I første program handler det om øl. Øllet har vist vejen, således at vi danskere nu har fået kendskab til, at øl er mangfoldigt, og ikke bare er pilsner med forskellige etiketter. Mik Schack har i køkkenet, hvor det hele begyndte, besøg af Danske Ølentusiasters formand Anne-Mette Meyer Pedersen, som gør en slags status over, hvor vi danske forbrugere befinder os i øluniverset lige nu, og som tilbereder muslinger dampet i weissbier. Samtidig laver Mik Schack rigtige pommes frites af rigtige kartofler og viser pommes frites-tricket, hvorved man undgår, at de suger fritureolie samtidig med at de bliver helt sprøde udenpå og bløde indeni.
Kan De li’ østers, kunne man passende spørge som indledning til dette program. For i anden udgave af Mik Schacks Public Service handler det på flere forskellige måder om den omdiskuterede spise, som nogle hader og andre elsker. Mik Schack har i hjemmekøkkenet besøg af ”østersbademester” Steen Aalund Olsen fra Løgismose og sammen tilbereder de ikke kun østers på en lang række lækre måder, men får også talt om de forskellige slags østers og deres karakteristika. Men mens Mik Schack og Steen Aalund Olsen tilbereder maden, er der også musikalske østers på menuen, for i spisestuen supplerer det legendariske Secret Oyster Band med musikalske smagsprøver.
Det er en rigtig pakistansk husmor, som Mik Schack har besøg af i denne tredje udgave af Mik Schacks Public Service. Eller det er i hvert fald en person, der har sat sig grundigt ind i det omfattende pakistanske køkken, nemlig Rushy Rashid Højbjerg, der, som hun selv siger for ca. 10 år siden blev kendt som hende den lidt mærkelige studievært, der talte udmærket dansk. I vanlig oplagt stil bliver der lavet pakistansk mad og snakket pakistansk madkultur, men det bliver også serveret kontante kommentarer til integration, kulturudveksling og tv-udbud.
I den fjerde udsendelse af Mik Schacks Public Service gæster Ida Holst køkkenet for at demonstrere, hvordan man laver den perfekte citronfromage. Hun er tegneseriefanatiker og har taget et bredt udvalg af tegninger fra sin private samling med. Ida Holst fortæller om alt fra brugen af husblas til fremstilling af tegneserier, mens hun pisker æggehvider og river citronskal. Senere aflægger bryggerne Anders Kissmeyer, Gundhild Kolveried og Christian Skovdal Andersen visit. De har sammen været med til at starte projektet ”De fem Bryggere” – et projekt der handler om at brygge velsmagende øl og rejse penge til at grave brønde i Zambia.
Vi skal pludselig spare, skal vi. Men ingen har i de vilde dage med friværdi brugt en tøddel på at anskaffe sig den ultimative sparemaskine. Alle har købt nyt køkken med kogeø og stort køleskab med ismaskine til hundreder af tusinder kroner. Men ingen har ofret bare nogle få tusinde på en pålægsmaskine. Vi ser på disse maskiner i denne udgave af ”Mik Schacks Public Service” og opdager, at de sparer 50% af familiens udgifter til pålæg. Især kombineret med indkøb af såkaldte luxusvarer hos Gourmandiet i København. Her kan man købe håndlavet rullepølse af allerbedste kvalitet til halvdelen af prisen for skiveskåret industrirullepølse i SuperBest. HALVDELEN!! 50% BILLIGERE!! Og så smager det mere end 100% BEDRE! Se selv!
Det er nemt nok at lave sushi hjemme i køkkenet, men alligevel ikke så nemt, som man tror. Mik Schack og sushi-kokken Piyasit Punnin fra Det Japanske Taarn i Tivoli demonstrerer forskellen – lige fra udskæringen af fisken til risenes art og knivens kvalitet. Her er inspiration til enhver, der selv kunne tænke sig at gå i gang med tilberedning af den populære japanske fast food, men også til dem, der endnu ikke har smagt sushi.
Når man tilbereder mad efter den franske sous vide-metode, så er der tale om en tilberedningsform, hvor tilberedningen foregår i vacumerede poser således, at al saft, kraft og smag bevares i maden. Mik Schack ser nærmere på sous vide i denne udgave af ”Mik Schacks Public Service”, og hans gæst er Søren Kirketerp fra Leco Foods, der som en af de eneste virksomheder i Danmark producerer færdigtilberedte fødevarer efter den franske metode.
