Det er snart 20 år siden, internettet blev en del af hverdagen, og i dag er flere end 3,5 millioner af os på Facebook. I aften spørger vi hvad det betyder for vores samtale, demokrati og måde at være sammen på. Er danskerne i dag for meget på Facebook? Mød blandt andre Peter Falktoft, Knud Romer, Abdel Aziz Mahmoud, Poul Madsen og Lea Korsgaard.
Tusindvis af danskere på kontanthjælp får i disse dage besked om, at de fremover får færre penge at leve for. Er det rimeligt? Debatten lader en række af de mennesker, der kender mest til arbejdsløse og udsattes dagligdag, spørger fire politikere: Socialminister Karen Ellemann (V), socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S), beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted (DF) og Joachim B. Olsen (LA).
Regeringen vil gøre op med skattestoppet fra 2002 og indføre et nyt system til vurdering af ejendomme. Kritikere hævder, at det igen betyder mere til de rige boligejere, mens andre betaler prisen. Er det rigtigt? Se Debatten med blandt andre Brian Mikkelsen (K), Pelle Dragsted (EL), Louise Schack Elholm (V), formand for parcelhusejerne Allan Malskær, direktør i Boligselskabet Sjælland Bo Jørgensen og lederskribent på dagbladet Information David Rehling.
Er friheden truet? Det spørgsmål blev i denne uge centralt på to måder. Først da Politiets Efterretningstjeneste fik retten til at forbyde offentliggørelsen af en bog om PET i 14 dage - et forbud Politiken overtrådte - dernæst da regeringen fremlagde sit udspil til en lovpakke mod radikalisering. Er pressefriheden truet, eller gik Politiken over stregen? Og er regeringens udspil en trussel mod værdier som tolerance og ytringsfrihed? Se blandt andre Politikens chefredaktør Christian Jensen, Venstres Marcus Knuth og debattør Geeti Amiri.
Er vores samfund grundlæggende forkert indrettet? Ja, lyder det fra dem, der mener, at jagten på vækst ødelægger naturen, samfundet og os selv. Ja, lyder det fra dem, der modsat mener, at staten tager plads fra det frie initiativ. Hør røde og blå kritikere af den måde, vi har indrettet samfundet på, blandt andre psykologernes formand, Eva Secher Mathiasen, Henrik Dahl (LA), Uffe Elbæk (AL) og sognepræst Sørine Gotfredsen.
Dansk Folkeparti befinder sig i sin værste krise nogensinde efter afsløringerne om, at partiet har misbrugt EU-midler. Som konsekvens har Morten Messerschmidt måttet forlade posten som formand for DF's gruppe i Europaparlamentet og senest også som medlem af partiets ledelse. I aften debatterer blandt andre Peter Skaarup (DF), bestyrelsesformand i Europabevægelsen Stine Bosse, Folketingets formand Pia Kjærsgaard og de radikales Sofie Carsten Nielsen, om Dansk Folkepartis EU-kritik er dobbeltmoralsk og om politikerne generelt er for langt fra befolkningen.
I august sagde statsministeren, at han var klar til at tage et valg på 2025-planen. Nu er forhandlingerne om planen stoppet, Liberal Alliance holder fast i kravet om skattelettelser i toppen og intet tyder på, at Lars Løkke kan få Anders Samuelsen og Kristian Thulesen Dahl til at blive enige. Så hvad nu? Udskriver statsministeren valg? Eller kan forhandlingerne om finansloven løsne den gordiske knude? Se blandt andre Venstres Jakob Engel-Schmidt, lederskribent på Børsen Lisbet Røge Jensen, Enhedslistens Pelle Dragsted, Alternativets Josephine Fock, tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn og Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance.
Donald Trump kræver flere penge fra de øvrige NATO-lande, hvis USA skal beskytte dem. Han vil skabe et bedre forhold til Rusland, og så kritiserer han en række frihandelsaftaler. Er USA med Trump ved roret stadig Danmarks nærmeste allierede? Se med i aften, hvor vi tager debatten med blandt andre Martin Lidegaard, Marie Krarup, Marcus Knuth, Naser Khader, Trine Mach og Kaspar Colling Nielsen.
