I dette første afsnit er vi vidne til hvordan man i Liverpool har fundet ud af at litteraturen er en nøgle til at give en stemme - i bogstaveligste forstand - til blandt andet psykiatriske patienter og stofbrugere. Og går på Venedigbiennalen med filosoffen John Armstrong der mener at denne terapeutiske egenskab er generel for alle kunstarter.
I andet afsnit i serien om kunstens særlige kræfter tager vi et skridt ind på scenekunstens område og tager til New York hvor parkinsonpatienter har vist sig at have ekseptionel nytte af klassisk dansetræning i et af byens bedste teatre og - hvordan danske krigsveteraner eller nyankomne flygtninge danser med Kgl. Balletdansere og viser os andre mennesket bag begrebet.
Dette afsnit dykker vi dybere ned i en fælles erfaring: at musik kan bruges til at bearbejde følelser, når vi mennesker er i sorg eller krise. Således besøger vi musikterapeuter som bearbejder traumer hos flygtninge med post traumatisk stress og undersøger hvordan denne evne til at trøste og give håb måske er en generel egenskab ved kunsten, som muligvis ikke udnyttes til fulde.
I dette program går vi til bunds i hvordan kunsten - og ikke mindst billedkunstenkan meget mere end at uddanne og underholde os. Vi møder folk, der forsker i om billedkunst kan gøre en forskel i helbredelsen på hospitaler og besøger Moderna Museet i Stockholm, der har inviterer Demente til særlige omvisninger, fordi de har erfaret at kunsten kan noget særligt hvis vi møder den med vores egne erfaringerer, fremfor gennem intellektuel belæring.