Home / Series / Op De Ambulance Met / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Sofie van den Enk

    • November 24, 2014

    Presentatrice Sofie van den Enk (34) beleefde haar televisiedebuut op 9-jarige leeftijd in het kinderprogramma Klokhuis waar ze de vraag stelde waarom mensen eigenlijk dromen. Haar eigen dromen maakte ze later waar toen ze na de middelbare school haar vleugels uitsloeg naar Amerika en Parijs om uiteindelijk in Groningen Amerikanistiek te gaan studeren. Tijdens haar studie liep ze stage voor RTL4 bij Max Westerman in New York (2004) en won ze samen met Anne Jan Toonstra het bekende cabaretfestival Cameretten (2001). In 2006 studeerde ze af en werd Sofie verslaggeefster bij RTV Utrecht waar ze onder meer het nieuwsprogramma U Vandaag presenteerde. In 2008 won ze de Philip Bloemendaalprijs voor aanstormend mediatalent en in dat jaar kreeg ze ook bekendheid als Jakhals bij DWDD dat ze vervolgens twee seizoenen maakte. Tegenwoordig is Sofie een van de vaste presentatoren van de KRO (Hints, XXL, De Rekenkamer, Eilanders en Puberruil Z@PP) en maakt ze radio op 3FM (PS Radio).

  • S01E02 Géza Weisz

    • December 1, 2014

    Acteur Géza Weisz (27) is de zoon van regisseur Frans Weisz. Ondanks deze bekende filmvader was het voor Géza niet eenvoudig om zijn eigen filmcarrière van de grond te krijgen. Na zijn middelbare schooltijd op het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam werd hij afgewezen voor de Toneelschool Amsterdam en de Toneelacademie Maastricht. Zonder deze opleiding lukte het hem echter toch om als acteur aan de slag te gaan. In 2007 werd Géza alsnog toegelaten tot de Toneelschool Amsterdam waar hij in 2012 afstudeerde. Hij speelde onder meer in de series Zoop, IC, Keyzer & de Boer Advocaten, Verliefd op Ibiza en kreeg grote rollen in de bioscoopfilms Timboektoe, Sterke Verhalen en Happy End. Zijn echte doorbraak bij het grote publiek was in 2012 met zijn rol als ‘David’ in de film Alleen maar Nette Mensen. Naast zijn werk als acteur is hij ook actief als DJ en organisator van feesten. Ook zit hij tegenwoordig veel in de studio om binnenkort zijn eigen producties en nummers uit te brengen. Hierbij werkt hij onder meer samen met bekende artiesten als Dio en collega-acteur Manuel Broekman.

  • S01E03 Josje Huisman

    • December 8, 2014

    Josje Huisman (28) brak door als zangeres toen ze in 2009 de talentenjacht K2 zoekt K3 won waarin de Belgische meidengroep op zoek ging naar een vervangster voor de gestopte Kathleen Aerts. Josje groeide op in Meppel en volgde later de Dansacademie Lucia Marthas in Groningen waar ze in 2008 afstudeerde. Voor haar doorbraak als nieuw lid van K3 trad ze al op in het achtergrondkoor van de Toppers tijdens hun concerten in de Amsterdam ArenA. Tot maart 2009 woonde Josje in Amsterdam waar ze een musicalopleiding volgde, maar na haar toetreding tot K3 verhuisde ze naar Antwerpen waar ook de overige leden van de meidengroep (Karen Damen en Kristel Verbeke) wonen.

  • S01E04 Ferry Doedens

    • December 15, 2014

    Zanger, presentator en acteur Ferry Doedens (24) geldt als een multitalent. Al op jonge leeftijd won hij de jeugdcompetitie voor levend standbeeld, maar niet veel later bewees hij dat hij ook als bewegend beeld zeer succesvol kon zijn. Hij brak op 19-jarige leeftijd door als Lucas Sanders in de tv-serie Goede Tijden, Slechte Tijden en speelde van 2012-2013 in de jeugdserie De Vier van Westwijk. Ook als zanger timmert hij aan de weg. Hij deed in 2007-2008 al mee met Idols IV en had in 2008 een single met de boyband IDSF. Sinds 2011 zingt hij solo en bracht hij onder meer de singles Bij mij en Hoger en verder uit. De combinatie zingen en acteren bracht hem ook in het musicalvak waar hij momenteel als alternate de rol van prins Fiyero in de musical Wicked speelt. Daarnaast is hij ook presentator en presenteerde hij de programma’s The best of Idols Worldwide (2013) en X factor (2013).