Clement Kjersgaard er vært, når Danmarks mest magtfulde mennesker og skarpeste debattører diskuterer tidens sværeste beslutninger.
EU-præsident Donald Tusk har kaldt Trumps USA en trussel mod Europa - andre ser den nye præsident som et forbillede, ikke mindst i asylpolitikken. Hvem her ret? Mød blandt andre: Rune Lykkeberg, Mikael Jalving, Özlem Cekic, Zenia Stampe og Kenneth Kristensen Berth.
Det skal være billigere, at være boligejer mener regeringen, og vil derfor lette boligskatterne med 32 milliarder. Men vil det forgylde de rige - og favorisere byerne i forhold til resten af landet? Mød blandt andre Pia Olsen Dyhr og Rasmus Jarlov.
Har vi i Danmark en værdig ældrepleje? I en fremtid med et stigende antal ældre er spørgsmålet, om der skal tilføres flere penge, om de pårørende skal tage et større ansvar og om ældreplejen i højere grad skal privatiseres? De spørgsmål stiller vi blandt andre Sophie Løhde, Astrid Krag, Dennis Kristensen og Geeti Amiri.
Tusindvis af østarbejdere og andre udlændinge bor og arbejder i Danmark. Er det en gevinst - eller er det et problem? Hvordan sikrer politikerne, at alle kommer med på globaliseringens vinderhold? I aften medvirker blandt andre: Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) samt en tømrer, en repræsentant for SAS-medarbejderne og en tillidsmand fra PostNord.
100 dage er gået med VLAK-regeringen. Er de på rette vej? Og hvad er det for en politik de forsøger at gennemføre? Det er spørgsmålene i Debatten. Politikerne fra Folketinget vil blive udfordret af flere borgere, der kommer i studiet for at stille sine spørgsmål til politikerne. Mød bl.a. Joachim B. Olsen (LA), Pia Olsen Dyhr (SF) og Uffe Elbæk (Alt)
Inger Støjberg fejrede 50 udlændingestramninger med en kage. I Holland har udlændingespørgsmålet også fyldt meget i valgkampen, men Geert Wilders måtte "nøjes" med 13% af stemmerne. Men er immigrationen og islam det helt store problem? Eller er frygten så overdrevet, at vi glemmer alle vores andre problemer? Se Debatten i aften med bl.a. Marcus Knuth, Martin Lidegaard og Trine Christensen fra Amnesty.
I aftes blev en ny Nordsø-aftale vedtaget, der indeholder en skatterabat til olieselskaberne. Partierne bag glæder sig over de mange arbejdspladser og milliarder i skatteindtægter. Kritikerne svarer, at vi sælger for billigt ud og lader os presse af de store selskaber. Hvem har ret? Se Debatten kl. 20 på DR2 med finansminister Kristian Jensen og Pernille Skipper.
Er økonomisk ulighed et samfundsproblem i dagens Danmark? Det er spørgsmålet i Debatten, hvor det bl.a. diskuteres, om det er rigtigt af de blå partier at ville sænke arveafgiften eller om de burde fokusere på at mindske uligheden? I aftenens udsendelse kan du bl.a. møde virksomhedsejer Soulaima Gourani, Enhedslistens Pelle Dragsted og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance.
Hvad forhindrer en bedre integration af indvandrere i Danmark? Og er Socialdemokratiets nye linje svaret? Ja, svarer Socialdemokratiets Mattias Tesfaye, mens Sofie Carsten Nielsen fra Radikale er uenig. Mød begge to i aftenens udgave af Debatten.
Det er det grundlæggende spørgsmål i aftenens udgave af Debatten, hvor en elev, en lærer og en skoleleder møder den tidligere undervisningsminister Christine Antorini og den nuværende minister Merete Riisager.
