügger tager fat.
I det sidste program i denne sæson, er Mikael Bertelsen og Mads Brügger taget på jagt med Klaus Rifbjerg.
I tredje sæson af den 11. time skærpes tonen, siger Mads Brügger i premiereudsendelsen. De to værter er uenige om de skal vise den omstridte tegning, som står tilhyllet i studiet. Grænsen for Jyllandspostens ytringsfrihed afsløres. Desuden vises klip med Tom Cruise, der propaganderer for Scientology-bevægelsen. Cruise har en slående lighed med Mikael Bertelsen.
Mads Brügger og Mikael Bertelsen ringer op til hver deres ønske-gæst - jazz-legenden Ole 'Bowlers' Hansen og kgl. skuespiller Jørgen Reenberg - for at invitere dem i studiet. Derudover er der nye afsløringer om dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, hvor nu også Jesper Langberg synes at have spillet en rolle. Til sidst får standup-komiker Casper Eriksen chancen for at bryde igennem på landsdækkende tv.
Den løsslupne stil fra sæsonens første to programmer bliver lagt til side sammen med den røde humor-knap, når den britiske teolog og filosof Phillip Blond gæster Mads Brügger til en en dyb samtale om folkelig kapitalisme, antineoliberalisme og rød konservatisme. Phillip Blond giver sit bud på en ny og bedre verden blandt andet med forbilleder i amish-folkets produktionsmetoder og fransk lokal-økonomi.
Den amerikanske verdensstjerneviolinist Hilary Hahn skulle bruge halvanden times uforstyrret forberedelse for at fremføre værker af Bach og Ysaÿe, da hun gæstede den 11. time. Desuden demonstrerer hun sammen med Mikael Bertelsen, hvordan man undgår at kede sig på et hotelværelse.
Fra ganske uventet side er der dukket noget så sjældent op, som en original ide inden for dansk scenekunst. Den 11. time er stolt af at kunne præsentere uropførelsen af performance-værket 'Pling' frit efter ide af Pia Kjærsgaard. Mikael Bertelsen får også besøg af af den ene halvdel af kunstnerduoen Randi og Katrine til en snak om paranoidt tunnelsyn, og derudover skal vi høre historien om det besynderlige efterspil til musikanmelder Janus Køster-Rasmussens hårde dom over musiker Laura Illeborgs album 'God Vagt'.
Mads Brügger får musikalsk besøg af Snöleoparden, som i et helt år har været elev hos den verdensbeømte sitar-spiller Ravi Shankar i Indien. Desuden kigger kunstneren Søren Dahlgaard forbi ledsaget af to klumper dej á 10 kg. Der er lagt i ovnen til et noget utraditionelt interview.
Den 11. time har besøg af filminstruktør Ole Christian Madsen og hans filmklipper Søren Ebbe. De har netop færdiggjort storfilmen "Flammen og Citronen", men der blev tilsyneladende lavet alt andet end film undervejs i klipperummet. Også Naja Marie Aidt lægger vejen forbi Mikael Bertelsen til en snak om poesibøger.
Mads Brügger byder velkommen til et alternativt boligprogram, hvor musiker Jonas Struck er på besøg til en snak om den afdøde ejer af det hus, Jonas købte for år tilbage. Samtalen runder vidt forskellige emner emner som Østfronten, køkkenelevatorer, Jernkorset og det tyske tidsskrift Der Spiegel.
Den kontroversielle hollænder Geert Wilders - manden bag den meget omtalte koran-kritiske film 'Fitna' - er gæst i den 11. time. Mads Brügger tester den hollandske politikers sans for empati.
Den færøske sanger Teitur lagde vejen forbi Mikael Bertelsen til en snak om det selvbiografiske titelnummer 'The Singer', og om hvordan et godt nummer vel i princippet godt kan høres igen og igen.
Krimiforfatteren Georg Ursins romaner har ofte karakter af kafka'ske dramaer, men Ursins inspiration er ikke hentet ud af den blå luft. Se forfatteren fortælle Mads Brügger om sin tid i Centraladministrationen, hvor blandt andet en særlig møde-praksis ikke lod Kafka meget efter.
Den tyske undergrundsduo Rechenzentrum gæster Mikael Bertelsen for at fremføre deres eksperimenterende version af Beethovens 5. klaverkoncert, akkompagneret af den danske stjernepianist Per Salo. Desuden har komponist Pelle Gudmundsen-Holmgreen lagt vejen forbi den 11. time til en snak om historiske musikalske eksperimenter, hvilket tilsyneladende også involverer båthorn.
