Home / Series / Teledoc / Aired Order /

All Seasons

Season 4

  • S04E01 Het geheim van de HEMA

    • EO

    Regisseur Yan Ting Yuen is geboren in Hong Kong, maar woont al meer dan dertig jaar in Nederland. Ze heeft vrienden en familie verspreid over de hele wereld en draagt tassen van Jimmy Choo, schoenen van Tod’s en Marni, kleren van Philippa K, Dries van Noten en Yamamoto. Zelf zegt ze: “Eigenlijk ben ik een Pradagirl, maar mijn felgekleurde panties koop ik toch bij de HEMA.”Diezelfde HEMA stond 2010 voor het tweede achtereenvolgende jaar bovenaan bij alle Nederlanders als het meest onmisbare merk van Nederland. Iedere Nederlander houdt van de HEMA maar… de HEMA wil méér: het legendarische warenhuis, sinds 1926 niet meer weg te denken uit ons leven, is bezig met de grote sprong in het diepe: de verovering van de wereldmarkt en heeft winkels in België, Duitsland en sinds kort ook Frankrijk. Het meest Hollandse warenhuis van Nederland gaat de wijde wereld veroveren. Een verhaal over vallen en opstaan, over worst, wc-borstels en hippe jurkjes. En over die typische Nederlandse boerenslimheid. Kortom, wat is nou toch het geheim van de HEMA?

  • S04E02 Los op Lowlands - Bonobo’s en Nachtvlinders

    • EO

    In augustus 2012, op de heetste editie van Lowlands ooit, beleven ruim 55.000 mensen drie dagen en nachten hun culturele hoogtepunt van het jaar. Uit de chaos van een massa ontstaat een harmonie van groepsverband. Er is een andere beleving van tijd, er gelden andere regels. Door de gedeelde ervaring van muziek en sfeer bestaat er geen wereld meer buiten de hekken. Zij aan zij poetsen honderden bezoekers ‘s ochtends hun tanden. Tijdens het wachten ontstaan spontane trommelconcerten. “Lowlanders zijn als Bonobo’s: ze lossen conflicten op met seks in plaats van agressie”, aldus bioloog en vaste bezoeker Jeroen die ‘de Lowlander’ als soort observeert.

  • S04E03 De mooiste jongen van de klas

    • EO

    In De mooiste jongen van de klas gaat Suzanne Raes terug naar haar klasgenoten van basisschool Samenspel en daarmee terug naar het Nijmegen van eind jaren zeventig. Een tijd van grote idealen, vrijheid en ontplooiing. Een kersverse nieuwbouwwijk met bruine plafonds en paarse gordijnen. Haar klasgenoten zijn inmiddels journalist, socioloog, schooldirecteur, consultant en balletdanseres; een doorsnede van wat je kunt omschrijven als links en weldenkend Nederland. In hun herinneringen is er één klasgenoot die vaak terugkomt: Johnny, de mooiste jongen van de klas. Hij was anders, kwam uit een ander milieu. Hij kwam met een brommer naar school, sloeg bij ruzie vol met zijn vuist op je gezicht, wist alles over seks, was no-nonsense en recht voor zijn raap.

  • S04E04 Over Hollandse Nieuwe

    • EO

    Hollandse Nieuwe, al meer dan duizend jaar een fenomeen, is niet weg te denken uit onze nationale cultuur. Jaarlijks kijken miljoenen landgenoten in binnen- en buitenland uit naar de komst van het eerste vaatje. In de middeleeuwen draaide de Nederlandse economie nog op de verdiensten van de haringvisserij. Tegenwoordig is de Nederlandse haringvloot drastisch geslonken. Slechts twee schepen, de Wiron 5 en Wiron 6 van rederij Jaczon uit Scheveningen, varen nog onder Nederlandse vlag. De overige schepen van Nederlandse reders vissen onder buitenlandse vlag op haring. Reden voor de koningin om sinds 2003 niet meer de Koninginneharing in ontvangst te nemen.