Danmark har fået nyt boligskattesystem, men er det en god aftale, der giver ro til boligejerne? Eller burde man slet ikke give boligejerne skattelettelser for flere milliarder? Se Debatten med blandt andre erhvervsminister Brian Mikkelsen og Morten Østergaard.
Enhedslisten varsler strengere krav overfor en kommende socialdemokratisk regering, men hvad betyder det konkret? Og hvad kan rød blok samles omkring? Mød Maria Gjerding, Uffe Elbæk og Pernille Rosenkrantz-Theil.
Hvem har ansvaret for skandalerne i SKAT? Sådan spørger Debatten i aften, hvor det politiske ansvar vil blive diskuteret samtidig med, at vi kigger fremad og spørger: Hvad skal der til for løse SKATs udfordringer? Se Debatten med de ansvarlige partier, kritikeren Lars Trier Mogensen og den tidligere departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft.
Hvilken kurs er rigtig for Danmark? Dét, og de vigtigste spørgsmål i dansk politik sætter Clement Kjersgaard til debat, når en række partiledere medvirker i Debatten på DR2 live fra Folkemødet. Mød: Kristian Thulesen Dahl (DF), Morten Østergaard (R), Uffe Elbæk (AL), Pernille Skipper (EL), Søren Pape Poulsen (K), Pia Olsen Dyhr (SF), Claus Hjort Frederiksen (V), Simon Emil Ammitzbøll (LA) og Nicolai Wammen (S)
Det går pludselig godt i Danmark og det skal gå bedre. Det mener regeringen, der vil styrke opsvinget ved blandt andet at give skattelettelser. Fra kritikerne lyder det, at planen skaber ulighed og svækker velfærden. Hvem har ret? Det debatterer Simon Emil Ammitzbøll (LA), Pelle Dragsted (EL) og Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.
Hvordan skal fremtidens mediemarked se ud? Og hvilken rolle skal Danmarks Radio have? Det er spørgsmålet i aftenens udgave af Debatten, hvor du bl.a. kan møde Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR og Stig Ørskov, direktør for JP/Politiken samt Zenia Stampe fra de Radikale.
Regeringen siger stop for kvoteflygtninge. Har regeringen ret i, at Danmark allerede har modtaget for mange flygtninge? Eller svigter vi vores ansvar?, som det lyder fra kritikerne. Se Debatten i aften med bl.a. Pia Olsen Dyhr, formand for SF, Marcus Knuth, udlændingeordfører for Venstre og med juristen Natasha Al-Hariri.
Skal vi have billigere biler? Det mener regeringen, som netop nu forsøger at blive enige med DF om nedsættelser af afgifterne. Samtidig siger regeringen selv, at den er den grønneste regering i nyere tid. Men har den nu også ret i det? Se Debatten med bl.a. transportminister Ole Birk Olesen, Maria Gjerding fra Enhedslisten og Jens Hesselbjerg fra DMI.
Macron ønsker et stærkere og større EU, og samtidig er grænsekontrollen på vej tilbage mellem de europæiske lande. Hvilken retning skal EU bevæge sig? Mod åbne eller lukkede grænser? Se med når blandt andre Morten Messerschmidt (DF), Martin Lidegaard (R) og Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU) debatterer netop de spørgsmål.
Skal burkaer forbydes? Spørgsmålet splitter regeringen, og hverken Venstre eller Socialdemokratiet har meldt deres holdning ud, mens DF i går fremsatte et forbud som beslutningsforslag. I Debatten kan du bl.a. møde Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Naser Khader (K) og antropolog Dennis Nørmark.
Truslen har aldrig været større siden murens fald, og derfor skal Danmark opruste med over 12 milliarder de næste år. Sådan lyder det fra regeringen. Men er det rigtigt? Se Debatten med bl.a. Marie Krarup, (DF), Leif Davidsen, forfatter og Martin Lidegaard (R).
