En fjerdedel af alle japanere er over 65 år gamle, og der fødes alt, alt for få børn. Hvem skal så passe de mange gamle i fremtiden? Hvordan takler japanerne den udfordring? Skal det være robotter, der overtager ældreplejen? Peter Lund Madsen taler med eksperter og besøger forskellige institutioner, bl.a. plejehjem hvor børn er en integreret del af hverdagen.
Peter Lund Madsen er taget til Japan for at undersøge, hvorfor så mange japanere begår selvmord. Er det virkelig sådan, at ældgamle begreber som seppuku, harakiri og kamikaze har gjort landet til en decideret selvmordsnation? Og hvad er der med den der Aokigahara skov, hvortil japanerne valfarter for at begå selvmord? Er der noget om snakken, eller er det blot gamle myter og fordomme? HjerneMadsen taler med eksperter og tager en tur ud for at undersøge den berygtede selvmordsskov.
Peter Lund Madsen er i Japan for at undersøge, hvordan så mange mennesker kan leve på så lille et areal i fred og fordragelighed. Nøgleordet er høflighed. En japaner sætter nemlig sine egne behov i anden række næstefter gruppens, ja hele samfundets behov. Alle hjælper til i samlet flok. Overalt er der rent og pænt, enhver japaner tager sit eget skrald med hjem til sortering. Togene går til tiden. Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt. HjerneMadsen taler med eksperter og undersøger sagen.