For ikke så længe siden igen, var der ingen i Danmark som kunne spise chili. Prøvede de alligevel var det med hoste og gråd og tegn og fakter om snarlig død og det der er værre. Siden har vores smag og vaner ændret sig. I dag er der ingen pølsevogn med respekt for kunderne, som ikke har deres egen hjemmelavede chilisovs. Chili er ikke længere fremmed og eksotisk. Chilien er blevet en mere almindelig bestanddel i den danske husholdning og kan fås frisk i stort set alle landets grønthandler og større supermarkeder. Nu skal vi bare tage det næste skridt, til at forstå, at chili ikke bare er chili og en lille frugt som er stærk. Der er forskellig grader af stæk. Og i sær meget forskellig SMAG OG AROMA!!! Det er sidstnævnte Mik Schacks Public Service går tæt på, når han inviterer Lene Tvedegaard, som dyrker millioner af chili hvert år, Henning Petersen som sælger masser af chili som saucer, marmelader, skjorter, chokolade og meget andet, brødrene Ohm som har startet en lille chilisaucevirksomhed med håndlavede saucer af ypperste smag, og som derfor laver en chilisauce af Lene Tvedegaards chilier, som skylles ned med brygmester Eddie Szwedas berømte Triple Chili øl.
Vi køber espressomaskiner til hjemmebrug og cafebrug i store mængder. Hvilke er gode, hvordan vedligeholder vi dem? I denne udgave af ”Mik Schacks Public Service” ser Mik Schack nærmere på danskernes interesse for kaffe og kaffemaskiner i forskellige afskygninger. I programmet besøger Mik Schack Østerlandsk Thehus, hvor Evy Svendsen er pioner indenfor italienske espressomaskiner, og hvor Torben Svendsen reparerer og videreudvikler dem. Vi besøger også Troels O. Poulsen i kafferisteriet Kontra, som også sælger italienske espressomaskiner og uddanner baristaer til at betjene dem i cafeerne.
Overalt i landet skal der grilles, så vi bliver kvalt i tændvæskerøg og brankede blodige kyllingelår. Vi kaster os med andre ord ud i en tilberedningsdisciplin, de færreste af os mestrer. Men det gør Stig Pedersen og Eddy René van Brakt fra Det Danske Grill-landshold, som giver Mik Schack en grundig indføring i grillens fortræffeligheder og muligheder med en delikat helstegt rullesteg af fyldt svinebryst. Og Mik Schack kvitterer for det med saftige velkrydrede kyllingelår i citron tilberedt på udendørs gasblus. Se, og nyd udfaldet og underholdningen undervejs. God fordøjelse!!!
Marinerede sild er en af de danske fødevarer, som rangerer højst på den internationale hitliste over nationalspecialiteter. Men danskerne elsker også selv de mere eller mindre søde sild i lage. Mik Schack har derfor sat sig selv på sildeskolebænken hos en af landets største producenter af marinerede sild, nemlig Lykkeberg i Hørve, for at se, hvorledes en af vores nationalspecialiteter bliver til. Og for at se hvad forskellen egentlig er på ansjos og ansjos.
Underholdning fra 2012 Opskrifter MOJO Udtales: måchro Dyppelse fra De Kanariske Øer. Bruges primært til saltkogte kartofler som tapas. Mal 3-4 store tørrede chili og lidt spidskommen til pulver i en kaffemølle, som kun bruges til krydderier. Eller køb begge dele i pulverform. Pil og grovhak et fed hvidløg. Kom det i en blender med lidt varmt vand og tilsæt chilipulver, spidskommenpulver, paprika og en anelse, og kun en anelse, røget paprika. Kør blenderen og tilsæt hvidvinseddike og olivenolie undervejs til saucen har en lind konsistens. Smag til med paprika eller spidskommen, salt eller/og en smule sukker. SALTKOGTE KARTOFLER Kog små kartofler med skræl, gerne aspargeskartofler, i vand saltet med en meget meget stor håndfuld groft havsalt. Når kartoflerne er møre hældes vandet fra, så der kun er lidt tilbage. Kog videre til alt vand er fordampet og har aflejret hvide saltskorper på kartoflerne. Børst saltet af og spis med skræl. Dyp i mojo. CHAMPIGNON CREME TAPAS Rens 250 g champignon. Skær dem i skiver. Svits champignon i smør på en pande til de har smidt væden og er blevet let gyldne. Tilsæt piskefløde. Lad fløden simre indtil den er cremet. Smag til med salt og peber. Da Faxe havde ryggen til, tilsatte jeg et lille skvæt Teriyaki- sojasauce, som han dog opdagede, da han smagte maden. Man kan også tilsætte lidt revet usprøjtet citronskal. Champignoncremen serveres på grillet hvidt brød.
