Home / Series / One Night Stand NFF / Aired Order /

All Seasons

Season 10

  • S10E01 Een goed leven met een gelukkig einde

    • October 4, 2015

    Een Goed Leven gaat over de uitzonderlijke relatie tussen Helen, een weduwe die van de ene op de andere dag financieel aan de grond zit, en student Joeri, die zijn wilde en luxueuze levensstijl bekostigt door als homo-escort te werken.

  • S10E02 Patagonia

    • October 5, 2015

    Als moderne nomaden dolen Stella, Mike en hun vijfjarige zoontje Noah al jaren door Europa. Het kind gelooft nog in de droom van een zelfgebouwd huis bij een riviertje in Patagonië. Voor Stella en Mike overschaduwt het harde bestaan zonder vast verblijf of inkomen steeds meer hun romantisch ideaal en hun liefde voor elkaar. 'Nog een paar dagen. Het komt goed.' Die woorden krijgen steeds minder betekenis. In dit melancholiek getinte drama begint Stella in te zien dat er meer moet zijn in het leven dan ongebondenheid.

  • S10E03 Geen koningen in ons bloed

    • October 6, 2015

    Ze poetsen hun tanden, eten met mes en vork en proberen aardig en eerlijk te zijn. Maar wat Tomas, een teruggetrokken jongen van zeventien, en zijn felle zus Naomi echt graag zouden willen is moeilijk te vinden in de jeugdzorgwereld waar ze zich staande houden. In vaak abrupt gemonteerde, afwisselend intieme en harde beelden pakt dit drama het gevoel van dit leven in de pauzestand. Na een dramatisch voorval groeit het besef van hun belangrijkste houvast. Koningen zullen ze niet worden, maar als broer en zus hebben ze elkaar.

  • S10E04 Wild Flowers

    • October 7, 2015

    Op een Friese melkboerderij houdt Juke de boel goed draaiende. Ze zorgt voor haar gezin, werkt tussen de koeien, rijdt op haar oude, zelfgerepareerde motorfiets, kan lassen als de beste en danst als het feest is. Toch knaagt er iets. De ontmoeting met Joan, een vrouw met een boot die veel van de wereld heeft gezien, maakt bij Juke verwarrende gevoelens en een verlangen naar vrijheid los. Op het water achter de dijken lokt een nieuw avontuur met Joan. Kan ze nog terug? Want gaan waar je wilt is gemakkelijker als je niets hebt om achter te laten. Juke moet kiezen waar ze werkelijk thuishoort.

  • S10E05 De lange nasleep van een korte mededeling

    • October 8, 2015

    Een wellness-centrum. Elke ruimte ademt perfecte harmonie, of in ieder geval de kans op het herstel ervan. Dan laat werknemer Jack tussen neus en lippen door aan de vrouw van de bedrijfsleider weten dat hij erover denkt om te vertrekken. Exit rust. Onder het ogenschijnlijk soepel lopende teamwerk gaan onvermoede stromingen schuil. De ware karakters komen tevoorschijn. Een minimalistische comedy of errors tussen de vier muren van een stoombad vol kleinmenselijkheid.

  • S10E06 De leerling

    • October 9, 2015

    De veertigjarige Lana, docent Nederlands aan het VMBO, weet zich totaal geen raad met haar nieuwe leerling Benny. De zestienjarige puber is een ongeleid projectiel dat Lana tot het mikpunt van zijn vernederende treiterijen heeft gemaakt. Het gevoel van machteloosheid dat de agressieve en wispelturige leerling bij haar oproept drijft de docent tot wanhoop. Ze is bang voor Benny maar voelt zich tegelijkertijd, tot haar eigen ontsteltenis, tot hem aangetrokken. Uit alle macht probeert Lana aan Benny’s duistere aantrekkingskracht te ontkomen.