Fredag eftermiddag den 23. september 2005 blev den 18-årige og nygifte Ghazala Khan og hendes mand, Emal, skudt ned på Slagelse Banegårdsplads. Den unge pige døde, mens hendes hårdt kvæstede mand overlevede. Drabet i Slagelse er én af de syv sager, som TV 2 tager op i denne nye drama-dokumentarserie.
Den 20. april 1976 møder der de tilkaldte ambulancefolk et grusomt syn i kælderen under et boligkompleks på Skelvangsvej i Randers. En pige - 15-årige Connie Lund Koue - ligger i en blodpøl på gulvet, stukket flere gange med kniv i bryst og ryg. Hun bringes i al hast til hospitalet. Her dør hun kort efter. Drabssagen fra Randers er én af de syv sager, som TV 2 tager op i denne nye drama-dokumentarserie.
Motiv: Jalousi. Den 28. august 1995 kl. 6.30 kaldes brandvæsnet i Rønne ud til en voldsom brand i en lægebolig på Helsevej 10. Den syvårige Søren har stærkt forbrændt har reddet sig ud af flammerne, men inde i bygningen finder røgdykkere to døde personer: Sørens lillebror, den fireårige Henrik, og deres mor, 40-årige Birgit Holm Hansen. Tabet af menneskeliv chokerer det lille lokalsamfund. Men chokket bliver endnu større, da det viser sig, at branden er påsat, og dermed står efterforskerne over for en drabssag. En sag, hvor motivet viser sig at være jalousi. Programmet giver et unikt indblik i, hvordan nogle af Danmarks mest erfarne drabsefterforskere sporer sig ind på en gerningsmand og afdækker, hvad der får et menneske til at begå den værste forbrydelse af dem alle; at slå et andet menneske ihjel.
Motiv: Profit. Tidligt om morgenen den 23. august 1994 ringer Kurt Andersen til politiet. Han har været ude ved sin søn Stigs bolig i Martofte på Fyn og har i et buskads fundet liget af en person, som, han frygter, kan være hans søn. Liget er ikke helt nemt at identificere. Det har ligget ude i sommerheden i flere uger og er stærkt medtaget. Da politifolkene ankommer fra Nyborg, konstaterer de hurtigt, at de står med en svær sag. Det viser sig, at Stig er dræbt af slag i hovedet, men hvem er gerningsmanden? Selvom Stig ikke lå inde med store pengebeløb eller genstande af højt værdig, tyder flere spor på, at motivet kan være profit. Programmet giver et unikt indblik i, hvordan nogle af Danmarks mest erfarne drabsefterforskere sporer sig ind på en gerningsmand og afdækker, hvad der får et menneske til at begå den værste forbrydelse af dem alle: at slå et andet menneske ihjel.
Motiv: Hævn. Tidligt søndag morgen den 20. maj 1984 ringer telefonen hjemme hos flere af efterforskerne fra Københavns drabsafdeling. Det bliver begyndelsen på en sag, de aldrig glemmer. På "Femøren" ved Amager Strand er to unge mænd på 16 og 20 år fundet skudt. Det ligner en ren likvidering. På politigården i København sidder deres 16-årige kammerat, Dennis Andersen og venter på at blive afhørt om den nat, der for altid vil spøge i hans sind. Han overlevede som den eneste af de tre venner, og hans forklaring er næsten for utrolig til at være sand. Sidst på natten henvendte en tilsyneladende fremmed mand sig til de tre drenge, gik fløjtende rundt om dem og endte med at dræbe Dennis to kammerater. For efterforskerne ligner det en fuldstændig vanvittig sag. For hvem kan finde på at dræbe to uskyldige drenge på en strand? Hvilket motiv kan ligge bag en så tilsyneladende koldblodig handling?
Det er første uge i sommerferien 2003, og legepladsen Valhalla i Benløse ved Ringsted er med sin nye svævebane den helt store attraktion for de mange børn, der bor i området. Også for den 12-årige Mia Teglgaard Sprotte, der efter aftensmaden går hjemmefra med ordene: "Jeg går på Svæveren - er hjemme kl. 10". Men Mia kommer aldrig hjem. Efter en intens søgning, der involverer bl.a. familiemedlemmer, lokale borgere, lokalpolitiet, Rejseholdet og beredskabet, finder en politihund det afgørende spor i et buskads tæt på legepladsen. Da politiets teknikere undersøger stedet, bliver alles bange anelser til virkelighed. Den 12-årige pige ligger gravet ned, kvalt og seksuelt misbrugt.
Onsdag morgen den 17. september 2003 sidder Glostrup Politi til det sædvanlige morgenmøde, da de får en meddelelse lidt ud over det sædvanlige: der er sprunget en bombe ved Glostrup Amtssygehus. En person er konstateret død, ingen meldinger om sårede. I løbet af de næste minutter bliver flere af politiets specialenheder involveret. Selv om ingen endnu kender motivet bag forbrydelsen, deler mange den samme frygt: kan det være et terror-angreb? Men på gerningsstedet viser det sig hurtigt for efterforskerne, at frygten for terror er ubegrundet. For den mand, der ligger dræbt ved sygehusets parkeringsplads er den 32-årige Mickey Borgfjord Larsen - tidligere Bandidos-medlem og yderst velkendt af politiet. Bomben er sprunget i hans sorte Toyota Corolla.