Home / Series / Detektiv Martin Tomsa / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Zimmer frei

    • November 25, 1994
    • Česká televize

    Martin Tomsa pátrá po zmizelém majiteli luxusní nájemní vily Hedvika. Odkrývá zajímavé, místy i temné osudy obyvatel vily, z nichž každý by mohl mít zájem na případné likvidaci majitele, který získal vilu v restituci. Chtěl ji totiž využít ke svým vlastním podnikatelským záměrům. Jak se však ukáže, vrahem je někdo úplně jiný…

  • S01E02 Camel Story

    • Česká televize

    Státnímu zástupci Šebkovi (Zdeněk Maryška) ukradnou auto, které je pak nalezeno havarované s mrtvým řidičem za volantem. Na základě nepříjemných otázek, které při vyšetřování podivné havárie klade policie Šebkově dceři Jitce, navštíví státní zástupce starého kamaráda detektiva Martina Tomsu. Požádá ho, aby sledoval jeho dceru (Sabina Laurinová), neboť neví, s kým se vlastně stýká. Půvabná studentka cizích jazyků se bezděky stane mostem, přes který Tomsa odhalí stopu dobře organizované party pašeráků cigaret.

  • S01E03 Vůně peněz

    • Česká televize

  • S01E04 Flek na hru

    • Česká televize

    Harmonický život rodiny podnikatele Vituly je náhle zastřen nejčernějšími mraky. Bezohlední vyděrači si jej vytipují jako vhodný zdroj snadného příjmu. Nešťastný muž se obrátí na polici, aby zjistil její praktickou bezmocnost v tomto oboru trestné činnosti. Proto se obrátí na Martina Tomsu. Vyděrači to však odhalí a jenom to posílí jejich zastrašovací agresivitu. Martin si uvědomí, že metoda “na hrubý pytel hrubá záplata” bude snad jediná účinná zbraň proti ničeho se neštítícím gaunerům a chytře využije jejich vlastních zbraní. Jak to provede, to už můžete sledovat v dnešní epizodě.

  • S01E05 Lambada

    • Česká televize

  • S01E06 Zlatá klec

    • Česká televize

    Na začátku příběhu je jedno vykradené zlatnictví, ukradené auto a manželská nevěra. Jak spolu tyto události souvisí? To je otázka, před kterou stojí nejen policie, ale i zlatník Podhorský (F. Derfler). Ten má krásnou, chytrou, ale i značně náročnou ženu (Z. Studenková), a to po všech stránkách, jak říkají jeho známí. Má podezření, že ho žena podvádí. Navštíví proto Martina Tomsu, aby mu vypátral případného milence. Už několikrát se totiž přesvědčil, že mu jeho paní lže. Jde však opravdu jenom o nevěru, nebo je paní Podhorská zapletená do série trestných činů od vykradení zlatnictví až po únos a vydírání?

  • S01E07 Bílá past

    • Česká televize

    Dnešní díl z volného cyklu Detektiv Martin Tomsa se odehrává v psychiatrické léčebně. Tomsa se zde totiž nechává zaměstnávat jako zřízenec, aby zjistil pro klienta informace o jisté hospitalizované osobě. Hned od začátku jej však – mimo plán – zaujme fakt, že zde došlo několikrát k vyloupení místní lékárny. Naposledy byl při loupeži dokonce zabit místní zřízenec. Začíná být jasné, že s místním zdravotním personálem není všechno v pořádku. Pomalu se skládají střípky tajenky, složené z lidských vášní, narkomanie, alkoholismu a obrovské lidské závislosti, pro kterou jsou lidé nakonec schopni i zabíjet.

  • S01E08 Tabatěrka

    • Česká televize

    Za Martinem Tomsou přichází starší distinguovaný pan Bernard (L. Lakomý) a prosí ho, aby se ujal delikátního úkolu: Před časem mu někdo ukradl vzácnou sbírku mincí. Policie pachatele nevypátrala a on se nyní dozvěděl, že se s podobnými mincemi „kšeftovalo“ v restauraci nedaleko jeho bydliště. Rád by proto zjistil, zda-li nejsou z jeho ukradené sbírky. Jak to však zařídit, aby Tomsa mohl nenápadně sledovat dění v restauraci, která patří dvěma mladým mužům Romanovi (I. Bareš) a Marcelovi (J. Kodeš)? A tak Martin přemluví svoji kamarádku Kláru (V. Žilková), aby mu v této dobře placené zakázce vypomohla a přijala zde místo hledané barmanky. Ale jak praví velký básník Goethe: „Šedá je teorie a zelený je strom života“. Martin postupně zjišťuje, že nezná důležitá fakta z minulosti pana Bernarda, jehož dcera zemřela násilnou smrtí a že pátrání po zlodějích sbírky byl jen zástupný problém v plánu pomsty, v němž měl on i jeho pomocnice sehrát důležitou, byť nedobrovolnou roli. Ale nebyl by to Martin Tomsa, aby se mu nepodařilo složitý, do minulosti zasahující případ, objasnit…

  • S01E09 Veronika

    • Česká televize

    Šestnáctiletá Veronika uteče z výchovného ústavu a těší se na život s milovanou matkou. Obě ženy chtějí zapomenout na neradostnou minulost a představují si svůj budoucí život v růžových barvách. Ale záhy jsou násilím vtaženy do světa zločinu, z něhož nemají šanci úspěšně vybřednout. Právě jejich minulost se stává vhodným nástrojem vydírání. Veronika se náhodou seznámí s Martinem Tomsou. Podaří se mu účinně pomoci dvěma poněkud naivním a romantickým ženám?