Har vi det landbrug og de fødevarer, vi fortjener? Bruges der for meget sprøjtegift og medicin i landbruget - hvad der går ud over både natur og mennesker? Eller bliver landmændene dæmoniseret - og er den økologiske omstilling urealistisk? Det debatterer blandt andre Nikolaj Kirk, tv-kok, Maria Gjerding, Enhedslisten og Mogens Dall, landmand, folketingskandidat for Venstre.
Anna Mee Allerslev har valgt at gå af som borgmester i København efter flere ugers anklager. Er sagen et udtryk for en generel mangel på moral i politik? Eller er sagen blevet overdrevet af medierne for at sælge aviser? Se Debatten med bl.a. Pia Kjærsgaard, Asger Aamund og tidligere minister Pia Christmas Møller.
Sygeplejersker og læger klager over travlheden på landets hospitaler. I aften står de overfor politikerne i Debatten, der spørger, hvordan vi kan gøre forholdene i sundhedsvæsnet bedre? Se Debatten med bl.a. Astrid Krag (S), Jacob Jensen (V), Grethe Christensen fra Dansk Sygeplejeråd og Eva Secher, Danmarks Psykologforening.
Debatten sender direkte fra Ringkøbing Rådhus i anledning af kommunalvalget. Her vil lokale, regionale og nationale politikere sammen med en række borgere diskutere, hvordan de vil skaffe den nødvendige arbejdskraft til virksomheder, og hvad de vil gøre for at forbedre ældreplejen.
Debatten fra Assens: Flere og flere kommuner sænker elevernes timetal og ruller derved en af folkeskolereformens vigtigste hjørnesten tilbage. Er det en god ide? Og i hvilken retning bør folkeskolen så gå i? Se Debatten fra Salbrovadskolen på Fyn med en række lokale stemmer og undervisningsminister Merete Riisager (LA).
Debatten og Detektor sender sammen i en kommunalvalgsspecial, hvor resultaterne analyseres: Hvem løb med sejren, og hvad vil de nu? Hvem er de store tabere? Clement Kjersgaard samler lokale og regionale politikere og repræsentanter fra Folketinget til en livedebat fra Fællessalen på Christiansborg: Hvordan skal samspillet være mellem kommunerne, regionerne og Christiansborg de næste fire år? Mette Vibe Utzon gør løbende seerne klogere på valgets vigtigste temaer, når hun interviewer en række gæster direkte fra Randers.
Politikerne har lukket sig selv inde i Finansministeriet, hvor de forhandler om skattelettelser og finanslov. Clement Kjersgaard spørger i aften en række borgere, hvad politikerne burde prioritere? Hør hvad politikerne svarer dem i Debatten, hvor du bl.a. kan møde Pernille Rosenkrantz-Theil (S).
Regeringen og DF forhandler på livet løs, men indtil videre kan de ikke enes om hverken finanslov, skatteaftale eller stramninger på udlændingeområdet. Vil det lykkes? Og har de overhovedet svarene på Danmarks udfordringer? Mød bl.a. Mikael Jalving, Rune Lykkeberg og Rasmus Jarlov (K).
Liberal Alliance og Regeringen opgiver sin drøm om store skattelettelser. Og samtidig får Dansk Folkeparti ikke sit paradigmeskifte i udlændingepolitikken. Er der sammenbrud i blå blok? Det og mange andre spørgsmål stiller Clement Kjersgaard i aften til blandt andre Joachim B. Olsen, Martin Henriksen og Mattias Tesfaye.
Regeringen vil flytte statslige arbejdspladser fra København ud i resten af landet. Det skal være med til at skabe bedre balance mellem landsdelene. I aften spørger vi om det er en god idé? Mød blandt andre Sophie Løhde (V) og Maria Gjerding (EL).
For et år siden lovede Trump en revolution. Et nyt USA - både derhjemme og ude i verden. I aften spørger vi: Hvilken forskel har han gjort? Det debatterer blandt andre Martin Lidegaard (R), Naser Khader (K), Rune Lykkeberg,chefredaktør på Information og Lea Korsgaard,chefredaktør på Zetland.
