Vier jonge mensen houden als vrijwilliger permanentie voor de jongerfoon: een hulplijn voor tieners met problemen. De lijn is echter zo slecht gepromoot dat zij zelden of nooit telefoon krijgen. En als ze dan al eentje binnenkrijgen geeft dit aanleiding om hun fantasieën de vrije loop te laten. Dromen die al snel een eigen grappige wending nemen. En dan krijgen ze plots een telefoon die de rust in de centrale helemaal verstoort.
Merel tracht in de centrale van de jongerenfoon haar geschiedenisles te leren. Dat wordt moeilijk wanneer Roxanne ondertussen voor school een fotoreportage over de seventies wil maken. De anderen fantaseren ondertussen hoe he tmoet geweest zijn om in een andere tijd te hebben geleefd. Ze dromen al snel weg naar hele bizarre situaties. Een alcoholcontrole in de Middeleeuwen, de telefoon in de zestiende eeuw, een inbrekersbetoging, AIDS in het jaar 2000, seksuele opvoeding bij u thuis.
De Jongerenfoon heeft dringend wat publiciteit nodig. Roxanne krijgt de geniale inval om bekende mensen in te schakelen voor hun project. En dit geeft aanleiding tot allerlei fantasieën. Hoe zou het voelen om een bekende Vlaming te zijn, herkend te worden op straat, mee te doen in spelletjesprogramma's. Maar beroemd zijn is één probleem. Het worden is een ander. Verder krijg je een slaapwandelwedstrijd, geschiedenisfiguren en hun fans, ziekelijke handtekeningjagers...
Verveling slaat toe op de Jongerenfoon. Merel herinnert zich een vreemde droom over een waarzegster die haar waarschuwde voor groot onheil, seks en oorlog. En dan krijgen ze plots een vreemde oproep binnen. En die oproep sleept hen mee in de wildste avonturen: van Indiana Jones tot James Bond, van seks tijdens de kruistochten tot het verzet in de Tweede Wereldoorlog. En wie is toch die knappe, donkere vreemdeling?
De vijf moeten noodgedwongen de nacht in de telefooncentrale doorbrengen. Buiten woedt een hevige storm en binnen is alle stroom uitgevallen. Maar het wordt pas echt griezelig wanneer ze onder het schijnsel van kaarslicht één voor één over hun diepste angsten vertellen. En dan is er nog het vreemde buurmannetje dat door de gangen van het gebouw waart...
Raf oefent als goochelaar voor het verjaardagsfeestje van zijn neefje. Wanneer Roxanne vertelt dat ze een filmaanbieding gekregen heeft van een charmante regisseur, wordt Raf overbezorgd. Hij vertrouwt het zaakje niet en besluit haar te volgen, samen met de kinderen van het verjaardagsfeestje. Robin doet ondertussen verwoede pogingen om een interim-job vast te krijgen. hij droomt zichzelf in allerlei spannende beroepen.
Raf's grootmoeder is overleden. Merel vindt dat ze hem moet opvangen. Maar hoe? Al snel beginnen ze te filosoferen over het leven, de dood en het leven na de dood. Dat voert hen via de wildste omzwervingen naar de hemel, waar ze een ontmoeting hebben met de man met de zeis. Vinden zij het antwoord in het hiernamaals? En mogen ze nog terug?
Merel moet een originele huistaak maken over 'De Liefde'. Samen met Roxanne besluit ze een videoreportage te maken à la Jambers over het liefdesleven in Vlaanderen. Robin en Ubi hebben daar zo hun bedenkingen bij. Raf, die ondertussen vreselijk verliefd is geworden op Roxanne, tracht haar op de meest bizarre manieren zijn liefde te verklaren. Wanneer hij plots hulp krijgt uit een totaal onverwachte hoek, draait alles anders uit dan hij had kunnen vermoeden...
Net nu de telefooncentrale goed begint te lopen, krijgen de vijf vrijwilligers een zware klap te verwerken: de Jongerenfoon wordt opgedoekt. Is er leven na de Jongerenfoon, of is dit het einde? Zal hun vriendschap blijven standhouden? En wat met de hooligans, huurmoordenaars, sprookjesfiguren, getuigen van Jehova en kannibalen die in deze aflevering rondlopen? Zullen zij ervoor kunnen zorgen dat de Jongerenfoon zal blijven bestaan?