Det kommer til at handle om andet end film, når filmkritiker fra Information Christian Monggaard stiller op til et ganske særligt eksperiment i den 11. time. Udover Monggaard selv involverer forsøget en kop sove-te, en mikrofon og søvnforsker Gordon Wildschiødtz. Den danske duo Ekko sørger for den rette musikalske kulisse til aftenens program.
Den norske forfatter Tomas Espedal er besat af tanken om at vandre. Hans roman med titlen 'Gå' blev sidste år nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Tomas Espedal fortæller Mikael Bertelsen om sine ofte månedlange vandreture, og tager os desuden på en imaginær rejse væk fra DR Byen.
Filminstruktør Søren Fauli bruger meget af sin tid på udførligt at skrive svarbreve på ellers uskyldige henvendelser. I aftenens 11. time er der dog anderledes alvorlige ting på spil. Hør Mikael Bertelsen læse Faulis brevveksling op, hvor instruktøren lader et sagsanlæg mod Coop Danmark falde, ledsaget af en temmelig speciel anmodning.
Det er lidt af en kunst at få overtalt Nordens største dramatiker Lars Norén til at blive interviewet. Men det lykkedes for den 11. time, og aftenens samtale mellem Mikael Bertelsen og Lars Norén fortsatte selv efter lamperne i studiet var blevet slukket og udsendelsen i princippet var slut.
Den amerikanske ex-legetøjsproducent Jon Kessler er på besøg i den 11. time og fortæller Mikael Bertelsen, hvordan terroristerne fra 11. september medvirkede til hans comeback som udøvende kunstner. Også aftenens musikalske indslag, El Perro del Mar, genfandt sin lyst til at skrive sange under et anderledes lav-dramatisk møde på en strand i Spanien.
Aftenens gæst er forfatter og sprogofficer Anne-Cathrine Riebnitzsky, der beretter om sin udstationering ved fronten i Afghanistan. Derudover puster Mikael Bertelsen nyt liv i pejlevognsparanoiaen, når han lancerer af en ny licensquiz med attraktive præmier.
Mads Brügger har luret et par troværdigheds-tricks af fra finansminister Lars Løkke Rasmussen. Udover et personligt back-up fra politiker Peter Christensen får Mads Brügger også besøg af Jan Thygesen Poulsen, som gerne vil have hjertet ind i medierne. I den 11. time får Jan Thygesen Poulsen en smagsprøve på sin egen medicin.
Mikael Bertelsen har endnu en dag på kontoret i aftenens program. Udover en række praktiske ting, der skal ordnes, er den 11. time blevet inspireret af TV2 Vejret og har installeret en fuglekasse i Ørstedsparken i København. Og så har TV2 Zulu's flotte neon-reklame ved Langebro længe været et trist syn for Mikael Bertelsen på sin vej til DR Byen... noget må gøres!
Mads Brügger har besøg af forfatter Mads Holger i aftenens 11. time til en snak om historiefortælling. Mads Brügger kaster desuden et misundeligt blik på ord-ekvillibristen Thomas Blachmann. Og så skal vi se, hvad Mikael Bertelsen fik ud af sin aktion ved TV2 Zulu's neon-reklame efter gårsdagens program.
Det jyske band Kalemaris var punk, før der var noget, der hed punk. Mads Brügger har samlet bandet, der blev opløst tilbage i 1976 til en snak om kulkælder-øvelokaler, kind-rødt og jyske sangtekster. Desuden fremfører punkbandet "De Høje Hæle" et cover-nummer af Kalamaris' "Staldfræseren".
Jørgen Sonne har netop udgivet en gendigtning af europæisk lyrik fra 1100- til 1700-tallet. Han gæster Mikael Bertelsen i den 11. time, hvor han reciterer fra den mere underlødige afdeling af lyrikhistorien. Oplev også Michael Strunges rammende radio-parodi på den nu 82-årige Sonne.
Skuespilleren Gry Bay fortæller første del af historien om den fascinerende svindler Tod Scott Brody, der narrede Bay med i en angiveligt stjernespækket Hollywoodfilm. Brody fik også spundet Ghita Nørby og Sonja Richter ind i sit uhyggelige net. Udsendelsen indledes med at grafitti-maleren Erns, der har tagget den 11. times bil, bliver korporligt afstraffet af Mikael Bertelsen.
Anden del af historien om den amerikanske filmproducer, svindleren Tod Scott Brody. Mikael Bertelsen har besøg af den garvede produktionsleder Lene Nielsen, der har arbejdet bl.a. på Breaking the Waves. Der ringes undervejs til skuespiller Sonja Richter og manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen, der begge leverer deres version af den dragende suspense-historie.
