Ludwig af Rosenborg har blåt blod i årerne, og egentlig kunne han have været prins. Hans oldefar var Arveprins Knud og han stod til at arve tronen efter sin bror Frederik IX. Men i stedet tabte han det hele kongerige. Hvorfor gjorde han ikke modstand? Hvorfor kæmpede han ikke for Ludwig og resten af sin familie? Hvordan endte spørgsmålet om tronfølgen som valgtema, var det spin og blev Ludwigs familie brugt som brik i et større spil?
Bag enhver stor mand står en stærk kvinde. Hvilken rolle spillede Dronning Ingrid, da hendes mand Frederik d. IX underskrev grundlovsændringen, der kørte deres datter prinsesse Margrethe i stilling til at blive Danmarks regent? Ludwig af Rosenborg gransker historien for at finder ud af, hvordan det gik til at hans familie tabte tronen og blev skrevet ud af historien. For de kongelige blander sig vel ikke i politik?
Hvis man har blåt blod i årerne, så falder der apanage af. Sådan har det været i århundreder. Derfor skulle man også tro, at det ville gælde for Ludwig af Rosenborg og hans slægt, når nu de går i lige linje fra Kong Christian X. Men historien blev en anden, finder Ludwig ud af. Folket fik nok af, at nogle blev født med særlige privilegier, men hvad gør en Arveprins så, når han finder ud af, at politikerne prøver at løbe fra deres aftaler?
Vi tager den én gang til for Prins Knud, for ham Prins Knud må have været lidt tung og træg i opfattelsen. Eller hvad? Ludwig må konstatere, at hans oldefar, som taber i det kongelige skakspil, har været et let offer for revyskriverne på de skrå brædder. Tonen har været og er stadig hård. En ting er at tabe retten til tronen, men hvordan går det til at mobberier og forhånelse går hen og bliver legalt?