All Seasons

Season 1

  • S01E01 På togt i Andamanerhavet

    Det stolte skib Y/S Nordkaperen gøres klar til at krydse det indiske ocean. Men før den store rejse bliver der tid til et togt indenskærs, langs Thailands vestkyst. Her møder vi den buddhistiske kultur på øen Phuket. Havbiologen Jørgen Hylleberg fortæller om sit arbejde med at udforske tropiske have, og en gruppe sigøjnere tager besætningen med på et interessant dybdedyk. Det bliver også til et møde med det danske fyrskib, RANA, der i dag er skoleskib for unge danskere med problemer. Og så får Nordkaperen besøg af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik, der taler med Troels Kløvedal om at sejle, om hjemve og om at skrive.

  • S01E02 Op langs Malabarkysten

    Nordkaperen er sejlet forbi ø-gruppen Andamanerne og syd om Sri Lanka. Efter 13 dage i søen fortæller Troels Kløvedal om at navigere efter solen, om venskaber og om at skulle gå i land, efter en lang sejlads. Skibet lægger til i Kerala, en lille delstat i Indiens sydvestlige hjørne, der byder på et væld af fremmedartede kulturer og regnskovsområder. Her møder holdet forfatterinden Kamala Das, der beretter om hinduismen og problemerne ved arrangerede ægteskaber. Vi følger også teaktræets vej fra plantagen til et skibsvæft, hvor handelsskibe gennem århundreder er blevet bygget ved håndkraft.

  • S01E03 Med Nordøst Monsunen til Oman

    Der er 1000 kilometer til nærmeste landkending og 4000 meter vand under kølen. I flere dage har Nordkaperens mandskab sejlet uden at se andet end delfiner og hav. De er på vej til Oman, der gennem årtusinder har været en velbevaret arabisk hemmelighed. I dag fremstår hovedstaden, Muskat, som en driftig, moderne storby. I Oman fortæller Troels Kløvedal om landets vigtigste råstof, vand, han besøger nogle ørkenbeduiner og tager seerne med til kamelvæddeløb.

  • S01E04 På togt i det Røde Hav

    Troels Kløvedal og Nordkaperen får ny besætning ombord: Ib Michael, Petter Ryberg og sønnen Mikkel Beha Erichsen har alle sejler-erfaring, men deres store interesse er at dykke på det smukke koralrev. I Eritrea møder Kløvedal friheds-kæmperen Fitzum, der fortæller, hvordan det er at bygge et land op efter 30 års borgerkrig. Tilbage på Rødehavet, der er et af verdens mest komplicerede have at sejle på, sætter Nordkaperen atter kursen mod vores del af verden. Efter en hård sejlads er Nordkaperen igennem Suezkanalen og tilbage i Middelhavet.