Home / Series / Avrupa Avrupa / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 1. Bölüm

    • September 25, 2011
    • TRT 1

    Uzun uğraşlar sonucu Avrupa Birliğine nihayet kabul edilen Türkiye, yılbaşı gecesi 12’den itibaren resmen Avrupa Birliği üyesi olacaktır. Avrupa Birliği’nden Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış bu müjdeli haberi Koparan ailesinin mütevazı evine konuk olup, bu evden yapılacak canlı yayınla tüm Türkiye’ye duyuracaktır. Gülbahar Koparan sayın bakan için evi ve yemekleri hazır etmeye çalışmaktadır. Ama bu iş hiç de kolay değildir. Çünkü Gülbahar, bir yandan Avrupa’da Simit zincirleri kurup köşeyi dönme telaşındaki Tekin’in, tek derdi yılbaşı partisine katılmak olan kızı Gül’ün, zihinsel olarak Avrupa Birliğine Türkiye’den önce girmiş bulunan yeni komşusu Nermin Hanımın ve her çocuk için 700 Avro yardım yapılacağını duyunca Avrupa birliğine gireceğimiz gece çocuk yapma sevdasına düşen kapıcı Mali’nin, yol açtığı kargaşayı aşmak zorundadır. Saat gece yarısını vurduğunda Koparan ailesi ve Avrupa Apartmanı sakinlerini eğlenceli bir kaos beklemektedir. Türkiye Avrupa Birliğine girmiştir girmesine ama Avrupa Apartmanı sakinleri el birliğiyle Birliğin dışında kalmayı başarmışlardır.

  • S01E02 2. Bölüm

    • October 2, 2011
    • TRT 1

    Avrupa Birliği’ne girmek, Avrupa Apartmanı sakinlerine hiç yaramamıştır. Ferdi yıllardır yaptığı Tır şoförlüğünü, lisansını yenileyemediği için artık yapamaz. Mahir’in Fransa’ya ihraç ettiği 6 tır dolusu marul ve salatalık birlik standartlarına uymadığı için geri döner. Mahir batma tehlikesiyle karşı karşıyadır. İşsiz kalan Ferdi bir tır satın alıp işletmeye karar verir. Ancak bu iş için satmak zorunda oldukları arsa, zaten iki yıl önce sahte imzayla Tekin tarafından satılmıştır. İş ortaya çıkınca Fi Tekin’i evden kovar. Can, annesi Nermin’e Belçika’ya bir daha dönmek istemediğini, sevgilisi Lisa’dan ayrılacağını bir türlü açıklayamaz. Çünkü Nermin gerçek Avrupalı gelini için düğün alışverişi yapmaya başlamıştır bile… Avrupa Birliği kriterleri nedeniyle muhtarlığını kaybeden muhtar, Ankara’ya protesto yürüyüşü hazırlığına başlamıştır. Bu yürüyüş muhtarla Matmazel arasında sürpriz bir yakınlaşmaya yol açar. Ancak Tekin bu işten hiç de memnun değildir. Bütün bu hengame arasında Can ve Gül asansörde kalırlar. Ve bu beklenmedik rastlantı ikilinin arasında henüz itiraf edilemeyen bir aşkın filizlenmesine yol açar. Ancak birbirine düşman Koparan ve Beceren ailelerine bu aşkı kabul ettirmek hiç de kolay olmayacaktır.

  • S01E03 3. Bölüm

    • October 9, 2011
    • TRT 1

    Gülbahar, Emre’nin ateşi yükselince gecenin bir yarısı oğlunu banyoya sokar. Ama bu arada biraz fazla gürültü yapınca Nermin Hanımla yine karşı karşıya gelirler. Nermin, gürültü yüzünden Koparanları dava etmekle kalmaz, bir de Ferdi ve ailesini apartmandan attırmak için imza toplamaya başlar. Nermin’in amacına ulaşmak için sadece bir imzaya ihtiyacı vardır. Ama Matmazel “hoşlanmadığınız insanlarla bir arada yaşamayı öğrenmelisiniz Nermin Hanım” deyip imza vermeyi reddeder. Ancak Tekin, Matmazel’in iş arkadaşını kıskanıp bir güzel pataklayınca işler değişir ve Matmazel de imza atar. Ancak Nermin’in Can’a aldığı kediyi, Can aralarını düzeltmek için Gül’e sevdirince işler birden tersine döner. Çünkü Gül’ün kediye alerjisi vardır ve bu yüzden hastanelik olur. Üstelik Nermin, Avrupa Birliği’nin zorunlu tuttuğu evcil hayvan sigortasını da yaptırmamıştır. Bunu fırsat bilen Gülbahar ve Ferdi, Nermin’i mahkemeye verir. Bu durum Nermin için dünyanın sonu demektir. Çünkü Nermin Avrupa Birliğinin bir kuralını atlamıştır. Bu onun kariyerinin sonudur. Bu problemi çözmek, Muhtarın yeni açtığı Avrupa Birliği Danışma Merkezine düşecektir. Ancak Muhtarın gözetiminde davaların geri çekilmesi aralarındaki husumeti bitirmez. Çünkü Tekin ve Mahir arasındaki ortaklık Ferdi tarafından deşifre edilir. Şimdi Tekin’in de, Mahir’in de Ferdinin elinden çekeceği vardır.

  • S01E04 4. Bölüm

    • October 16, 2011
    • TRT 1

    Emre’nin okul ödevi, Koparan ve Beceren aileleri arasında iddialaşmaya neden olur. İki aile süresiz teknoloji orucuna girecektir. İlk pes eden aile iddiayı kaybedecektir. Taraflar gözlemci olarak Matmazel ve Muhtarı seçerler. Bütün cep telefonları, bilgisayarlar ve telefonlar toplanıp Mali’ye teslim edilir. Ancak herkes gelen iş telefonları ve elektronik postalarını takip edip rapor vermesi için Mali’den yardım ister. Mali de belli bir ücret karşılığı bu şike uygulamasını seve seve yerine getirir. Ancak Mali bütün mesajları birbirine karıştırır, Muhtarın Matmazele gönderdiği mesajı Gül’e, Can’ın mesajını Matmazele, Nermin’e işyerinden gelen mesajı Mahir’e, Mahir’in mesajını Nermin’e teslim edince ortalık birbirine girer. Mahir, Nermin’e gelen mesajı yanlış anlayıp 50 tırlık sipariş aldığını düşününce hemen Tekin’i arar, Tekin 50 tır bağlaması için Ferdi’yi harekete geçirir. Sonunda herkesin şike yaptığı ortaya çıkar. Ama oluşan karmaşada Nermin işini aksatınca işten atılır. Ferdi Tekin’den 50 tır bağladığı müşterinin ısrarla ismini öğrenmeye çalışır. Tekin bir şekilde bunu geçiştirir… Bu arada Muhtar AB Danışma Merkezi’nin açılışı için herkesi davet eder. Açılışta Tekin bir Alman’ı iş ortağı olarak Ferdi’yle tanıştırır. Ancak Matmazel sayesinde aslında bu adamın konsoloslukta görevli bir memur olduğu açığa çıkar. Ferdi, Tekin’i sıkıştırmış ne haltlar karıştırdığını öğrenmeye çalışırken Mahir tartışmaya dahil olur. Ve iki can düşmanı Mahir ve Ferdi, Tekin aracılığıyla iş ortaklığı yaptıklarını öğrenirler. Şimdi Tekin’in ikisinden de çekeceği vardır.

  • S01E05 5. Bölüm

    • October 23, 2011
    • TRT 1

    Mahir ve Ferdi ortaklığının temelleri Mahir’in şirketinde atılır. Fakat eşlerine açıklayamadıkları bu gizli ortaklık, gülünç durumları da beraberinde getirir. Ferdi, Mahir’in ofise adım atar atmaz adeta kişilik değiştirdiğini görür ve ofisteki Mahir’den bayağı hoşlanır. İkili oldukça iyi anlaşmaya başlarlar. Muhtar ise Matmazel ile aralarındaki ilişkiyi sıcak tutmak adına, Can’a şiirler yazdırmaya devam etmektedir. Tabi bunun karşılığında, Can da ondan bir iyilik ister. Gül ile bir kez olsun yüz yüze konuşmak ve ona kendini anlatabilmek istemektedir. Matmazel’i devreye sokan Muhtar, Can ve Gül arasındaki buzların erimesine aracılık eder. Matmazel’e olan aşkı iyice alevlenen Muhtar ise, işi abartır ve annesini de alarak Matmazel’i Matmazel’den kendisine istemek için kapısına dayanır. Nermin daha sakin bir yaşam sürmeye karar verir. Japon eğitmeniyle beraber Tai Chi dersleri almaya başlar. Fakat Avrupa Apartmanı’nda bu pek de mümkün olmayacaktır. Altın günü düzenleyen Gülbahar, Nermin’i çıldırtmak için elinden geleni yapar. Elini attığı her işi batıran Tekin ise, yeni kurnazlıklar peşindedir. Avrupa Birliği’nin nimetlerinden yararlanmaya ve zengin olmaya kararlıdır. Bu kez de farklı bir şey dener. Bir konserve kutusuyla elini keser ve şirket hakkında dava açar. Tabi ki işler yine istediği gibi gitmeyecektir. Öte yandan Tekin, Muhtar ve Matmazel yakınlaşmasıyla çileden çıkmaya devam etmektedir ve Muhtar’ın şiir oyununu ortaya çıkartmaya kararlıdır.

  • S01E06 6. Bölüm

    • October 30, 2011
    • TRT 1

    Avrupa Apartmanı, bu kez de Nermin ve Gülbahar’ın yöneticilik yarışlarına sahne olur. Kapı kapı gezen ve yöneticiliği diğerinden kapmak için seferber olan ikili, yine tüm apartmanı birbirine katacaktır. Asker kaçağı olarak aranan Tekin, bir yandan da zengin olma hayalleriyle Mehmet Ali’yi de dolduruşa getirir ve Yeşim’in sakladığı paralarla bir iddia kuponu yapar. Durumu öğrenen Yeşim çılgına döner. Can ve Gül aşkı son hızıyla devam ederken, Can ile görüşebilmek için dershanenin ilk günü sınavdan kaçan Gül, yakayı ele verir. Durumu öğrenen ev halkının Gül’ü affetmek için tek bir şartı vardır; Can’dan kendi gözleri önünde ders alması. Bu durum ikili için hem gülünç, hem de duygusal anları beraberinde getirir. Yeşim’in, Matmazel’in evinde Fransa’ya bir uçak bileti bulması ise, Muhtar ve Tekin’i çileden çıkartır. Deliye dönen çılgın âşıklar, bir yandan birbirlerini yemeye devam ederken, bir yandan da Matmazel’i kararından vazgeçirecek planlar yapmaya başlarlar.

  • S01E07 7. Bölüm

    • November 6, 2011
    • TRT 1

    Mahir ve Ferdi ortaklığı gitgide tehlikeli bir hal almaya başlar. Ferdi’nin verdiği gazla, Mahir’in içindeki kabadayı ortaya çıkar. Fakat bu kabadayılık Nermin’e pek sökmeyecektir. Bayram ziyaretine gelen Gülbahar’ın ablası Bahar, işleri iyice karıştırır. Evdeki Gülbahar egemenliği, dominant ablası sayesinde sarsılmaya başlar. Züriye Hanım, Kıbrıs’a dönüş için hazırlıklara başlar. Yeşim ne kadar oralı olmasa da, o yanında kızını da götürmeye kararlıdır. Yeşim’in ağzından Mali’ye bir veda mektubu bile yazmıştır. Bu mektup eline geçince, Mali adeta deliye döner. Yeşim’i de ortalıklarda göremeyince tüm sinirini apartman sakinlerinden çıkaran Mali, kovulmakla burun buruna gelir. Gerçeği öğrendiğinde ise, olan olmuştur artık. Tekin ve Muhtar ise, yine Matmazel’in peşindedir. “Bayram küskünleri barıştırır” mantığından yola çıkarak, fırsatları lehlerine çevirmeye niyetlidirler. Fakat artık gözden düştüklerinden, işler istedikleri gibi gitmez. Dönüp dolaşıp yine birbirlerine zarar verirler. Gül ve Can aşkı doludizgin devam etmektedir. Nermin’in Fas seyahatini ve babasının dışarıda oluşunu fırsat bilen Can, Gül’ü evine davet eder. Romantik akşam yemeğine başlayan çiftimiz, eve ansızın gelen Mahir ve Ferdi’den sonra heyecan dolu anlar yaşamaya başlar. Eve gelen beklenmeyen misafirler kervanına Nermin de katılınca, işler iyice sarpa sarar. Arka odada saklanan Gül ve salonda durumu toparlamaya çalışan Can için, romantik gece artık kâbusa dönmüştür.