To ud af tre danskere logger dagligt på nettet og stadig flere bruger mobilen til at surfe på nettet. Har det taget overhånd, og forsvinder vi ind i vores telefoner og væk fra virkeligheden? Og kan vi være sikre på, at vores persondata håndteres forsvarligt i hænderne på både staten og de globale mediegiganter? Det er spørgsmålene i aftenens program, hvor du blandt andre kan møde Marie Krarup, Christina Egelund og Keld Reinicke.
Er Lars Løkke Rasmussens forhold til den såkaldte kvotekonge problematisk? Og har vi generelt et problem med penge og gennemsigtighed i dansk politik? Venstres Jan E. Jørgensen står overfor Enhedslistens Maria Gjerding i Debatten, hvor du også kan møde Uffe Elbæk fra Alternativet.
Socialdemokratiet ønsker at sende alle asylansøgere væk fra Danmark og ned til flygtningelejre i nærområder. Er det ordentlig behandling af flygtninge og kan det lade sig gøre? Se Debatten med Peter Hummelgaard (S), Johanne Schmidt-Nielsen (EL) og Marcus Knuth (V)
Er #MeToo grundlæggende god for samfundet, eller har bevægelsen taget overhånd? Og har vi nået de mål vi skal med ligestillingen i Danmark, eller er der langt igen? Det diskuterer blandt andre Ritt Bjerregaard, Pia Kjærsgaard, Louise Kjølsen (Twerk Queen) og Nima Zamani.
Her til aften sidder de offentlige arbejdsgivere overfor de offentligt ansatte og diskuterer løn. Debatten spørger, om de offentligt ansatte får løn som fortjent? Og er der mulighed for at spare i de offentlige udgifter eller er effektiviseringen gået for vidt? Mød bl.a. Eva Secher, formand, Dansk Sygeplejeråd og Laura Lindahl (LA).
Der skal ikke længere være ghettoer i Danmark. Sådan lyder løftet i en ny plan fra regeringen, men er det en god eller dårlig plan? Det diskuterer blandt andre Inger Støjberg, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, Pernille Skipper og Uffe Elbæk.
De offentlige arbejdsgivere kan ikke blive enige med fagbevægelsen om nye overenskomster, og nu står mere end 400.000 offentligt ansatte til at blive lockoutet. Det er en "historisk situation", sagde statsministeren tidligere i dag. Men hvem stiller urimelige krav? Mød en folkeskolelærer, Rasmus Jarlov (K) og Pelle Dragsted (EL) i Debatten.
Blev lærerne snydt under lockouten og lovindgrebet tilbage i 2013? Eller er det politikere, der blander sig for meget, som forhindrer en aftale om nye overenskomster? De spørgsmål stiller vi i aften til blandt andre Michael Ziegler (K), Pernille Skipper (EL) og Mogens Jensen (S).
DR skal spare 20 procent og "fokuseres", siger Regeringen og Dansk Folkeparti. Men hænger det sammen? Om lidt præsenterer Regeringens sit medieudspil, og spørgsmålet er, hvordan man skaber et dansk mediemarked, der kan tage kampen op mod mediegiganter som Facebook, Google og Netflix. Mød bl.a. generaldirektør i DR Maria Rørbye Rønn, Michael Dyrby, chefredaktør ved BT og Metroxpress og Alex Ahrendtsen, kulturordfører fra Dansk Folkeparti.
Regeringen vil skære i Radio24Syv, sælge en del af TV2, lukke to DR-kanaler og lave en større public service-pulje. Alt sammen skaber et stærkere dansk mediemarked, ifølge kulturminister Mette Bock (LA). Mød hende i Debatten overfor Berlingskes Medias Anders Krab og Maria Rørbye Rønn fra DR.
Et formodet giftgasangreb fandt sted i Syrien i weekenden og Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen forventer et massivt angreb i Syrien fra amerikansk side. Men vil det hjælpe på situationen i Syrien eller risikerer vi istedet en optrapning af konflikten med Rusland? Mød udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (RV) og læge Haifaa Awad i Debatten.
