Home / Series / Lenette van Dongen / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Mag het wat zachter? (1993)

    • January 1, 1993

    Mag Het Wat Zachter’ werd in 1995 uitgezonden door de VARA-televisie.

  • S01E02 Nee, nee en nog eens nee! (1995)

    • January 1, 1995

    22:52:29 Opening, uitleg over het thema van haar nieuweprogramma, standvastige mensen met een oké-relatie, Oost-Indische emancipatie, autopech bij vrouwen; 23:06:02 Ongelukkige vrouw en haar vriend de Bengaalse tijgerin Artis, vrouw ligt op straat met bos rozen, chagrijnige slager, dolfijnen op Hawaï, bomen in het Vondelpark, Moschino-vrouwen; 23:16:45 Met stadspas naar de Artis, push up-ijsjes, wespen, met je kinderen naar het circus, tijgers, trapeze-artieste; 23:25:31 Reddende engel, weiland, circuskind, McDonald’s, ; 23:34:23 Een vrouw met een missie, bevrijding van de tijger. LIEDJES: 22:55:36 “Vrouw op straat”; 23:07:53 “Tijgers”; 23:19:13 “Denk niet aan mij”; 23:28:30 “Als ze als kind”; 23:31:40 “Vergeef me”; 23:38:35 “Vertrouw op eigen kracht”.

  • S01E03 Jagadamba (1998)

    • January 1, 1998

    Als je zo eenzaam bent dat de muren zelfs niet meer op je af willen komen… Als je bent vast geraakt door het mobiele bellen… Als je netwerk zo strak om de strot zit dat je geen adem meer kunt halen… Als je je helemaal leeg gekocht hebt en dan toch nog machteloos moet toe zien hoe jouw tot aan het chromen broodrooster geperfectioneerde ‘life-style-concept’ alweer door genadeloze trendsetters wordt ingehaald… Dan kan het je allemaal wel eens te veel worden… Dan zou je je willen verzuipen in je waterbed… Ga dan op zoek naar Jagadamba!

  • S01E04 Een echte Van Dongen (1999)

    • January 1, 1999

    Lenette van Dongen staat alweer 7 jaar solo op de planken. In hoog tempo heeft zij de Nederlandse podia en het Nederlandse publiek veroverd. In al haar programma’s koppelt zij een persoonlijk statement aan een geheel eigen humor en een grote muzikaliteit. Wat heeft de woede van de schoolfotograaf te maken met de spierpijn van een ballerina? Wat heeft een explosie van een verfbom te maken met een NS-wandeling en Het Verkadehuis in Zaandam met de witte was? EEN ECHTE VAN DONGEN . Of anders gezegd, hoe een unieke kopie toch een origineel bleek. In EEN ECHTE VAN DONGEN laat Lenette meer dan ooit zichzelf zien. Zij doet dit op haar unieke en eigen wijze. Met conferences waaruit haar bijzondere vermogen tot observeren spreekt en die tot hilarische humor of stille ontroering kunnen leiden. Met liedjes waarin Lenette haar geweldige kwaliteiten als zangeres kwijt kan.

  • S01E05 Vedette (2003)

    • January 1, 2003

    De pers was unaniem: de 5e show ‘Vedette’ van Lenette van Dongen is haar beste show tot nu toe. Ook het publiek dat de voorstelling ‘Vedette’ vorig seizoen bezocht was zeer enthousiast. Prachtige liedjes, hilarische momenten en ontroerende verhalen wisselen elkaar in rap tempo af. Poëzie en het alledaagse gaan gebroederlijk naast elkaar en ogenschijnlijk losse stukken blijken aan het eind van de avond toch een ingenieus vlechtwerkje. Een ode aan de menselijke moed het leven te nemen zoals het zich aandient, of zoals Lenette aan het eind van de show zegt: Ik ben gestopt met gelukkig worden… Moet je eens proberen… Je houdt een tíjd over!