  • S01E08 8. Bölüm

    • November 13, 2011
    • TRT 1

    Gül, sonunda sabırla beklediği ve büyük hayaller kurduğu 18. yaşına basar. Bu durumun verdiği özgüvenle de gizlice bir oyuncu ajansına yazılır. Bunu öğrenince deliye dönen Can, durumu aynen Ferdi Bey’e aktarır. İlk başta her şey çığırından çıkacak gibi görünse de, ajansı basan Ferdi’ye orada bir oyunculuk teklifi gelir. Fakat teklifi kabul etmek için bir şartı vardır: Kızı Gül’ün de aynı reklamda oynaması. Reklam yıldızı olmaya kararlı bu ikiliyi kabul etmek, kendi kazdığı kuyuya düşen Can için epey zor olacaktır. Matmazel cephesinde de işler karışmıştır. Kendisine âşık olan ve sürekli peşinden koşan Tekin ve Muhtar’ı caydırmak için Yeşim’in aklına cin bir fikir gelir. Bu fikre bayılan Matmazel, parmağına bir nişan yüzüğü takar. Bunu gören Muhtar tam anlamıyla yıkılır. Emre’nin velisi adı altında okula görüşmeye giden Tekin, yanında muhtarı da götürür. Aşk acısı çeken muhtar, kendisine Matmazel’i unutturacak bir aday seçer: Emre’nin öğretmeni. Fakat verdiği kararın yanlışlığını anlaması uzun sürmez. Muhtar, kendisine sürekli mesajlar atan asabi tavırlar sergileyen öğretmenden kurtulmak için ne yapacağını şaşırır. Fakat artık çok geçtir. Tekin ise aşkından vazgeçmemeye kararlıdır. Matmazel’in parmağındaki yüzük bile onu yıldırmaz. Yeşim ise, artık Mali ile romantik dakikalar yaşayamamaktan dertlidir. Eşi için bir sürpriz hazırlayan ve gitarı eşliğinde ona unutamayacağı bir gece yaşatmaya hazırlanan Mali, yine Tekin’in oyununa gelir ve kendini gitarı ile birlikte bir cafe sahnesinde bulur. Mahir ve Ferdi’nin ofisinde ise denetim paniği yaşanmaktadır. Kendilerini denetime gelecek kişinin Erman Toroğlu olduğunu öğrenen ikili, hem sevinçten hem de panikten deliye döner. Duruma el atan Nermin ise olayı toparlamaya niyetlidir. Fakat ofiste her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırırlar. Ve

  • S01E09 9. Bölüm

    • November 20, 2011
    • TRT 1

    Gizli Ferdi- Mahir ortaklığını öğrenen Gülbahar ve Nermin deliye dönerler. Durumu bir türlü sindiremeyen ve eşlerine tavır alan ikili, onları affetmemeye kararlıdır. Can ve Mahir’e ateş püsküren Nermin, işi onları evden kovmaya kadar götürür. Fakat gece eve giren hırsız ile baş başa kalan Nermin, Gülbahar ve Ferdi’nin evlerine sığınır. Bu sefer beklenen olaylar yaşanmaz ve aynı kaderi paylaştıklarına inanan Gülbahar ve Nermin arasında sıcak bir sohbet başlar. Kızı Gül ile de tartışan ve söyledikleri içine dert olan Gülbahar, açık öğretim sınavlarına girmeye karar verir. Nermin ona bu konuda yardım etmeye de söz verir. İşler tersine döner ve bu kez de Nermin- Gülbahar İkilisi gizli gizli buluşmaya ve ders çalışmaya başlarlar. Can ve Gül ise aşklarını gizli saklı yaşamaya devam etmektedirler. Matmazel’in evinde kilitli kalan çift, bu fırsatı kaçırmaz. Bir yandan fiyaskoyla sonuçlanan reklam filminin acısını Can’dan çıkartan Gül, bir yandan da onun jestlerine karşı koyamaz ve ikili güzel bir film eşliğinde harika vakit geçirmeye başlar. Aşk acısını unutmak ve kendini toparlamak için Emre’nin öğretmeni Tutku ile ilişki yaşamaya başlayan Muhtar için de işler iyice çığırından çıkmıştır. Adeta kaçacak delik arayan ve Tutku’yu bir türlü kendinden uzaklaştıramayan Muhtar, ne yapacağını şaşırır ve tabi yine Tekin’e başvurur. Bu işten kurtulmanın tek çözümünün öldü numarası yapmak olduğunu söyleyen Tekin, muhtarı numaradan hakkın rahmetine kavuşturur. Bütün apartman ve mahalleli ayaklanınca, işler yine sarpa sarar. Ama asıl planlanan şey olur ve Tutku, aşk ve ölüm acısıyla, tayinini istemeye karar verir.

  • S01E10 10. Bölüm

    • December 4, 2011
    • TRT 1

    Koparanlar, bu kez de Emre’nin balet olma sevdasıyla karşı karşıya kalır. Oğlunun balet olmak istediğini öğrenen Ferdi, adeta deliye döner. Bu duruma ilk başta Gülbahar da karşı çıkar. Fakat kendi düğünlerinde bile dans etmeyen kocasının, gençliğinde bir kasa bira uğruna hippilerle katıldığı dans yarışması birinciliğini öğrenince, işin rengi bir anda değişir ve iş inada biner. Bu kez Emre’ye tam destek Gülbahar’dan gelir. Aslında Emre’nin derdi, kızlarla daha çok vakit geçirmekten başka bir şey değildir. Bir arkadaşlarının doğum günü partisine katılan Can ve Gül, sevgili olduklarını kimseye açıklayamadıklarından, bir süre sonra etraftakilerden birbirlerini kıskanmaya başlarlar. En sonunda Gül ile yakınlaşmaya çalışan bir gence kafayı takan Can, daha fazla dayanamaz ve etraftaki tüm erkeklerle kavgaya tutuşur. Evde bu durumu öğrenen Ferdi’nin göğsü kabarır. Fakat Gülbahar’ın içine bir kurt düşer ve ikisinin arasındaki ilişkiyi sorgulamaya ve herkesi sorguya çekmeye başlar. Faturaları yatırmakla görevlendirilen Mali, yolda bir saldırıya uğrar ve elindeki tüm parayı kaptırır. Döndüğünde derdini bir türlü anlatamayan Mali’yi, Muhtar hırsızlıkla suçlar ve kapının önüne koyar. Artık Avrupa Apartmanı’nın yeni bir kapıcısı vardır: Paul. İş tanımlaması dışında hiçbir görevi yapmak istemeyen ve herkesi tersleyen Paul sayesinde, gelen gideni aratmaya başlar ve gözler yine Mali ve Yeşim’e çevrilir. Kafadar ortaklar Ferdi ve Mahir, yine eşlerini barıştırma sevdasına düşer ve Koparanlarda bir yemek organize edilir. Aralarındaki samimiyetin gün geçtikçe arttığı Nermin ve Gülbahar ise, durumu çaktırmamaya kararlıdır. Fakat gece tahmin edildiği gibi noktalanmaz. Diken üstündeki Ferdiyle Mahir’i bir sürpriz beklemektedir; çünkü bu kez birbirlerine düşen Gülbahar ve Nermin olmayacaktır.

  • S01E11 11. Bölüm

    • December 11, 2011
    • TRT 1

    Mahir ve Ferdi’nin ortaklığının temelleri derinden sarsılmıştır. Eşlerinin bu hallerine daha fazla dayanamayan Nermin ve Gülbahar, onları barıştırabilmek için türlü yollar denemeye başlarlar. Fakat Mahir ve Ferdi, neredeyse birbirlerini bir kaşık suda boğacak duruma gelmişlerdir. Bu durumu çözse çözse Tekin çözer düşüncesiyle, gözler yine Tekin’e çevrilir. Tekin, apartmanın satılığa çıkacağı söylentisiyle, Ferdi’nin kanına girer. Nermin’in tehditlerine daha fazla dayanamayan Mahir de ortaklığı devam ettirmeye karar verir. Gül ve Can ilişkisinin de iyiden iyiye suyu ısınmaya başlar. Nermin ve Gülbahar, ikisinden ciddi ciddi şüphelenmeye başlarlar. Can’ın Gül’e yazdığı şiiri ele geçiren Nermin, Can’ın bir kız arkadaşı olduğuna ikna olur ve kızı yemeğe çağırması için Can’a baskı yapmaya başlar. Ailesiyle tanıştırmak için sahte bir Gül ile anlaşan Can, yemekte adeta kaçacak delik arar. Tavırları ve üslubuyla herkesi çileden çıkartan Gül, gerçek Gül’ü de kıskançlıktan deliye döndürür. Bebeklerinin cinsiyetinin erkek olacağını öğrenen Mali ve Yeşim’in ise tek bir derdi vardır; oğullarına isim seçmek. Çocuğa illaki kendi ismini koymak isteyen Mali ve bunu reddederek ismi mutlaka ‘’Rauf’’ olacak diye direten Yeşim, işi iyice abartarak kapı kapı dolaşıp oylama yapmaya başlarlar. Matmazel’in bir nişanlısı olduğu fikrini bir türlü kabullenemeyen Tekin ise, Matmazel’in evine bir dinleme cihazı yerleştirir. Emre’nin bilgisayarından sürekli Matmazel’in evini dinleyen Tekin, her ihtiyacında Matmazel’in kapısında biter. Artık romantik ortamlar yaratmak için tüm kozlar Tekin’in elindedir.

  • S01E12 12. Bölüm

    • December 18, 2011
    • TRT 1

    Mahir'in kardeşi Altın, eşiyle kavga edip boşanır ve bavulunu da alıp, Mahir ve Nermin'in kapısına dayanır. Evlendirme programlarından birine katılıp, kendine yeni bir koca bulmaya kararlıdır. Bunu duyan Mahir çılgına döner ve Altın'a etrafından bir koca adayı aramaya başlar. Muhtar ve Nihat ile Altın'ı baş göz etmeye karar verir fakat Altın'a koca beğendirmek umduğu kadar kolay olmaz. Altın'ın aradığı tek özellik, yeni kocasının 'kel' olmasıdır. Apartmanda Tekin'i gören ve deliye dönen Altın, Tekin'e kancayı takar. Matmazel'le yaşamak istediği ilişkiden de iyice ümidi kesen Tekin, yaşadığı aşk acısıyla da kendisini böylesine beğenen Altın'a hayır diyemez. Fakat Ferdi ve Mahir'i bu işe ikna etmek hiçte kolay olmayacaktır. Bunu bilen Gülbahar ve Nermin, ikiliyi oyuna getirerek, çat kapı kız isteme faslına dâhil ediverirler. Fakat işler ciddiye binince, Tekin yavaş yavaş bunalmaya başlar. Daha nişan hazırlıklarındaki karmaşadan canı sıkılan Tekin, yine bir oyun planlayarak bu işten yırtmanın yollarını aramaya başlar. Muhtar ile yine kafa kafaya verirler ve Altın 'ın eski kocası Rahmi'yi bularak, ikiliyi barıştırmak için bir plan yapmaya başlarlar. Rahmi'nin de hala Altın'da gönlü olduğunu anlayınca, Rahmi'yi ikna etmek sandıklarından daha kolay olur. Elinde benzin bidonuyla Avrupa Apartmanı'nın kapısına dayanan Rahmi, çığlık çığlığa sevgi nidaları atmaya başlar. Hatta olaya kendini iyice kaptırarak, bidona gerçek benzin koyan Rahmi, bir kolunu da gerçekten ateşe verir. Böylesi bir sevgi gösterisi karşısında kendinden geçen Altın, derhal Tekin'den vazgeçerek eski kocasına dönmeye karar verir. Bu nişanın iki aile arasındaki buzları eriteceğine kesin gözüyle bakan Can ve Gül'ün ise, hevesleri kursaklarında kalır. Ama aşklarından vazgeçmeye hiçte niyetleri yoktur.

  • S01E13 13. Bölüm

    • December 25, 2011
    • TRT 1

    Mahir ve Ferdi arasındaki soğuk savaş yüzünden, artık ofislerine müşteri uğramaz olmuştur. Yine tartıştıkları bir günün akşamında, dağıtmış bir halde evlerine dönen ikiliyi gören Nermin ve Gülbahar daha fazla dayanamaz ve duruma el atmaya karar verir. Kadın dayanışmasıyla işleri derhal toparlayabileceklerine emindirler ve bir günlüğüne görev değişimi yapmaya karar verirler. Bir gün boyunca ev işlerinden Ferdi ve Mahir sorumlu olacak, haldeki işleyişi de Nermin ve Gülbahar sağlayacaktır. Yeni görevlerini son derece ciddiye alan ikili, gelen müşterilere nazik tavırlarla hizmet vermekte, kolonya dökmekten bile geri kalmamaktadır. Müşterileri bağladıktan sonra bununla da yetinmeyen Nermin ve Gülbahar, bir de çiçek satışı işine giriverirler. Fakat haldeki kabzımallar durumdan hiçte hoşnut olmazlar ve sesleri yavaş yavaş yükselmeye başlar. Ev işlerini iyice ellerine yüzlerine bulaştıran Mahir ve Ferdi ise, her şeyden habersiz görevlerini satacak birilerini aramaktadırlar. Matmazel’e olan aşkından iyice deliye dönen Tekin ise, çareyi bu sefer de bir sergi açılışı için modellik yapmakta bulur. Sanat aşkıyla Matmazel’i bu sefer etkileyeceğine kesin gözüyle bakan Tekin, yaptığı işi de ‘’sanat simsarlığı’’ adıyla duyurur. Gerçeği öğrenen Muhtar, sergi günü için yaptığı kusursuz planla, herkesin önünde Tekin’in ipliğini pazara çıkarır. Çaresiz âşıklar Can ve Gül ise, ilişkilerini saklamak için ne yapacaklarını şaşırmış durumdadırlar. Zaten işler iyice sarpa sarmışken, Gül’ün odasında Can’ın yazdığı şiirleri bulan Ferdi, adeta deliye döner. Durumu fark edince ne yapacağını bilemeyen Gül, durumu Can’a anlatır. Kâbus dolu günler yaşamaya başlayan ikiliyi ise, sürpriz bir son beklemektedir. Matmazel’in evinde Can’ı görünce, ilişki yaşadıklarından şüphelenen Tekin, Can’ın üzerine gidince, beklen

  • S01E14 14. Bölüm

    • January 1, 2012
    • TRT 1

    Gül ve Can’ın aşkını öğrenen Tekin, adeta deliye dönmüştür. Ne yapacağını şaşırmış ve gözü dönmüş bir halde, bu aşkı eniştesine anlatmaya kararlıdır. Tekin’in bu halinden son derece korkan ve çaresiz kalan Can, Tekin’in kafasına eline geçirdiği bir vazoyu indirir. Artık işler tamamen çığırından çıkmıştır. Tüm apartman ve muhtar, Can ve Gül’e yardım etmek ve onlara zaman kazandırmak için seferber olurlar. Başına aldığı darbeyle bayılan zavallı Tekin; eli, ayakları ve ağzı bağlı bir halde bir halıyla beraber rulo yapılır ve elden ele dolaşmaya başlar. Kendine gelmemesi için kafasına aldığı darbelerin ardı arkası kesilmez. Tekin’i sakinleştirecek ve onun konuşmamasını sağlayacak tek kişi Matmazel’dir. Matmazel’in evinde 2 gün boyunca saklanan Tekin, ayılır ayılmaz soluğu evinde alır. Fakat beklenmeyen gelişme yaşanır; Tekin başına aldığı darbelerden dolayı hafızasını kaybetmiştir. Tüm gözler, Tekin’in evinden çıktığı Matmazel’e çevrilir. Çaresiz âşıkları korumak Matmazel’e düşer ve kendini feda ederek Tekin ile aşk yaşadıklarını söyleyiverir. Tekin mutluluktan uçarken, Matmazel, Gül ve Can ne yapacaklarını şaşırmış durumdadırlar. Bir yandan düğün hazırlıkları başlarken, bir yandan da Tekin’in hafızası yavaş yavaş yerine gelmeye başlar. Can ve Gül için korkulan olmayacak gibi görünmektedir, artık aşklarına Tekin de inanmaya başlamıştır.