The Anti-Christ of Sillicon Valley, engelske Andrew Keen gæster Mads Brügger for at fortælle om sin bog: The Cult of the Amateur. How Todays Internet is Killing Our Culture. Der er et ungdomsoprør igang på nettet. Det er 68'ernes børn der opponerer imod forældregenerationen og sætter deres egen antiautoritære dagsorden med Wikipedia, Youtube etc.
For nogle år siden slog forfatteren og dramatikeren Jokum Rohde tiden ihjel om søndagen ved at udforme collager med billeder og tekst-bidder hentet i Dagbladet Information. Til Mads Brügger fortæller Rohde at han ønsker, at ramme avisens særlige grå tristesse med kollagerne, der hermed offentliggøres for første gang. Desuden sangerinden Maria Køhnke, der i studiet opfører sin sang 'Cardboard Heart' som musikvideo ved hjælp af et dukketeater.
Tredje udsendelse i serien om svindleren Tod Scott Brody. Besøg af James Barclay, en herboende canadisk filminstruktør, der også har været i kløerne på den karismatiske filmproducer. Barclay beretter om hvordan Brody narrer penge ud af godtroende skuespillere. Mikael Bertelsen ringer i løbet af udsendelsen bl.a. til FBI, der har haft fat i Brody.
Udlicitering er oppe i tiden. For at teste den 11. times enkelhed har redaktionen fået produceret et par udsendelser i den tredje verden. Her er det Colombia der på bedste vis giver den som Mikael Bartelsen. Gæster er bl.a. en musiker der spiller på guitar bygget af en kalashnikov grafittimalere der udsmykker studiet. Udsendelsen får også besøg af en Mads Brügger.
Mikael Bertelsen og Mads Brügger er værter for den 11. time, som i denne udgave sendes fra et studie i Nepal. Gæster er Bjergbestigerne Moni Mulpati og Pem Dorgee Sherpa. Desuden musikeren Barta Gandharba, som giver et nummer på sin sarangi.
Hit med pengene, jeg har tømmermænd. Denne aften er helliget fænomenet trusselsbreve. Gæst hos Mads Brügger er kriminaltekniker Jytte Storgaard som for første gang viser Rigspolitiets arkiv af trusselsbreve og andre anonyme skrivelser frem for offentligheden. Som godnat til sidst i udsendelsen opfordrer Jytte Storgaard brevskriverne til at finde en bedre beskæftigelse.
Kunstnertrioen Ingen frygt har igennem fjorten dage levet udelukkende af at spise penge. Hver kunstner har spist cirka 8.000 kr i kontanter og hos Mikael Bertelsen fortæller de, at det er dyrere at spise penge direkte end den mad, man kan købe for pengene. Dernæst forfatteren Helle Helle, der før hun blev rigtig forfatter deltog i skrivekonkurrencer, bl.a. for et sodavandsprodukt, hvor hendes digte stod på bagsiden af etiketterne.
Sidste udsendelse med den 11.time. Der går ild i studiet, Mikael Bertelsen ringer efter DRs firefightere, som kommer og slukker ilden. Sammen med Mads Brügger låner Mikael Bertelsen brandbilen i resten af programmet. De lover at den kun vil blive brugt til seriøse formål og i nødstilfælde. I slutningen af udsendelsen ses navnene på samtlige gæster, der har medvirket til at lave programmet gennem 126 udsendelser. Hele holdet bag den 11. time siger godnat og sov godt.
Nicolas Winding Refn remix (3 afsnit) Øjeblikke 1. Duet Med Jørn Hjorting 2. 10 Min. Med Mikael Simpson 3. Jesse Jane I Gyngen 4. Goodiepal Og Den Mekaniske Fugl 5. Jannik Storm Om Androider 6. De Ringer Vi Spiller 7. Nissemassage 8. John Danser Grønsag 9. Barndomsvennerne Genz og Jepsen 10. Teknisk Uheld 11. Appelsindans Med Kurt Strand 12. Burgammon 13. Den Afrikanske Storbonde 14. David Shrigley Tegner 15. Jørgen Sonne Om Det Danske Sprog 16. Hilary Hahn Og Hullahop 17. Den 11. Time På Taget Godnat 1. Melinda Kinnaman 2. Phillip Blond 3. Mette Moestrup 4. Jesper Christensen 5. Jesse Jane 6. Naja Marie Aidt 7. Morten Søkilde 8. Sonja Richter