Varuhuset, serien som var utskälld innan den hade haft premiär, men som blev en tittarsuccé i tre år och 60 avsnitt under 1987-1989. Peter E Falck, Karin Falck, Lena Endre och Christina Schollin berättar om hur det var att jobba med serien.
Spung, serien som få såg när den sändes 2002 och 2003, men som blivit kultförklarad och vald till Sveriges näst bästa tv-serie genom tiderna. Manusförfattare Cilla Jackert, regissör Måns Mårlind och skådespelarna Daniel Larsson och Saga Gärde berättar om serien.
Svenska hjärtan, serien som fick kritik i tidningarna men som tittarna älskade. Över två miljoner tittare följde dramat som utspelade sig i ett radhusområde under åren 1987 till 1998. Medverkande: Solveig Ternström, Sten Ljunggren och Anita Hallgren.
NileCity, humorserien som det var tänkt att inte alla skulle fatta - men som blivit bland det mest folkliga och populära i svensk tv-historia. I år är det 20 år sedan serien sändes för första gången 1995. Henrik Schyffert och Johan Rheborg berättar om serien.
Skärgårdsdoktorn var en av Sveriges största publikframgångar någonsin. Det här är berättelsen om skärgårdsromantik och dramatik och om en väldigt populär tröja.
En berättelse om paret som hela svenska folket tagit till sina hjärtan. De blev synonyma med varandra och älskades av alla. En berättelse om en relation som fick ett abrupt slut och om en dundersuccé som ändrade sättet vi ser på barn-tv, genom generationer. Historien om radarparet Magnus och Brasse.
Macken. Berättelsen om det stora genombrottet för en av våra mest älskade humorgrupper. Men det var ett genombrott så stort att hela gruppen kunde ha splittrats. Claes Eriksson, Anders Eriksson och Jan Rippe berättar.
Om den populära tv-serien Albert och Herbert, som samtidigt är berättelsen om ett unikt skådespelarsamarbete. Tomas von Brömssen och regissören Bo Hermansson berättar om serien.
Lorry, humorserien som tänjde på gränserna och fick människor att skratta. Peter Dalle, Suzanne Reuter, Ulla Skoog och Johan Ulveson berättar om serien.
Rapport till himlen är ungdomsserien från 1994, som har etsat sig fast i minnet hos publiken. Om en udda, unik och färgstark fantasiserie, där olika tidsepoker blandas kors och tvärs och allt är storslaget.
Om Svensson Svensson, tv-serien som är en av de allra mest populära genom tiderna. Serien blev inte bara blev en succé, utan kallades till och med för ett fenomen. Tomas Tivemark, berättar om serien.
Ett program om Arne Hegerfors, en av våra allra mest folkkära tv-personligheter. Han var praktiskt taget överallt i SVT under 80- och 90-talet. Men framförallt har han varit med oss under de största idrottsögonblicken.
Om Hedebyborna, en storslagen dramasatsning med gräddan av den svenska skådespelar-eliten och med en av landets stora författare som manusskrivare. Nina Gunke, Per Myrberg, Peter Harryson, Allan Svensson och Helena Brodin berättar om serien.
Om Glappet, dramaserien från 1997 om två tonårstjejer på gränsen till vuxenvärlden som väntar på att livet, det riktiga livet, skall börja. Julia Dufvenius, Katharina Cohen, Christina Herrström och Peter Schildt berättar om serien.
Om humorserien Smash från 1990 som totalsågades av tv-recensenterna, men blev tidernas tittarsuccé hos de yngre.
Om Hammarkullen, med det fullständiga namnet "Hammarkullen eller Vi ses i Kaliningrad", dramaserie från 1997. Serien skrevs av Peter Birro och handlar om en brokig skara människor som är bosatta i den göteborgska förorten Hammarkullen.
Ett program om och med Stina Dabrowski - en av våra första stora kvinnliga tv-stjärnor, som fått makthavare och kändisar över hela världen att både öppna upp sig i personliga intervjuer och att hoppa framför kameran.
Ett program om och med Stina Dabrowski - en av våra första stora kvinnliga tv-stjärnor, som fått makthavare och kändisar över hela världen att både öppna upp sig i personliga intervjuer och att hoppa framför kameran.
