Hva er egentlig forskning og hvordan finner man ut av ting? I første episode av Undringstårnet leder vi deg lett og lekent inn på temaet vitenskap ved å se på ulike forskningsinstrumenter
Hva skjer når strømmen går, og hvor kommer strøm fra? Og hva er egentlig energi? I dagens episode av Undringstårnet skal vi lære om vannkraft og vindkraft, vi skal se hvor mange watt solen egentlig er, og i ekte Flåklypa-ånd tester vi ut en skikkelig hjemmelaget Rube Goldberg-maskin!
Hvordan blir mat oppfunnet og hva er egentlig smak? Kan mat se ut som én ting, men smake noe helt annet? I dagens episode av Undringstårnet lager vi is av nitrogen, tester professorens smakssanser og finner ut hvorfor det alltid er plass til dessert i magen uansett hvor mye middag man har spist!
Har du noen gang tenkt på at alt rundt deg er funnet opp av noen? Alt fra sikkerhetsnålen og q-tipsen til verdens høyeste bygning. I dagens episode av Undringstårnet ser vi nærmere på hva design egentlig er, vi besøker kreative oppfinnere og helt til slutt finner vi opp en ny leke!
Hvem har funnet alle stedene i verden, og hvordan lager man kart? Visste du at i gamle dager trodde man menneskene befant seg på midten av jorda, som var flat, og at der jorda sluttet bodde det barbariske monstre og merkelige dyr? I dagens episode av Undringstårnet lærer vi mer om oppdageren Roald Amundsen, og vi tar en svipptur opp i verdensrommet!
Hvordan klarer egentlig en fugl å lette fra bakken og sveve gjennom lufta? Og hvordan har mennesker brukt studier av fugler til å prøve og fly selv? Hvordan kan egentlig Celines helikopter fly uten vinger? I dagens episode av Undringstårnet møter vi professoren som barn, vi intervjuer en pilot og lærer å brette papirfly.
Hvordan lages en animasjonsfilm? Og kan man lage en animasjonsfilm helt selv? I dagens episode av Undringstårnet ser vi hvordan Pelle Politibil ble laget, og vi lærer å bruke filmtriks!
Vi er omgitt av bølger på alle kanter, noen er synlige og andre kan vi ikke se. Røntgenstråler, for eksempel, er usynlige. Men hvordan kan de se tvers gjennom kroppen? Og er det stråler i mat etter at den har vært i mikrobølgeovnen? I dagens episode av Undringstårnet lærer vi om det elektromagnetiske spekter, vi lærer hvorfor solkrem er viktig og hvordan popcorn blir til.
Hva gjorde man egentlig før mobiltelefonen kom? I dagens episode av Undringstårnet ser vi på den teknologiske utviklingen helt siden skriftrullenes tid og vi undersøker også hva slags tekniske duppedingser vi kan forvente oss i framtiden!
Er alle fingeravtrykk like og hvordan kan man egentlig finne ut hvem som eier et hårstrå? I dagens episode av Undringstårnet leter professoren og Zara etter Christoffer med varmesøkende kamera og en detektiv finner Celines DNA i hårstrået hennes.
Hvordan ble solsystemet til? Og hvor stor er egentlig sola? Zara og Christoffer kommer tilbake til tårnet etter å ha vært på ferie, og finner ut at professoren og Celine har bygd om tårnet til en rakett. Sammen flyr de opp i verdensrommet for å installere en ny satelitt for Barne-TV, men alt går ikke som planlagt ...
Hvorfor har skilpadder skall? Og hva er evolusjon? Tårnraketten har kræsjlandet i havet og gjengen befinner seg nå dypt nede på havets bunn. Zara og Christoffer må ut på ekspedisjon for å finne igjen satelitten, men på havbunnen lurer noen rare vesener.
Hvorfor er det så kaldt på Nordpolen? Og hva er egentlig nordlys? Tårnraketten sitter fast i isen på Nordpolen og gjengen er tom for mat. Zara og Christoffer blir sendt ut på leting, og de finner mer enn de hadde håpet på.
Hvorfor finnes det ørkener på jorda? Og hvorfor svetter kroppen? Tårnraketten har landet midt i ørkenen. Zara og Christoffer må ut å lete etter vann, men solen er mye varmere enn de hadde trodd.
Hva er fornybar energi? Og hvorfor er det så viktig med nye oppfinnelser? Zara og Christoffer husker noe veldig viktig, og klarer å komme seg tilbake til tårnraketten. Professoren har bygd om tårnraketten så de kan komme seg hjem igjen, men han glemmer en ting som setter alle i fare ...