Home / Series / Alex Agnew / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Ka-Boom

    • January 1, 2006

    Alex Agnew won in 2003 als eerste Belg in de geschiedenis het prestigieuze Leids Cabaret Festival. Hij won zowel de juryprijs als de publieksprijs. Alex is het product van een Engelse vader, een Limburgse moeder en een overdosis (actie)films, superhelden, strips en veel muziek. Geen rustige, diepintellectuele humor, maar proud to be loud. Kortom, onvervalste rock'n'roll comedy! Razendsnel en zonder nuance, vertelt hij over zijn jeugd, muziek, films. Het imiteren van stemmen en geluiden bleek sowieso één van de sterke kanten van deze stand-up comedian te zijn. De manier waarop hij de liefhebbers van heavy metal op de hak nam, is niet alleen knap, maar ook hilarisch.

  • S01E02 Morimos Solamente

    • January 1, 2008

    Alex Agnew won in 2003 als eerste Belg in de geschiedenis het prestigieuze Leids Cabaret Festival. Hij won zowel de juryprijs als de publieksprijs. Alex is het product van een Engelse vader, een Limburgse moeder en een overdosis (actie)films, superhelden, strips en veel muziek. Geen rustige, diepintellectuele humor, maar proud to be loud! Onvervalste rock'n roll comedy dus. Stand-up waarbij vooral de vele stemmetjes, geluidjes, en een waanzinnige mimiek onmisbare ingrediënten zijn geworden. Alex vertelt bijzonder aanstekelijk en heeft als menselijke beatbox een breed 'geluidenrepertoire' als gimmick gevonden. In dit tweede solo-programma komt hij nóg harder, nóg scherper en nóg pikanter uit de hoek. Gevoelige toeschouwers weze bij deze gewaarschuwd: geen huisje - heilig of niet -blijft overeind, geen thema onbenut. "Morimos Solamente" bevat geen theatrale structuur (heeft dat ook niet nodig), maar kan je best omschrijven als anderhalf uur fantastisch verbaal geweld. "The World According To Alex Agnew" dus

  • S01E03 More Human Than Human

    • January 1, 2010

    Na de dvd's 'Kaboom!' en de snoeiharde bevestiging met 'Morimos Solamente' is Alex Agnew toe aan zijn derde stand-up-comedy-theaterregistratie DVD: 'More Human Than Human'. Agnew is uniek. Grover, gewaagder en vooral grappiger dan ooit. Geen enkel onderwerp is veilig. Lichtgeraakte mensen wezen gewaarschuwd: Alex Agnew balanceert altijd op het randje. Wie de Alex Agnew verwacht die geluidjes maakt, zal verrast zijn. Agnew speelt meer in op het publiek, brengt vaak meer doordachte humor en beperkt de human jukebox tot het minimum. Alex Agnew heeft één van de belangrijkste eigenschappen van een goede stand-up: charisma. Die sympathieke uitstraling in combinatie met zijn geniaal materiaal drijft het publiek keer op keer en in een razend snel tempo naar opeenvolgende lachsalvo's die pas stoppen als hij met een buiging het podium verlaat, wat gepaard gaat met een daverend applaus.

  • S01E04 Larger Than Life

    • January 1, 2011

    In 2011 stond Alex Agnew 10 jaar op de planken en dat vierde hij met een Best Of - showreeks Alex Agnew - Larger than Life in het Sportpaleis. Het was een samenvatting van de hoogtepunten van zijn drie avondvullende shows.

  • S01E05 The Legend Ends

    • January 1, 2013

    In deze afscheidsshow, live opgenomen in het Sportpaleis, ventileert Alex in z’n gekende rock’n’roll comedy stijl nog één keer z’n mening over het Big Brother gevoel dat ons vandaag omringt. De overheid die de hele tijd maar uitmaakt wat goed of slecht is voor ons, de goegemeente die meent mensen te mogen maken of kraken, mediawatchers die ons bepaalde richtingen uitsturen. Over de gestoorde sociale controle die vreemd genoeg samengaat met een vorm van apathie. Wij zijn niet langer generatie x, maar generatie niks.