Vem vinner på ett fotbolls-VM i Sydafrika? Är det ett VM för Afrika eller ett internationellt spel på hög nivå där pengarna rinner ner i vita mäns fickor? Korrespondenterna undersöker vad det blev av löftena om ett VM som skulle bli Afrikas stora chans.
Del 5 av 10: 99 mot 1. Inför amerikanska presidentvalet i november tecknar SVT:s korrespondent Stefan Åsberg och fotograf Kyle Lanningham en bild av dagens USA. Genom olika livsöden skildrar de hur klyftorna växer politiskt, ekonomiskt och socialt, där den rikaste procenten av befolkningen mer och mer ställs mot de allt fattigare nittionio procenten. Ett program av Stefan Åsberg och Kyle Lanningham.
Del 6 av 10: Taxi. Korrespondenterna ser på världen genom deras kanske bästa källa ¿ taxichauffören. Reportage från Havanna som nosar på friheten, från Nairobi där baksidan av det afrikanska undret kan skönjas och från Jerusalem, hjärtat i mellanösternkonflikten. Programledare Fredrik Önnevall.
Del 7 av 10. I Guds namn. Trots att de religiösa texterna sällan uppmanar till våld utnyttjas de allt mer till att i Guds namn rättfärdiga förföljelser, mord och övergrepp. Reportage bland annat om hur kyrkan underblåser förföljelse av homosexuella på Jamaica och om amerikanska nunnor som drabbas av Påvens vrede. Programledare: Lena Scherman.
Del 8 av 10: Uppochnervända världen. Filippinerna och Angola lånar ut pengar till det hårt skuldsatta Europa och det land som klarat sig bäst ur krisen är Island. Reportage om en ny värld där de fattiga skall rädda de rika. Programledare: Bengt Norborg.
Del 9 av 10. Avhopparna. Korrespondenterna porträtterar dem som vågar byta sida. De som riskerar allt, följer sitt samvete och agerar för att världen skall bli bättre. Reportage om mannen som berättade sanningen om Martin Schibbye och Johan Persson, om den syriske översten som blev rebell och om börsmäklaren som gick med i Occupy Wall Street. Programledare: Lena Scherman.
Del 10 av 10: USA i världen. Korrespondenterna ger en bild av USA:s ställning i världen i samband med presidentvalet. Vad får valet för konsekvenser och hur ser USA:s inflytande ut framöver? Reportage från Taiwan, Afghanistan och Venezuela. Programledare: Bengt Norborg.
Varför vill Loreen hjälpa Afghanistan och vad pågår egentligen på Madonnas barnhem i Malawi? Korrespondenterna undersöker biståndet till världens fattiga och vårt eget behov av att göra gott.
Varför har sydafrikanska kvinnor pistol i byxlinningen? Och varför älskar kanadensarna att skjuta med sina gevär? Korrespondenterna undersöker hur det kommer sig att det finns vapen i så många hem jorden över.
När blir kärleken till vår smartphone ett digitalt missbruk? Och hur farlig är egentligen barnens skärmtid? Korrespondenterna söker svar i USA, Indien och Kina på hur den digitala drogen skall hanteras.
Varför kan barn vara häxor i Kongo, styrs Indien av horoskop och vilka är myterna som avgör din ekonomi här i västerlandet? Korrespondenterna undersöker vidskepelse och myter i världen i dag.
Konsumtion - vår räddning eller undergång? I London räddas affärerna av kinesiska turister, i Grekland försöker folk nu leva utan att handla alls och i Kongo finns de som lägger sin sista slant på ett par fina skor.
I Ryssland pågår ett krig mot kvinnorna i skuggan av förföljelsen av de homosexuella. SVT:s rysslandskorre Elin Jönsson kartlägger hur de konservativa krafterna med president Putin i spetsen försöker driva kvinnorna tillbaka till spisen och framhåller idealbilden av kvinnan som ett barnafödande kuttersmycke. Elin porträtterar idealhustrun, träffar de nationalistiska männen inom kyrkan och politiken, och så möter hon deras värsta fiende, en av feministerna i Pussy Riot.