  • S01E15 15. Bölüm

    • January 8, 2012
    • TRT 1

    Matmazel ile mutlu sona doğru yaklaşan Tekin, adeta aşk sarhoşudur. İçi içine sığmayan ve tek düşüncesi düğün olan Tekin, yaşadığı hafıza kaybını dahi unutmuştur. Matmazel cephesinde ise durum tam tersidir. Ne yapacağını bilemez bir halde çıkış yolu arayan Matmazel, içine düştüğü bu kâbustan kurtulmaya çabalamaktadır. Bu oyuna başlarken Can ve Gül’e güvenirken, artık yavaş yavaş umudunu yitirmeye de başlar. Koparan ve Beceren aileleri ise, yine karşı karşıya gelecek bir nokta bulurlar ve sesleri yine yükselmeye başlar. Tekin’e düğün yapmayı reddeden Ferdi ve düğün için ısrar eden Gülbahar arasında ipler gerilir. Nermin de boş durmaz ve kız tarafı olarak Matmazel’in yanında olmaya karar verir. Ona göre; Avrupalının halinden yine bir Avrupalı anlar, o da kendisidir. İşler yine inada biner ve her şeye rağmen hazırlıklar son sürat devam eder. Can ve Gül ise, hem bu oyuna bir son vermek, hem de ilişkilerini açıklamak üzere fırsat kollamaktadırlar. Fakat aileler bir araya geldiğinde, hayalleri sürekli suya düşmektedir. İşler Matmazel ve ikisi için epey zorlaşmıştır. Daha fazla dayanamayan Matmazel, herkes düğün hazırlığı telaşındayken, asıl bombayı patlatıverir. Bir mektup bırakarak evi terk eder ve arkasında iki yaralı aşık bırakarak kayıplara karışır. Aşk acısıyla Matmazel’in evine taşınan ve evden kovulan Tekin ise, birbirlerine destek olma düşüncesiyle beraber yaşamaya başlarlar. Ama işler yine planlandığı gibi gitmeyecektir.

  • S01E16 16. Bölüm

    • January 22, 2012
    • TRT 1

    Nermin ve Gülbahar arasında bu kez de stil savaşları başlar. Kabzımallar gecesi için hazırlanan Nermin, giydiği kıyafeti Gülbahar’ın üzerinde görünce sinirden ve hırsından ne yapacağını şaşırır ve yeni bir savaş başlatır. Gülbahar’a haddini bildirmeye ve onu rezil etmeye kararlıdır. Ona göre giyinmekten hiç anlamayan Gülbahar’ın, kendisiyle aynı elbiseyi giymiş olması kabul edilemez. Arkadaşlarıyla birlikte hemen bir plan organize edilir ve Gülbahar yerin dibine sokulur. Ama intikam çanları bu sefer de Nermin için çalmaya başlar. Emre’yi bir geceliğine Nermin ve Mahir çiftine bırakan Koparan’lar, Emre’nin parlak fikirleriyle baş edemezler ve onun aklına uyup bir alışveriş merkezine gitmeye karar verirler. Emre’nin derdi tabi ki eğlenmek değil, kulak misafiri olduğu Can ve Gül’ü, planlarını gerçekleştirirken kıskıvrak yakalamaktır. Alışveriş merkezinden kaçarak, eve geri dönen Emre’yi kaybeden Mahir ve Nermin, meraktan ve korkudan deliye dönerler. Gülbahar tabii ki yanı başındaki Emre’nin varlığını sonuna kadar kullanmaya kararlıdır. Kayıplara karışan Matmazel ise, Gül ve Can’ın karşısına cafede çıkar. Tek isteği kalan eşyalarını alarak, yeni apartmanına geri dönmektir. Tabi bu hiç de kolay olmayacaktır. Yeni kiracılar Muhtar ve Tekin’i bunun için ikna etmek imkânsızdır. Can ve Gül, hemen bir plan yaparlar ve evi onlar yokken soymaya karar verirler. Emre’ye basılan ve ceplerindeki tüm parayı kaptıran Can ve Gül, sonrasında da iş üstündeyken polislere suçüstü yakalanırlar. Muhtar sayesinde bu işten de sıyrılan çılgın âşıklara bir darbe de Tekin’den gelir. Matmazel’i tekrar karşısında gören ve sözleri karşısında yıkılarak hafızası yavaş yavaş canlanan Tekin, Can ve Gül’den bir kez daha gelen aşk itirafına da bu kez hiç sıcak bakmaz. Fakat onları çıkmazdan kurtaran, yine o olacak gibi görü

  • S01E17 17. Bölüm

    • January 29, 2012
    • TRT 1

    Ferdi'nin asabi tavırlarından dertli Gülbahar ve uykusunda eşine şiddet uygulayan Nermin'den dertli Mahir, çareyi bir evlilik terapistine gitmekte bulur. Gülbahar ve Nermin ne kadar hevesli de olsa, Ferdi ve Mahir'i bu işe ikna etmek hiç de kolay olmaz. Fakat bu ikilinin terapiden kaytarmanın yolunu bulması tabi ki uzun sürmez. Terapiye gider gibi yapıp, alt katta langırt oynayan ikili, günden güne birbirlerine açılmaya da başlarlar. Kendi aralarında gerçekleştirdikleri terapiden keyif alan ve davranışları da iyiye giden Ferdi ve Mahir'in durumuna en çok Nermin ve Gülbahar sevinir. Aşk acısıyla yanan ve Matmazel'e karşı olan tüm hislerini unutacağına yemin eden Muhtar ise, çareyi yeni biriyle tanışarak evlenmekte bulur. Bu iş için Gülbahar'ın kapısını çalan Muhtar'a gelin adayı olarak Aysel seçilir. Görüşmeyi kabul eden ve yemeğe çıkan çift, birbirlerinden hoşlanırlar. Ta ki Muhtar, Ferdi ile konuşana kadar. Evlilik hakkında sürekli atıp tutan Ferdi, Muhtar'ın aklını çeliverir. Tüm ümitleri yıkılan Aysel'e bir darbe de patronlarından gelir. Ferdi ve Mahir'in terapi yerine langırt oynamaya gittiklerini Nermin ve Gülbahar'a anlatıveren Aysel, işinden de olur. Fakat kapının önüne koyulan sadece kendisi olmaz. Durumu öğrenen Nermin ve Gülbahar, eşlerinin yalanlarını hazmedemez ve onları evden kovar. Otele yerleşmeye karar veren iki kafadar, ilk başta 'bekârlık sultanlıktır' naraları atsa da, iş yemeği için İstanbul'a gelen iki sarışını görünce elleri ayaklarına dolaşır. Eşlerinden korkularından ne yapacağını şaşıran Mahir ve Ferdi, çareyi en göz önündeki yer olan cafeye gitmekte bulur. Fakat gece hiç de iç açıcı sonlanmaz. Kocalarının durumunu Mali'den öğrenen ve kıskançlıktan delirmiş bir halde cafeyi basan Nermin ve Gülbahar, iş anlaşmasını da başlamadan bitiriverirler. Muhtar ise tüm bu kıskançlık gösterileri ve olayların son

  • S01E18 18. Bölüm

    • February 5, 2012
    • TRT 1

    Ferdi, evlilik yıldönümünü unutunca olanlar olur. Zaten Ferdi’nin kaba saba ve saldırgan davranışlarından illallah eden Gülbahar için, bu unutkanlık son damla olur. Ferdi, durumu kurtarmak niyetiyle Gül’e para verirken yakalanınca da, iyice gözden düşer. Kusursuz bir plan yapmaya karar veren ve evlenme teklif ettiği balıkçının ambiyansını gizli saklı eve uygulayan Ferdi, Gülbahar’a kendini affettirmeye kesin kararlıdır. Fakat işler yine istediği gibi gitmez. Gülbahar’ın kolayca pes etmeye niyeti yoktur. Onun istediği, kocasıyla yine eski günlerdeki gibi olmaktır. İnatçı ikili, aralarındaki savaşı sürdürmeye kararlıdır. Muhtar ve Aysel cephesinde ise, hararetli bir koşuşturma yaşanmaktadır. Aysel’in ailesinin istekleri günden güne artmaktadır. Durumdan iyice bunalan ve illallah eden Muhtar’ın, paraları da yavaş yavaş suyunu çekmeye başlar. İki arada kalan Aysel, gözyaşları içinde ve Muhtar’ı ite kaka, o büyük günün hayaliyle yaşamaktadır. Ferdi’nin başarısızlıkla sonuçlanan sürprizi, Nermin’i gaza getirmeye yetmiştir. Gülbahar’ı kıskanan ve Mahir’den çılgın bir sürpriz talep eden Nermin, sabırsızlıkla sürprizini beklemektedir. Eski günlerdeki gibi Nermin’in kapısına motorla dayanan Mahir, onu mest etmeyi başarır. Ama motorla gezintiye çıkan çılgın âşıkların gecesi hiçte hayırlı noktalanmaz. Kaza geçiren ve eve mahkûm olan çift, sıkıntıdan patlamaya başlarlar. Ne yapacaklarını bilemeyen ikili, Koparanlar ile okey turnuvası düzenlemeye karar verirler. Tabi ki oyunun sonunda işler yine karışacaktır. Bu dörtlünün bir arada olması turnuvanın karışması için yeterli bir sebepken, işin içine giren yanlış anlaşılmalarla da işin tadı iyice kaçar.

  • S01E19 19. Bölüm

    • February 12, 2012
    • TRT 1

    Avrupa Apartmanı’na Mahir’in annesi Makbule’nin gelişiyle, tüm dengeler bir anda değişir. Nermin bambaşka bir karaktere dönüşür. Huysuz ve Avrupa özentisi Nermin gider, hamarat ve mülayim bir Nermin gelir. Buna en çok sevinen tabii ki Mahir olur. Ama bu misafirlik, Can ve Gül için de bir fırsat haline dönüşür. Apartmanda Gül ile karşılaşan ve onun bıcır bıcır, nazik halinden epey etkilenen Makbule, torunu ile ikisinin mürüvvetini görebilmek için çalışmalara başlar. Koparan ailesi yemeğe davet edilir, fakat evde beklenmeyen gelişmeler yaşanır. Can’ın okuldan arkadaşı olan ve tıp öğrencisi olarak kendini tanıtan Elif, Nermin’in gönlünü güzelliği ve tavırlarıyla çabucak kazanır. Elif’i gelin adayı olarak gözüne kestiren ve Can’a baskı yapmaya başlayan Nermin, Gül’ü adeta çileden çıkartır. Kıskançlıktan deliye dönen ve kızın tavırlarındaki hissiyatı da anlayan Gül, Elif’le saç saça kavga etmekten de geri kalmaz. Ama olaya son noktayı koyan, yine Makbule olur. Zaten gözünün tutmadığı Elif’in telefon görüşmesine kulak misafiri olan Makbule, kızın ipliğini pazara çıkarıverir. Aysel ile nikâhın kıyısından dönen Muhtar ise, kız tarafı için temin ettiği malzemeler elinde kalınca, ne yapacağını şaşırır. Tabi ki duruma el atan yine Tekin olur. İşi ticarete döken ve Muhtar’ın moral bozukluğuna rağmen, ellerinde ne var ne yok satışa çıkarmaya niyetlenen Tekin’in ise keyfine diyecek yoktur. Ayrıca ikilinin parlak projelerine bir yenisi daha eklenir. Ofisi, çöpçatanlık ofisine çevirmeye karar veren ikili, evlendirecekleri adayları tek tek aramaktan da geri kalmaz. İşlerin sarpa sarması ise tabiî ki uzun sürmeyecektir.

  • S01E20 20. Bölüm

    • February 19, 2012
    • TRT 1

    Mahir ve Ferdi ile iş görüşmesi yapmak için gelen Fransız Boris için bir çevirmen ayarlanır. Bu çevirmen tabii ki Matmazel’den başkası değildir. Nermin’den utana sıkıla bir fırın isteyen Gülbahar, fırının bozulmasıyla zor anlar yaşar. Nermin ve Gülbahar’ın tartışması karakolda sonlanır. Karakolda Mali’nin açıklamasına başvuran polis, asıl suçlunun Gülbahar olduğunu öğrenir. Artık Avrupa apartmanı bu ikiliye dardır. Nermin daha fazla dayanamaz ve derhal apartmandan taşınmanın yollarını arar. İş yemeğinde Boris ile gerektiği kadar ilgilenemeyen Ferdi ve Mahir’in yerini ise, Matmazel almıştır. Sık sık gezintilere çıkan ve beraber vakit geçiren ikili arasında bir yakınlaşma da başlar. Matmazelin yüzünün yeniden gülmeye başladığı bu günler, yine tadını kaçıracak bir gelişmeyle sonuçlanır. İş anlaşmasını imzalaması için Matmazel’i öne süren Boris, Ferdi ve Mahir’in gazabına uğrar. Ne olduğunu anlayamadan kendini bir kavganın tam ortasında bulan Boris ve onun gözünün içine bakan Matmazel için, her şey başlamadan bitecek gibi görünmektedir.

  • S01E21 21. Bölüm

    • February 26, 2012
    • TRT 1

    Tekin, sonunda oynadığı bir kuponu tutturmayı başarır. Kazandığı parayla muhtarı da alıp İspanya'ya giden Tekin, döndüğünde apartmanda hiçbir şeyi bıraktığı gibi bulamaz. Tüm dengeler değişmiş, neredeyse herkes birbirine küsmüştür. Tüm apartmanı kasıp kavuran facebook dalgası, işleri epey karıştırmıştır. Sabahtan akşama kadar internette gezinen Nermin, artık ev işleriyle ve Mahirle tamamen ilgilenemez olmuştur. Gülün bilgisayarını ele geçiren ve kızının hayatıyla ilgili hafiyeliğe başlayan Gülbahar ise, Emre sayesinde işleri iyice geliştirmeye başlar. Kendine bir hesap açtıran ve gülün yazışmalarını takibe alan Gülbahar, işleri Can'la yazışmaya kadar götürür. Gül'ün ağzından 'doktor' rumuzlu Can'la yazışmaya başlayan Gülbahar, âşıkların arasını da açmayı başarır. Ama bardağı taşıran son damla, internete yüklediği mayolu aile fotoğrafları olur. Bu iş Ferdi'nin kulağına gittiğinde işler daha da karışır. Mahir de aynı dertten muzdariptir. Gençliklerinde çektirdikleri fotoğrafları internete yükleyen Nermin, Mahir'in alay konusu olmasına sebep olur. Emre sayesinde Nermin'in sayfasını ele geçiren Mahir ise, Nermin'in eski hayranlarından gelen mesajları görünce adeta deliye döner. Çiftler daha fazla birbirine tahammül edemez ve Nermin ve Gülbahar bir yanda, ortaklar diğer yanda yaşamaya başlar. Matmazelin ise sabrı yine taşacak gibi görünmektedir. Tekin ve Matmazel'den kurtulduğuna henüz sevinemeyen Matmazel, bu sefer de Nihat'ın pençesine düşer. Çılgın âşıkların kulağına giden bu durum ise, onları hiç mutlu etmez. İşlerin çığırından çıkması an meselesidir.

