Nu haar achttiende verjaardag nadert, voelt Juliana steeds meer de druk dat ze ooit haar moeder op zal moeten volgen. Ze wil veel liever gewoon zijn én studeren! Nu haar achttiende verjaardag nadert, voelt Juliana steeds meer de druk dat ze ooit haar moeder op zal moeten volgen. Ze voelt zich ongelukkig, want ze wil veel liever gewoon zijn, net als andere meisjes van haar leeftijd. Ze wil de wereld zien, ze wil studeren! Maar eerst moet ze Hare Majesteit, haar moeder zien te overtuigen. Een lastige opgave, want zoals elke moeder wil koningin Wilhelmina niets liever dan haar dochter beschermen tegen de buitenwereld. En juist als kroonprinses is zij zo uiterst kwetsbaar. Hoe zal Juliana haar moeder kunnen overtuigen?
Juliana geniet van haar studietijd, van het gewone leven. Maar steeds meer krijgt ze in de gaten hoe beschermd ze is opgevoed en hoe ze nog steeds tegen het echte leven beschermd wordt. Juliana geniet van haar studietijd, van het gewone leven. Maar steeds meer krijgt ze in de gaten hoe beschermd ze is opgevoed. Ze merkt ook hoe ze nog steeds tegen het echte leven beschermd wordt. Hoe oprecht zijn de mensen om haar heen en hoe gewoon kan zij zijn? Juliana wil zo graag gewoon zichzelf zijn, maar wie is ze eigenlijk? Ze voelt zich verscheurd door de gewoonheid van haar vader en de koninklijkheid die ze van haar moeder en grootmoeder Emma meekrijgt. Waar ligt haar toekomst?
Het is hoog tijd dat Juliana gaat trouwen. Maar zit er tussen de huwelijkskandidaten ook iemand van wie Juliana oprecht kan houden? Het overlijden van haar vader is een grote schok voor Juliana, zeker na het verlies van haar grootmoeder eerder dat jaar. Maar wanneer de Belgische koningin Astrid, zo jong en zo geliefd, bij een ongeluk het leven laat, slaat ook bij Wilhelmina de schrik om het hart. Ineens is duidelijk hoe wankel het koningshuis eigenlijk is. Daarom is het hoog tijd dat Juliana gaat trouwen. Maar is het haar gegeven zelf een man te kiezen? Zit er tussen de huwelijkskandidaten ook iemand van wie Juliana oprecht kan houden?
Het huwelijk nadert en daarmee staat Juliana voor grote veranderingen in haar leven. Het huwelijk nadert en daarmee staat Juliana voor grote veranderingen in haar leven. Ze is dolgelukkig met Bernhard, die het volk met dezelfde flair voor zich heeft gewonnen waarmee hij Juliana's hart veroverd heeft. Bernhard laat Juliana kanten van het leven zien die zij zich niet voor had kunnen stellen en die het voor haar des te moeilijker maken om haar normale leven en haar roeping weer op te pakken. Zeker met de groeiende oorlogsdreiging. Helpt Bernhard haar in het koningschap het geluk te vinden waar Juliana zo naar zoekt?
et is de tijd van de Duitse bezetting. Als Juliana hoort dat ze met haar kinderen naar Canada moet, raakt ze in conflict met Wilhelmina en Bernhard. Het is de tijd van de Duitse bezetting. Juliana's gedachten en handelingen zijn gericht op het verslaan van de Duitsers. Maar daarnaast kampt de prinses ook met persoonlijke problemen. Als ze hoort dat ze met haar kinderen naar Canada moet, raakt ze hevig in conflict met Wilhelmina en Bernhard. Ze voelt zich verbannen en niet serieus genomen.
Wilhelmina gaat diep gebukt onder de last van het koningschap, maar kiest geen moment om af te treden. Juliana helpt haar moeder de knoop door te hakken. Wilhelmina gaat diep gebukt onder de last van het koningschap, maar kiest geen moment om af te treden. Juliana helpt haar moeder de knoop door te hakken. Ze overwint haar onzekerheid en volgt Wilhelmina op als regentes tegen de achtergrond van de wederopbouw van Nederland en de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië. Juliana raakt hierover in conflict met Wilhelmina en met leden van de Nederlandse regering. Ondertussen ontwikkelt het huwelijk van Bernhard en Juliana zich tot een vechtrelatie. Bernard is gefrustreerd over zijn rol als prins-gemaal en Juliana vermoedt overspel. Ze ruziën over van alles, maar niet over de echte pijnpunten. Als de troonsopvolging naderbij komt, besluit Juliana niet langer te treuren om verloren illusies. Ze sluit vrede met Bernhard en samen proberen ze met vallen en opstaan een vriendschappelijke werkrelatie op te bouwen. Op de dag van Wilhelmina's vijftigjarig regeringsjubileum, bestijgt Juliana, nadrukkelijk samen met Bernhard, de troon. Bij Juliana's inhuldiging zit Bernhard naast Juliana. Dan wordt Juliana besmet met rode hond, waardoor haar dochtertje Marijke wordt geboren met een oogafwijking. Dat bezorgt Juliana een immens schuldgevoel, wat ze met niemand kan delen. Bernhard introduceert gebedsgenezer Greet Hofmans. Zij kan de pijn enigszins verzachten doordat zij Marijke's ziekte spiritueel benadert.