Korrespondenterna ser på världens ödesfrågor genom dödens hjältar. I Kongo kämpar en läkare mot alla odds för att ta hand om de AIDS-sjuka, i Grekland försöker en rättsläkare identifiera migranterna som omkommit på väg till Europa och i Afghanistan finns dödgrävaren som begraver självmordsbombarna.
Älskade unge. Hur långt kan vi gå för att ge barnen bästa möjliga framtid? I London finns föräldrarna som gör allt, i Indien är barnen medelklassmammornas livsuppdrag. Och i Japan är barnen ett så stort projekt att det knappt föds några
Varför är romerna så utsatta i Europa? I Slovakien byggs murar mot de romska kvarteren, i Frankrike har över tio tusen romer deporterats i år, men i Montenegro kämpar några romska kvinnor för att få det bättre i ett annars hopplöst sammanhang
Korrespondenterna undersöker priset för sanningen i knarkkartellernas Latinamerika, i diktaturens Turkmenistan och på världens krigsskådeplatser. Programledare
Korrespondenterna granskar Venezuelas skönhetshysteri, går på skönhetstävling för småbarn i USA och träffar en handikappad skönhetsdrottning i Schweiz
I Kenya dricker unga kvinnor alkoläsk som aldrig förr, i Ryssland är vodkan fortfarande samhällets största gissel och i Nicaragua dör arbetarna på sockerplantagerna för att vi ska kunna njuta av världens finaste rom.
Korrespondenternas Lena Scherman återvänder till Bangladesh för att söka sanningen om flickan som hon träffade för två år sen och som jobbade på en bordell. Det blev en känslosam resa genom fattigdom och ondska, där svek och korruption är vanligare än rättvisa och välvilja. Programledare: Lena Scherman.
Korrespondenterna reser i ett allt mer splittrat Ukraina och söker svar på om framtiden ligger i krig eller försoning? Programledare: Bengt Norborg.
Inget land har hjälpt Afrika mer än Kina - och nu är det Europas tur att få hjälp. I Gabon har kineserna byggt en fotbollsarena som tack för landets olja och timmer, i Peking får afrikanska studenter topputbildningar och i Bosnien bygger Kina ett enormt kolkraftverk som ger energi och jobb
I USA har en gruva orsakat ett gigantiskt slukhål som nu hotar att utplåna en hel stad, i Australien dödar inplanterade giftpaddor barnens husdjur och vad är det i vårt jordbruk som dödar alla bin? Korrespondenterna om vad som händer när naturen slår tillbaka mot människan.
På Teneriffa lever svenskar livets glada dagar tack vare EU:s fria rörlighet, i Bryssel håller EU-eliten väckelsemöte för Europas förenta stater, men i Storbritannien gror föraktet och misstron mot EU. Inför EU-valet möter Korrespondenterna dem som älskar och hatar EU
Varför är kenyanske Abdulrasac beredd att ge sitt liv för jihad? Korrespondenterna undersöker den våldsamma islamismen i Afrika. I Mali tystnar musikerna och kvinnorna när sharia tar över, i Nigeria sprider Boko Haram skräck med urskillningslösa dåd, och i Kenya finns imamen som säger att det heliga kriget bara har börjat.
Inför fotbolls-VM skildrar Bengt Norborg och Linda Hörnqvist framgångssagan Brasilien. Kan fotbollen rädda den som har vuxit upp i misär? Och hur är det att vara svart i ett land där vita alltid får fribiljett?
I Tyskland växer veganrörelsen, men i Bolivia drabbas indianerna av vårt begär efter quinoa och i Indien slås slaktare ihjäl när den heliga kon blir politik.
I Nordirland kräver en kvinna hämnd på dem som mördade hennes mamma, i Egypten förklarar riksbödeln varför han har avrättat över 1000 människor och i Storbritannien kan du köpa hämnd med ett klick.