  • S01E22 22. Bölüm

    • March 4, 2012
    • TRT 1

    Nermin ve Gülbahar ikilisi bu kez de futbol sevdasına tutulurlar. Tüm Koparanlar’ın gitmeyi kafasına koyduğu Fenerbahçe maçının, çocuk ve kadın seyircilerle oynanmasına karar verilir. Emre’ye arkadaş olmak için maça gitmeyi kabul eden Gülbahar ve bu durumu ‘seyircisiz oynadık’ olarak nitelendirenleri protesto etmek için giden Nermin, adeta birer holigan olarak geri dönerler. Hatta Nermin işi iyice abartır ve izlediği bu maçtan sonra hiçbir maçı kaçırmaz olur. Evi de stadyuma çeviren Nermin, iddia kuponları yapmaktan da geri kalmaz. Can ve Gül arasındaki soğuk savaş ise devam etmektedir. Gül zannederek Gülbahar ile yazışan ve tüm sinirleri alt üst olan Can ve ona trip yapmaktan asla vazgeçmeyen Gül’ün arasını düzeltmek yine Matmazel’e düşer. Gerçek ortaya çıktığında ise Gül’ün başından kaynar sular dökülür. Annesinin bu yaptığını bir türlü kabullenemeyen Gül, ona bir oyun oynamaya karar verir. İnternette, kafedeki partiye katılacağını ilan eden Gül, Gülbahar ve Ferdi’yi tuzağına düşürür. Öte yandan, Matmazel ve Nihat arasındaki yakınlaşma, Muhtar ve Tekin’i deli etmeye devam etmektedir. Olanlara bir türlü anlam veremeyen ve sürekli birlikte plan yapan ikiliyi gördükçe sinir krizleri geçiren Muhtar ve Tekin, Matmazel’in ağzından laf alması için Can ve Gül’ü görevlendirir. Ama sonuç pekte iç açıcı görünmemektedir. Evde gebelik testi bulan Mahir ise, panikten ne yapacağını şaşırmıştır. Nermin’i hamile zanneden ve eli ayağına dolaşan Mahir, gerçeği öğrendiğinde ise kendini bir çıkmazın içinde buluverir. Arkadaşının yaptığı test, Nermin’e çocuk sahibi olma duygusunu aşılamıştır bile.

  • S01E23 23. Bölüm

    • March 11, 2012
    • TRT 1

    Avrupa Apartmanı'na giren hırsız, her şeyi bir anda altüst eder. Becerenler ve Koparanlar, panik ve telaşla, evlerine birer alarm taktırmaya karar verirler. Fakat alarma beraber, ortalık sakinleşeceği yerde daha da karışmaya başlar. Zamanlı zamansız öten alarm, herkesin sinirlerini yıpratır. Alarm şirketindeki görevli derhal apartmana geri çağrılır, ağzının payı verilir. Tüm alarmları sökmesi ve paraların iade edilmesi için görevli neredeyse dövmekten beter edilir. Tüm bunlar olup biterken, Nermin tek bir şeye takılır; Mahir'in olaylar karşısındaki efendi ve sessiz tutumu. Nermin'e göre, Mahir de tıpkı Ferdi gibi bağırıp çağırmalı, ağırlığını koymalıdır. Ferdi'nin karakterine özenen Nermin, Mahir'e demediğini bırakmaz. Vahşileşmesi için sabah akşam Mahir'e et yedirmeye de başlayan Nermin, olacakların farkında değildir. Çileden çıkan ve bambaşka bir karaktere dönüşen Mahir, Nermin'e etmediğini bırakmaz. Tam bir kabadayıya dönüşür ve eve de uğramaz olur. Kendine bir de metres tuttuğunu söyleyen Mahir, Nermin için güzel bir sürpriz ve ders hazırlamıştır. Nihat ve Matmazel yakınlaşmasıyla iyice çileden Tekin ise, yine bir düzenbazlık düşünür. İkilinin çıkmaya hazırlandığı Karadeniz gezisini öğrenen Tekin, ne yapacağını şaşırır. Nihat'ı gezi planında saf dışı bırakmak için, kendine hırsız süsü vererek haldeki dükkânın kapı penceresini indirir. Tabi ki Nihat'ın ifadesine başvurulması için Nihat geri çağrılır. Ama Tekin'in hesaba katmadığı bir şey vardır; o da güvenlik kamerası. Kimliği ortaya çıkınca kaçacak delik arayan Tekin, hem Nihat'ın hem de Ferdi'nin gazabına uğrar. Üstüne bir de apartmandaki alarma yanlış şifreyi girerek bütün polisleri başına toplayan Tekin, eniştesinin ifadesiyle de kendini nezarethanede buluverir. Artık, bardaktaki son damla da taşmıştır ve Tekin'in kalacak yeri dahi kalm

  • S01E24 24. Bölüm

    • March 25, 2012
    • TRT 1

    Avrupa Avrupa’da bu hafta, Emre’nin sokakta bulduğu köpeği eve getirmesiyle Gülbahar ve Ferdi çılgına döner. Ama Emre ve Gül, Kerata ismini verdikleri köpeği evde beslemek için fazlaca isteklilerdir. Emre ve Gül’ün bu isteklerine, köpeği çiftleştirerek yavrularını satmak isteyen Tekin de ortak olur, ama Ferdi ve Gülbahar köpeği barınağa gönderirler. Fakat Emre’nin doğum gününde Nermin’in bütün Koparan ailesini şok edecek bir hediyesi vardır. Bu sırada Ferdi ve Mahir’in kötü giden işleri Ukrayna’dan gelen bir anlaşma teklifiyle hareketlenir. Fakat bu anlaşmayı yapmak için Ferdi ve Mahir’in Ukrayna’ya gitmeleri gerekmektedir. Nermin ve Gülbahar Ukrayna’ya gitme fikrinden pek hoşlanmaz. Mahir ve Ferdi, Nermin ve Gülbahar’dan izin alabilmek için her yola başvurur. Bu sırada Can’ın eski sevgilisinden gelen mektupları ele geçiren Gül, Can’ın gizli dövmesinden haberdar olur ve dövmeyi görüp sildirmek için türlü oyunlar oynar. Aysel’in aşkından meczup olan Muhtar ise, Aysel’e kavuşmak için Tekin’le oynadığı oyuna Matmazel’i de dahil edecektir.

  • S01E25 25. Bölüm

    • April 1, 2012
    • TRT 1

    Emre’nin, aile konulu kompozisyon ödevine kendi ailesini yazmasıyla ortalık karışır. Ferdi ve Gülbahar’ı okula çağıran Emre’nin öğretmeni, Koparan ailesinin gürültülü yaşamının Emre’ye zarar verdiğini söyler ve Gülbahar’ı ilgisizlikle suçlar. Çılgına dönen Gülbahar artık hem sakinleşmek, hem de Emre’ye karşı daha ilgili olmak için çaba sarf etmek zorundadır. Fakat Gülbahar, sakin ve ilgili anne olmak için çaba sarf ederken, Nermin Beceren’le olan çatışmalarını bir kenara atamaz. Artık bağırıp çağırarak değil, sessiz bir mücadele başlamıştır. Gülbahar, Nermin’le olan bu sessiz mücadelesine Can’a annesinde bulamadıklarını sunarak başlar. Fakat Nermin bunun altında kalmaz ve karşılığında Gül’ü alır. Bitmek bilmeyen bu mücadeleye bir son vermek isteyen Ferdi ve Mahir ise bir akşam yemeğiyle Nermin ve Gülbahar arasındaki buzları eritmeye karar verir. Peki Ferdi ve Mahir, eşlerini bu yemeğe gitmeye ikna edebilecekler mi? Bu sırada Muhtar ve Aysel aşkının yeniden harlanmasıyla yalnız kalan Tekin ise, Matmazel ve Nihat yakınlaşmasına karşı mücadelesini sürdürmektedir.

  • S01E26 26. Bölüm

    • April 8, 2012
    • TRT 1

    Avrupa apartmanında bu hafta, Çakma Bekarlar Kulübü kuruluyor. Nermin’in halasının kızının düğününe Silifke’ye gitmek istemeyen Mahir, kendisine sahte bir hastalık uydurur ve evinde karantinada kalması gerektiğini söyler. Kendi evinde huzurlu bir karantina yaşayan Mahir, başta Nermin olmak üzere kimseyle görüşmeden evinde gününü gün eder. Ama Mahir’in bu huzuru çok fazla sürmeyecektir. Avrupa apartmanının diğer erkekleri de durumu fark edip Mahir’in yanına gelir ve böylece Avrupa apartmanında Çakma Bekarlar Kulübü kurulur. Bu sırada, Mahir’in sahte karantinası yüzünden evlerine giremeyen Nermin ve Can, Koparan’ların evlerine konuk olur. Nermin ve Gülbahar’ın aynı evde kalması kadar, Can ve Gül’ün aynı evde kalması da birbirinden komik olaylara neden olacaktır.

  • S01E27 27. Bölüm

    • April 15, 2012
    • TRT 1

    Nermin’in kredi kartlarını gören Gülbahar, kendisine kredi kartı almaya karar verir. Gülbahar biraz ısrar ettikten sonra sadece mutfak harcamaları için kullanmak şartıyla Ferdi’yi kredi kartı almaya ikna eder. Fakat Gülbahar’ın kredi kartıyla imtihanı mutfak harcamalarıyla sınırlı kalacak mıdır? Bu sırada Ferdi ve Mahir’in kötü giden işleri Ukrayna’dan gelen bir anlaşma teklifiyle hareketlenir. Fakat bu anlaşmayı yapmak için Ferdi ve Mahir’in Ukrayna’ya gitmeleri gerekmektedir. Nermin ve Gülbahar Ukrayna’ya gitme fikrinden pek hoşlanmaz. Mahir ve Ferdi, Nermin ve Gülbahar’dan izin alabilmek için her yola başvurur. Bu sırada Can’ın eski sevgilisinden gelen mektupları ele geçiren Gül, Can’ın gizli dövmesinden haberdar olur ve dövmeyi görüp sildirmek için türlü oyunlar oynar. Aysel’in aşkından meczup olan Muhtar ise, Aysel’e kavuşmak için Tekin’le oynadığı oyuna Matmazel’i de dahil edecektir.

  • S01E28 28. Bölüm

    • April 22, 2012
    • TRT 1

    Gülbahar okul toplantısına gitmek için elbiselerini dener, ancak en sevdiği elbisesi üzerine olmayınca, rejime girmeye karar verir. Ancak bunu Ferdi’ye söylediğinde alay konusu olur ve Ferdi’yle rejim konusunda iddiaya girerler. Tabi bu o kadar da kolay bir süreç değildir. Ferdi’nin bu rejim sırasında psikolojisi çok bozulur. Bütün bunlar olurken Ferdi’nin çocukluk arkadaşı münasebetsiz Münir’de işin içine girer. Ailece pikniğe gitmek isteyen Koparanlar münasebetsiz Münir’e öyle bir yalan söylerler ki olanlar olur.

  • S01E29 29. Bölüm

    • April 29, 2012
    • TRT 1

    Sahte nişanın ortasına dalan Tekin’den sonra hastaneden kaçan Nihat da nişana gelir. Fakat Nihat kendisinin yerine Can’ın geçtiğini anlamaz ve Münir’den dayak yer. Can ve Gül’ün sahte nişanı atlatıldıktan sonra, Koparan ve Beceren ailesini yüzük krizi beklemektedir. Nermin’in sahte nişan için verdiği yüzükleri geri istemesiyle olaylar başlar. Herkes yüzüğü Tekin’in aldığına inanır. Fakat yüzük hiç beklenmedik bir yerden çıkacaktır. Yüzük Nermin’e verildikten sonra üzülen Gül’ü ise, Can’ın hazırladığı güzel bir sürpriz beklemektedir. Dayak yedikten sonra işe gidemeyen Nihat, bir süre Matmazel’de kalır. Nihat’ın Matmazel’e açılma çabası bu bölüm de sürecektir. Bu sırada yeni araba alan Mahir, adeta arabasıyla aşk yaşamaya başlar. Mahir, Nermin’in evden çıkarken kendisini bekletmesine isyan eder ve Nermin’i beklemeden evden çıkar. Yaptığı bu cesur davranış Mahir’e pahalıya mal olacaktır.

  • S01E30 30. Bölüm

    • May 6, 2012
    • TRT 1

    Yalan rüzgarları esmektedir. Halı saha maçına gitmek için Gülbahar’dan izin alamayan Ferdi, izin alamadığını haldeki arkadaşlarına söyleyemez ve Gülbahar’a yalan söyleyerek maça gider. Fakat Ferdi maçta sakatlanınca, kendisine araba çarptığı yalanını söylemek zorunda kalır. Ferdi’nin yalanını fark eden Nermin bu kozu kullanıp, kendi yaptığı bazı şeyleri Ferdi’nin üzerine yıkacak, Ferdi’de çaresiz kabul edecektir. Fakat söylenen yalanlar bu kadarla kalmaz. Meditasyona merak salan Nermin ise Mahir’le beraber Hindistan seyahati planları yapmaktadır. Hindistan’a gitmek istemeyen Mahir’de yalan furyasına dahil olur, fakat olan yine Ferdi’ye olacaktır. Bu sırada Tekin ticarete atılır ve kadın çantası işine girer. Daha sonra muhtarlığa gelen bir adam çok sayıda çanta siparişi verir ve Muhtar’da işe ortak olur. Hatta Ferdi bile Tekin’e sermaye vermeye ikna olur. Bakalım Tokatçı Tekin’in işleri ne kadar daha yolunda gidecektir? Can ve Gül ise Nihat’ın Matmazel’e açılması konusunda yardımcı olurlar. Fakat Nihat Matmazel’e açılmaya cesaret edebilecek midir?

