De meest opvallende fragmenten uit het rijke Toppop-archief komen voorbij. Wekelijks kwamen er artiesten uit binnen- en buitenland optreden. Tal van BN'ers, zoals Karin Bloemen, Glen Faria, Erik de Zwart, Alain Clark, Annemieke Schollaardt, Samantha Steenwijk en Erik van der Hoff (Roberto Jacketti) vertellen hun herinneringen en kiezen hun favoriete nummer. Natuurlijk zijn Ad Visser en Penney de Jager ook van de partij bij deze aaneenschakeling van herkenbare, mooie en bijzondere nummers. The Jacksons, Iggy Pop en natuurlijk Jerney Kaagman zijn slechts voorbeelden van de vogelvlucht door de Toppop-geschiedenis.
In de Toppop-studio werd er door elke artiest geplaybackt. We zien hoe moeilijk het is om op het juiste moment te beginnen. Hoe weet je wanneer de band wordt gestart? We zien tal van voorbeelden, waarbij de eerste noot net wordt gemist. Verder kijken we met Mai Tai terug naar hun optredens bij Toppop. Harriette Weels van Mai Tai geeft na jaren zwijgen eindelijk toe dat zij verantwoordelijk was voor de styling van Mai Tai en moet daar 40 jaar na dato hartelijk om lachen. 'Hoe eighties kan je zijn?' Ook de disco mag natuurlijk niet ontbreken. Met onze gasten kijken we naar o.a. Kool & The Gang met Celebration en Labelle met Lady Marmalade, oftewel Voulez-vous couchez avec moi. Een piepjonge Whitney Houston zingt in de studio All at once. Grappig is dat het publiek totaal ongeïnteresseerd is en geen enkel besef heeft naar wat voor een wereldster ze zitten te kijken. Tot slot zingt Normaal 'Oerend Hard' in de studio van Toppop. Om het geheel wat wilder en heftiger te maken heeft de regie van Toppop ervoor gekozen stro in de windmachine te doen. Het effect mag er zeker zijn.
De echte grootheden komen voorbij in de Toppop-studio. We kijken met onze gasten naar fameuze optredens van Queen, Grace Jones en Duran Duran. Ook de Nederlandse dames mogen niet ontbreken, zoals Anita Meyer en Patricia Paay. Ongelofelijk, maar waar: er werd zelfs gejodeld in de Toppop-studio. We kijken naar Gitti & Erica die met hun Heidy een tophit scoorden. Ook Engelse bands zoals Dire Straits en Madness waren te gast in de Toppop-studio. Wie herinnert zich niet die rare ska-dansjes uit die tijd? En in de tijd van Toppop vierde Boney M zijn hoogtijdagen en alle grootste hits van hen komen dan ook voorbij. De dansjes van Bobby Farrell van Boney M zijn tot op de dag van vandaag geliefd en gehaat. Maar iedereen herinnert ze wel.
We zien de fameuze clip van David Bowie in zijn strakke, rode broek en het oogkapje. We horen dat het stom toeval was dat hij dit kapje op kreeg en van welk Nederlands programma het geleend was. Ook de rock-'n-rol komt ruimschoots aan bod. Wie herinnert zich niet de stoere Joan Jett, de vrolijke rockabilly van The Stray Cats en de wilde Ramones, die de Toppop-studio op zijn grondvesten deden schudden? Daarnaast zien we de bekendste voorbeelden van de muzikale stroming 'Neue Deutsche Welle'.
We zien een zeer bijzonder optreden van de eigenzinnige Kate Bush. Daarnaast is Plastic Bertrand is in 1977 het stralende middelpunt in de Toppop studio. Om de act wat opvallender te maken heeft hij verzonnen zijn lied al springend op een trampoline te doen. Verder was De New Wave een vervolg op de discomuziek. Opeens werd er muziek gemaakt met als belangrijkste instrument de synthesizer. Natuurlijk stond Toppop aan de basis van deze stroming en hadden ze veel gasten van dit nieuwe geluid, zoals The Human League, Soft Cell en Dead or Alive.
O.a.: We zien de vreemde uitmonstering van de drummer van The Doobey Brothers. George Baker is te gast en blikt terug naar zijn hits Una Poloma Blanca en Little Green Bag. In Ad's choice kiest Ad Visser zijn favoriete fragmenten en haalt hij herinneringen op uit de Toppop-tijd en het geweldige verhaal achter de opnames van de clip van 99 Luftballons van Nena.
We horen Harry Slinger van Drukwerk die een megahit had met Je loog tegen mij. Stralend vertelt hij hoe destijds de zalen waren gevuld met honderden fans met het karakteristieke rode mutsje. Natuurlijk kunnen de gasten het niet laten luid mee te zingen met deze kroegkraker. Meerdere malen trad Kim Wilde op in de Toppop-studio. Haar chagrijnige uitstraling werd haar handelsmerk. We horen waarom deze look zo paste in de roerige jaren 80. Legendarisch is natuurlijk het optreden van Iggy Pop in de Toppop-studio. Ad Visser neemt ons mee naar wat er gebeurde tijdens het tweede bezoek van Iggy.
We kijken uitgebreid met Gerard Joling terug naar zijn vele optredens in Toppop. De hele studio werd volgezet met kamerplanten in de hoop de exotische sferen te krijgen die horen bij zijn nummer Ticket to the tropics. We horen dat de band Tavares bestaat uit vijf broers die allen wel heel ritmisch zijn in de heupen. We zien hun geweldige dance-moves in de enorme hit Heaven Must Be Missing An Angel. Reggae is vaak minder in de belangstelling als we kijken naar de geschiedenis van Toppop. Ook deze muziekstroming is echter zeer goed vertegenwoordigd in het 50-jarige muziekprogramma. Zo zien we Jimmy Cliff met zijn Reggae Nights.
We krijgen een uitgebreid overzicht van alle hits van Luv'. Marga Scheide herinnert zich dat de dames in het begin de kleding moesten huren, omdat ze nog geen geld hadden het allemaal aan te schaffen. De glamrock was in de jaren 70 vaak vertegenwoordigd in de Toppop-studio. Bands als Mud en The Sweet waren razend populair. Howard Komproe kijkt naar zijn favoriete fragment: Rock Your Baby van George McCrae. Ad Visser kijkt terug naar de optredens van Blondie in de Toppop-studio.
Natuurlijk ook dit keer in het teken van kerst. We kijken met de gasten naar de meest opvallende kerstnummers uit het roemruchte Toppop-archief. Destijds probeerde het creatieve team van Toppop een mooie clip te maken van Driving home for Christmas van Chris Rea. Het optreden werd heel toepasselijk versneden met beelden van een snelweg. We verwachten de eindeloze lange Amerikaanse highway, wat helemaal past bij de sfeer van het nummer. Dat is echter in het geheel niet het geval. Pas nu zien we dat het best knullig is dat er gekozen is voor de rondweg rond Hilversum met de duidelijk Nederlandse verkeersborden.