Stefan Åsberg reser igenom ett USA där legaliseringen av marijuana får människor att känna sig ännu mer fria, fyller trafiken med drogade förare, botar sjuka barn och orsakar svårläkta familjetragedier.
Just nu flyr unga judar ifrån oförsonligheten och våldet i Israel och söker frihet i Tyskland. Samtidigt flyr franska judar antisemitismen i Europa och bosätter sig i Israel - allt medan konflikten mellan Israel och palestinierna förvärras för varje dag.
Del 1 av 10. Vad kostar en kvinnokropp? Tjugo euro är priset för en rumänsk kvinna i Tyskland. Korrespondenterna följer kvinnohandeln genom Europa. Möt dem som säljer, dem som köper - och dem som försöker hindra handeln. Reportage om Tysklands bordeller, traffickingoffer i Rumänien och mannen som utmanar den franska machismen. Programledare: Lena Scherman
Del 2 av 10. Medicin eller inte - om striden om ADHD. Om barn som har svårt att sitta still och koncentrera sig. Om barn som presterar bättre med ett piller - en lösning som långt ifrån alla accepterar. I Frankrike får föräldrar slåss för medicin, medan man i USA är desto mer frikostig med piller till "jobbiga ungar". Programledare: Bengt Norborg.
Del 3 av 10. Efter de uppmärksammade gängvåldtäkterna i Indien har kvinnorna fått nog och en ny feministisk rörelse växer fram. Malin Mendel Westberg möter Gira som sålts som sexslav flera gånger och nu kämpar för fattiga kvinnors rättigheter och advokaten som bär kniv för att kunna sticka ner sextrakasserande män. Malin träffar dessutom Indiens mest berömda feminist - mannen som uppfann den superbilliga dambindan och valdes till en av världens mest inflytelserika av tidskriften Time. Ett program av Malin Mendel Westberg och Linda Hörnqvist.
Del 4 av 10. Lena Scherman och Iman Tahbaz reste till norra Irak där striden mot Islamiska staten är en kamp på liv och död. De träffar kvinnan som hållits som sexslav, de sju föräldralösa syskonen och den kvinnliga krypskytten som vigt sitt liv åt att befria kvinnorna. Ett program av Lena Scherman, Iman Tahbaz och Sandra Isacsson.
Del 5 av 10. Korrespondenterna undersöker vårt förhållande till speldjävulen. Vi följer de svenska pokerproffsen under en pokerturnering på Malta, vi möter spelmissbrukarna på Irland och dyker ner i syndens näste i Sydafrika. Programledare: Bengt Norborg.
Del 6 av 10. Muslimsk extremism på hemmaplan - vad kan Europa göra? Jihadistbrudar i Storbritannien, salafister i Tyskland och IS-sympatisörer i Danmark - hur svarar det demokratiska Europa på hotet från extremisterna? Programledare: Lena Scherman.
Del 7 av 10. För eller emot Ryssland - kriget i Ukraina har splittrat landet, delat familjer och förvandlat vänner till fiender. Bengt Norborg och Bert Sundström följer familjer på var sin sida av frontlinjen i Ukraina och Elin Jönsson skildrar hur konflikten också delar Ryssland. Programledare: Bengt Norborg.
Del 8 av 10. Vad gör människan till en överlevare? Korrespondenterna träffar konstnären i Gaza som har valt exil i sitt eget hem, framför att vistas i en kvinnofientlig omgivning. Möt människor i Liberia som överlevt farsoten ebola, men som ändå skys som pesten av sina grannar. Och i Kosovo träder krigets våldtäktsoffer äntligen fram, men de vill inte kalla sig offer - utan överlevare. Programledare: Samir Abu Eid.
Del 9 av 10. Vad ligger egentligen bakom de bulgariska och rumänska tiggarnas resor till Sverige? Korrespondenterna undersöker armod, organiserat tiggeri och rasism i Europas fattigaste hörn och frågar varför det är så tyst i Bryssel. Programledare: Lena Scherman.
