I første program møder vi Karen, der har diagnoserne angst og depression. Hun er flyttet tilbage til sine forældre i Århus efter en voldsom nedtur, og forsøger nu at kæmpe sig tilbage til et selvstændigt liv. Familiemoren Trine er indlagt på en lukket afdeling i Aalborg, hvor hun har boet i et år. Hun kæmper mod stemmer i hovedet og voldsomme angstanfald, der gør, at hun ofte bliver bæltefikseret om natten. Jakob fra København har diagnosen bipolar. Han er lige blevet udskrevet fra Rigshospitalet, hvor der konstant har været professionel hjælp til rådighed. Nu flytter han hjem til sin lejlighed og skal dermed stå på egne ben igen, hvilket ikke er let.
Jakob er efter sin indlæggelse tilbage i lejligheden, hvor det ikke går så nemt som håbet. Han har glemt at tage sin medicin, og det er svært for ham at få hjælp fra psykiatrien, men han er dog begyndt hos en ny behandler. Vi møder også Camilla T., der har diagnosen borderline. Hun er ikke helt klar over, hvorfor hun har diagnosen, og hun tager derfor hjem til Fyn for at tale med sin mor om sygdommen. Vi følger også Joan, der har flere diagnoser. Joan bor på et bosted, men har en drøm om at flytte sammen med sin kæreste Nik. De øver sig derfor i at bo sammen, men det går ikke så let, som Joan har regnet med.
Karen kæmper stadig for en plads på et bosted, så hun igen kan flytte fra sine forældre. Men da Karens forældre fortæller hende en omvæltende nyhed, bluser hendes angst og uro for alvor op igen. Joan besøger sine veninder for at tale om hende og Niks planer om at flytte sammen, men det viser sig at have meget længere udsigter, end Joan havde regnet med. I programmet møder vi også Dennis, der lider af skizofreni. Hans ekskæreste havde samme diagnose og endte til sidst med at tage sit eget liv. Dennis har valgt at kæmpe for sit liv og trodse sygdommen, selvom han hver nat kæmper mod sine angstanfald.
Karens forældre har valgt at flytte til København, og det er svært for Karen at finde et bosted inden flytningen, hvilket har skabt en stor utryghed hos hende. Angsten og depressionen er begyndt at give hende selvmordstanker, og der skal professionel hjælp til. Camilla og hendes mand Joachim drømmer om at få børn, men det er ikke så let, som de regner med. De vælger derfor at få undersøgt deres fertilitet. Samtidig overvejer de, om det er godt for Camilla at blive mor, når hun stadig kæmper med sin borderline. I programmet møder vi også Katja, der er mor til én. Hun er gift med Martin, der selv har et barn fra et tidligere forhold. Katja har bipolar, og det er ikke altid let at kombinere rollen som mor med en psykisk sygdom.
Katjas mange nedture er begyndte at påvirke hendes mand Martin, der ofte står alene med ansvaret for børnene og de daglige gøremål. Trine er efter et års indlæggelse på en lukket psykiatrisk afdeling flyttet ind i en ny lejlighed, hvor hun skal forsøge at få hverdagen til at fungere igen. Hun kæmper dog stadig mod alvorlige angstanfald om natten. Jakob befinder sig i en dyb depression og efter mange måneders søgen efter den rette behandler er Jakob nu blevet henvist til Rigshospitalet, hvor han skal starte en mere koncentreret behandling.
Trines børn må ikke overnatte hos hende og kun få besøg af dem, hvis der er andre tilstede. Det påvirker hende meget og hun drømmer om, at de en dag kan sove hos hende igen, selvom det har lange udsigter. Camillas borderline fylder så meget, at den tidligere sygeplejerske ikke kan fungere på arbejdsmarkedet og derfor hjælper hun til på en rideskole. I programmet møder vi også Stefan, der lider af udifferentieret skizofreni, hvilket betyder, at han ser skygger og hører børnestemmer. Stefans behandler kobler lidelsen sammen med, at Stefan blev mobbet i barndommen.
Karen er blevet udskrevet fra Risskov Psykiatrisk Afdeling og hun er nu flyttet med forældrene til København, fordi hun ikke har fået plads på et bosted i Århus. I programmet møder vi også Mikkel, der er patient på en retspsykiatrisk afdeling på fjerde år. Han håber, at han snart kan blive udskrevet, men det er ikke let at holde sig væk fra ballade. Vi møder også Cecilie, der har OCD, hvilket gør, at hun har det svært med en del madvarer. Hun tager hjem til sin hjemby Stenløse, hvor hun reflekter over årsagen til sin diagnose.
Cecilie er lige flyttet hjem til sin kæreste Lars på Nørrebro, men det er ikke let at bo sammen. Lars har især svært ved at forstå Cecilies OCD og det skaber en del konflikter. Mikkel må ikke få besøg af sin familie i fire uger, da han har taget stoffer på afdelingen. Det er nu op til en urinprøve, om han må få besøg og komme på udgang juleaften. I programmet møder vi også Camilla K., der lider af skizofreni. Hun er kommet langt og lever i dag med sin sygdom. Nu vil hun gøre en indsats for at forbedre psykiatrien.