  • S01E31 31. Bölüm

    • May 13, 2012
    • TRT 1

    Koparan ailesinin küçük oğlu Emre’nin ilk aşkına şahit oluruz. Emre, aynı zamanda Nermin’in yeğeni olan okul arkadaşı Didem’den hoşlanmaktadır. Gülbahar’ın bunu fark etmesi üzerine Emre’yle erkek erkeğe konuşma görevi Ferdi’ye düşer. Ferdi’nin verdiği tavsiyeler Emre ve Didem aşkını romantik olmaktan çıkarıp bir maceraya dönüştürecektir. Didem küçük yaşına rağmen evden kaçmayı huy edinmiş bir çocuktur ve bu sefer Emre’den kendisini saklamasını ister. Didem’in bu isteği ortalığı fena karıştıracak olayların başlangıcı olur. Bu sırada Aysel, Muhtar’la daha çok zaman geçirebilmek için işinden izin alır ve Muhtar’la beraber İstanbul gecelerine akar. Muhtar artık bambaşka bir insan olmuştur fakat ilerleyen yaşı bu tempoya ne kadar izin verecektir? Tekin ise iddia konusunda kendisini geliştirir ve yaptığı her kupon tutar. Neredeyse bütün Avrupa apartmanı Tekin’in kuponlarına ortak olur. Tekin’in tutan kuponları hazırlamasına ise beklenmedik bir şekilde futbol tutkunu çıkan Matmazel yardımcı olur. Yeşim ve Mali ise doğum hazırlığı telaşındadır.

  • S01E32 32. Bölüm

    • May 20, 2012
    • TRT 1

  • S01E33 33. Bölüm

    • May 27, 2012
    • TRT 1

    Gül’ün mezuniyet telaşı vardır. Mezuniyet balosuna gidecek olan Gül, kendisine baloda giyecek kıyafet aramaya başlar. Ama bu arayış herkes için kabusa dönüşecektir. Gül’ün mezuniyetine katılmaya söz veren Can ise, Nermin’in kendisi için yaptığı Paris planını duyunca şok olur. Can’ın ne yapıp edip Gül’ün mezuniyetine katılması gerekmektedir. Bu sırada Muhtar ve Tekin yeni bir işe atılırlar. Fakat karşılaştıkları herkes, işi batıracakları konusunda hemfikirdir. Bunun üzerine hırs yapan Muhtar ve Tekin bu yeni işi kendilerini kanıtlama mücadelesine döndürürler. Bir şekilde Paris’e gitmemeyi başaran Can, Gül’le beraber mezuniyet balosuna gider. Döndüklerinde duygusal anlar yaşayan Can ve Gül’ün bu anlarına, beklenmedik bir kişi daha tanık olacaktır.

  • S01E34 34. Bölüm

    • June 3, 2012
    • TRT 1

    Can ve Gül’ün ilişkisini öğrenen Ferdi ortalığı birbirine katar. Ferdi henüz bu ilişkiyi hazmedememişken üzerine birde bu ilişkiyi bütün apartmanın bildiğini öğrenince çılgına döner ve tekrar tır şoförlüğüne başlayıp başka bir şehre taşınmaya karar verir. Ferdi ve Gülbahar kadar Nermin’de bu ilişkiyi onaylamaz ve Avrupa apartmanında huzuru kalmadığı sebebiyle taşınmaya karar verir. Bu sırada Nermin’in kurduğu komplo üzerine Matmazel’de evinden atılmıştır. Kıbrıs’ta borçlu olduğu adamın ölmesiyle beraber Yelim ve Mali’nin de Kıbrıs’a dönmelerinin önündeki engel kalkar. Apartmanda herkesin taşınacağını öğrenen Muhtar ise, bu durumda apartmanda kalmak istemez ve o da taşınmaya karar verir. Can ve Gül kendileri yüzünden bütün apartmanın dağılma noktasına gelmesi üzerine ne yapacaklardır? Avrupa apartmanının dağılmasına engel olabilecekler midir?

Season 2

  • S02E01 35. Bölüm

    • July 22, 2012
    • TRT 1

    İlişkilerinin ortaya çıkmasından sonra evden kaçan Can ve Gül, bu plansız kaçışlarında nereye sığınacaklarını bilemez ve Gül’ün babaannesinin evine sığınırlar. Gençliğinde kendisi de evden kaçarak evlenmiş olan babaanne duruma el koyar ve İstanbul’a gelir. Bu sırada Can ve Gül babaannenin evinde kalmaktadır, genç çifti baş başa bırakmak istemeyen babaanne, Can ve Gül’ün yanına arkadaşı olan Ayşe’yi bırakır. Kimse babaannenin Can ve Gül’ün kaçtığından haberi olduğunu bilmiyordur. Babaanne karşısında zor duruma düşen Ferdi, Can ve Gül’ü bulması için Tekin’i görevlendirir. Nermin ise bir dedektif tutmuştur. Duruma el koyan babaanne bakalım bu işi çözebilecek mi? Yoksa işler daha mı karmaşık hale gelecek?

  • S02E02 36. Bölüm

    • July 29, 2012
    • TRT 1

    Ayşe Hala’dan kurtulan Can ve Gül, bu sefer de Can’ın Bodrum’daki arkadaşının oteline kaçarlar. Bodrum’da Tekin, Matmazel, Muhtar ve Aysel’le karşılaşırlar ve İstanbul’a dönerler. İstanbul’a dönen Can ve Gül’e Ferdi ve Nermin nasıl tepki vereceklerdir? Nermin ve Ferdi, Can ve Gül’ün ilişkisini kabullenecek mi, yoksa genç çifti ayırmak için mücadele etmeye devam mı edecekler? Bu sırada Tekin, Can ve Gül’ü ararken Dilara isimli bir kızla tanışır. Dilara’yı etkilemek için zengin olduğu yalanını söyleyen Tekin bakalım bu yalanın altından nasıl kalkacak?

  • S02E03 37. Bölüm

    • August 5, 2012
    • TRT 1

    Ramazan'ı fırsat bilen Tekin ve Muhtar, bir alışveriş merkezinde Hacivat ve Karagöz gösterileri yapmaya başlar. Fakat işler yine umdukları gibi gitmez ve çalıştıkları alışveriş merkezinden izleyicilerle kavga edip kovulurlar. Bu sırada Aysel'in anne ve babasının Aysel’i zengin birisiyle evlendirmek istediğini düşünen Muhtar'ı evlilik telaşı sarar. Muhtar, Aysel'in ailesiyle tanışmaya karar verir fakat bu tanışma Muhtar'ın umduğu gibi olmayacaktır. Bu sırada Can ve Gül'ün aileleriyle olan mücadele devam etmektedir. Can ve Gül'ü, bu mücadelenin üzerine bir de Nermin'in yeğeni Didem’e karşı da bir mücadele beklemektedir.

  • S02E04 38. Bölüm

    • August 12, 2012
    • TRT 1

    Her Pazar Trt 1 ekranlarında yayınlanan 'Avrupa Avrupa' dizisi sürpriz oyuncu konuklarıyla bu hafta da seyirciyi ekran başına kilitleyecek… Bu haftanın ünlü konuk oyuncusu başarılı sanatçı Erhan Güleryüz oldu… Ramazan eğlencesi olarak sokak meydanında çıkan Ayna grubu ve Avrupa Avrupa apartman sakinleri hep beraber Gelincik ve Çayımın Şekeri şarkısını söyleyerek dans ettiler…

  • S02E05 39. Bölüm

    • August 26, 2012
    • TRT 1

    Can ve Gül’ü düğün telaşı sarmakta. Düğün hazırlıklarını fazla ciddiye alan Gül, gelinlik ve damatlık alma işini Can’ın burnundan getirir. Bu sırada Koparan ve Becerenler’in Can ve Gül üzerindeki baskıları ise devam etmektedir. Bu baskılar üzerine Can ve Gül ailelerine karşı yeni bir plan yaparlar, fakat bu plan gereği gerçekleşecek olan sahte kavga gerçeğe döner ve Can ve Gül ayrılırlar. Can’a sinirlenen Gül eve gelecek görücüleri kabul eder, fakat Can’ın Gül’ün gönlünü alması için Can’a çok beklenmedik bir isimden yardım gelecektir. Bu sırada Emre ve Didem’in de arası bozulur. Didem’in gönlünü almak için Emre en sevdiği formadan bile vazgeçecektir.

  • S02E06 40. Bölüm

    • September 2, 2012
    • TRT 1

    Avrupa Avrupa'da bu hafta düğün var… Fakat izleyenleri gülmekten kırıp geçirecek düğünün nihayete ereceği tamamen sürpriz… Ferdi'nin desteğiyle evlenme kararı alan Can ve Gül'ün hayalleri bu hafta gerçeğe yol alıyor. Avrupa apartmanı sakinleri ve mahallelinin katıldığı güzel bir düğünle evlenecek olan Can ve Gül'ün bu hayallerini gerçekleştirmesi yine de çok kolay olmayacaktır. Düğüne gelmek istemeyen Nermin'i ikna çabaları, Nermin'den daha değerli takı takmak isteyen Gülbahar'ın karakolluk olmaya varacak mücadelesi, Muhtar ve Tekin'in düzenbazlıkları sonucu Gül ve Can evlenebilecekler mi?

  • S02E07 41. Bölüm

    • September 9, 2012
    • TRT 1

    Evliliklerinin ilk dönemlerinde savurganca yaşayan Can ve Gül, düğünde takılanları da bozdurup harcadıktan sonra beş parasız kalır. Genç çift bu durumlarını ailelerine belli etmemeye çalışmakla beraber, borç para arayışına girer. Muhtar ise bu sırada kafede Sibel isimli bir kadınla tanışır ve birbirlerinden hoşlanmaya başlarlar. Sibel güzel ve zengin bir kadındır. Sibel'le tanışan Can ve Gül, Sibel'den borç para alırlar. Fakat zaman geçtikçe Sibel'in gerçek yüzü ortaya çıkacaktır. Bütün bunlar yaşanırken ise, Gül'ün ev işlerinde Can'a olan tavrı, Gülbahar ve Nermin'i eşlerine karşı ayaklandıracaktır.

  • S02E08 42. Bölüm

    • September 16, 2012
    • TRT 1

    Gül, okulların açılmasıyla üniversiteye girememiş olmanın üzüntüsünü yaşar. Gül'ün bu üzüntüsü ve evliliğin stresi birleşince, Nermin'e söylemesi cesaret isteyecek şeyler söyleyecektir. Peki, Nermin bu söylenenlerin altında kalacak mıdır? Bu sırada kendilerine yeni bir iş kurmak isteyen Tekin ve Muhtar, bu seferki planlarına yeni evli çift Can ve Gül'ü de dahil ederler. Yeni ortakların işleri beklediklerinden iyi gider, fakat bu iyi gidiş ne kadar sürecektir?

  • S02E09 43. Bölüm

    • September 23, 2012
    • TRT 1

    Nermin’in Gül’e yaptığı macaronları koyup ödünç verdiği kutu, Gül’ün dikkatsizliği sonucu çeşitli maceralara yol açıyor. Nermin’in aile yadigarı olan kutu Koparan ve Becerenleri karşı karşıya getiriyor. Aynı zamanda kafeye yeni gelen Vecihi, çalkantılı hayatıyla Tekin ve Muhtarı kendine bağlarken Matmazeli karşısına alıyor. Sürekli yalan söyleme hastalığı olan Vecihi’nin belki de söylediği her şey yalan değildir... Becerenler ile Koparanların kutu macerası ve Vecihi’nin matmazel karşısında pervane oluşu sizi yine ekrana kilitleyecek. Tüm bunlar yaşanırken de Gül ve can romantik ve baş başa bir akşamın peşinde. Ancak Avrupa apartmanında baş başa aksam pek de mümkün olmuyor.

  • S02E10 44. Bölüm

    • September 30, 2012
    • TRT 1

    Can'ın, Gülbahar'a anne demesi, kendisini kaynana gibi hissetme arzusunda olan Nermin'in fitilini ateşler. İkili arasında bu kez " anne " yarışı başlar. Can'ın yaklaşan doğum günü, iki aileyi de hediye krizine sokar. Gülbahar doğum günü partisine özenle hazırlanırken, Nermin'in hediyeleri geceye damgasını vuracaktır. Bu sırada Ayşe hala'nın gidişiyle rahat bir nefes alan Muhtar'la Tekin, mahallede çekilen dizinin ekibine yemekleriyle destek olacaklardır. Dizinin başrol oyuncusunun Tekin ve Muhtar'a sunduğu teklif, onlara yeni ve renkli bir kapı açacaktır.

  • S02E11 45. Bölüm

    • October 7, 2012
    • TRT 1

    Can ve Gül çiftinin evini bilinmeyen bir sebeple böcek basar. Çaresiz kalan ikili, çareyi kendilerine yardım teklifi eden muhtar ve Tekin'e evi ilaçlatmakta bulur. İlaçlama sırasında zehirlenen Tekin ve Muhtar, Matmazel'in evine yerleşir. Ancak onları burada " Betül " adında bir sürpriz beklemektedir. Evleri ilaçlanan Can ve Gül, Koparan ailesinin evinde kalmaya karar verirler. Gülbahar damadına müthiş bir sofra kurar fakat Gülbahar'ın özendiği gece tam bir felakete dönüşür, Can'ın zehirlenmesi sonucu Koparan ve Beceren ailesi, gecenin sonunda kendilerini hastanede bulur… Oğlunun hastalanmasına üzülen Mahir'in ağzından çıkan sözler bu kez Koparan ve Beceren ailelerinin reisleri arasında gerginlik yaratacaktır.

  • S02E12 46. Bölüm

    • October 14, 2012
    • TRT 1

    Can ve Gül romantik bir gecede birbirlerinin eski albümlerine bakıp eğlenmektedirler. Can'ın okul yıllarına ait çekilmiş toplu fotoğraflarında eski nişanlısı Lisa'nın da resminin bulunması Gül'ü kıskançlık krizine sokar. Saçma bir düşünce içine girdiğini anlayan Gül olayı uzatmak istemez ancak Gül'ün yakın arkadaşı İrem, Gül'ü Can'ın hesaplarını kontrol etmeye ikna eder. Bu konuda Gül, Emre'den yardım alıp Can'ın hesabını kırar ve hesabı incelerken yanlışlıkla Can'ın eski nişanlısı Lisa'ya arkadaşlık teklifi gönderir. Gül'ün isteyerek yapmadığı bu hareket, beraberinde bir dizi yanlış anlaşılmalar zincirini getirecektir. Gül ve Can bu olayları geride bırakmak için uğraşırken, Can'ın çocukluk arkadaşı Hakan'ın düğün davetiyesi Nermin tarafından genç çifte ulaştırılır. Nermin'in o dakikadan itibaren amacı kendi çevresinin ağırlıklı olduğu bu düğünde, gelini Gül'ü o çevreden biri gibi tanıtmak ve yansıtmaktır. Buna bağlı olarak düğün gecesi, Nermin'in Gül'ü olmadığı bir insanmış gibi çevreye yansıtmasına Gül'ün verdiği karşılık, salondakiler tarafından takdir alırken, Nermin'i yerin dibine sokar.

