Meester Buys wordt vanaf vandaag weer geconfronteerd met zijn weerbarstige leerlingen.Maar ook buiten de klas van Meester Buys leren we heel wat bij: hoe voeden Man en Pa Punk hun doodbrave zoon op? Hoe gaan mensen om met hinderende, openbare kusscènes? Jacques Vermeire leert ons al zingend de vervoeging van avoir. En Wim Officieus is zijn tijd weer ver vooruit: hij leert ons een supernieuw gadget kennen. De zakcalculator.
Meester Buys krijgt het weer hard te verduren van zijn leerling-zittenblijvers. Maar ook de collega-leraars worden in een verborgen camera even vestimentair onder de loep genomen. Een jonge Bart De Pauw toont zijn kennis Engelse literatuur als Romeo in Romeo en Julia. Frank Dingen brengt het onsterfelijke ‘Ne me kittel pas”. Verder nog de nieuwe geschiedenisrubriek “Dees wasch Belgisch” over Karel de Grote, een lesje kindergedragingen in onze rubriek “Ouders, wat nu?” en tot slot een “Cado-tje”.
De leerlingen schoppen de dagdagelijkse sleur van Meester Buys nog maar eens in de war. In “Ouders, wat nu?” leren we een degelijk telefoongesprek voeren. Wat zit er “verborgen” in een bankautomaat? Griet Titularis staat even stil bij de vooruitgang. Hoe galant gedragen voetbalspelers zich op het voetbalterrein…En klinkt “Alsosprach Zarathustra” even goed op kazoo?
Meester Buys schijnt ook zijn eigenaardige kantjes te hebben. Zelfs de directrice hoort over hem niks dan klachten. Ouders krijgen een woordje uitleg over het taalgebruik in schoolrapporten, de jongeren een lesje in het kraken van parkeermeesters. Sprookjes zijn dan wel geen echte geschiedenis, maar het complex van Karel de Kale is dat zeker wel! Tot slot ook een vleugje poëzie in Cado.
Meester Buys heeft het vandaag weer aardig moeilijk met zijn leerlingen en zichzelf. Ouders hebben tegenwoordig nog weinig te zeggen. Hoe vind je een model om te poseren voor de “Mona Lisa”. Wim Officieus is weer eens zijn tijd vooruit. En Rembert Drijfmest vergast ons op enkele inspirerende citaten.
Vandaag enkele lesjes in goed manieren: hoe gedraagt men zich aan tafel, netjes leren omspringen met boeken en schriften, hoe spreekt men zijn leraar of inspecteur aan, wat indien men spot met de rijkswacht en verder nog enkele tips voor een geneeskundig onderzoek.
In “Ouders, wat nu” leren we hoe je kinderen best kunnen omgaan met pep- en andere pillen We zijn ook ten huize van Ambiorix. Wim Officieus bestudeert een wel heel bijzondere diersoort: “het blokbeest”. En we brengen een gezongen ode aan tv-icoon Armand Pien.
Hoe kan men leraars terug heropvoeden? Hoe maakt meester Buys zijn lessen wat aantrekkelijker? Wat doe je met tic nerveus, nagelbijten en aanverwanten? En wie wil er eens niet zo sportief uitzien als Carl Huybrechts?
Het is opendeurdag op de school, maar niemand is gemotiveerd of heeft iets voorbereid waardoor alles volledig in het honderd loopt.
Een mooie stagiaire brengt de klas in rep en roer: de leraar en de jongens zijn verliefd op haar, de meisjes zijn jaloers.
Vandaag gaat de klas o.l.v. conciërge Vermeire naar het medisch onderzoek terwijl meester Buys een spijbelende agressieve leerling moet opsporen.
De inspecteur Nederlands is op bezoek in de klas van meester Buys. Het blijkt echter dat de inspecteur een valse inspecteur is, besteld door de leerlingen om de meester een poets te bakken... Of toch weer niet, want de meester wist van de grap. Kortom: verwarring langs alle kanten.
André Buys is geselecteerd als kandidaat voor het populaire TV-programma 'IQ Kwis', maar wil niet dat iedereen dit weet...