Del 10 av 10: Flykten från Afrika. I Senegal ser unga fattiga människor ingen framtid längre och reser mot Europa, men efter en mödosam resa genom öknen tar flykten ofta slut redan i Tunisien. Och för dem som ändå lyckas ta sig över havet till Italien blir livet inte alltid det man drömde om. Programledare: Bengt Norborg.
De flesta ensamkommande barn som kommer till Sverige och Europa är ifrån Afghanistan. Korrespondenterna har följt deras väg och deras öden, från Kabul, via Iran till Europa. Programledare: Lena Scherman.
Syrien inifrån. Fem år efter inbördeskrigets början har Syrien fallit sönder. Korrespondenterna rapporterar inifrån Syrien och från motståndets högkvarter i Turkiet. Programledare Bengt Norborg.
I kärnkraftsolyckornas spår. På årsdagen 30 år efter katastrofen i Tjernobyl besöker Korrespondenterna de stängda radioaktiva zonerna i Vitryssland för att se hur människor och natur klarat sig. Och så träffar vi mannen som ensam bor kvar i Fukushimas stängda zon, fem år efter haveriet där. Programledare: Bengt Norborg.
Är det minnen från fornstora dagar som kommer att dela Europa? Korrespondenterna undersöker om det är nostalgi som driver de politiska högervindarna i Europa och som blivit vapnet mot EU och mot främlingar. Reportage från Nationella Frontens högborg i Frankrike, ett nationalistiskt firande i Ungern och från en tur på Downton Abbey i Storbritannien. Programledare: Christian Catomeris.
Korrespondenternas Lena Scherman och Pablo Torres reser i det verkliga Thailand, bortom paradiset och all-inclusivehotellens murar. De möter "sea gypsies" som vräks från stränderna i Phuket, demokratiaktivister som jagas av juntan i Bangkok och poliserna som attackeras av jihadisterna i södra Thailand. Ett program av Lena Scherman och Pablo Torres.
Hur hittar man den rätta livspartnerna i världen idag? Korrespondenterna träffar dating-apparnas mästare i New York, går på datingfest i Bombay och undersöker brudroven i Kirgizistan. Programledare: Erika Bjerström.
Korrespondenterna undersöker vad skatten egentligen är värd. I Wales pågår ett skatteuppror mot skattesmitande storföretag, landet Luxemburg håller på att tvätta av sig stämpel som skatteparadis och så besöker vi världens största skatteparadis - the City of London. Programledare: Bengt Norborg.
Korrespondenterna undersöker islamofobin världen över i skuggan av terror, flyktingströmmar och krigen i Mellanöstern. Reportage från Danmark där de främlingsfientliga i decennier hetsat mot "muhammedanerna", från Indien där hindunationalisterna alltid haft kampen mot islam högt på dagordningen och ifrån USA där den muslimska minoriteten faktiskt har det ganska bra. Programledare: Lena Scherman.
Korrespondenterna porträtterar Frankrike inför fotbolls-EM. Genom tre reportage om fransk fotboll visas hur det står till i det franska samhället. Möt PSG:s portade huliganer, möt det muslimska tjejlaget och de afrikanska unga spelarna som kommit till Frankrike i hopp om en proffskarriär. Programledare: Bengt Norborg.
Korrespondenterna dyker ner i lyxens värld och dess baksidor. I Bulgarien skördas rosenblad för världens finaste parfymer, i Kina är lyx en fråga om äkta vara eller snygg kopia och i Nigeria funderar de rika på hur de skall göra av med sina pengar. Programledare: Lena Scherman.
Sexslav i Europa. Hallickar tar hjälp av voodoo-magins förbannelser för att tvinga flickor från södra Nigeria till prostitution i Europa. Och de kommer i tusental. Reportage från gatorna i Italien. Programledare: Lena Scherman. Del 1 av 10.