En storkonflikt truer, og den kan sætte store dele af Danmark i stå, fordi de offentligt ansatte og deres arbejdsgivere ikke kan blive enige om en ny overenskomst. Debatten spørger om parternes krav er rimelige? Og er forholdene for de offentligt ansatte generelt for pressede? Mød bl.a. Dennis Kristensen (FOA), Pernille Skipper (EL) og Carl Holst (V).
Regeringen fremlagde i dag sit udspil, der skal sikre energi til et grønt Danmark. Men fra oppositionen lyder det, at Regeringen er sort, og at der skal sættes mere fart på den grønne omstilling. Hvem har ret? Det er spørgsmålet i aftenens udgave af Debatten med bl.a. klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) og Pia Olsen Dyhr (SF) og meteorolog Jesper Theilgaard.
Venstre har skiftet Esben Lunde Larsen ud med Jakob Ellemann, der ønsker, at miljøet skal komme før fødevarerne. Skal balancen mellem natur og landbrug skubbes? Og er der så plads til ulven i den danske natur? Det er spørgsmålene i Debatten, hvor du kan se Bengt Holst fra Zoo og Radikales Ida Auken overfor Venstres Thomas Danielsen.
Tusinder af danskere ønsker forbud mod omskæring af drenge, integrationsminister Inger Støjberg er bekymret for konsekvenserne af Ramadan og ateister vil rulle Folkekirken tilbage. Er tiden inde til at definere nye grænser for religion? Eller har danskerne glemt, hvad religionsfrihed vil sige?
Se med når Clement Kjersgaard igen i år samler en række partiledere til debat om de mest afgørende og aktuelle spørgsmål i dansk politik. Mød Kristian Thulesen Dahl (DF), Morten Østergaard (R), Anders Samuelsen (LA), Kristian Jensen (V), Pernille Skipper (EL), Søren Pape (K), Uffe Elbæk (ALT), Nicolai Wammen (S) og Pia Olsen Dyhr (SF), når de vigtigste politiske dagsordener vendes kl. 20.00.
Nogle eksperter frygter, at klimaudviklingen kommer til at gå endnu værre, endnu hurtigere, end vi troede for få år siden. Hvad kan vi gøre? Hvad skal vi gøre? Det debatterer blandt andre Bjørn Lomborg, Lars Christian Lilleholt og Maria Reumert Gjerding kl. 20 på DR2.
I dag fremlagde Regeringen sit sidste finanslovsforslag inden valget, og regeringen har droppet de store skattelettelser og accepterer igen en offentlig vækst. Hvordan er det forskelligt fra, hvad oppositionen vil? Mød økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll, SF's Lisbeth Bech Poulsen og en række borgere i Debatten.
På søndag er der valg i Sverige og et af temaerne er: Udlændingepolitikken. Er det i dag Sverige, der skal lære af Danmark - eller Danmark, der skal lære af Sverige? Det debatterer Debatten i aften fra Malmø med politikere og meningsdannere fra begge lande.
Danmark er blevet ramt af kollektivt uddannelsessnobberi, siger statsministeren. Derfor vil regeringen styrke erhvervsskoleelever. Men er det nok til at få flere unge til at gå den vej? Har vi svigtet erhvervsskolerne? Undervisningsminister Merete Riisager (LA) og Socialdemokratiets Mattias Tesfaye (S) møder flere erhvervsskoleelever i Debatten.
Mistænkelige overførsler på flere hundreder milliarder kroner er strømmet gennem Danske Banks filial i Estland. Hvem bærer ansvaret og hvad siger det om den danske finanssektor? Mød Rasmus Jarlov, erhvervsminister (K), Bjarne Corydon, chefredaktør Børsen og Pelle Dragsted (EL) i Debatten.
Antallet af hjemløse stiger og mange udsatte borgere føler sig pressede af det offentlige system. Er vi gode nok til at tage os af de svageste i samfundet? Det er spørgsmålet i aftenens udgave af Debatten, hvor du kan møde Laura Lindahl (LA), Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og en række borgere, som føler sig svigtet af systemet.