  • S01E06 Rafels (2005)

    • January 1, 2005

    De nieuwe voorstelling van Lenette laat een lang gekoesterde wens van haar in vervulling gaan:Een muzikale theatershow. Een avond waarbij de muziek niet als rustmoment tussen de conferences door klinkt maar een hoofdrol krijgt. Haar prachtige stem en de begeleiding van vier snoeigoede muzikanten o.l.v. Esther Apituley zullen zorgdragen voor een bijzondere avond. Natuurlijk ook een avond met humor. Maar vooral: Muziek voor volwassenen. Mooi diep en toch luchtig. Niet geschikt voor cynici, zwartkijkers en zeurneuzen. Een avondje Liefde

  • S01E07 Doe maar! (musical, rol van Flora, 2007)

    • January 1, 2007

  • S01E08 Nikè (2008)

    • January 1, 2008

    Lenette van Dongen stoot door met haar overweldigende programma NIKE. Bruisend van energie en kracht als NIKE, godin van de overwinning. Terwijl de rest van de wereld de buitenkant verfraait en zich tot engel probeert te boetseren gooit Lenette de deur naar de waarheid open. Ze is 50 jaar en de schaamte voorbij. Wie zonder angst wil leven moet durven tegen te vallen. Met ongeremde zelfspot en toch pijnlijk herkenbaar, ruimt zij haar kelder en dromen op. In direct gesprek met het publiek belooft zij: "Hoe eerlijker we vanavond zijn, hoe leuker het wordt". In NIKE maakt zij die belofte meer dan waar. Hilarisch en ontroerend.

  • S01E09 Hoogseizoen (2010)

    • January 1, 2010

    Na de grote schoonmaak in NIKÈ mag Lenette van Dongen in Hoogseizoen eindelijk met vakantie. Ze hoopt die ene ongekende bestemming te bereiken, maar loopt al snel vast in een defilé van opblaaskrokodillen, koelboxen, kindergeluk en andere menselijke onmacht op badslippers. In Hoogseizoen stelt Lenette de collectieve dwang tot blijheid en geluk ter discussie. Door al dat blije getwitter en olijke gefacebook lijkt het leven één groot feest, maar Lenette gelooft er niks van. Ze is meer geïnteresseerd in geluk voor gevorderden en prikt dwars door de façade van deze ‘blijdwang’ heen. De maakbaarheid van het leven, het verschil tussen geluk en tevredenheid, het zijn terugkerende thema’s in het repertoire van Lenette van Dongen.

  • S01E10 Roedel (2013)

    • January 1, 2013

    Gewapend met de complete DVD-box van dogwhisperer Cesar Milan en alle Martin Gaus boeken begint Lenette aan de opvoeding van een jonge pup. Wat deze wereld nodig heeft is een kalme, zelfverzekerde leider. Nog een kwestie van tijd of aan haar zijde loopt een goedgetrainde mensenredder. Tot op een dag de hondentrainer ziek wordt en alles anders loopt….

  • S01E11 Tegenwind (2015

    • January 1, 2015

    Op een verlaten strand loopt een vrouw keihard te zingen, maar niemand die het hoort. De storm jaagt haar stem voorbij de donkere wolken. Het kan haar niet schelen, want zij zingt niet langer voor een ander! Ze zingt omdat er eindelijk weer een lied in haar ziel klinkt. De wind is sterk en giert om haar hoofd. Ze vecht om overeind te blijven. Omdraaien en gemakkelijk voort geblazen terug naar waar ze vandaan komt, is geen optie. Liever vol er tegen in met volledig verlies van schone schijn dan beeldig thuis blijven zitten! De wind is sterk, maar de vrouw hervindt haar kracht. Ze spreidt haar armen en lachend roept ze: ‘HA! Kom maar op. Ik kan je hebben!’ Na dertig jaar lust en last, mode en meningen, gezellige drukte en onverdraagzaamheid verlaat Lenette huis en haard in de Grote Stad om in een Dorp dicht bij Zee haar rust te vinden. Terug naar de Natuur. Maar is de natuur wel die beloofde rustbrenger…? Vindt ze haar ZEN? Of houdt ze haar ZODEMIETER OP?

  • S01E12 Paradijskleier (2018)

    • January 30, 2021

    Zit je tussen droom en werkelijkheid gevangen uitgeput op de bank en weet je het ook allemaal effe niet meer? In Paradijskleier zal Lenette van Dongen op een hilarische wijze jouw dromen fileren en je weer verliefd laten worden op je eigen werkelijkheid. Saai is het nieuwe spannend. Vandaag is mijn lievelingsdag.