  • S01E10 Nechte maličkých

    • Česká televize

    Další případ Martina Tomsy se odehrává v prostředí fotografického studia, kde se natáčejí pornofilmy, a v nočním gay-klubu se show transvestitů. Až tam zavede detektiva pátrání po zmizelém Ivanu Potužníkovi, který neutekl jen kvůli alkoholismu své matky.

  • S01E11 Krutá daň omylu

    • Česká televize

    Martin Tomsa nastoupí na místo hotelového detektiva a těší se, jak si při této práci odpočine. Hned první chvíle ho však vyvedou z omylu. Splete si patro a je pozván na první pohled seriózně vypadajícími obchodníky do hotelového pokoje. Aniž by chtěl, stane se svědkem pokusu o nelegální transakci. Začíná se stahovat nebezpečná smyčka, jelikož zločinecký gang se rozhodl Tomsu, jako nechtěného svědka, likvidovat. A nebýt jeho znalosti podsvětí z předešlé práce u policie, možná by se šance na odvetu ani nedožil.

  • S01E12 Kdo unesl Martu M?

    • Česká televize

    Dnešní epizoda se odehrává v atraktivním prostředí showbyznysu a detektiv Martin Tomsa v ní musí rozplétat složité kolegiální, majetkové i manželské vztahy, které by mohly dopomoci k odhalení tajemného zmizení atraktivní zpěvačky Marty.

  • S01E13 Tónina smrti

    • Česká televize

    Ke světelné křižovatce se pomalu blíží luxusní černý vůz. Mírně nervózní řidič čeká na červené a poklepává prsty na volant. Naprázdno přidá plyn. Náhle ke dveřím jeho vozu přiskočí ramenatý mladík a s namířenou pistolí ho vyzve, aby auto opustil. Tak začíná další z příběhů Martina Tomsy, který je tentokrát pověřen pátráním po ukradeném autě. Nechtěně se ocitne v nebezpečné společnosti zlodějů aut, kde získá sympatie přítelkyně šéfa gangu. Soňu fascinuje napětí, které doprovází krádeže aut, a vyhledává riskantně rychlé jízdy. Nakonec je to ona, kdo pomůže Martinu Tomsovi rozmotat nečekané komplikace původně jednoduchého případu…

  • S01E14 Vykání psovi

    • Česká televize

    Tragikomický obrázek života jedné sekty.

  • S01E15 Osamělá

    • Česká televize

    Pozdě večer zavolá Tomsovi mladá žena, že se cítí být ohrožena přítomností někoho neznámého v domě. Ač nerad, nechá se Martin nakonec přemluvit a za osamělou Kristýnou (M. Stehlíková) zajede. I když má zpočátku dojem, že se jedná spíše o přebujelou představivost značně excentrické dívky, nečekaný vývoj následujících událostí jde nad rámec její ustrašené představivosti… Kristýnin partner Ctibor (P. Šimák) zmizel a v okolí domu se pohybují podivní a až příliš dotěrní chlapíci. Tomsa začíná tušit, že se tu hraje velmi nebezpečná hra profesionálů proti amatérům, v níž poněkud potřeštěná Kristýna jeho radu i ochranu nutně potřebuje…

  • S01E16 Osudná nadílka

    • Česká televize

    Rodina Lacinových má rozhodně důvod k otevření láhve šampaňského. Úspěšný chirurg MUDr. Lacina (L. Munzar) získal úvěr na vysněné soukromé sanatorium, kde má působit i jeho dcera Helena (Z. Slavíková), rovněž erudovaná lékařka. Ta je ale o několik hodin později nalezena mrtvá. Paní Lacinová (I. Valešová) nemůže uvěřit tomu, že by si její dcera sama vzala život. A tak se jednoho dne objeví v kanceláři Martina Tomsy, aby vyřešil okolnosti nejasné smrti Heleny…

  • S01E17 Bratři

    • Česká televize

    Martina Tomsu požádá sestřenice Monika z venkova, aby jí na čas poskytl u sebe přístřeší. Má nastoupit jako učitelka v hudební škole, a dojíždění by jí působilo nemalé komplikace. Tomsa jí rád prokáže tuto laskavost, zvláště když ví, že Monika má od dalšího měsíce domluvený vlastní podnájem. Ani jeden z nich však netuší, že z ochotně nabídnutého útočiště se stane pro nebohou dívku dům hrůzy, v němž odmítá strávit byť i jen jedinou noc. A tak, jestli nechce mít Tomsa na svědomí ztrátu Moničina vysněného místa, musí jí najít rychle jiné ubytování. Ačkoliv má Martin svých vlastních starostí až nad hlavu, další mu ještě přibudou díky bratrům Zachovým, kteří pro něho představují velmi nebezpečné protivníky.

  • S01E18 Případ Anděla

    • July 31, 2003
    • Česká televize

    Sbírání starožitností i obrazů je krásná, ale velmi drahá záliba. A právě proto, že v tomto obchodování jde často o velké částky, neodolají někteří obchodníci zneužít, i mimo rámec zákona, nejen svých znalostí, ale i různých nedovolených až trestných triků ke svému obohacení. A důkazy se obstarávají velmi těžce. To je právě jeden z důvodů, pro který se Interpol ve spolupráci s Českou policií zajímá o osobu zámožného starožitníka Eduarda Macháně. Navíc v jeho domě najde smrt půvabná kunsthistorička Anděla, Macháněho dávná přítelkyně a nyní i snoubenka. Mohlo by to být prostě jen neštěstí, kdyby v domě nebylo tolik lidí, kteří Andělu neměli v lásce a jsou docela rádi, že se jí zbavili. Spolupráce na případu, k němuž se nechal Tomsa přemluvit svým kamarádem poručíkem Součkem, je nakonec dramatičtější, než očekával.