  • S02E13 47. Bölüm

    • October 21, 2012
    • TRT 1

    Gülbahar, SEV-DER yardım kampanyası adı altında birçok kişiyi dolandıran şebekenin kurbanı olur. Kredi kartı numarasını şebekeye kaptıran Gülbahar, durumu fark edince suçu her olayda sabıkası bulunan Tekin'e atmak ister. Bu kadar harcamanın nereye gittiğini bir türlü çözemeyen Ferdi evde terör estirir. Annesinin ve dayısının çaresiz haline acıyan Gül kendini ortaya atar ve harcamanın nedenini annesinden borç alması olarak açıklar. Kızının kendilerinden borç aldığını öğrenen Ferdi, Can'ın Gül'e yetemediği endişesine girer. Olaylardan haberi olmayan Can yeni aldığı pahalı cep telefonunu Emre'ye gösterirken Ferdi'ye yakalanır. Can'ın Gül'e bakamadığını düşünen Ferdi için bu, bardağı taşıran son damla olmuştur. Ferdi bütün olayları Mahir'le paylaşır. Mahir oğlunu tutumlu olması için uyarırken Gül'ün borç aldığını ağzından kaçırır. Bu olayların hiçbirine anlam veremeyen Can, Gül'ün gerçekten Gülbahar'dan borç aldığını sanarak borcunu ödemek için tabletini Tekin'e satar. Nermin tabletin Tekin'de olduğunu görünce olaylar tamamen içinden çıkılmaz bir hal alır. Ve Gülbahar en sonunda bütün bu karışıkları bitirmek için başına gelenleri anlatmak zorunda kalır…

  • S02E14 48. Bölüm

    • October 28, 2012
    • TRT 1

    Avrupa Avrupa'nın bu haftaki bölümünde bayram boyunca birçok akrabayı ağırlamak zorunda kalan Koparanlar ve onlara eşlik eden Becerenler bitkin düşmüştür. Boğa macerasından sonra bir türlü kesilemeyen kurban, Ferdi'nin rüyalarına kabus olarak girmektedir. Ferdi, Boğayı Tekin yüzünden kaçırdığını düşünerek Tekin'den yeni bir kurban bulmasını ister. Tekin'in kesilmek üzere eve getirdiği koç yine ailenin başını belaya sokacak bir maceraya sebep olacaktır. Mahir bir türlü kesilemeyen kurban yüzünden kavurma hasreti çekmektedir. Mali'nin Beceren ailesine getirdiği kurbanlık etler Nermin'in ambargosuna uğrayınca, Mahir çareyi özlediği yemekleri gelinine yaptırmakta bulur. Gül bütün iyi niyetiyle kayınpederine yemekler hazırlarken Mahir'in gizli gizli Gül'e yemek yaptırdığını çözen Tekin, Muhtar ve Ferdi fırsatı kaçırmayarak yemek ortamına dahil olur. Karısını bu yemek zahmetinden kurtarmak isteyen Can durumu Nermin ve Gülbahar'a açıklar. Erkeklerin gizli gizli yemek yediğini öğrenen Nermin olaya el koyar, ancak bu durum aynı zamanda Gül ve Nermin'in arasında büyük bir aşçılık savaşının başlangıcı olacaktır. Bu sırada Emre, okulda Didem'den yüz bulamamanın bunalımına girip kadınlara toptan savaş açmıştır. Emre'nin bu durumundan endişelenen aile fertleri bir bir ona yardım için kolları sıvar, ama Emre kimsenin beklemediği bir şekilde sorunlarını Nermin'le paylaşır. Nermin'in verdiği akıl doğrultusunda Didem'i Sinem'le kıskandırmak için yanıp tutuşan Emre, Sinem'in gönlünü kazanıp Didem'i kıskandırmak için Avrupa apartmanının bütün bireylerini Gangnam style hareketine sürükleyecektir...

  • S02E15 49. Bölüm

    • November 4, 2012
    • TRT 1

    Avrupa Avrupa'da bu hafta Nermin ve Gülbahar'ın bir alışveriş macerasında ortak beğendikleri elbise Nermin'in bedenine uymayınca Nermin'i fazla kilolarından kurtulma telası sarar. Bunun üzerine Nermin kimseye duyurmadan fazla kilolarından liposaction yöntemiyle kurtulmak ister ve doktor doktor gezmeye baslar. Ancak hiç bir doktor Nermin'in kilolarını bu yöntemle almak istemez Nermin'i reddederler. Nermin gezdiği hastanelerde Can'ın tıp fakültesinden arkadaşlarına rastlama ihtimalini hiç düşünmez. Can'ı farklı farklı hastanelerden arayan arkadaşları annesini gördüklerini anlatınca Can durumdan şüphelenerek olayı bütün aileyle paylaşır. Köşeye sıkışan Nermin ufak bir operasyon geçireceğini söyler, ancak detay vermez. Bütün aileyi Nermin'in ciddi bir hastalığı olduğu düşüncesi sarar. Kilolarını kaçak bir yöntemle aldıracak bir doktor bulan Nermin yine bütün aileye rezil olacaktır. Öte yandan Mahir ve Ferdi büyük bir iş anlaşmasına imza atar. Kazandıkları paralarla eşlerine sürpriz yapmak isteyen Mahir ve Ferdi çeşitli hazırlıklara girişir. Bütün bu hazırlıklarla ilgili dikkat çeken hareketler, Gülbahar ve Nermin'i şüphelendirir. ATM Cafe'de Tekin ve muhtar tarafından işe alınan falcı, Nermin ve Gülbahar'a öyle şeyler söyleyecektir ki artık hanımlar kocalarının kendilerini aldattıklarına emin olurlar.

  • S02E16 50. Bölüm

    • November 11, 2012
    • TRT 1

    Avrupa Avrupa'da bu hafta Tekin'in aklına uyan Emre harçlıklarını arttırmak için babasının verdiği servis parasını cebine indirir. Servis şoförü durumu evdekilere anlatınca Emre için cezalı günler başlar. Her durumda Emre'nin hatalı görülmesine karşı çıkan Gül, anne ve babasına Emre'nin normal yetiştirilmediğini iddia eder. Bu tartışma sonucu Gülbahar ve Ferdi Emre'nin bakım sorumluluğunu Gül'e devreder. Emre'ye verdiği akıl yüzünden evden kovulan Tekin'de Gül'lere yerleşir. Gül dayısına ve Emre'ye bakmanın gayet kolay olacağını düşünürken, Yeşim'lerin acil Kıbrıs'a gitmeleri sonucu Rauf'a da bakmak zorunda kalır. Başta durumu idare edebileceğini sanan Gül git gide bu sorumluluğu kaldıramamaya başlar ve yıpranır. Ancak iddiasından asla geri dönmemeye kararlıdır. Gül bütün bu karmaşayla uğraşırken, evde baş başa kalmayı fırsat bilen Ferdi ve Gülbahar gençlik günlerine geri dönmeye karar verirler. Baş başa geçirilen vakitlerden çok zevk alsalar da bir süre sonra Gülbahar Emre'yi özlediğini fark eder. Bu iddia Mahir'in de torun özlemini harekete geçirir ve evdeki karmaşa yüzünden çocuk yapmayı hiç istemediklerini söyleyen Gül ve Can'a herkesten gizli destek olur. Ancak yine hiçbir şey Nermin Beceren'den gizli kalamayacaktır.

  • S02E17 51. Bölüm

    • November 25, 2012
    • TRT 1

    Gül ve Cab, bozulan musluklarını kendilerini tamir etmeye çalışacak ancak beceremeyeceklerdir. Ferdi, her ikisiyle dalga geçecektir. Ferdi, musluğu tamir edebileceğini iddia edecek ancak eline yüzüne bulaştıracaktır. Matmazel ve Tekin, kafeyi canlandırmak için maç yayını yapmaya başlamak isteyecekler, bunu gerçekleştirmek için başvuracakları yollar ise komik görüntülere yol açacaktır. Evdeki hat gizlice kafeye çekilecek ama başlarını derde sokacaklardır. Diğer yandan Didem, Emre'nin romantik sürprizini bozacak bir adım atacaktır.

  • S02E18 52. Bölüm

    • December 2, 2012
    • TRT 1

    Can'ın Eğlencesi Olan Dart Hobisini Eve Taşıması Gül'le Aralarında Gerginliğe Sebep Olur. Gül, Can'ın Dartı Eve Asmasını Kalabalığın Eve Toplanmaması Şartıyla Kabul Eder. Ama Ertesi Gün Gül'ün Eve Geldiğinde Gördüğü Manzara İkili Arasında Şiddetli Bir Kavga Başlatır.. Çocukların Bu Kavgasını Duyup Anlam Veremeyen Koparan Ve Beceren Aileleri Şaşkındır. Beyler Çocukların Arasına Girmemekten Yanayken, Olayın Sebebini Öğrenince Arayı Bulma Görevi Yine Hanımlara Düşer. Gülbahar Ve Nermin Gül'e Verdikleri Nasihatlerle Çiftin Arasını Düzeltmeyi Başarır. Ancak Bu Nasihatleri Verirken, Kocaları Tarafından Kendilerine Yapılacak Sürprizden Henüz Habersizdirler… Bu Sırada Araları Düzelen Can Ve Gül Mutlu Günlerine Geri Dönmüşlerdir Ancak Gül Son Zamanlarda Çok Mutsuz Gözüken Matmazel İçin Üzülmektedir. Can'ın Yeni Asistanlık Yapmaya Başladığı Doktor Eralp, İstanbul'a Yabancıdır. Bir Gün Can'ın Davetiyle Kafeye Gelen Doktor Eralp Ve Matmazel Arasında Elektriklenme Başlar. Birbirlerini Tanıma Süresince Eralp'in Şüpheli Tavırları Matmazel'i Korkutur. Gül Çare Olarak Eralp'i Çözmek Adına Koparanlar'da Bir Yemek Düzenlemeyi Önerir. Teklifi Kabul Eden Eralp'i Gülbahar'ın Yemekleri Eşliğinde Büyük Bir Jüri Değerlendirmesi Beklemektedir…

  • S02E19 53. Bölüm

    • December 9, 2012
    • TRT 1

    Gül, Can'ın kibar davranışları karşısında ona bir kez daha aşık olacaktır. Bu durum karşısında Nermin ile Gülbahar kıskançlık krizine girecek; Mahir ile Ferdi ise oldukça sinirleneceklerdir. Mahallede bir ilk gerçekleşecek ve Muhtarlık, çocuklar için eğlence merkezine çevrilecektir. Muhtar ve Tekin'in bu fikri çocukları hırsızlığa sevk etme noktasına gelecek ve sürpriz bir ismin ihbarıyla muhtarlık baskına uğrayacaktır. Her ikisinin de başı derde girecektir.

  • S02E20 54. Bölüm

    • December 15, 2012
    • TRT 1

    Avrupa Avrupa 54. Bölümde aşk ve kıskançlık tüm Avrupa apartmanı sakinlerini kuşatacaktır. Yeni maceraların yaşanacağı Avrupa Avrupa 54. Bölümde yine en eğlenceli sahneler ekrana gelecek.

  • S02E21 55. Bölüm

    • December 23, 2012
    • TRT 1

    Tekin, motor alacak ve motorla servis dönemini başlatacaktır. Buna karşılık Muhtar da motor alarak Tekin'in karşısına çıkacaktır. Birbiriyle yarışa girişecek olan ikili, kendilerini hastanede bulacaktır. Kilo aldığından şikayet etmeye başlayacak olan Nermin, tenise başlayacaktır. Gül de kocasının kilo aldığına dair açıklaması karşısında sinirden deliye dönecektir. Nermin, oğlunun ısrarıyla gelini Gül'ü tenise götürmek ve maç yapmak zorunda kalacaktır.

  • S02E22 56. Bölüm

    • December 30, 2012
    • TRT 1

    Gülbahar yılbaşı gecesi için, yeni yıla evli olarak girecek Gül ve damadı Can şerefine Becerenleri, Muhtarı, Tekin ve Matmazel'i kısacası bütün aileyi bir araya getirecek bir yemek düzenlemek ister… Yılbaşına bir gün kala bütün hazırlıklar tamamlanmış, yemekler yapılmıştır. Ancak herkes farklı planlar yapmaktadır. Sonuçta Gülbahar'ın büyük hayallerle hazırlandığı kalabalık aile yemeği iptal olur. Tekin, Muhtar ve Matmazel, Cafe'nin yılbaşında açık olması fikrinde anlaşırlar. Bütün hazırlıklar tamamdır ancak ne gelen müşteri nede rezervasyon vardır. Yılbaşı günü büyük umutsuzluğa kapılan üçlüyü bir gencin kafeye gelip kalabalık bir grup için rezervasyon yaptırması yeniden heyecanlandırır. Cafe'ye gelecek " çılgın " grup için çeşitli hazırlıklar yapan üçlü karşılarına çıkan ahaliyle şok olurlar. Yılbaşı gecesi Nermin ve Mahir başka bir program yapmak üzere evden çıkarken Mahir'e gümrükten gelen telefon bütün planları bozar. Bu sırada evlerinde baş başa, keyifsizce yemek yiyen Ferdi ve Gülbahar'da gelen haberle panik olur. Erkekler yılbaşı gecesi hanımları evde bırakıp işlerinin peşlerinden giderken, karılarının bir araya gelip harika bir pijama partisi yapma ihtimalini düşünmemişlerdir. Can, Gül, Emre, Mahir ve Ferdi eve döndüklerinde, hanımların pijama partisine eklenen " çılgın " grubu görünce şok geçirirler. Avrupa apartmanını sımsıcak, nostaljik ve bir o kadar çılgın bir yılbaşı gecesi beklemektedir...