Reptilen i paradiset. Turism är en väg ur fattigdom för många länder. Östtimor har världens rikaste korallrev, men också den heliga krokodilen som äter upp allt fler människor. Bevara kulturen eller utveckla landet - eller både och? Programledare: Bengt Norborg. Del 2 av 10.
Girighetens pris. I Tanzania har tiotusentals massajer beordrats lämna sina marker. Där ska istället privata företag bygga lyxhotell för att anordna exklusiva jaktsafaris. Reportage från Tanzania och Indien. Programledare: Lena Scherman. Del 3 av 10.
I tigerns gap. I går Tibet, i dag Hongkong, imorgon Taiwan. Kina har som mål att enpartistaten ska bli ännu mäktigare. I Taiwan är bästa försvaret att införa mer demokrati och öppenhet. Programledare: Bengt Norborg. Del 4 av 10.
Kriget mot sanningen. Falska nyheter skapar motsättningar i demokratiska samhällen och är direkt farliga i krigsområden. I Ukraina får invånarna hjälp att lära sig avslöja desinformation och det råder ingen brist på lögner. Programledare: Elin Jönsson. Del 5 av 10.
Machomannens död. Mansrollen är i förändring. I många länder där machomannen varit ideal pågår nu en rörelse där män försöker hitta nya relationer och nya samtal. Reportage från Ryssland, Tanzania och Chile. Programledare: Lena Scherman. Del 6 av 10.
Älska mig. Plastikkirurger ser en ny trend - att folk tar med sina retuscherade selfies från sociala medier och begär att få se likadana ut. Fenomenet kallas "Snapchat Dysmorphia" och oron är stor att det triggar till sjuklig kroppsfixering. Programledare: Bengt Norborg. Del 7 av 10.
Boermorden. Morden på vita lantbrukare i Sydafrika väcker starka känslor. Högerpopulister världen över talar om den vita rasens utsatthet. Samtidigt beväpnar sig många lantbrukare och gör sig beredda att ta lagen i egna händer. Programledare: Johan Ripås. Del 8 av 10.
Kampen för glaciären. Glaciärerna smälter när medeltemperaturen på jorden stiger. Nu har en peruansk bonde stämt en energijätte som han menar orsakar klimatförändringar som hotar hans by. Får han rätt kan det få stora konsekvenser. Programledare: Lena Scherman. Del 9 av 10.
Rätt sida gränsen. Migration är en av vår tids stora utmaningar. Över hela världen ger sig människor av med hopp om ett nytt liv, medan motståndarna står beredda med vapen. Kan världsledare hitta lösningar på global nivå? Programledare: Bengt Norborg. Del 10 av 10.
Där gängen bestämmer allt. När kriminella tar makten i utsatta områden påverkar det direkt invånarnas vardagsliv och våldet kan bli så omfattande att människor tvingas fly. I El Salvador har gängen blivit ett hot mot staten.?
Hållbart liv. Många med klimatångest längtar efter att bli självförsörjande, att odla sin egen mat och inte belasta jordens resurser. Vi åker till Wales, där byinvånare gjort just det. Samtidigt längtar fattiga efter västvärldens välstånd.? Programledare: Lena Scherman?
IS-fångarna från Sverige. Vad händer nu med IS-anhängarna från Sverige som sitter i fängelser och läger i Syrien? Korrespondenterna har rest dit för att få veta hur de ser på sin skuld och sin framtid. Vi möter också offren för terroristernas hänsynslösa våld.? De svenska fångarna vill inte bli igenkända, och av hänsyn till deras anhöriga här i Sverige har vi på SVT valt att dölja deras ansikten. Även fängelsevakternas ansikten skyddas. Programledare: Sanna Klinghoffer?
När ljud blir oljud. När städerna växer utsätts vi för allt mer buller, vilket påverkar våra kroppar mer än vi trott. Reportage från en av världens absolut bullrigaste städer. Finns det smarta sätt att skydda sig mot oljudet??
