Himlen over København. Eva Harlou besøger arkitekt Nils Holscher og hans familie i deres ultramoderne lille glashus i en af Københavns gamle gader. Huset blev verdensberømt, da Oprah Winfrey viste det i sit talkshow. Huset er bygget perfekt som et fly, det er en udsigtsmaskine til nydelse af Københavns tage, men det er også et hjem for 2 voksne og 3 børn. Tilrettelæggelse: Jan Haugaard
Eva Harlou besøger arkitekten Anna Maria Indrio i hendes loftslejlighed i København. Lejligheden er over 200 år gammel, men indrettet i helt ny stil - Anna Maria Indrio er født i Italien og på en gang indbygger i Rom og i København - og det nybyggede Darwin Center i London er hendes internationale gennembrud.
Eva Harlou besøger arkitekten Claus Bonderup i hans skønne hus i haven i Hune, som han byggede sammen med blomstermaleren Anne Just.Claus Bonderup dyrkede den hvide, minimalistiske arkitektur, de stramme akser og de lange linjer - men da han mødte Anne Just, kom der glød og gavmildhed i hans værk.
Eva Harlou besøger arkitekten Chris Thurlbourne i hans hus Højbjerg ved Aarhus. Det ligger på en grund fyldt med træer. Det er delvist opført af de træer, som er fældet for at gøre plads til huset, som nærmest fletter fingre med den omgivende natur. Det er et sted med plads til børn og med ekstreme naturoplevelser meget tæt på; fugle, dyr, træer, himmel, skyer, lyn, snestormens tuden, vinternattens mørke.
Arnfred deler en 240 år gammel lejlighed inde i København med 3 andre i et uforpligtende bofællesskab omkring bad og køkken. Jens Thomas Arnfred er en af grundlæggerne af Tegnestuen Vandkunsten, Tegnestuen har haft en enorm produktion, og står som den helt store boligbygger, som forstædernes fornyer og mester. Deres huse hører til de mest humane, artistisk opfindsomme og socialt nyskabende.
Tage Lyneborg bor i Frederiksstaden (i nærheden af Amalienborg) i en 300 kvm, næsten tom, fyrstelig lejlighed med smukt lys sydvendte palævinduer. Tage Lyneborg er medlem af inderkredsen i dansk arkitektur, han er med til at stå vagt om en speciel dansk smagskultur, der har rødder over 200 år tilbage i tiden. Og han er også en af de få, der ved hvad det vil sige at bygge en rigtig luksusvilla.
Mette og Martin Wienberg har om/tilbygget et gammelt træhus i Højbjerg til en ualmindelig behagelig bolig - Ved at blande materialer som beton, egefinér, tyk linoliemaling, læder, egetræ har de skabt et hjem der indbyder til leg, fest, fleksibilitet, driverliv med varme i gulvet...
Eva Harlou besøger arkitekten Jan Søndergaard, som er partner i et af Danmarks store arkitektfirmaer, KHR. Jan har selv bygget sit superskarpe sommerhus i Veddinge Bakker i Vestsjælland. Grunden ligger med en fantastisk udsigt over Sejrøbugten, og huset, der oprindelig var et mindre skur, har Jan bygget på i 25 år.
Arkitekten Lene Tranbergs sommerhus fremstår udadtil ganske stilfærdigt, men for de heldige, som bydes indenfor, venter en ganske særlig oplevelse af næsten østerlandsk privatliv, der åbner sig mod et brusende hav. Lene Tranberg er en af de store bygmestre. Hun har landets måske bedste tegnestue i ryggen og i 2011 står hun som "dronningen af dansk arkitektur".
Arkitekten Kim Herforth Nielsen, bor i et rækkehus på Holmen i København. Oprindelig var det værksted for Søværnet - I dag er det på én gang byhus og sommerhus, med båden fortøjet på den ene side, og Københavns Indre By på den anden. Kim Herforth skaber eventyrlig arkitektur over hele verden - som f. eks Museum of Liverpool i England, hvor byens borgere oplever en forbløffende ny udsigt over deres egen by.
Et godt hjem er en smuk løsning på dagligdagens funktionskrav - sådan tænker en af Danmarks allerstørste arkitekter Knud Holscher - I Holte nord for København førte Knud sine tanker ud i praksis, da han helt tilbage i 1972 tegnede et hjem til sin familie - Dette hus, der ligger op til Rude Skov, er klassisk moderne, rationelt og optimistisk, stilrent og gæstfrit, praktisk og storslået.