  • S02E23 57. Bölüm

    • January 6, 2013
    • TRT 1

    Gül'ün kursuna yeni gelen İtalyan hocasından Can'a sıkça bahsetmesi Can'ı, karakterinden beklenmeyecek şekilde kıskançlık krizine sokar. Matmazel'den akıl alan Can, hocayı kafeye davet etme kararı alır. Bu sırada Nermin evde oturmaktan sıkılmış, kendini oyalama amacıyla evin dekorasyonunu komple değiştirmeye karar vermiştir. Mahir her ne kadar bu durumun bütçesini sarsacağını bilse de, karısının istediğine her zaman ki gibi karşı koyamaz ve kabul eder. Can, Tekin, Matmazel ve Muhtar Kafe'de heyecanla Gül'ün İtalyan hocasını beklerken, içeri son derece karizmatik bir İtalyan girer. Birbirlerinin gazına gelen Can ve Tekin, İtalyana meydan dayağı atar. Nermin'in camdan olayları görüp yetişmesi ve ilerleyen dakikalarda Gül'ün gerçek hocasının gelmesiyle, dövülen İtalyanın Nermin'in evi değiştirmek için tuttuğu mimar olduğu anlaşılır.. Mahir ve Ferdi ofisteki toplantılarının iptal olması sonucu kendi aralarında sıkılmamak için erkek müsabakalarına başlarlar. Tavla müsabakasını Mahir kazanınca duruma çok bozulan Ferdi bilek güreşi yapmak ister. Mahir'i bilek güreşinde alt edeceğini düşünen Ferdi hem yenilir, hemde omzu sakatlanır. Utandığı için evdekilerden bu durumu gizlemeye çalışan Ferdi'nin bunalımlı hallerine bir anlam veremeyen Gülbahar durumu Tekin'e danışır. Tekin Ferdi'nin bu sıkıntısını Ferdi'yi açık etmeden Can'a anlatır ve Can durumu Antropoz olarak değerlendirince ortalık iyice karışır. Can'ın psikolog hocasını eve yemeğe arkadaşları gibi getiren Tekin ve Gülbahar, gecenin sonunda Ferdi'nin çevrilen numarayı çözmesi ve gerçeği anlatmasıyla şoka girer..

  • S02E24 58. Bölüm

    • January 13, 2013
    • TRT 1

    Avrupa Apartmanı nikah tazeliyor! Gülbahar, Gül, Emre ve Ferdi, Emre'nin okul gösterisinden döndüklerinde eski günlerde çekilmiş aile videoları ortaya saçılır. Gülbahar ısrarla düğün videosunu izlemek istemektedir. Ferdi ilk başta karşı çıksa da dayanamaz ve düğün kaseti izlenmek üzere video cihazına takılır. Ancak düğünün en önemli anında kesilen ve araya giren görüntü Gülbahar'ı şok eder. Ferdi yanlışlıkla kasetin üzerine başka görüntü kaydetmiştir. Hatasını nasıl affettireceğini bilemeyen Ferdi, Gülbahar'ın ceza olarak verdiği nikâh tazeleme kararına evet demek zorunda kalır.

  • S02E25 59. Bölüm

    • January 20, 2013
    • TRT 1

    Ferdi ve Mahir, hal böceklerin istilasına uğradığı için işe gidemeyecektir. Canı sıkılacak olan Ferdi'yi oyalamak için Gülbahar ona ev işleri buyuracaktır. Nermin ise Mahir'in kendisinden sıkılmaya başladığından endişelenecek ve kendisini boşamaması için ilgi ve alakasını artıracaktır. Can, Ferdi'yi uzun bir süre oyalamak için ilginç bir çözüm bulacak fakat bu Gülbahar'ı ve aileyi oldukça sıkıntıya sokacaktır.

  • S02E26 60. Bölüm

    • January 27, 2013
    • TRT 1

    Can'ın kendisine ek kart çıkarmamasına bozulan Gül isyan çıkarır. Tesadüfen durumu öğrenen Ferdi kızının üzülmesini istemez ve ona sürpriz yaparak kendi adına bir ek kart çıkartır… Can, kayın pederinin kendi aile işine karışmasına ve Gül'ün bu kartı kabul etmesine çok kızar. Gülbahar ve Mahir'de bu konuda Ferdi'yi haksız bulmaktadır… Kartın cazibesine kapılan Gül, alışveriş hastalığına yenik düşer… Yaptığı bütün alışverişler Ferdi'ye mesaj olarak geldikçe Ferdi'de ne kadar yanlış bir harekette bulunduğunu anlar ancak tükürdüğünü yalayıp kartı kızının elinden almak istemez… Kartın kapatılması için Mahir ve Gülbahar işbirliği yaparken, Ferdi'nin de aynı konuda Tekin'le işbirliği yapması bir dizi karışıklığa neden olur… Ferdi, tokatçı Tekin'den marifetlerini kullanarak kızının kartını gizlice çalmasını ister… Kartı çalmak için değişik yollara başvuran Tekin'in her seferinde başına bir sürü kaza gelir… En son Gül'lerin evine hırsız olarak girmeye kalkınca, Can'a yakalanır… Can durumu çözüp babasına kartı ulaştırır. Gül kartı kaybettiğini sanırken aslında kart Can ve Ferdi tarafından gizlice parçalanmış ve kapatılmıştır… Gül evi birbirine katıp kaybolan kartı bulmaya çabalarken, kırık kredi kartı parçalarının Can'ın cebinden çıkmasıyla her şey açığa çıkar..

  • S02E27 61. Bölüm

    • February 3, 2013
    • TRT 1

    Nermin, evde boş oturmanın acısını mahalleliden çıkartacaktır. Tatbikatlar düzenleyip esnafı zabıtaya şikayet edecek olan Nermin'i durdurmak için bütün aile çıkar yol arayacaktır. Mahir kendisini bir anda mahallelinin şikayetleri arasında bulacaktır. Nermin'i kafede çalıştırmaya karar verecek olan mahir, bunu kabul ettirebilmek için kafenin tüm Fatura borçlarını üstlenecektir. Nermin'in kafede çalışmaya başlamasıyla Gül, istifa edecektir. Gül, hırsla dükkan açmaya karar verecek ve annesi Gülbahar'ı da bu konuda ikna edecektir. Kafenin yanına ev yemekleri yapan bir dükkan açacak olan Gül ve Gülbahar, iki ailenin işletmelerinin rekabete başlamasına yol açacaktır.

  • S02E28 62. Bölüm

    • February 10, 2013
    • TRT 1

    Sevgililer günü telaşı var Sevgililer günü yaklaştıkça hanımlar, beylerin alacağı hediyeleri merak ederken, beyler karılarına unutulmayacak hediyeler alma girişiminde bulunurlar… Hanımlar, kocalarının jestlerini öğrendikçe altta kalmamak için pahalı hediye peşine düşerler… Nermin, Gül ve Gülbahar'ın kocaları için seçtikleri hediye onları yine bir çekişme içine sürükleyecektir.. Bu sırada sevgililer gününde kafeyi doldurmak isteyen Tekin, Muhtar ve Matmazel parlak bir fikir aramaktadırlar… Gül'ün hediyesinden ilham alan 3'lü, sevgililer günü temasını işleyen, bütün karakterlerin oynadığı bir klip çekip kafede o gece düzenlenecek " yalnızlar partisi "nde yayınlamaya karar verirler..

  • S02E29 63. Bölüm

    • February 17, 2013
    • TRT 1

    Can ev ekonomisine katkıda bulunmak için özel ders vermektedir… Ancak ders verdiği öğrenciler üç liseli kız olunca, Gül'ün kıskançlık sınırları da doruklara ulaşır. Okuduğu bir derginin kıskançlık testini çözen Gül, çıkan sonuca göre kendisinde ki kıskançlığın anormal boyutlarda olduğunu fark eder ve kendine çeki düzen vermeye karar verir. Can karısının bu kararından habersiz olay çıkmasın diye öğrencilerinin kız olduğunu ondan saklar. Gerçek ortaya çıktığında Gül, kendini düzeltmeye kararlı son derece olgun bir kadın gibi davranarak her zaman ki kıskançlık krizine girmez. Ancak Can'a hayranlık duyan üç öğrencinin sınırlarını aşan hareketleri Gül'ün sabrını taşırır. Karısının kıskançlıktan kurtulduğunu sanan Can başına geleceklerden habersizdir.. Nermin evde oturmaktan yine şikayetçiyken, yeğeni Didem gelir. Didem, teyzesini okul aile birliğine girme konusunda destekler ve seçimlere katılmasını önerir. Yapılan oylamada Ferdi ve Gülbahar'dan oy alamamasına karşın birinci gelen Nermin, artık okul aile birliği başkanıdır. İlk etkinlik olarak okulda yardım amacıyla bir defile düzenlemeye karar verir. Fakat defileye manken olarak kendisinin çıkması fikri Mahir'i çileden çıkarır. Mankensiz kalan Nermin, Matmazel'i manken olmaya ikna eder ancak bir kaza sonucu Matmazel defileye çıkamayacak hale gelir… Kocalarının karşı çıkmasına rağmen defileye çıkacak olan hanımları, olaylı bir gece beklemektedir…

  • S02E30 64. Bölüm

    • February 24, 2013
    • TRT 1

    Gül'ün güzel sanıp internetten satın aldığı koltuk eve geldiğinde sonuç tam bir hayal kırıklığı olur. Erkekleri eve toplayıp maç izleyen Mahir'in koltuklara verdiği zararı gören Nermin çıldırır. A.T.M Kafe'de Tekin ve Muhtar'ın kapışmaları devam etmektedir.. Mahir'lerin ofisine gelen bir kasabalı onlara fide satmak ister..

  • S02E31 65. Bölüm

    • March 3, 2013
    • TRT 1

    Can'ın tıp seminerinden büyük bir başarıyla dönmesi Gül'ü heyecanlandırır ve kocasına evde sürprizler hazırlamaya koyulur. Ancak Can'ın eve hastalanarak gelmesiyle Gül'ün bütün hazırlıkları çöpe gider. Can'ın hastalanması gelin - kaynana arasında ki rekabeti de arttırır. Gül kocasına iyi bakabilmek için elinden geleni yaparken, Nermin annelik ayrıcalığını kullanarak kimsenin oğluna kendisinden daha iyi bakamayacağı düşüncesiyle Gül'le sürekli çekişir. Ferdi'nin tırcı arkadaşlarıyla toplanmak için düzenleyeceği yemeğin mekanı Tekin'in kafesi olur. Tekin belinden rahatsız olmasına rağmen yemeğe katılmak amacıyla bir çok ağrı kesici içerek, eniştesi ve ablasını yalnız bırakmak istemez.. Nermin, oğluna seminerdeki başarısı için bir davet vermek ister. Ama Can karısının kendisine yaptığı hazırlığın hastalık yüzünden iptal olması sebebiyle onu yemeğe çıkarma niyetindedir. Karısına annesinin davetini iptal ettireceğine dair söz veren Can, yine annesiyle karısının arasında kalmaktan kurtulmak için Nermin ve Gül'e ayrı yalanlar söyler. Tekin'in içtiği ilaçlar nedeniyle sersemleşmesi, hem tırcıların toplantısına hem de Gül ve Can'ın yemeğine damgasını vurur.

  • S02E32 66. Bölüm

    • March 10, 2013
    • TRT 1

    Gül ve Can'ın önceki bölümde ettikleri kavganın etkileri bu bölümde de sürmektedir.. Can'ın ailesine söz geçirememesinden şikayetçi olan Gül, anne ve babasının ısrarıyla evine geri döner. Kavga etmemek için sorunlarını liste yapan Gül ve Can, kararlaştırdıkları kurallara uyma konusunda birbirlerine söz verirler. Bu sözlerin başında iki tarafında ailesine yedek anahtar vermemek vardır… Ailelerin bu karar üzerine büyük tepki göstermesine rağmen Gül mücadelesini sürdürüp ailesine anahtar vermemekte diretirken, sözüne sadık kalamayan taraf Can olacaktır..

  • S02E33 67. Bölüm

    • March 17, 2013
    • TRT 1

    Can ve Gül'ün ayrılma aşamasına gelmesi iki ailenin arasını iyice gerer. Can girdiği bunalım yüzünden odasından hiç çıkmazken, Gül'ün kocasından haber alamamasından dolayı iyice siniri bozulur. İki çift birbirlerinden ayrı kıskançlık oyunları çevirir. Tekin, Matmazel ve Muhtar üçlüsü duruma el koymaya karar verirler. Mahir ve Ferdi'nin, Can'ların evini kiralama girişimlerine ortak olan Tekin ve Muhtar'ın niyeti evin çocuklarda kalmasını sağlamaktır.. Sonunda Matmazel, Tekin ve Muhtar'ın çabalarıyla kendi evlerinde buluşan Can ve Gül , gelecekleri için bir karar vermek zorundadırlar..

  • S02E34 68. Bölüm

    • March 24, 2013
    • TRT 1

    Can'ın Belçika'ya dönme kararı Gül'ü şaşkına uğratır. Mahir, oğlunun annesinin sözünden çıkmamasına ve Nermin'in çocukların hayatına çok karışmasına çıkışarak evden ayrılma kararı alır. Çocukların bunalımından etkilenen Ferdi'nin de Gülbahar'la arasında soğuk rüzgarlar esmektedir… Becerenler'in aile büyüğü hala Füsun'un gelişiyle ortama geçici süreliğine barış hakim olur.. Gelinini tanımak isteyen Füsun, Gül ve Can'ın evinde kalmak ister.. Halaya aralarında ki küslüğü belli etmemek için barış oyunu oynayan Can ve.Gül'ün aralarını düzeltmeleri için yeni bir şans doğar..

  • S02E35 69. Bölüm

    • March 31, 2013
    • TRT 1

    Gül, Can'la oturdukları evde kendi başına hayatına devam etmek ister.. Ferdi ve Gülbahar bu fikre sıcak bakmamaktadır. Gül ve Ferdi'nin arası Gül'ün yalnız yaşama isteği yüzünden bozulur. Kızına laf geçiremeyen Ferdi, hiç istemese de Tekin'le iş birliği yapıp, Gül'ün haberi olmadan evi kiralamaya çalışır. Babasının maddi desteğini kesmesi yüzünden Gül, evin masraflarına ortak olması için ev arkadaşı arayışına girer. Gül'ün aradığı ev arkadaşı sürpriz bir şekilde ortaya çıkar... Bu sırada Can, karısıyla barışmak için çok büyük bir jest hazırlığındadır...

  • S02E36 70. Bölüm

    • April 7, 2013
    • TRT 1

    Melisa’nın eşyalarını koyacak yer bulamaması üzerine çözüm olarak Gül, Can’ın eşyalarını ona geri vermeye karar verir. Bu durum henüz boşanmadıkları için Can’ın çok ağrına gider. Karısıyla hiç bir şekilde iletişim kuramadığını düşünen Can, aralarında ki bağın iyice kopmasından korkarak ATM Kafe’de çalışmak ister. Bu isteğini Matmazel, Muhtar ve Tekin’e sunan Can, kafede para talep etmeden çalışmaya başlar… Gül, Can’ın onunla çalışmasına hiç sıcak bakmasa da giderek bu durumu Can’dan intikam alma yöntemine dönüştürecektirâ?¦ Ferdi ve Mahir’in başı iş ortaklarından biriyle büyük derttedir. Anlaşma sağlanmazsa Koparan ve Beceren ailesini maddi açıdan zor günlerin beklediği bir döneme girilecektir. Ferdi ve Mahir’i bu çıkmazdan ancak işinin ehli bir avukat kurtarabilir. Can, Melisa’dan hiç hoşlanmamaktadır. Onda hiç kimsenin farkında olmadığı garip davranışlar sezmektedir.. Gördüklerini herkese anlatsa da bir türlü kimseyi inandıramaz. En sonunda bütün aileye Melisa’nın tutarsız davranışlarını gösterme fırsatı elde eder.