Underholdning fra 2013 Programmet handler om nye trends efter Ny Nordisk Mad. I virkeligheden er der mange retninger, men en væsentlig er GADEKØKKENER. En anden er at spisning bliver mere uprætentiøst og har fællesskabet mere i højsædet. Men stadig beholder nysgerrigheden og kreativiteten. Derfor er superkokken Jakob Mielcke fra restauranten Mielcke & Hurtigkarl i Haveselskabets Have inviteret til at gå fremtidens tendenser på klingen.
Underholdning fra 2013 I Kødbyen i København er der ikke kun smarte restauranter, cafeer og diskoteker. Side om side med de nye beboere findes der stadig slagtere, delikatesseforretninger, kødgrossister og Københavns skarpeste forhandler af knive og køkkenudstyr. Mik Schack er taget til Kødbyen for at se nærmere på kød, knive og delikatesser.
Underholdning fra 2013 ”Grisen burde være Danmarks national dyr” hævder Mik Schack i denne udgave af Public Service. Det har han taget konsekvensen af, og sammen med folkene bag nose2tail, indehaver Søren Haahr og Køkkenchef Kenneth Kirkedal, ser han nærmere på ”hvad flæskesværen gemmer”. Det bliver til en rejse i grisens anatomi, samtaler om dyreetik og mange gode råd til lækker tilberedelse af dyret med krølle på halen.
Underholdning fra 2013 Orla Zinck er i køkkenet hos Mik Schack, hvor de fremstiller ægte hamburgere uden hest og ægte bearnaise uden pulver. I det hele taget er programmet uden alt det, industrien helst ikke skriver på etiketterne.
Underholdning fra 2013 Det ny restaurantkompleks The Standard i København præsenterer tre nyskabende restauranter og en jazzklub under samme tag. Mik Schacks Public Service besøger køkkenchef Andreas Møller i frokostrestauranten Almanak, som har sat sig for at forny det traditionelle danske smørrebrød.
Underholdning fra 2013 Der er masser af boligprogrammer på dansk tv - af både den ene og den anden slags. Men ingen af dem handler om at bo til leje i en boligforening - eller at bo alment, som det også hedder. Og det på trods af, at der er langt over 560.000 almene husstande med meget tilfredse beboere. Det gør Mik Schack nu noget ved, når han i fire udgaver af Mik Schacks Public Service besøger boligforeninger i forskellige egne af landet - og selvfølgelig laver mad med beboerne. I dette program er Mik Schack på besøg i den meget eftertragtede bebyggelse Nærumhuse nord for København.
Underholdning fra 2013 Dansk tv er efterhånden proppet med madprogrammer. Har de overhovedet nyttet noget? Mik Schack fritter Politikens tv-redaktør Henrik Palle for svaret.
Underholdning fra 2013 Når man tænker på det amerikanske køkken, tænker de fleste nok på hamburgere. Men det amerikanske køkken rummer meget mere end det, hvilket madkulturen i New Orleans er et klart eksempel på. I dette Public Service program besøger Mik Schack den amerikanske viceambassadør, Stephen Cristina, i hans hjem. Stephen Cristina stammer selv fra New Orleans, og derfor betyder det sydamerikanske køkken meget for ham. Sammen med køkkenchef Birgitte Voss udforsker Mik Schack spændende retter fra New Orleans, der blandt andet byder på en lækker gryderet med kyllingelever og skønne stegte kammuslinger.
Underholdning fra 2014 Der er masser af boligprogrammer på dansk tv - af både den ene og den anden slags. Men ingen af dem handler om at bo til leje i en boligforening - eller at bo alment, som det også hedder. Og det på trods af, at der er langt over 560.000 almene husstande med meget tilfredse beboere. Det gør Mik Schack nu noget ved, når han i fire udgaver af Mik Schacks Public Service besøger boligforeninger i forskellige egne af landet - og selvfølgelig laver mad med beboerne. Mik Schack er denne gang taget til ”vandkantsdanmark”, hvor han besøger en familie, der bor til leje i et byggeri med havudsigt, vicevært og gartner. Mik Schack besøger også den lokale fiskehandler, der – udover at sælge fisk, underviser børnehavebørn i at spise fisk.
Underholdning fra 2014 Mik Schack er løbet ind i et stort problem. Han vil tilberede en gang chili con carne, men alle chilier i haven er ædt af katten eller rådyret – eller bare gået til. Hvad gør man så? Hvor kan få fat i de helt rigtige chilier til chili con carne, og hvordan skal en rigtig chili con carne egentlig tilberedes – altså ikke den med hakket oksekød, majs fra dåse og ketchup. Hvilken slags kød skal man bruge og hvilken slags chili og hvad med løg, krydderier og bønner? Det giver Mik Schack svaret på, når han i denne udgave af "Mik Schacks Public Service" er på besøg i chili-paradis i form af chili-gartneriet "Toftegaard", der ligger lidt syd for Køge.