Nini Leimand har bygget et hus, der skal bruges. I et opgør med "den lækre danske detalje" stræber hun tilbage mod "en nøgternhed". Nini Leimand viser vejen for alle os, som ikke har mange penge at bygge for. Hun bygger omkostningsbevidst, med tykke pudsede mure af teglblokke. Hun prioriterer højt til loftet og store vinduer. Og plads til store fester og mange børn.
Michael Christensen har udhulet sit idylliske rækkehus i Kartoffelrækkerne ved søerne i København; flyttet trapper og udgravet fuld kælder - resultatet er næsten chokerende: Skarp arkitekttegnet hvidhed. Michael Christensen er en usentimental arkitekt. Han markerer sig med grøn troværdighed og innovation. Flere af hans bygninger er ikke blot energineutrale, men ligefrem energiproducerende.
Mette Lange arbejder i Danmark og i Indien. I Indien projekterer hun bl.a. flydende og kørende skoler. Mette Lange elsker store tage - "de skal bare stå der og være positive". Hendes eget dobbelthus i Danmark har sit svævende, lyse tag tilfælles med hendes skoler og villaer i Indien.
Arkitekten Morten Schmidt, som er partner ved arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen - kendt for blandt andet Århus kunstmuseum, ARoS og Den Sorte Diamant i København, bor i en funkisvilla fra midten af 1930'erne. Villaen ligger på en af de mest eftertragtede grunde i Århus og har intet mindre end Dronningens sommerresidens, Marselisborg Slot som nabo.
De tre unge arkitekter Martin Laursen, Martin Krogh og Anders Lonka er urbanister. De bor i byen, cykler i byen, arbejder i byen, med byen, eksperimenterer med nye byrum og nye boformer. De gør det sammen i firmaet ADEPT - og deres partnerskab, der rækker helt tilbage til teenageårene, er enestående selv for en arkitektbranche, der ellers altid har været præget af intenst kunstnerisk samarbejde.
Tegnedrengen fra CEBRA. Mikkel Frost fra tegnestuen CEBRA bor i et 3 etagers byhus i Øgaderne, i den del af Aarhus, der før var byens rabarberkvarter. Bygget for ca. 100 år siden på en østvendt skråning, med udsigt til Aarhus Bugten. Fra huset har Mikkel 4 minutter til arbejde - børnene har 5 minutter til skole, og neden for bakken ligger Aarhus Midtby og lokker.
Aarhus når det er bedst. Kim Risager er partner i et af Danmarks største arkitektfirmaer, Arkitema. Firmaet er et af de mange, der ligger i Aarhus. Kim Risager bor i et vinkelhus, fladt tag, hvide mure, sort træværk, bygget mellem høje bøgetræer, tegnet af Friis og Moltke, superelegant modernisme fra den danske arkitekturs guldalder.
Diskret trendsetter. Arkitekten Helle Juul er en diskret trendsætter i dansk arkitektur. Sammen med sin mand, arkitekten Flemming Frost, er hun den lykkelige ejer af et af de såkaldte engelske rækkehuse. Midt i bedste af alt; teater, Dyrehavsbakken og galopbane, S-tog til byen, og naturoplevelser i Dyrehaven og på Bellevue badestrand.
Tryllepigen fra BIG. Arkitekten Nanna Gyldholm fra Tegnestuen BIG lever som hun prædiker; inde midt i et af de tætteste bykvarterer i Skandinavien, i København på den beskidte del af Vesterbro. Det er netop denne slags by, hun siden sin studietid har arbejdet på at genoplive fra social og økonomisk koma.
Bente Lange kan få tiden til at stå stille. Arkitekten Bente Langes sommerhus er et barndomshjem, et sted hvor hver eneste detalje har en historie. Selv har Bente Lange restaureret huse og slotte i ind- og udland, og hun betegner sig selv som en restaureringsnørd.
Global arkitekt. Louis Becker er direktør og partner i Henning Larsen Architects, en af Danmarks internationalt kendte tegnestuer. Med lange rejser til kæmpeprojekter i Saudi Arabien, er Louis Beckers hjem det sted, hvor han genfinder mennesker og ting, der har hørt til i hans liv i mange år.