I kväll handlar det om Rederiet, dramaserien som sändes i hela 20 säsonger mellan 1992 och 2002. Johannes Brost, Bert Åke Varg, Yvonne Schaloske, Ola Forssmed, Camilla Ahlgren och Peter Emanuel Falck berättar om serien.
Om Vi på Saltkråkan, serien från 1964, som fortsätter att trollbinda generation efter generation. Vi på Saltkråkan är den enda berättelse som Astrid Lindgren skrev direkt för tv. Louise Edlind, Kristina Jämtmark, Stephen Lindholm, Bitte Ulvskog och Eddie Axberg berättar om inspelningarna och serien.
Om Kurt Olssons television, programmet som först gick tittarna spårlöst förbi, men som sedan gick i repris och plötsligt blev en dundersuccé. Regissör: Håkan Wennberg, Hans Wiktorsson, som spelade Arne, och Anki Rahlskog, som spelade Gudrun, berättar om arbetet med serien.
Vädret i tv-rutan har i över 60 år lockat stora skaror tittare. Hur har väderpresentationerna förändrats under åren och hur lyder prognosen för framtidens väder i rutan? Och varför är vi så intresserade av vädret? John Pohlman, Pär Holmgren, Pia Hultgren och Nils Holmqvist medverkar och berättar om vädret och jobbet som tv-meteorolog.
De är både älskade och utskällda. Omtalade och förtalade. Inget annat decennium har barnprogram som väcker så mycket känslor. Svenska tv-historier om 70-talets barnprogram. Medverkande: Göran Everdahl, Malena Janson, Ingrid Edström.
Om och med Sverker Olofsson. I 23 år var han programledare på Plus. Innan dess skarp nyhetsjournalist. Men han hade egentligen tänkt sig jobba med något helt annat.
Gladhopp med pop, kniiip och ta det lugnt. På varierande sätt har olika tv-program genom tiderna försökt inspirera tittarna till att komma igång och träna.
Svenska tv-historier om Karin Falck
Svenska tv-historier om mat i rutan
Om en tv-serie med en superhjälte i flätor, som gjort succé hos generation efter generation. Om tv-serien Pippi Långstrump, som spelades in för 50 år sedan. Inger Nilsson och Pär Sundberg berättar om inspelningarna och livet efter succén.
Ebba och Didrik spelades in för 30 år sedan och serien har hyllats som ett mästerverk. Johan Widerberg (Didrik), Lisen Ydring (Ebba) och seriens skapare Peter Schildt och Christina Herrström berättar om serien.
Fräcka fredag sändes på fredagkvällarna för 30 år sedan. Det är ett av de mest uppmärksammade svenska tv-programmen någonsin och programmen fick både ros och ris. Programledaren Magdalena Ivarsson och producenten Sixten Svensson berättar om programmet och reaktionerna.
Hipp hipp var en dundersuccé som sändes i SVT tre säsonger. Anders Jansson och Johan Wester berättar om arbetet med serien och karaktärerna.
Om Sunes jul, en av våra allra mest älskade julkalendrar. Peter Haber, Carina Lidbom, Gabriel Odenhammar, Sören Olsson och Stephan Apelgren berättar om arbetet med serien.
Om älskade program. Det har genom tiderna funnits många tv-program som vi samlats kring. Från Hylands hörna till Gäster med gester, Melodifestivalen och Värsta språket. Vad är det som får oss att gilla ett program? Det blir tv-historia och nostalgi från SVT:s 60 år. Medverkar i intervju gör Karin Falck, Jan Gradvall, Karin af Klintberg.
Om tittarstormar. Politiska program, tekniska haverier och förändringar i tablån. Det är mycket som upprört tv-tittarna genom åren. Ett program om irritationer, ilska och några små ord som fått stort utrymme. Medverkar gör Fredrik af Trampe och Malena Ivarsson.
Om fel i rutan. Det är mycket som kan gå fel vid en tv-sändning. Ibland blir vi arga och irriterade. Andra gånger är det hysteriskt roligt. Vad är det som gör att vi blir så fascinerade när blir fel i tv? Med Beppe Starbrink, Ann-Britt Ryd Pettersson, Rikard Palm, Pia Hultgren, Jenny Jägerfeld.
Under en månad per år, i över ett halvt sekel, har julkalendern samlat stora delar av svenska folket i tv-soffan. Vissa kalendrar har hyllats, andra har avskytts, ofta samtidigt men av olika personer. Gemensamt för alla julkalendrar är att de väckt känslor.