De Jongerenfoon is na twee jaar weer opgestart. Maar blijkbaar is er een en het ander misgelopen, want niet iedereen is komen opdagen. Raf en Merel moeten samen met drie onbekwame vrijwilligers de boel draaiende houden. Terwijl Raf op zoek gaat naar Ubi, Roxanne en Robin, tracht Merel de vrijwilligers te ontmoedigen met vragen over drugs, seks en aanverwanten. En dan krijgt ze hulp uit een totaal onverwachte hoek...
Robin repareert op de centrale een karaoketoestel, net op het moment dat Roxanne er een geslaagde auditie komt vieren. Dat levert enkele verwarrende momenten op, vooral wanneer iedereen begint weg te dromen over wilde avonturen, Vlaamse boerenfilms, gevaarlijke stunts en Elvis Presley, kortom over goede en slechte smaak.
Robin verjaart en krijgt van de Jongerenfoon een gezelschapsspel met quizvragen cadeau. Zijn intellectuele bagage blijkt echter zwaar tegen te vallen. Wanneer de rest niet voor elkaar willen onderdoen ontstaat er een bitsige weddenschap. Raf gaat ondertussen solliciteren voor een parttime job. Wat eerst op een gewoon gesprek lijkt, ontaardt al gauw in een heuse nachtmerrie...
Het Centrum voor Kritische Jongerenvorming heeft een nieuw project gelanceerd: de Jongerenfoon op huisbezoek. Raf, Merel en Robin trekken met heel veel tegenzin en in flashy fluopakjes naar heel bizarre probleemgevallen. Ubi tracht wanhopig een gast te vinden voor zijn talkshow op de universiteit en wordt daarbij geholpen door Roxanne. Wanneer hij onbewust een zware fout maakt, moet de ploeg van de Jongerenfoon noodgedwongen in actie schieten...
De vrijwilligers van de Jongerenfoon worden getipt dat er een controle op stapel staat. Maar er is per ongeluk een cake met drugs op de centrale terecht gekomen en ze beginnen één voor één te hallucineren. Tot overmaat van ramp heeft ook Roxanne een stuk meegenomen naar de rijles. En haar rijkunst is al niet zo denderend. Alleen Raf is nog bij zijn volle verstand. Maar dat begint hij stilaan te verliezen, wanneer het uur van de controle nadert.
Robin heeft zich ingeschreven in een boekenclub. Hij vraagt aan de rest van de ploeg tips voor interessante literatuur. Maar het spreekt vanzelf dat niet iedereen dezelfde smaak heeft. Ze dromen algauw weg naar de wereld van 1001 nachten, misdaadverhalen, nachtelijke politiecontroles en Bijbelse taferelen. Daardoor merken ze niet dat Roxanne krampachtig een geheim tracht te verbergen.
Robin is verliefd. De rest van de ploeg heeft zo met hem te doen dat ze een plan uitdokteren om van hem de perfecte minnaar te maken... Wat eerst als een romantische gedachte begint, draait al snel uit tot een intrige van misverstanden en ongelukken. En dan zijn er nog zes bizarre personages die roet in het eten komen strooien... Gelukkig is er nog de cursus grieten versieren met Raf Willems.
Het Centrum voor Jongerenvorming heeft per ongeluk promotie gemaakt voor de Jongerenfoon in het basisonderwijs. Dat betekent dus dat de centrale geplaagd wordt met neptelefoontjes. Raf heeft er in ieder geval een babysitjobje aan overgehouden. Maar ook dat beklaagt hij zich al gauw... De telefoontjes geven in ieder geval aanleiding voor de rest van de ploeg om te dromen naar de tijd toen ze zelf klein waren.
Robin valt iedereen lastig met zijn nieuwe hobby: de toekomst voorspellen met tarotkaarten. Merel vindt het eerder griezelig, zeker wanneer twee merkwaardige heren komen aanbellen. Ubi daarentegen vindt het eerder lastig gezien hij zwaar aan het blokken is voor een belangrijk examen. En natuurlijk droomt ieder over een rooskleurige toekomst en die blijkt dan weer totaal onvoorspelbaar te zijn.
Raf heeft geen zin om naar Frankrijk te vertrekken waar hij monitor moet spelen voor een bende wilde kinderen. Roxanne en Merel hebben kaarten kunnen bemachtigen voor de Chippendales. En daar heeft Ubi weer heel wat kritiek op. Hij besluit het tweetal te volgen. Robin is druk in de weer met de voorbereidingen voor een feestje. Daar komen heel wat onverwachte gasten op af. En dan gebeurt er iets waardoor alles een onverwachte wending krijgt.