Juliana en Bernhard hebben grote meningsverschillen over politieke en persoonlijke zaken. Juliana is niet van plan haar vriendschap met Greet Hofmans op te geven. Tot groot verdriet van Juliana gaat de regering over tot nieuwe politionele acties. Uiteindelijk wordt Indonesië onafhankelijk onder Juliana's regering en wenst zij de Indonesiërs in 1949 vrede tijdens haar kersttoespraak. Juliana's opvattingen over mensenrechten en wereldvrede worden door de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd steeds krachtiger. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog keert ze zich fel tegen organisaties en mensen die ze beschouwt als de oorlogshitsers van de wereld. Ze drijft haar regeringen – en haar echtgenoot – tot wanhoop met haar pacifistische toespraken in de VS (waarbij ze de acties van de NAVO vergelijkt met de expansiedrift van het Romeinse Rijk) en haar weigering oorlogsmisdadigers te laten executeren. Tegelijkertijd is Juliana mateloos populair. Dat blijkt nog maar eens tijdens haar optreden bij de watersnoodramp. Het huwelijk tussen Juliana en Bernhard verslechtert in deze jaren dramatisch: het verdriet om Marijke's ziekte drijft hen uit elkaar en ze hebben grote meningsverschillen over politieke en persoonlijke zaken. Bernhard, die bepaald militaristisch is en een sterke aanhanger van de NAVO, begint Greet Hofmans als de belangrijkste veroorzaker van Juliana’s spirituele pacifisme te zien en wil haar weg hebben. Paleis Soestdijk wordt in tweeën gedeeld: de ene helft voor Juliana, de andere helft voor Bernhard. Ze communiceren door middel van briefjes. Juliana is echter niet van plan haar vriendschap met Greet Hofmans op te geven. Hoewel Juliana zich als koningin sterk voelt, beschouwt ze zichzelf als een mislukte moeder en echtgenote. Want terwijl Juliana vrede bepleit voor de wereldbevolking, slaagt ze er niet in vrede te creëren in haar eigen huis.
Het huwelijk van Juliana en Bernhard staat zwaar onder druk. De commissie Beel moet de crisis bedwingen en laat de 'Hofmans-groep' uit het paleis vertrekken. Juliana omringt zich met een groep vertrouwelingen en koestert steeds sterkere politieke ambities. Ze wil haar macht als koningin versterken en gaat de strijd aan met Bernhards Bilderberg conferenties. Dit roept niet alleen bij Bernhard maar ook in regeringskringen ergernis op. Als Juliana Bernhard ook nog eens van verduistering beschuldigt en aanstuurt op een echtscheiding, wordt het persoonlijke politiek. Bernhard brengt informatie over Juliana en Greet Hofmans naar buiten, om bemoeienis van de regering af te dwingen. 'Der Spiegel' publiceert als eerste het verhaal over het ontwrichte huwelijk en de politieke gevolgen daarvan. Daarop wordt de commissie Beel ingesteld om de crisis te bedwingen. De commissie besluit geheel in lijn met Berhards wensen dat de problemen alleen opgelost kunnen worden door het vertrek van de 'Hofmansgroep' uit het paleis. De Hofmanskliek vertrekt inderdaad, en de rust lijkt hersteld. Juliana raakt echter verstrikt in een web van intriges en beschuldigingen. Gedurende de crisis wordt Juliana gedreven door haar woede jegens Bernhard, die niet de echtgenoot is die zij zich wenst. Haar drang, zich tegen hem af te zetten, neemt extreme vormen aan, waardoor ze uit het oog verliest dat ze ook moeder en koningin moet zijn. Pas als ze alles dreigt te verliezen komt ze tot inkeer, en doet ze haar best om zich te verzoenen met de man die haar zoveel vreugde en verdriet bezorgt.