Tirsdag blev Folketingets gudstjeneste afholdt af præsten Morten Kvist. Flere oppositionspolitikere blev væk på grund af hans syn på homoseksuelle. Var det rigtigt? Mød præsten, kulturminister Mette Bock (LA) og Dennis Nørmark (forfatter).
Mandag fremlagde FN sin seneste klimarapport og tirsdag kom regeringen med sit klimaudspil. Men svarer Regeringens plan på de store udfordringer, som FN beskriver? Det diskuterer bl.a. Venstres klimaminister Lars Christian Lilleholt, Radikales Morten Østergaard og Alternativets Theresa Scavenius.
Er det uetisk at spise dyr? For dyrenes skyld? For klimaets? Behandler landbruget dyrene godt eller dårligt? Det diskuterer en række borgere - landmænd, veganere, vegetarer, kødspisere, dyrevelfærdsforkæmpere. Mød blandt andre Bengt Holst fra København Zoo og bioetiker og forfatter Mickey Gjerris.
Dokumentaren 'Mændene der plyndrede Europa' fortæller, hvordan et netværk har trukket 410 milliarder kroner ud af fem statskasser - herunder 12,7 mia. fra Danmark. Hvem har ansvaret? Og hvad kan vi gøre for at undgå flere finansskandaler? Mød bl.a. erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og Informations chefredaktør Rune Lykkeberg i Debatten DR2.
Er der ligestilling i Danmark - eller går det alt for langsomt, når vi sammenligner os med vores nabolande? Har mænd mere magt end kvinder? Og hvad har #metoo ændret? Mød blandt andre tidligere minister Mimi Jakobsen og Laura Lindahl (LA).
Kan Danmark lære noget af USA og amerikanerne? Og er Donald Trumps budskab om at sætte amerikanerne først ét, vi bør efterfølge? Det diskuterer Debatten i aften med bl.a. Pernille Skipper (Enhedslisten), Anna Libak (folketingskandidat for Venstre) og Bo Lidegaard (forfatter).
Hvad skal vi med kunsten og støtter vi den godt nok? Det diskuterer regeringen og Dansk Folkeparti i finanslovsforhandlingerne, men i aften stiller Clement Kjersgaard spørgsmålet til kulturminister Mette Bock (LA), Niels Hausgaard og en række andre.
Lige nu i London og Bruxelles diskuteres tiden efter Storbritanniens udtræden af EU heftigt. Tyder det på en god eller dårlig Brexit-aftale? Og hvad får det af konsekvenser for Danmark og vores forhold til EU? Det diskuterer Claus Hjort Frederiksen (V), Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU) og Rune Lykkeberg (Information) i Debatten.
Antallet af hjemløse i Danmark stiger, og flere af dem føler sig ramt at regler, der ellers var målrettet de såkaldte romalejre. Er der sket et politisk svigt? Marcus Knuth fra Venstre og Enhedslistens Pernille Skipper møder nogle af dem, der lever på gaden i Debatten.
Sidste år kunne Dansk Folkeparti og regeringen ikke blive enige om et paradigmeskifte i udlændingepolitikken. Men nu er det lykkedes. Fokus skal flyttes fra integration til hjemsendelse. Er det en god idé? Finansminister Kristian Jensen (V) og Radikales Morten Østergaard (R) møder en række borgere i Debatten på DR2.
Er der brug for et opgør med den førte politik? Ja svarer de gule veste i Frankrig. Men hvad med herhjemme? Har Danmark et voksende problem med ulighed og fattigdom? Debatten spørger bl.a. erhvervsminister Rasmus Jarlov, Dennis Nørmark og en række borgere lige nu på DR2.
Giver konkurrencestaten muligheder eller stress? Har vi et uddannelsessystem og arbejdsmarked, hvor det simpelthen går for stærkt? Unge studerende og en række andre borgere står overfor politikerne i Debatten.
