Terugblik op het Pukkelpop-drama in 2011, toen een storm niet alleen de hele weide en camping verwoestte, maar ook verschillende mensenlevens. Naast overlevenden, familie en vrienden van slachtoffers, komen ook Chokri Mahassine, de organisator van Pukkelpop, en Skunk Anansie-zangeres Skin aan het woord die op het podium stond toen het onweer losbarstte.
Op 27 februari 1996 rond tien uur 's ochtends reden op de E17 in Deinze bijna tweehonderd wagens op elkaar in. Het was de zwaarste kettingbotsing die ons land gekend heeft. Door de impact en de daaropvolgende brand kwamen tien mensen om. Slachtoffers, hulpverleners en familieleden doen het volledige verhaal.
Lotgenoten blikt terug op de grote ontploffing in het Waalse Gellingen van 2004. Door graafwerken op een industrieterrein ontsnapte er toen gas. Bij de knal en de daaropvolgende brand kwamen uiteindelijk 24 mensen om, waaronder vijf brandweermannen. Overlevenden, nabestaanden en hulpverleners vertellen hoe ze na die fatale ontploffing allemaal lotgenoten werden.
Lotgenoten gaat terug naar het Oost-Vlaamse Wetteren. In mei 2013 leeft de bevolking er dagenlang in angst nadat een goederentrein met giftig materiaal op de lijn Brussel-Gent ontspoorde. Een woonwijk vlakbij moest helemaal worden ontruimd, honderd mensen moesten met vergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis. Vanaf die dag werden alle inwoners van Wetteren lotgenoten.
Op 27 januari 2010 werd het centrum van Luik opgeschrikt door een grote gasexplosie. Twee grote rijhuizen stortten in. Veertien mensen kwamen om en 20 raakten gewond als rijhuizen 18 en 20 volledig verwoest werden. Julie Colpaert brengt de verhalen van overlevenden, hulpverleners en nabestaanden. Samen werden ze lotgenoten.
Op 26 juli 1997 verliest een Jordaans piloot de controle van zijn demonstratievliegtuig tijdens de Airshow van Oostende. Zijn toestel komt neer op een tent van het Rode Kruis en explodeert. De piloot en negen omstaanders overleven de crash niet, 56 mensen worden gewond naar het ziekenhuis gebracht. Julie Colpaert brengt het verhaal van de overlevenden, nabestaanden en hulpverleners.
Tijdens de laatste uren van 1994 vieren 450 mensen feest in het Antwerpse Switel. Plots vatten twee kerstbomen die te dicht bij een kaars staan, vuur. In een mum van tijd staat de zaal in lichterlaaie en is er overal rook. Vijftien mensen komen om en nog eens 164 anderen raken gewond. Sommigen zijn zwaargewond. Julie Colpaert blikt terug op deze ramp die veel mensen lotgenoten maakte.
Overlevenden en nabestaanden vertellen over de treinramp van Buizingen in 2010. De dodelijkste treinramp in de Belgische geschiedenis. Negentien mensen komen om en 162 raken gewond wanneer 's ochtends twee passagierstreinen vol pendelaars op mekaar botsen. Zij die het overleefden, werden door de ramp lotgenoten.
Julie Colpaert brengt verhalen van mensen die op 22 maart 2016 de bloedige aanslag op de luchthaven van Zaventem overleefden. De bagagedragers, de mensen van de incheckbalie, de inpakkers en de soldaten die er patrouilleerden. Ook de mensen op het thuisfront die vaak heel de dag moesten wachten op nieuws, vertellen over de angstige uren. Elk hebben ze hun eigen verhaal. Allemaal hebben ze mekaar geholpen. De solidariteit onder de lotgenoten is een jaar na de aanslagen nog altijd enorm.
Deze reportage volgt de mensen die na de aanslag op 22 maart 2016 in de metro, ter hoogte van Maalbeek, elkaar zonder vragen hebben geholpen. Het waren mensen die elkaar toen niet kenden: toevallige passagiers op een metrostel, voorbijgangers op weg naar hun werk in de Wetstraat, hotelpersoneel of een dokter uit de straat. Die dag vochten ze voor elkaars leven.