I det første program møder vi Hans, der vil være musiker og er fuldstændig ligeglad med karakterer, men er han dygtig nok til at udleve musikerdrømmen? Og hvis ikke, kan han så overhovedet nå at redde sin studentereksamen? Nanna går målrettet efter 12-tallerne, der kan give adgangsbilletten til dyrlægestudiet, mens Rikke knokler for at nå snittet, så hun kan komme ind på medicinstudiet. Men begge piger mærker presset vokse.
Gymnasieeleverne fra Brønderslev skal skrive den frygtede SRP-opgave, der tæller dobbelt på det endelige eksamensbevis. Eleverne får fri i 14 dage til at skrive opgaven, og for Rikke og Nanna er det afgørende, at de får en god karakter, hvis deres drømme om et højt snit skal indfries. Hans siger også, at han stiler efter en høj karakter, men det kniber gevaldigt med motivationen undervejs i opgaven. Mikkel er glad for et 4-tal, men kommer karakteren så langt op, når halvdelen af tiden er gået med at spille computer?
Der er kun to måneder tilbage af 3.g for eleverne på Brønderslev Gymnasium. Lige om hjørnet venter årskaraktererne, der ender på eksamensbeviset. Så det er nu, at slutspurten skal sættes ind for Rikke, hvis snittet skal give adgang til medicinstudiet. Men midt i karakterræset bliver hun pludselig ramt af skoletræthed, og hun kan ikke se meningen med jagten på alle 12-tallerne. Hans og Mikkel har hele tiden været dovne. Men lærerne er bekymrede for dem, og på et lukket lærermøde bliver drengenes manglende indsats og risiko for at dumpe taget op. For både drengene og pigerne er det afgørende, at de ikke trækker deres 'hade-fag' til mundtlig eksamen. Hvem er heldige, og hvem trækker nitten?
Nu kulminerer tre års skolegang på Brønderslev Gymnasium med en hektisk eksamensperiode. Nervøsiteten og forventningerne har sat ind. Det er absolut sidste chance for drengene, hvis de skal trække snittet over dumpegrænsen. Mikkel sætter slutspurten ind, mens Hans får muligheden for at rette op på årskarakteren 02 i oldtidskundskab - men griber han chancen? Pigerne kæmper med nerverne og frygten for ikke at slå til, når det virkelig gælder. Og midt i eksamenspres, studenterfester og tømmermænd har alle 3.gÂ’erne pludselig ét spørgsmål til fælles: Hvad skal der ske, når det hele, det er forbi?