Behandler vi afviste flygtninge ordentligt? Skal børn tilbringe en stor del af deres barndom i en lejr som Sjælsmark? Clement Kjersgaard styrer debatten mellem Morten Østergaard (R) og integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V), der begge møder en række kritikere i Debatten på DR2.
Regeringen kom i går med sine planer, der skal bringe sundhedsvæsnet tættere på borgerne. Kritikerne kalder planerne for en centralisering. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), Enhedslisten Pernille Skipper og mange andre diskuterer regeringens udspil i Debatten på DR2. Vært Clement Kjersgaard.
Socialdemokraterne vil give nedslidte danskere lov til at gå tidligere på pension, men de blå svarer, at der er brug for vi arbejder mere. Hvem har ret? Clement Kjersgaard spørger Mattias Tesfaye, Pia Olsen Dyhr og erhvervsminister Rasmus Jarlov.
I går vedtog et bredt flertal en justering af den omstridte folkeskolereform, men skaber det en bedre skole for børnene? Undervisningsminister Merete Riisager (LA) møder en række kritikere i Debatten på DR2.
Er de store reformers tid forbi i dansk politik? Handler det nu mere om at sikre borgerne mere velfærd og en tidligere pension? Det debatterer blandt andre Pelle Dragsted (EL), Joachim B. Olsen (LA) og Asger Aamund i Debatten på DR2. Vært Clement Kjersgaard.
Er det et anliggende for samfundet - og dermed politikerne - hvordan og hvor sundt, vi lever vores liv? Bør politikerne hæve prisen på det usunde, f.eks. cigaretter, og sænke den på sunde varer? Det debatterer blandt andre Mette Abildgaard (K), Alex Vanopslagh (LA) og en række borgere i Debatten på DR2. Vært: Clement Kjersgaard.
Er der behov for nye politiske partier på Christiansborg? Har de løsningerne på tidens store udfordringer, eller er deres løsninger letkøbte? Hør, hvad Klaus Riskær Pedersen, Pernille Vermund og Stig Grenov ønsker af forandringer i samfundet. Vært Clement Kjersgaard.
De svage ældre får mindre hjemmehjælp i dag end de gjorde tidligere, og det selvom udgifterne til sundhed og omsorg stiger. Hvordan skal politikerne prioritere? Det er spørgsmålet i aften i Debatten, hvor du bl.a. kan møde Enhedslistens Pernille Skipper og Konservatives Søren Pape Poulsen. Vært Clement Kjersgaard.
Gør vi nok for naturen og klimaet? Eller burde begge områder gennemsyre vores politiske system i langt højere grad, end det gør i dag? Det diskuterer blandt andre miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen fra Venstre og Alternativets Uffe Elbæk. Vært Clement Kjersgaard.
Hvordan går det med den politiske samtale herhjemme? Vokser afstanden mellem Christiansborg og resten af Danmark, eller har vi tværtimod et levende folkestyre, der er langt bedre end sit rygte? I Debatten kan du bl.a. møde Pia Kjærsgaard, formand for Folketinget (DF), Anders Samuelsen,formand LA og Pia Olsen Dyhr,formand SF. Vært Clement Kjersgaard.
I dag åbner Folketinget med statsministerens åbningstale, men tilliden til politikerne er i bund, og uenighederne om de vigtige spørgsmål er store. I aften samles toppolitikere fra alle partierne til den store åbningsdebat på tv om blandt andet udlændinge, kontanthjælp og regeringens 2025-plan. Se med direkte fra Christiansborgs Landstingssal.
Se med når Clement Kjersgaard samler en række partiledere til debat om de vigtigste spørgsmål for Danmark
Folketinget åbner officielt og derfor samler Clement Kjersgaard samtlige partier til en debat om, hvad de vil med Danmark. Mød Kristian Jensen (V), Morten Østergaard (R), Pernille Skipper (EL), Anders Samuelsen (LA), Uffe Elbæk (ALT), Pia Olsen Dyhr (SF), Dan Jørgensen (S), Peter Skaarup (DF) og Søren Pape (K).