Barn vid altaret. Även i moderna demokratier är det tillåtet med barnäktenskap. I USA kan till exempel en tolvåring giftas bort helt lagligt. Det här har skapat en stark proteströrelse, men politiker lyssnar inte.?
Att laga ett land. Hur repareras ett land som trasats sönder av krig, våld eller diktatorers makthunger? Att bli granne med sin forna fiende kräver försoning och tålamod - och mod. Reportage från Zimbabwe, Libanon och Gambia.?
Vad gör den svåra skilsmässan med mänskliga relationer? Korrespondenterna är i Storbritannien där debatten om att stanna eller lämna EU sliter isär invånarna och landet.
Svart som kol. Kolgruvor förgiftar vatten och förstör människors hälsa. Dessutom är kolet den största boven bakom utsläppen av koldioxid. Ändå fortsätter stormakterna att satsa på utvinning. Reportage från Kina och USA.?
Valet som splittrar Europa. Nationalismen växer sig allt starkare inom EU. Populistpartier mobiliserar bland unga väljare, medan äldre röster påminner om Europas totalitära historia. Korrespondenterna från Salvinis Italien inför EU-valet.
Rätten att spela boll. Fotbollsvärlden riktar blicken mot VM i Frankrike. Men vilka möjligheter har unga flickor att spela fotboll? I många länder är det långt ifrån en självklarhet att få satsa på sin idrott, men det är förändring på gång. Reportage från Kamerun, Storbritannien och Brasilien.? Programledare Bengt Norborg.?
Ung på barrikaden. Just nu pågår striden om ett fritt samhälle i Hongkong och Ryssland och det är de unga som står upp mot de auktoritära regimerna. Vi träffar advokater och studenter som riskerar allt för ett bättre samhälle.
Turisterna anfaller. Vi blir allt fler som ska samsas om samma sevärdheter och det tär på både människor och miljö. Som Insta-fenomen invaderas en liten by i Österrike av närmare hundra busslaster - om dagen. Andra, som Färöarna, väljer att begränsa turismen för att bevara sin miljö. Programledare: Lena Scherman
Den sista fisken. Utfiskningen hotar fiskbestånden i stora delar av världen. Utanför Mocambique tömmer kinesiska företag haven, så att lokala fiskare nu mest får upp maneter. Samtidigt har Somaliland tagit stora steg mot att skydda fisken.
Shop til you drop. Varje år slås nya försäljningsrekord i handeln. Vi rusar efter reor och hoppas hitta fyndet. Men vad händer om man gör tvärtom? Colin Wright var välbetald reklamare i Los Angeles. Nu ryms det han äger i några få väskor. Vi träffar också en av Kinas tio högst rankade influencers.
Skog som skydd. Naturkatastrofer slår hårdare där skog skövlats. I Mocambique huggs den ner av illegala skogshuggare, som säljer vidare till kinesiska bolag. Men andra försöker skydda - i Indonesien kämpar brottsplatsutredare för att hitta de skyldiga.
Vill någon ha mig?. I spåren av opioidkrisen i USA har så många barn förlorat sina föräldrar att adoptionssystemet är nära att krascha. Barn vädjar efter familjer i tv-kanalernas reklampauser, men det blir svårare ju äldre du är att hitta någon som vill ta emot dig. Reportage också från Ryssland.
Ur askan i elden. När president Erdogan invaderade nordvästra Syrien ville han skapa en buffertzon, dit de miljontals syrier som flytt till Turkiet kan deporteras. Rädslan sprider sig nu bland flyktingarna. Reportage också om afghanska ungdomar som gått under jorden i Frankrike.
När kaos blir kraft. Vi drabbas alla av olika katastrofer - en del förlorar jobbet, andra sitt hem, ytterligare andra ett älskat barn. Men hur gör man för att inte förlamas? Hur kan katastrofen vändas till en kraft? Korrespondenterna hittar svar i en stad som är hårt drabbad