  • S02E37 71. Bölüm

    • April 14, 2013
    • TRT 1

    Can, Melisa’da gördüklerini anlattıkça herkesi özellikle ailesini endişelendirmeye devam eder. Buna çözüm olarak Nermin ve Mahir oğullarını psikologa gönderme kararı alır. Can doktor karşısında kendini ispatlamak için uğraşmak zorunda kalacaktır… Evden kovulmasının ardından Matmazel’in evine yerleşen Tekin’in, Matmazel’le arasından su sızmamaktadır… Bu durum arkadaşıyla eskisi gibi vakit geçiremeyen Muhtar ‘ı rahatsız etmektedir… Koparanların aile büyüğü Yaşar amcanın vefatı ailede büyük üzüntü yaratır… Yaşar amcanın mirası açıldığında onları daha büyük bir şok beklemektedir… Tekin’in Matmazel’e evlenme teklif etmesi ve açılan mirasın şartları bir araya gelince ortalık yine çok karışacaktır…

  • S02E38 72. Bölüm

    • April 21, 2013
    • TRT 1

    Tekin ve Matmazel balayına gittikleri Fransa'dan geri dönerler.. Tekin evliliğin vermiş olduğu olgunlukla eski sahtekarlıklarını bırakmış, bütün hesaplarını ve amcasından kalan mirasını karısına devretmiştir. Matmazel ödemeyi unuttuğu, kafeye gelen vergi borcunu görünce büyük çıkmaza girer. Kocasına bunu belli ederse onun güvenini kaybedeceğini düşündüğü için konuyu Muhtar'a danışır. Muhtar ve Matmazel kafa kafaya verip Tekin'e çaktırmadan vergi borcunu kapatmak için tam Tekin'e yakışır bir yönteme baş vururlar… Ferdi, Tekin'in evden gidişinin şerefine mahallenin ortasında adak adadığı koçu, davul-zurna eşliğinde keser… Bu sırada Nermin'in çığlıkları eğlenceyi bozar. Oğlunun psikolojisini düzeltme işini kendi yöntemleriyle halletmek isteyen Nermin, ilk hipnoz denemesini Gülbahar'ın üzerinde uygulayınca apartmanda kıyamet kopar…

  • S02E39 73. Bölüm

    • April 28, 2013
    • TRT 1

    Gülbahar ve Ferdi, Emre'nin müdüründen gelen şikayet üzerine okula giderler. Emre'nin yaptığı haylazlıklar artık ciddi boyutlara ulaşmıştır. Her ne kadar Gülbahar istemese de Ferdi çocuğunun disiplini konusunda kendi yöntemlerini kullanmaya kararlıdır. Can, Melisa konusunu kapatmaya hala niyetli değildir, Gül'ün de bazı gerçekleri görmesi adına ona Melisa ile ilgili bazı sorular sorar. Melisa'nın yakın çevresi, yaşantısı hakkında düzgün bilgilere sahip olmadığını fark eden Gül, Melisa'yı sorgulamaya başlar… Melisa köşeye sıkışmıştır, Gül'ün şüphelerini gidermek için iş arkadaşlarının geleceği bir parti düzenlemeye karar verir. Can bu organizasyona davet edilmeyince Avrupa Apartmanında parti rekabeti başlar… Can'ın partisine sızan Melisa konuk kızlarla Can'ı dans ederken gördüğünü ertesi gün Gül'e anlatır.Gül kıskançlık huyunu bıraktığını iddia etse de kendini tutamaz. Melisa, Gül'ün Can'ı takip etmesi için değişik bir yöntem önerir. Arkadaşına uyan Gül'ün yöntemi utançla sona erecektir…

  • S02E40 74. Bölüm

    • May 5, 2013
    • TRT 1

    Can'a her sene yapılan geleneksel tıp balosunun davetiyesi ulaşır.. Geçen hafta ki dinleme cihazı krizinden sonra Gül'e bozuk olan Can baloda kendisine eşlik etmek için Matmazel'i davet eder. Fakat Tekin, Matmazel'in gitmesine izin vermez. Gül, Can'ın kendisini davet etmesini sağlamak için Nermin'i kışkırtır. Can annesiyle baloya gideceğine Gül'ü götürmeye razı olur. Bu özel gece için ekstra özenen Gül, bronzluk için girdiği solaryumdan yanık halde çıkınca bütün planlar alt üst olur. Sonuçta Can'a tek seçenek Melisa kalır. Baloya beraber giden Can ve Melisa'nın arasında ki buzların erimesi Gül'ün hiç hoşuna gitmeyecektir… Tekin ve Matmazel taze evliler olarak gezip dolaştıkça, yalnız kalan Muhtar iyice bunalmaktadır. Muhtar'ın yalnızlığının farkında olan Matmazel onu Tekin'le yaptıkları planlara dahil etmeye başlar. Tekin, sürekli Muhtar'la dip dibe olmanın sonucunda Muhtar'a fena patlar…

  • S02E41 75. Bölüm

    • May 19, 2013
    • TRT 1

    Can'ın eve dönmesini teklif eden ancak istediği cevabı alamayan Gül, son derece üzgündür… onun kendisinden intikam aldığının ve yaptığı hatanın farkındadır.. Melisa ile kafa kafaya verip Can'ın yelkenlerini suya indirmek için planlar yapan Gül'ün işi bu defa çok da kolay değildir.. Nermin oğlunu motorunu satmaya ikna edemeyince çaresizce Tekin'den motoru bozması için yardım ister.. Tekin yardımının karşılığında zorla Nermin'den bir akşam yemeği ve düğün hediyesini kapmayı başarır. Nermin'lerin evinde düzenlenen yemeğe Ferdi ve Gülbahar da katılır. Ferdi, Tekin ve Muhtar'ı barıştırmak için herkesten habersiz yemeğe Muhtar'ı da davet eder. Gecenin sonunda bozulan motorun tamirine Muhtar'ın yardım ettiği ortaya çıkınca, ortalık karışır.. Kimsenin kendisini sevmediğini düşünen Muhtar bunalıma girer. Herkesin anneler gününü kutladığı sabah Muhtar kendini asmak için mahalle meydanına çıkar. Tekin arkadaşının üzüntüsüne dayanamaz ve buzlar erir..

  • S02E42 76. Bölüm

    • May 26, 2013
    • TRT 1

    Önceki bölümde Muhtarlıkta beraber bıraktığımız Can ve Gül bu bölüm beraber uyanırlar. Uzun bir ayrılıktan sonra birbirleriyle uyanınca ikisi de çok mutlu olur, ancak Gül evli olmalarına rağmen anne ve babasına ayıp olur düşüncesiyle utanarak birlikte kaldıklarını ailelerden gizlemek ister. Can'da Gül'ün bu isteğini kıramaz ve barıştıklarını açıklamayı ertelerler… Muhtar, Tekin'le barışmasına rağmen hala bunalımdan tam olarak çıkmamıştır. Matmazel Muhtar'a iyi gelecek tek şeyin evlenmesi olduğunu düşünerek bu fikri onunla da paylaşır. Muhtar Matmazel'i onaylar ancak ortada evlenecek kız yoktur. Matmazel çareyi Nermin ve Gülbahar'a Muhtar için kız bakmalarını istemekte bulur. Her konuda olduğu gibi bu konuda da birbirleriyle yarışa giren Nermin ve Gülbahar'ın iddiası Muhtar'ın başını yakacaktır… Can ve Gül, Melisa'nın başka ev arkadaşı bulup evden taşınmaya karar vermesiyle daha da rahatlar, ancak ailelere barıştıklarını söyleme planları istedikleri gibi gitmeyecek, gerçek ortaya düşündükleri şekilde çıkmayacaktır.

  • S02E43 77. Bölüm

    • June 2, 2013
    • TRT 1

    Gül, Can'ın evine dönmesiyle yaşanan barışın keyfini sürecektir. Ancak Melisa, yeni evindeki ilk gününde tartışma yaşayıp Güller'in evine geri dönecektir. Melisa, Can'la yakınlaşınca ve ortak planlar yapınca Gül, kıskançlık krizlerine girecektir. Bunun üzerine Melisa'nın evden gitmesi için farklı yollar deneyecek olan Gül, onu iyice sinirlendirecek bir gelişmeyle karşı karşıya gelecektir. Diğer yandan evini satıp parasını annesine gönderecek olan Muhtar, eski ofisinde yatıp kalkmaya başlayacaktır. Bunalıma girecek olan Muhtar, ofisinden dışarı çıkmayacaktır. Matmazel ve Tekin, Muhtar için endişelenirken Mahir, eşinin kendisini Muhtar'a benzetmesine bozulacak ve Nermin'in hayalindeki erkek olabilmek için önemli değişikliklere gidecektir. Ancak Nermin, kocasındaki değişimden dolayı rahatsız olmaya başlayacaktır.

  • S02E44 78. Bölüm

    • June 9, 2013
    • TRT 1

    Can evine geri dönmüş, Gül kocasıyla barışmasının mutluluğunu yaşamaktadır. Kendine başka ev bulan Melisa, yeni evinde tartışma yaşayınca ilk geceden yeniden Gül'lerin yanına dönmüş, evde üç kişi yaşamaya başlamışlardır.. İlk başlarda Gül bu konuya takılmazken, Melisa'nın Can'la çok iyi anlaşmaları ve zaman zaman Gül'ü planlarına dahil etmemeleri Gül'ü çıldırtır.. Kendince bir plan yapan Gül dolaylı yoldan Melisa'nın evden gitmesini sağlarken sinirlerini daha da bozacak bir durumla karşılaşacağını tahmin etmemektedir.. Muhtar kendi evini satıp parasını annesine yollar ve eski ofisine yerleşir.. Bunalımdan hala kendini kurtaramamıştır, günlerce kendini eve kapatıp kimseyle görüşmez. Tekin ve Matmazel arkadaşları için endişelenseler de ellerinden bir şey gelmemektedir.. Mahir karısının Muhtar'ı kendisine benzetmesine hala bozuktur.. Nermin'in kafasında ki ideal erkeğe benzemek için hayatını komple değiştirmeye karar verir. Mahir'de ki bu değişiklik ilk başlarda Nermin'in çok hoşuna gitse de, sonradan bu durumdan hiç hoşlanmayarak kocasının eski haline dönmesini ister.

  • S02E45 79. Bölüm

    • June 16, 2013
    • TRT 1

    Avrupa apartmanında bebek heyecanı ! Koparanlar'ın evinde atlatılan badirelerin üzerine kutlama yemeği yenirken, Gül'ün banyoda yaptığı hamilelik testini Nermin'in bulması ve Gülbahar'ı hamile sanmasıyla ortalık karışır. Muhtar yalnızlığına son vermek için izdivaç programına katılmaya karar verir. Kendisiyle evlenmek isteyen adaylarını beklerken karşısına çıkan talibi herkesi şoka uğratacaktır.

Season 3

  • S03E01 80. Bölüm

    • September 4, 2013
    • TRT 1

    Ferdi ve Gülbahar Koparan çifti, şirketlerinin şubesini açmak için birkaç aylığına Irak’a giderler. Emre’ye göz kulak olmak için Gülbahar’ın ablası Saadet (Günay Karacaoğlu) ve eşi Ayhan(Tarık Papuççuoğlu), İstanbul’a Beceren’lerin evlerine taşınırlar. Birbirleriyle sürekli tartışan ve boşanma davaları devam eden Gürleyen çifti, Nermin ve Mahir ile de sürekli atışma içindedir. Hatta birbirleriyle tanışmaları da apartmandaki kavgaları vesilesiyle olur. Eski Kırkpınar güreşçilerinden olan Ayhan, sürekli yarışlara katılma sevdasındadır. Zaten evliliklerini bitirme noktasına getiren de Ayhan’ın bu tavrıdır. Tekin ise evliliğini kurtarmak için Matmazel’in peşinden Fransa’ya gitmiştir. Muhtar bu duruma içten içe üzülmekte, en yakın dostunun yokluğuna alışmaya çalışmaktadır. Mahir’in üvey kardeşi olan Nezahat (Bahar Süer), Kayseri’nin zengin iş adamlarından Malik(Ahmet Saraçoğlu) ile evlenerek İstanbul’a yerleşmeye karar verir ve Mahir’in onlara kendi apartmanlarından kiraladığı dairede yaşamaya başlar. Kardeşine çok bağlı olan ve Nezahat’in kendisinden yaşça epey büyük olan Malik ile evlenmesini bir türlü hazmedemeyen Mahir, çiftin evliliklerini bozmaya kararlıdır. İkili olur olmaz yerlerde sürekli karşı karşıya gelmekte ve kavga etmektedir. Malik’in Nezahat ile yaptığı evlilik, onu kendi ailesiyle de karşı karşıya getirir ve servetinin büyük bir kısmına veda etmek zorunda kalır. Tabii ki henüz Nezahat’in bundan haberi yoktur. İkiz bebek bekleyen Nermin ile hamileliği aynı ana denk gelen Gül de, kayınvalidesiyle sürekli yarış içerisindedir. Bitmek tükenmek bilmeyen hamilelik kaprisleri ve aşermeleriyle Can ve Mahir’i her gün çileden çıkarırlar. Eşlerinin istekleri en sonunda baba oğlu da karşı karşıya getirir ve Avrupa Apartmanı’nda işler iyice sarpa sarmaya başlar.

  • S03E02 81. Bölüm

    • September 11, 2013
    • TRT 1

  • S03E03 82. Bölüm

    • TRT 1

  • S03E04 83. Bölüm

    • TRT 1

  • S03E05 84. Bölüm

    • TRT 1

  • S03E06 85. Bölüm

    • TRT 1

  • S03E07 86. Bölüm

    • TRT 1

  • S03E08 87. Bölüm

    • TRT 1

  • S03E09 88. Bölüm

    • TRT 1

  • S03E10 89. Bölüm

    • TRT 1

  • S03E11 90. Bölüm

    • TRT 1

  • S03E12 91. Bölüm - Final

    • TRT 1